איזה נגן עדיף..? סאנסה VS אייפוד

Wearables, שעונים חכמים, צמיגי ניטור, משקפים חכמות, Google Glass וכו'
edgaroviz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אייפוד נאנו (הדור השני) או סאנדיק סאנסה E250-E280..?
כן אני יודע שזאת שאלת השאלות ואולי שאלו אותה פה הרבה מאוד פעמים אבל אני צריך מישהו רציני שיודע ומבין, ראה ושמע את שני הנגנים...
אז הנה כמה שאלות:
1. מה עדיך?
2. למה הוא עדיף?
3. מה ההיתרונות והחסרונות בשני הנגנים?
4. מה זה ROCKBOX ומה זה עושה לנגן?

ד"א אני מעדיף נגן שהאיכות סאונד שלו יותר טובה לא אכפת לי מוידיאו! ואם למישהו יש אתר טוב ואמין שהם עשו השוואה בין שניהם תביאו לי לינק בבקשה...!

תודה מראש לעוזרים
נערך לאחרונה על ידי edgaroviz ב 10/03/2007 21:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

TAOTAO161
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63

שליחה #2 

הסאנסה עדיף הוא יותר זול ואיכותי..
וROCKBOX זה קשוחה חופשית שאפשר לעדכן את הנגן (היא משנה את הממשק וכו).
.

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי

שליחה #3 

על הנייר הסאנדיק עדיף, אבל על הנייר כל נגן סיני ללא שם עדיף על ה IPOD
אחרי הכול יש להם יותר זיכרון, יותר שעות עבודה, יותר תוכנות - בקשר לאיכות הרכבה ואיכות של הסאונד את זה הנייר לא מספר.

לא סתם כל הזמן משווים נגנים ל IPOD ולא לנגן אחר - אם ה IPOD היה גרוע כמו שיש המציגים אותו כאן כבר מזמן לא היו מדברים עליו.
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

zsahi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65

שליחה #4 

ללא צל של ספק הiPOD לוקח, היה לי MINI שהוחלף בSANSA E280 - סיוט, כפתורי השליטה קרובים מדי לגלגלת ולכן בלתי שימושיים בעליל, הנגן נותן "פיק" חשמלי חזק באוזניות כשמפעילים אותו, הרדיו לא קולט, לוקח לנגן בערך 10 שניות לאתחל והפיצר של הכרטיס זכרון (שהוא לא באמת שימושי) מאט את האתחול שלו עוד יותר - החלפתי אותו בNANO וההבדל הוא פשוט שמים וארץ.

תוספת קטנה:
הנקודה החזקה היחידה לSANSA לדעתי היא היבואן שלו ח.י אין עליו

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

אני אישית לא התנסיתי בבעיות פיק חשמלי באוזניות, הרדיו דווקא קולט לא רע אך העוצמה שלו קצת חלשה והאתחול שלו ממש לא מפריע לי כולה 10 שניות.

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

Ncoder כתב:אני אישית לא התנסיתי בבעיות פיק חשמלי באוזניות, הרדיו דווקא קולט לא רע אך העוצמה שלו קצת חלשה והאתחול שלו ממש לא מפריע לי כולה 10 שניות.
...
נגן שמוגדר "קולט לא רע " - הוא נגן לא רע, אבל גם לא יותר מכך.
כמו כן אני לא מאמין שהוא יתפוס 2/3 מהשוק בעולם וימכור כ 100 מליון יחידות - ה IPOD עשה זאת (לפי כתבה מיום שישי בידעות אחרונות).
החיים זה מה שקורה לנו,

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אין וויכוח על זה שהאייפוד מספר 1 במכירות וימשיך להיות עד להודעה חדשה, הוא מפורסם יותר, סקסי יותר וממותג יותר וזה הכל ! כתוצאה ישירה מכך כולם רוצים להתקרב לסלבריטי ולפתח לו כמה שיותר אביזרים...

אין מה להשוות אייפוד וסנסה בכל הנוגע למכירות אבל יש מה להשוות מבחינות אחרות, הרדיו לא קולט מעולה אבל לפחות יש רדיו ...
האייפוד הוא כאמור המכשיר המפורסם ביותר וכתצואה מכך חושבים שהוא גם האיכותי ביותר אז זה לא מפליא שבוחרים רוב הזמן להשוות נגנים אחרים לאייפוד, לי אישית יצא לראות בטלוויזייה ובאתר מסויים שגלשתי אליו פעם שהאייפוד לא תופס מקום ראשון באיכות.

