אחידות הקליה ואיכות הטחינה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #1 

סתם ככה לשתף,

לאחרונה קליתי באץ' גדול של 3 ק"ג סומטרה בקולה מקצועי.
יש לי יחסית הרבה נסיון בקליה ביתית עם הזן הזה, אבל שמתי לב למשהו משמעותי מבחינתי.
בקליה הביתית, התוצאות שאני מקבל נראות אחידות מאוד. אני יודע שלא כל הפולים מגיעים לאותה נקודה, אבל בגדול- הם ממש זהים בעין.
שמתי לב לשינוי משמעותי בטחינה בבאץ' הגדול.
ברור שפולים בדרגות קליה שונות יטחנו באופן שונה בגלל השומניות, אבל מסתבר שזה גם נכון כשההבדל הוא מינורי.
אני מקבל טחינה אחידה מאוד, שמתבטאת במכונה שנשארת מבריקה למרות שימוש רציף בידית נייקד.
אין השפרצות בכלל, העוגיות עפות בשלמותן מהסלסליה,והחליטות הרבה יותר עקביות ומדויקות.

אני חושד בעוד משהו שהשתנה בתהליך והוא מד הטמפ' שהותקן בראש של האניטה. אני לא מקבל פספוסי טמפ' בכלל והשוט הראשון תמיד יוצא מנצח. לא יודע אם טמפ' משפיע על איכות החליטה או רק על הטעם (מריר\חמצמץ). זה אני צריך עוד לבדוק, אז לא ארצה לשער לחינם..

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

אני מסכים איתך. בהתחלה היתי סקפטי בקשר למד הטמרפטורה בראש. אך הוא בהחלט עושה עבודה מעולה ומאפשר להגיע לחזרתיות מרשימה למדי עם HX.

בקשר לאחידות הקלייה, אין לי תשובה. אצלי הקליות תמיד יוצאות מאוד אחידות וזאת מכיוון ואני עושה באצ'ים קטנים של 350 גרם.
בנוסף, אם אני קונה קפה, זה מגלעד (נגרו). ואצל גלעד הקליות גם מאוד אחידות ממה ששמתי לב. קטונתי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”