Samsung KU7000 נגד SONY KD55XD7005

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Danta111 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן, אני חדש כאן ואשמח אם תוכלו לעזור לי להכריע,
שתיהן בתקציב שלי, ראיתי את שתיהן, אני מאוד אוהב את הצבעים של שתיהן (קצת יותר של הסוני) אבל 2 דברים מפריעים לי בשתיהן, בסוני-השחור הוא IPS GLOW, שחור בוהק כזה (למרות מה שראיתי שכתוב באתרי ביקורת זו לא בעייה של קונטרסט, שכן גווני שחור כן מופיעים, אבל כשהמסך שחור לחלוטין הוא עושה GLOW), לסמסונג יש שחור מעולה אבל התנועה מקרטעת כשהמצלמה זזה לצדדים וזה יכול לחרפן לי את השועלים בעוד שלסוני יש מצב 24 פריימים מדהים, מה גם כשלא משתמשים באף מנגנון תמונה, התנועה מדהימה.

מצד אחד חשובים לי שחורים, מצד שני חשובה לי תנועתיות טובה.
מה לעשות, אני משתגע כבר, אני רוצה טלווזיה ):

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שליחה #2 

אם הלכת וצפית בשניהם עליך להחליט מה שהעין שלך אוהבת, כי זה מה שחשוב.
תריץ גם חיפוש בפורום לגבי שני המסכים.
על ה Samsung KU7000 היו כאן לאחרונה עשרות פוסטים על השירות והאחריות הבעייתית
ועל חוסר הבהירות לגבי הדגם שנמכר בארץ לעומת דגם מקביל בחו"ל.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #3 

ברוך הבא לפורום (:
תראה, זו בדיוק אבל בדיוק אותה התלבטות שהיתה לי.
אני חסיד של שחור ובמיוחד השחור של סמסונג, עם זאת התנועתיות חשובה לי,

אני בדקתי את המסך של סמסונג במשחקים,הקרטוע והבהוב הזה שיגעו אותי ולכן החלטתי לקחת את סוני.
לכל מסך מהז'אנר הבינוני ולא היוקרתי יש חסרונות, אתרי ביקורת בחו"ל נוהגים מאוד להדגיש את החסרונות האלו, אולי כדי לדחוף את הקהל לרכוש את המסכים היקרים יותר.
וכאן אתה נכנס, אתה צריך לקחת בחשבון את החולשות של כל בחירה ולחיות איתן.
הכי חשוב, קח את הזמן, תראה את המסכים ותחליט מה נראה טוב ב-ע-י-נ-ך.
אין תחליף לטעם אישי, וגם אם אלף ביקורות יגידו לך שמסך סיני ב1000 שקל הוא זוועה, אם אהבת אותו ולדעתך הוא נראה טוב כמו מסך ב10,000 שקל, אף אחד לא יוכל להתווכח איתך,
אני יכול להדגים לך דיונים על אנשים מפורום OLED השכן שלקחו מסך OLED כי זה OLED ובסוף הודו שהמסך הישן שלהם נתן תמונה שיותר לטעמם.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #4 

יש עוד מסכים חוץ משני אלה. אם דווקא היצרנים האלה, אולי סוני מדגמי שנים קודמות, שהם לא IPS?

אגב, IPS glow מתייחס לאיך השחור נראה בצפיה מהצד. בצפיה ממש מול הוא אמור להיות בסדר.
Evil-u כתב:אני בדקתי את המסך של סמסונג במשחקים,הקרטוע והבהוב הזה שיגעו אותי
...
משחקי מחשב יהיו ב-60Hz, שאין למסכים בעיות איתו מבחינת תנועה (לא יודע למה אתה מתכוון בהבהובים).

Danta111 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

נראה שהבעיה שלי היא שאני לא אוהב את התאורה של ה-IPS.
יש המלצה למסך סוני עם פאנל VA?

se1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תסתכל בטבלה למטה בטור של LCD Type ותבחר.
http://ca.rtings.com/tv/reviews/sony
*** לדעתי מגזימים נורא בעניין ההבדלים בין פאנל מסוג IPS או VA
רוב האנשים לא יבחינו בהבדל כלשהו אם יסתכלו על שני מסכים כאלו.
מציע שתלך ותראה 2 מסכים עם הפאנלים הללו (לדעתי לא תבחין בהבדל משמעותי).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