כפי שאמרת הנתונים על הנייר הם לא הדבר היחיד שקובע את איכותו של הנגן כך שאתה צריך להשוות בעצמך סנסה מול אייפוד לפחות לשעה שעתיים ורק אז להחליט איזה נגן הוא לא יותר מ"נגן לא רע".

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

לי אישית יצא לראות בטלוויזייה ובאתר מסויים שגלשתי אליו פעם שהאייפוד לא תופס מקום ראשון באיכות.
...
מה זה אומר ??? שיצא לך לקרוא ולראות - זה אומר משהוא מעבר לכך ???

יכול להיות שמה ששמעת ראית וקראת זה נכון, אבל זה לא אומר כלום - כי כל אחד יכול לכתוב באינטרנט ולהגיד מה שהוא רוצה בטלויזיה.
החיים זה מה שקורה לנו,

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #9 

יתרון כמעט בלעדי ל- Ipod
אין סוף חברות המייצרות אינסוף אביזרים (במחירים המתאימים לרוכשי Apple )
מי שהצליח להיכנס לפורום כנראה לא יתקשה להפעיל Sansa
לגבי Ipod צריך רק קצת חשבון ו א-ב
בחן את עצמך:
האם כשתראה מישהו משתמש ב- Ipod הוא ייראה בעיניך
Cool - לך על זה
אם הוא ייראה פראייר - יש כנראה עוד 100 מיליון פראיירים
מה שמצדיק את האימרה בנושא..

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כרמי כתב:
לי אישית יצא לראות בטלוויזייה ובאתר מסויים שגלשתי אליו פעם שהאייפוד לא תופס מקום ראשון באיכות.
...
מה זה אומר ??? שיצא לך לקרוא ולראות - זה אומר משהוא מעבר לכך ???

יכול להיות שמה ששמעת ראית וקראת זה נכון, אבל זה לא אומר כלום - כי כל אחד יכול לכתוב באינטרנט ולהגיד מה שהוא רוצה בטלויזיה.
...
זה אומר שלאייפוד אין שום יתרון חוץ ממראה סקסי .

בטלוויזיה זה היה דווקא לא מזמן בערוץ אגו בתכנית שנקראת The gadget Show, השוו שם כמה נגנים מכמה בחינות כולל איכות שמע ואם אני זוכר נכון האייפוד במקום השלישי ה-Iriver במקום השני, במקום הראשון תפס Iaudio כנ"ל לבדיקה מקצועית שנעשתה באתר מסויים שבו אני זוכר בבירור שהאייפוד לא תפס מקום ראשון באיכות.

בגדול, מבחינתי האייפוד מתאים למי שרוצה להשוויץ ולא מעניין אותו שום דבר חוץ מזה, הסנסה יותר מתאים למי שרוצה לקבל תמורה הולמת לכסף.

zsahi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65

שליחה #11 

מבחינת נוחות שימוש הIPOD הוא כנראה אחד הכלים המושלמים ביותר שנתקלתי בהם הSANSA מצד שני פשוט גרוע ומרגיש בדיוק כמו שהרגישו המכוניות היפניות בתחילת דרכן בהשוואה לאירופאיות, הרבה אבזור ואפס הנדסת אנוש.
לאוזני בלבד איכות הסאונד בIPOD עדיפה, הSANSA בהיר מדי לטעמי והאקוליזר שלו אומנם נוח לשימוש אבל מוגבל מבחינת מבחר תוכניות.

לקרוא למי שלוקח בחשבון עיצוב כשיקול בקניית גדג'ט פראייר?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #12 

לגבי איכות הסאונד באייפוד - אנשים משווים בין נגנים עם אוזניות פשוטות ולא במבחן עיוור, ונשבעים ששומעים הבדלים.
חפש בהסטוריה כאן בפורום, אני פרסמתי בזמנו השוואות מקצועיות שנעשו עם IPOD דור חמישי והוכיחו שהוא באיכות טובה אפילו יותר מ-X5 שנחשב עד אז למלך האיכות.

גם בדיקות פרטיות שעשיתי הוכיחו שאין הבדל שמיע בין IPOD ל-CDP...

