הכנה לרמקולים בתקרה
הקיר טלויזיה בסלון הוא קיר גבס שעתיד להיבנות בקרוב. התכנון הוא משהו בסגנון הזה (רק קצת יותר מעודן) עם הכנה לרמקולים שקועים.
אני רוצה גם לעשות הכנה לרמקולים בתקרה (תקרת גבס). התקרה משופעת ודומה לתקרה בבתים פרטיים, תקרת עליית גג (רצ"ב תמונה להמחשה)
מספר שאלות ברשותכם:
1. איזה חוטים צריך למשוך לתקרה?
2. מהיכן למשוך אותם?
3. מה המיקום הטוב ביותר בתקרה לרמקולים? מעל הספה?
תודה
אני רוצה גם לעשות הכנה לרמקולים בתקרה (תקרת גבס). התקרה משופעת ודומה לתקרה בבתים פרטיים, תקרת עליית גג (רצ"ב תמונה להמחשה)
מספר שאלות ברשותכם:
1. איזה חוטים צריך למשוך לתקרה?
2. מהיכן למשוך אותם?
3. מה המיקום הטוב ביותר בתקרה לרמקולים? מעל הספה?
תודה
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
ראשית בהצלחה.
השימוש בקיר קדמי מגבס ואף תקרה מגבס מאוד תקל עליך, ועוד יש לך יתרון משמעותי בתקרת גבס, שתאפשר לך להשתמש בקונפיגורציה שתשמש אותך לפורמט החדש dolby atmos.
מה שאומר שעלייך לרכז את כל הכבלים לרמקולים מתחת לטלויזיה, שם ימוקם מזנון אני מניח, ואשר יתחברו לרסיבר.
שלושה כבלים יצאו לשני קדמיים ולסנטר ,וצינור נוסף אשר יגיע לצד המזנון עבור כבל לסאב.
שני כבלים יעלו עד התקרה, ומשם אחורה (מאחורי הספה), עבור רמקולים אחוריים, וגולת הכותרת, שני כבלים נוספים למרכז התקרה בסלון (כמובן בשני הצדדים), אשר ישמשו עבור ה dolby admos.
כיוון, שגם התקרה וגם הקיר הקדמי מחופים גבס, הפתרון הטכני מאוד פשוט ונקי לעיניים.
השימוש בקיר קדמי מגבס ואף תקרה מגבס מאוד תקל עליך, ועוד יש לך יתרון משמעותי בתקרת גבס, שתאפשר לך להשתמש בקונפיגורציה שתשמש אותך לפורמט החדש dolby atmos.
מה שאומר שעלייך לרכז את כל הכבלים לרמקולים מתחת לטלויזיה, שם ימוקם מזנון אני מניח, ואשר יתחברו לרסיבר.
שלושה כבלים יצאו לשני קדמיים ולסנטר ,וצינור נוסף אשר יגיע לצד המזנון עבור כבל לסאב.
שני כבלים יעלו עד התקרה, ומשם אחורה (מאחורי הספה), עבור רמקולים אחוריים, וגולת הכותרת, שני כבלים נוספים למרכז התקרה בסלון (כמובן בשני הצדדים), אשר ישמשו עבור ה dolby admos.
כיוון, שגם התקרה וגם הקיר הקדמי מחופים גבס, הפתרון הטכני מאוד פשוט ונקי לעיניים.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
א. תחליט איזה מערך רמקולים אתה רוצה. 5.1, 7.1 9.1, 9.2, 11.2 7.1.4
לפי זה אפשר להחליט על המיקום.
ב. איפה ישב הרסיבר? בעיקרון החוטים הולכים ממיקום הרסיבר - משער במקרה שלך שזה לא נראה בתמונה - אל הרמקולים. וכמובן בין הרסיבר למסך ולמקורות.
לפי זה אפשר להחליט על המיקום.
ב. איפה ישב הרסיבר? בעיקרון החוטים הולכים ממיקום הרסיבר - משער במקרה שלך שזה לא נראה בתמונה - אל הרמקולים. וכמובן בין הרסיבר למסך ולמקורות.
- avioren
- חבר ותיק