@se1
לדעתי ממש לא מגזימים בעניין ההבדלים, כי הם יכולים להיות משמעותיים למדי. פשוט תלוי מאד באיזו סביבה אתה הולך לצפות בטלויזיה רוב הזמן ומה העדפות שלך. וכמובן עד כמה אתה רגיש לזה ועד כמה איכפת לך. (וגם כמה תבעט בעצמך לאחר שתקנה משהו שלא היית בטוח ב-100% שתהיה מרוצה ממנו)
יש לי שני מסכים בבית, אחד עם VA ואחד עם IPS. וההבדל עצום. שני המסכים עם FALD, וזה הדבר היחיד שאיכשהו מציל את ה-IPS בעיני.
ה-IPS ממוקמת בסלון, היכן שנדרשת זווית צפיה רחבה, לרוב רואים טלויזיה עם אור דלוק (או אור יום) ובנוסף לזה יש את ה-FALD, ולכן החלטתי ללכת דווקא על הפאנל הזה.
כאשר אני בודק את המסך בחושך, הוא לא מתקרב לקרסוליים של המסך עם פאנל VA מבחינת אחידות, אפילו עם FALD מופעל.
זווית הצפיה של המסך השני עם פאנל VA מוגבלת למדי, אך הניגודיות הסטטית (8600:1) שהוא מספק עוד לא ראיתי באף מסך אחר, כולל את סדרת הKS המרשימה של סמסונג. והתמונה שהוא מפיק מדהימה מבחינת עומק השחורים. כאשר אני רואה אותו עם אור דלוק, אפשר לכבות את ה-FALD והשחורים נשארים עמוקים ביותר, עם אור כבוי ו-FALD דלוק, המסך בקלות ייתן תחרות לפלסמות.

אם נחזור לנושא, למסכי IPS יש בעיות אחידות בשחור. זה מציק, גם המסך שלי לא מושלם, ה-FALD עוזר, אך לא פותר את העניין לחלוטין ובסצנות מסויימות העננות בולטת מאד. מסכי VA רגישים לזה הרבה פחות, וספציפית למסכים של סמסונג בד"כ יש אחידות שחורים מצויינת.
גם ה-IPS glow יכול להפריע, אישית לא ממש שמתי לב אליו במסך שלי בצפיה רגילה ולכן אני לא יכול לחוות על זה דעה. אבל במסך מחשב שלי ניתן לראות את זה בקלות, וכאשר החדר חשוך זה מפריע מאד.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

TheCoolest
כתבתי "רוב האנשים לא יבחינו בהבדל כלשהו אם יסתכלו על שני מסכים כאלו" ואני בטוח בכך.
עשיתי כמה פעמים ניסיון כזה עם חברים עמם הלכתי כדי לעזור להם לבחור מסך.

כמובן שלא מדובר בוידיאופילים שיש להם תנאי צפיה אידיאליים, שיודעים מה עליהם לחפש
ובכאלה שיש להם יכולת אמיתית להבחין בהבדלים בין שחורים
מצוינים, שחורים בינונים ושחורים גרועים :D .

לי יש מסך גדול בסלון עם פאנל VA ושחורים "מצויינים" אבל אם אני רוצה ממש אבל ממש להנות מהם
עלי לשבת מול המסך ומה לעשות, הכורסא החביבה עלי נמצאת קצת בצד, בזוית, והשחורים נראים פחות שחורים :(
מה המסקנה האישית שלי בדיעבד:
מאחר ותנאי הצפיה בבית לא היו שווים לאלו בחנות (תאורה, מיקום, גובה) הרי שסוג הפאנל פחות חשוב למשל:
מהמחיר, הגודל, האמינות והאחריות, מהסמארט ואולי עוד פיצ'רים שכרגע לא עולים בדעתי.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #9 

Rtings הוסיפו אנליזה מפורטת יותר של זוויות צפיה: השפעה על שחור, בהירות, וצבעים.
הנה דוגמא קיצונית להבדל בהשפעת זווית צפיה על בהירות השחור בין VA גרוע מהממוצע ל-IPS טוב.

סוני X800D:
תמונה
LG UH8500:
תמונה

מעניין לראות שגם בסוג פנל מסוים יכולים להיות הבדלים גדולים. למשל, ה-IPS שב-LG UH8500 לעומת זה שבסוני X750D. ה-LG עדיף מבחינות מסוימות בהשפעת זווית צפיה על שחור, אבל הסוני עדיף בבבהירות ובצבעים. אגב, משתמע שלא לכל ה-IPS שם יש IPS glow, וגם באלה שיש זה לא בהכרח קיצוני.

עוד משהו מעניין. למרות ש-OLED מושלם בשחור, בבהירות הוא טוב אבל יש LCDים שמתקרבים לביצועים, ובצבעים יש אפילו LCDים שעדיפים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

@se1
·
כל אחד והשיקולים שלו.
אני מסכים שלא לכל אחד "שחורים אידאליים" באמת חשובים או שהוא באמת ידע מה זה אומר ואיך זה משנה.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #11 

תמיד אמרתי שהשחור של IPS מקדימה זה כמו השחור של VA מהצד.
(:
צריך לדעת לחיות עם זה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”