חיתוכים בתמונה (בתנועה מהירה), בזמן העברת שידור ממסך המחשב לטיוי
אני מרבה לראות סרטים במחשב, כשאני למעשה מפעיל את הסרט בתוכנת צפייה במחשב ( בד"כ splash pro, למי שמכיר) , ובעזרת כבל שמתחבר לטיוי- מקרין על מסך הטיוי .
עד לאחרונה (במחשב הישן שלי), זה נעשה באמצעות כבל VGA והתמונה שהוקרנה על מסך הטיוי (בראביה של סוני) היתה חלקה וללא בעיות.
לאחרונה רכשתי מחשב חדש, שבכרטיס מסך שלו אין יציאת/כניסת VGA ולכן החיבור כרגע למחשב נעשה ע" כבל HDMI דו צדדי.
הבעיה: במחשב החדש,בזמן צפייה בסרטים בשיטה הנ"ל, נוצרים פסים מעצבנים (או יותר נכון מעין חיתוכים בתמונה), בעיקר בסצינות של תנועה מהירה- מה שלא היה קיים במחשב הישן .
יש דרך להתגבר על זה? זזה די מציק ופוגם בהנאה בצפייה.
אשמח לכל רעיון/עצה.
בתודה!
עד לאחרונה (במחשב הישן שלי), זה נעשה באמצעות כבל VGA והתמונה שהוקרנה על מסך הטיוי (בראביה של סוני) היתה חלקה וללא בעיות.
לאחרונה רכשתי מחשב חדש, שבכרטיס מסך שלו אין יציאת/כניסת VGA ולכן החיבור כרגע למחשב נעשה ע" כבל HDMI דו צדדי.
הבעיה: במחשב החדש,בזמן צפייה בסרטים בשיטה הנ"ל, נוצרים פסים מעצבנים (או יותר נכון מעין חיתוכים בתמונה), בעיקר בסצינות של תנועה מהירה- מה שלא היה קיים במחשב הישן .
אשמח לכל רעיון/עצה.
בתודה!
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·תנסה לשנות את התוכנה לMPC-HD עם התוסף של madvr . לי זה פתר את הבעיה.b-yaniv כתב:אני מרבה לראות סרטים במחשב, כשאני למעשה מפעיל את הסרט בתוכנת צפייה במחשב ( בד"כ splash pro, למי שמכיר) , ובעזרת כבל שמתחבר לטיוי- מקרין על מסך הטיוי .
אשמח לכל רעיון/עצה.
בתודה!...
איך אתה מגדיר את המסך? שיכפול או מסך נפרד, איזו רזולוציה, האם היא הרזולוציה הטבעית של המסך הTV שלך?
איזו איכות הסרטים?
קודם כל תודה.
ניסיתי להוריד את הפריטים שציינת, אך לצערי הבעיה לא נפתרה.
לגבי השאלות שלך :
אני מגדיר במחשב שכפול מסך המחשב לטלוויזיה (ריבוי צגים) , כפי שעשיתי מאז ומתמיד.
הרזולוציה המירבית (לאחר השכפול) היא 1920 * 1080
אין לי מושג אם זו הרזולוציה הטבעית של מסך הטיוי... מדובר בטיוי מדגם sony bravia שנרכשה לפני כ-4-5 שנים ...
הסרטים שאני צופה בהם כמעט תמיד באיכות 720p
כאמור, הבעיה התעוררה רק לאחרונה, כשהחלפתי מחשב.
האם ייתכן שהשינוי בסוג החיבור הוביל לכך? כלומר , המעבר מכבל vga ל-hdmi, ובמידה וכן- כיצד ניתן להתגבר על זה?
לגבי השאלות שלך :
אין לי מושג אם זו הרזולוציה הטבעית של מסך הטיוי... מדובר בטיוי מדגם sony bravia שנרכשה לפני כ-4-5 שנים ...
האם ייתכן שהשינוי בסוג החיבור הוביל לכך? כלומר , המעבר מכבל vga ל-hdmi, ובמידה וכן- כיצד ניתן להתגבר על זה?
- BUGY
- חבר מכור קשה

·מה הכוונה ניסית להוריד ולא הצליח? הפעלת את התוכנות, הגדרת אותן, הורדת את שני התוכנות?b-yaniv כתב:קודם כל תודה.
לגבי השאלות שלך :
האם ייתכן שהשינוי בסוג החיבור הוביל לכך? כלומר , המעבר מכבל vga ל-hdmi, ובמידה וכן- כיצד ניתן להתגבר על זה?...
יש לך גם בעיה כזאת כשאתה מזיז את העכבר או מזיז דברים על המסך או משחקים וכדומה?
כמו שרשמתי ..
את התוכנות הצלחתי להוריד והתקנתי אותן, אלא שהבעיה נותרה בעינה.
לא הבנתי למה התכוונת ב"הגדרת אותן"? מה אני אמור להגדיר שם ?
לשאלתך, התופעה הזו קורית רק בצפייה בקבצי וידאו (גם סרטים חדשים וגם בקבצי וידאו ברזולוציה נמוכה יותר, למשל שידורי לילה מערוץ 1- תכניות נוסטלגיה משנות ה80 למשל).
כשמזיזיןם את העכבר אין תופעה כנ"ל ..
לגבי משחקים, לא יכול לומר, היות וכבר שנים אני לא משחק במחשב.
לשאלתך, התופעה הזו קורית רק בצפייה בקבצי וידאו (גם סרטים חדשים וגם בקבצי וידאו ברזולוציה נמוכה יותר, למשל שידורי לילה מערוץ 1- תכניות נוסטלגיה משנות ה80 למשל).
לגבי משחקים, לא יכול לומר, היות וכבר שנים אני לא משחק במחשב.
- BUGY
- חבר מכור קשה

Re: כמו שרשמתי ..
·אז זה לא קשור לחיבור HDMI רק הגדרות ווידיאו. יכול להיות שצריך לעדכן דריבים למחשב, במיוחד של הכרטיס מסך, כדי להגדיר את המסך כמסך שני ולא מפוצל או מסך יחיד (שתראה רק בTV ולא גם במסך של המחשב). תמיד במצבים הללו צריך לנסות להחליף את הכבל HDMI.b-yaniv כתב:את התוכנות הצלחתי להוריד והתקנתי אותן, אלא שהבעיה נותרה בעינה.
לגבי משחקים, לא יכול לומר, היות וכבר שנים אני לא משחק במחשב....
לגבי התוכנות: את הMAD צריך להגדיר שיאבוד יחד עם הנגן MPC ושהוא ישתמש בכרטיס מסך לניגון הסרט.