במידה והתכוונת לסאב בעל יכולות אלחוטיות, אז אתה לא חייב סאב יעודי, אלא לקחת כל סאב, ולהשתמש במוצר הבא שיאפשר לך לתקשר אותו אלחוטית לרסיבר.richrach כתב:סאב כנראה יהיה (אם יהיה) ליד הספה ולא ליד הקיר טלויזיה ומסיבה זו אני שוקל על סאב אלחוטי...
https://www.amazon.com/gp/product/B00A4 ... dp_summary
יש כאן כמה חברים שמשתמשים בו, ואף אני ממתין לו כרגע אחרי שהוזמן לאחרונה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אני הייתי שם את הרסיבר והמקורות בארונות של המטבח ומריץ משם את החוטים.
מוסיף כמובן שלט לוג'יטק ושלום על ישראל.
ד"א - אם החלל פתוח יש מצב שאפשר לשים את הסאב בכלל מאחורי הקיר גבס עם הM עליו.
מוסיף כמובן שלט לוג'יטק ושלום על ישראל.
ד"א - אם החלל פתוח יש מצב שאפשר לשים את הסאב בכלל מאחורי הקיר גבס עם הM עליו.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

לא משנה. הכוונה היא פשוטה - אם יש מקום שהוא לא הקיר השטוח - שאפשר לשים בו את הרסיבר והמקורות - זה עדיף ויהיה יפה יותר.
חוץ מזה - זה השכנוע מספר אחת לאישתך - קיר עם מסך ורמקולים שקועים בלבד נראה מעולה. גם מבחינת נוחות זה אחלה שאין משהו בולט מהקיר.
חוץ מזה - זה השכנוע מספר אחת לאישתך - קיר עם מסך ורמקולים שקועים בלבד נראה מעולה. גם מבחינת נוחות זה אחלה שאין משהו בולט מהקיר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מה זה מה שיש בצד השני של הטלויזיה?
האם בצד הזה אי אפשר ליצור מדף/ארון/ארונית?
שאני אבין - כל הרמקולים יהיו אך ורק בתקרה?
בגודל יש רמקולים שקועים בעומק 7 ס"מ.
אפשרות אחרת הם ONWALL דקים - כמו JAMO - נראה לי GRAPHIC
האם בצד הזה אי אפשר ליצור מדף/ארון/ארונית?
שאני אבין - כל הרמקולים יהיו אך ורק בתקרה?
בגודל יש רמקולים שקועים בעומק 7 ס"מ.
אפשרות אחרת הם ONWALL דקים - כמו JAMO - נראה לי GRAPHIC
מהצד השני של הקיר תהיה כנראה קונזולה (גם אני נחשפתי רק לאחרונה לשם. מעין כוננית מעוצבת)
הקיר זה הדבר הראשון שרואים כשפותחים את הדלת. לא נראה לי שניתן לעשות שם מדף/ארון
מכיון שאין קיר אחורי חשבתי להציב את את הרמקולים האחרוריים בתקרה (לא יודע כמה זה נכון) - בדיוק מעל הפת הישיבה. השאיפה היא שהרמקולים יהיו שקועים בתקרה ויתמזגו עם הספוטים הקיימים
הקיר זה הדבר הראשון שרואים כשפותחים את הדלת. לא נראה לי שניתן לעשות שם מדף/ארון
מכיון שאין קיר אחורי חשבתי להציב את את הרמקולים האחרוריים בתקרה (לא יודע כמה זה נכון) - בדיוק מעל הפת הישיבה. השאיפה היא שהרמקולים יהיו שקועים בתקרה ויתמזגו עם הספוטים הקיימים
@avioren
·לגבי הסאב וופר :
http://www.monitoraudio.co.uk/products/wireless-link
לגבי העומק של הרמקולים אם יש לך בעיה אזי:
http://www.monitoraudio.co.uk/products/ ... lim/css230
·לגבי הסאב וופר :
http://www.monitoraudio.co.uk/products/wireless-link
לגבי העומק של הרמקולים אם יש לך בעיה אזי:
http://www.monitoraudio.co.uk/products/ ... lim/css230
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

על פניו - אם אני משער מהשרטוט שכל התקרה תהיה גבס וחדשה, אפשר לשים את כל הציוד בחדר שמימין לסלון (עם המזל שלי זה שירותים
).
- avioren
- חבר ותיק

@Itay_Pollak
·
לא ברור לי למה אתה מתעקש למצוא לו תחליפים למזנון ?
הוא לא ציין בשום שלב שיש לו מגבלה כזאת...
* אני דווקא חושב שקיר טלויזיה ללא מזנון נראה ערום..
·
לא ברור לי למה אתה מתעקש למצוא לו תחליפים למזנון ?
הוא לא ציין בשום שלב שיש לו מגבלה כזאת...
* אני דווקא חושב שקיר טלויזיה ללא מזנון נראה ערום..
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