הייתרון של ממשק ה-IPOD מבטל למעשה כמעט כל נגן אחר שניסיתי, וניסיתי הרבה.
בנוסף, העובדה שהוא תומך בעברית בצורה חלקה מקנה לו עוד יתרון מהותי ביותר, לפחות בעיניי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

msa90
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 270

שליחה #13 

אני חושב שמבחינת מכשיר הסנסה לוקח האייפוד סתם ענק ולא נוח לשימוש
איכות: כמעט לכל מכשיר שתקנה לו אוזניות טובות ישמעו מצויין ככה שלדעתי זה כמעט לא משנה
לדעתי אם אתה מתלבט מה לקנות תקנה את ה סנסה(בתנאי שאין לך אצבעות גדולות חחח סתם)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #14 

אם כבר נוחות שימוש...

נוחות שימוש איננה נמדדת רק בגודל המקשים/גודל המכשיר.
לטעמי האספקט החשוב ביותר הוא הממשק למשתמש.
וכאן - האייפוד מנצח hands down כל נגן אחר.

(ובמיוחד כשמדובר על כמות גדולה של מוסיקה).

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #15 

אני לא מסכים מוטי, הממשק של האייפוד זעזע אותי. במיוחד אחרי שפגשתי את הזן והאייריבר והארכוס
בכלל כל הבלאגן סביב האייפוד לא ברור, בעיניי מדובר במכשיר סביר, עם איכות סאונד סבירה ומחיר מופקע.

VALUE FOR MONEY - יש הרבה יותר טובים ממנו.
מה גם שהבחור שואל על הנאנו, הדגם הגרוע ביותר, עדין יותר מנייר.
אם בנאדם אחד או שניים היו שוברים את המסך היה אפשר לומר שהם לא זהירים. אבל עוד לא הכרתי איש עם אייפוד שלא נאלץ לאשפז אותו להחלפת מסך..... וזה אומר הכל

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #16 

אז הנה אתה מכיר אדם כזה :-)
יש לי אייפוד כבר יותר מחצי שנה, והוא כמו חדש. אמנם שרוט בגבו, אך זה כי אני לא שומר עליו ולא מגן עליו בשום אמצעי. המסך נראה כמו חדש והכל עובד.

לגבי הממשק - הממשק של האייפוד שלי (דור 5.5 וידאו) ושל הנאנו כמעט זהים. אצלי יש כמה שיפורים שקשורים לגודל ספריית המוסיקה. למשל, כאשר מסובבים את האצבע במהירות על הגלגל, כדי לדפדף למטה ברשימת האמנים, האייפוד מציג את אותיות ה-ABC ונותן לך להגיע במהירות לאות הרצויה. בנאנו פשוט לא צריך את זה כי כמות המוסיקה מוגבלת.

בכל אופן, הממשק של האייפוד מנצח כל ממשק אחר שראיתי. הוא פשוט, הוא נקי, הוא נעים והוא מאפשר לך להגיע לכל מוסיקה שתבחר במהירות הבזק. שיחקתי עם ה-X5 הוא מכיל ממשק "חלונאי" סטנדרטי לחלוטין. דפדוף בספריות וכו'. זה נראה לי, בזמנו, כאופציה הכי נוחה. היום אני יודע לספר שאין כמו האייפוד. גם הקריאטיב לוקה בחסר בדיוק בתחום הזה.

האייפוד הפך להיט בגלל שילוב סיבות, בין השאר תופעת העדריות והשיק של המותג אפל. גם העיצוב, שהיה פריצת דרך בכל התחום, טרם לא מעט. אבל לאייפוד יש איכות סאונד *מעולה* (הרבה יותר מסבירה, ואני מוכן להעמיד זאת למבחן מול כל נגן שתבחר), נוחות שימוש פנטסטית ויוזאביליות במקום הראשון. הוא משאיר את *כל* האחרים רחוק מאחור. אין לי ספק שאבא שלי יפעיל IPOD ללא בעיה, וכאן בדיוק נעוצה ההצלחה שלו.

אם כבר להתווכח לגבי האייפוד, הנקודה היחידה שאני מוכן לקבל היא העלות. POWER USERS שמסוגלים להתמודד עם ממשק מסורבל/מסובך כמו של ה-X5, עשויים למצוא תחליף לאייפוד. גם אני הייתי שם. ניסיתי את ה-X5. ההבדל הוא תהומי כ"כ, שתוספת המחיר הייתה הרבה יותר מסבירה, עבורי.

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

עניין הנוחות הוא סובייקטיבי לחלוטין :!:

אני למשל לא סובל את הממשק של האייפוד או כל מכשיר אחר שמחליט על דעת עצמו איך תראה חלוקת הקבצים (גם הקריאייטיב).

כשקניתי את המכשיר שלי הפכתי את העולם כדי למצוא מכשיר עם ממשק "חלונאי" כזה. כי בעיניי אין קל מזה - אני יוצר תיקייה על המחשב כמו שאני רוצה -> מעביר לנגן בCOPY & PASTE ->ניגש לקבצים בנגן לפי הסדר והחלוקה שאני מכיר מההרדיסק.

כמה קל ככה פשוט, ולא לוקח שעה למצוא שיר לפי אמן \ אלבום כי תמיד האיפוד מפשל ושם האמן מופיע במקום שם השיר או דברים כאלה....

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #18 

מהניסיון הנרחב שלי עם האייפוד שלי והניסיון המוגבל יחסית עם נגנים אחרים הגעתי למסקנה הלא פופולרית שמיליוני אמריקאי שקנו איי פוד לא טועים.
תוכנת הסינכרון היא כנראה התוכנה הכי מעצבנת בעולם אבל החומרה עצמה לוקחת ובגדול.
אני מוכן להישבע שהוא נשמע יותר טוב מהדיסקמן פנסוניק שהיה לי לפני זה. ההשוואה כמובן בין Lossless לAudio CD.
אלף השקלים הכי טובים שהוצאתי על ציוד אודיו בחיי.
Need more cowbell

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #19 

ברשותכם אתעלק על השירשור ואשאל :
אם אנני רוצה את האייפוד (כי אני מוגבל לקבצים שלהם ו/או אחרים שנקנים ברשת , ולא לקבצי לוסלסס או WAV) , מה כן נותן איכות סאונד סופר מעולה בקבצי WAV או לוסלסס אחרים ?

LinkTree
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #20 

kolokito כתב:עניין הנוחות הוא סובייקטיבי לחלוטין :!:

אני למשל לא סובל את הממשק של האייפוד או כל מכשיר אחר שמחליט על דעת עצמו איך תראה חלוקת הקבצים (גם הקריאייטיב).

כשקניתי את המכשיר שלי הפכתי את העולם כדי למצוא מכשיר עם ממשק "חלונאי" כזה. כי בעיניי אין קל מזה - אני יוצר תיקייה על המחשב כמו שאני רוצה -> מעביר לנגן בCOPY & PASTE ->ניגש לקבצים בנגן לפי הסדר והחלוקה שאני מכיר מההרדיסק.

כמה קל ככה פשוט, ולא לוקח שעה למצוא שיר לפי אמן \ אלבום כי תמיד האיפוד מפשל ושם האמן מופיע במקום שם השיר או דברים כאלה....
...
מסכים איתך שזה עניין אישי אבל יש לי כמה הערות:
האייפוד לא "מפשל" היחיד שמפשל זה אתה שהנתונים של השירים שלך לא מעודכנים.
כל שיר שקניתי ברשת או הורדתי מדיסק שקניתי (כולל בעיברית) האייטיונס זיהה את הנתונים שלו בצורה מלאה - יכול להיות שאילו MP3 ישנים שהורדת למחשב בלי להעביר אותם דרך CDDB ולכן אין לך נתונים (אפשר אגב להוסיף נתונים גם אחרכך)

שממשק הוא עניין אישי (כמו שכבר אמרתי) אבל עדיין רק הממשק של האייפוד זכה וממשיך לזכות בתחרויות כאילו ואחרות - אפל טובה בממשקי משתמש ואין שום חברה בעולם שמגיע ליכולת שלה בנושא הזה ולכן האייפוד מצליח כלכך.

גם ה IUDDIO וגם הסנסה וגם האייריבר (למרות שאיתו יש לי נסיון של כמה שעות בלבד) הם נגנים סבבה אבל הממשק שלהם נורא - אחרי שאתה לומד לעבוד אם האייפוד - לפחות לטעמי אתה לא חוזר אחורה.

לגבי האיכות - עם אוזניות איכותייות כל הנגנים נשמעים לא רע בכלל.

שלח תגובה

חזור אל “טכנולוגיה לבישה”