א. כי אני רואה ו"מבין" שיש תכנון למשהו מעוצב.
ב. אני רק מציע, לא מחייב אף אחד. לדעתי מי שיכול ולא צריך את האחסון לדברים אחרים - זה פתרון יפה מאוד.
ג. בזמנו כשהיינו צעירים והייתי עם מקרן - כל הציוד היה מאחור. ומקדימה רק מסך ורמקולים - זה היה "נהדר".
בלי כל מיני אורות ורעשים, נקי מידיי בעין זה לא היה, אבל חף מציודים.
ב. אני רק מציע, לא מחייב אף אחד. לדעתי מי שיכול ולא צריך את האחסון לדברים אחרים - זה פתרון יפה מאוד.
ג. בזמנו כשהיינו צעירים והייתי עם מקרן - כל הציוד היה מאחור. ומקדימה רק מסך ורמקולים - זה היה "נהדר".
בלי כל מיני אורות ורעשים, נקי מידיי בעין זה לא היה, אבל חף מציודים.
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
שקלת להפוך את הכיוון של הסלון ?
כלומר: הספה תחשב בגב האי (כאשר יהיה קיר גבס נמוך חוצץ ביניהם) והטלוויזיה תשב על הקיר הניצב למרפסת (בתחתית השרטוט ששמת).
ככה גם תרוויח ספה ארוכה יותר, גם קיר טלוויזיה ארוך יוצר.... תחשוב על זה
כלומר: הספה תחשב בגב האי (כאשר יהיה קיר גבס נמוך חוצץ ביניהם) והטלוויזיה תשב על הקיר הניצב למרפסת (בתחתית השרטוט ששמת).
ככה גם תרוויח ספה ארוכה יותר, גם קיר טלוויזיה ארוך יוצר.... תחשוב על זה
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

בכל מקרה בנוגע לפורמטים החדשים אטמוס וכדומה.....
זה טוב רק כאשר אתה יכול לבצע הפרדה של גובה בין הרמקולים הרגילים של הסראונד לבין הרמקולים של האטמוס.
כלומר - לשים 4 רמקולים נמוך מאוד (בגובה הראש כאשר יושבים על הספה) סביבך, זה מתאים לחדרי קולנוע ופחות לסלון נורמלי.
ולכן הייתי ממליץ ללכת על 7.1 או אפילו 5.1 בתצורה שבה הרמקולים ההיקפיים שקועים/צמודים לתקרה
זה טוב רק כאשר אתה יכול לבצע הפרדה של גובה בין הרמקולים הרגילים של הסראונד לבין הרמקולים של האטמוס.
כלומר - לשים 4 רמקולים נמוך מאוד (בגובה הראש כאשר יושבים על הספה) סביבך, זה מתאים לחדרי קולנוע ופחות לסלון נורמלי.
ולכן הייתי ממליץ ללכת על 7.1 או אפילו 5.1 בתצורה שבה הרמקולים ההיקפיים שקועים/צמודים לתקרה
@RafalovitchTom
·
התכנון היום הוא כבר אחרי הפיכת הסלון. אין אישור מההנהלה לחוצץ בין המטבח לסלון. תכלס זה גם פחות יפה גם לטעמי.
לגבי הפורמטים החדשים, כבר הבנתי שאטמוס לא יהיה רלוונטי בסלון כמו שלי.
5.1 עם 2 רמקולים שקועים מעל הראש זה הבנתי שאפשר, מה לגבי 7.1 איך אפשר? לשים 2 רמקולים עם סטנדים מאחורי הספה?
·
התכנון היום הוא כבר אחרי הפיכת הסלון. אין אישור מההנהלה לחוצץ בין המטבח לסלון. תכלס זה גם פחות יפה גם לטעמי.
לגבי הפורמטים החדשים, כבר הבנתי שאטמוס לא יהיה רלוונטי בסלון כמו שלי.
5.1 עם 2 רמקולים שקועים מעל הראש זה הבנתי שאפשר, מה לגבי 7.1 איך אפשר? לשים 2 רמקולים עם סטנדים מאחורי הספה?
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

@richrach
·גם אותם אתה יכול להשקיע בתקרה, סטנדים בבית כזה זה בעייתי.... זה מאוד צפוף
·גם אותם אתה יכול להשקיע בתקרה, סטנדים בבית כזה זה בעייתי.... זה מאוד צפוף