דולבי אטמוס - האם שימוש בסטליטים כרמקולי אטמוס יהיה יעיל? עדכון
-
oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אז אחרי שהתחדשתי ברסיבר תומך אטמוס (דנון 2300) התחדשתי גם בקופסת אנדרואיד NEXBOX A95X שעם LE תומכת בפורמטי הסאונד האחרונים.
השאלה שלי: יש לי רמקולים סטליטים ישנים של JBL (חלק מסט של 5.1) מהדגם שנמכר בדיוטי בעבר - האם שימוש בהם לדולבי כשהם מונחים על הקדמיים (ונניח שאני מטה אותם בזווית למעלה) יתן את האפקט הרצוי עבור חווית האטמוס?
ברור לי שהכי טוב זה להתקין רמקולים בתקרה או במינימום רמקולים 'יעודיים' שיורים למעלה אבל זה לא יקרה בקרוב.
השאלה אם פתרון ביניים כזה אכן יורגש?
אגב, חיברתי אותם רק בשביל הנסיון והגדרתי אותם ברסיבר כ Front Dolby וזה עבד.
תודה
אורי
השאלה שלי: יש לי רמקולים סטליטים ישנים של JBL (חלק מסט של 5.1) מהדגם שנמכר בדיוטי בעבר - האם שימוש בהם לדולבי כשהם מונחים על הקדמיים (ונניח שאני מטה אותם בזווית למעלה) יתן את האפקט הרצוי עבור חווית האטמוס?
ברור לי שהכי טוב זה להתקין רמקולים בתקרה או במינימום רמקולים 'יעודיים' שיורים למעלה אבל זה לא יקרה בקרוב.
תודה
אורי
נערך לאחרונה על ידי oris74 ב 03/02/2017 21:09, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
Re: דולבי אטמוס - האם שימוש בסטליטים כרמקולי אטמוס יהיה יעיל?
·אז אם זה עובד לך, מה השאלה?oris74 כתב:אז אחרי שהתחדשתי ברסיבר תומך אטמוס (דנון 2300) התחדשתי גם בקופסת אנדרואיד NEXBOX A95X שעם LE תומכת בפורמטי הסאונד האחרונים.
תודה
אורי...
בעיקרון אתה צריך רמקול מיוחד, כזה שיש לו פיזור צר ומתוכנן והוא בזווית הנכונה כדי לקבל החזרים מהתקרה. חוץ מזה, אכן אין תחליף לרמקולים תלוים מהתקרה.
-
oris74
- חבר במועדון HT

זו בדיוק השאלה - האם עם רמקול רגיל ולא מיוחד (ופשוט) ניתן לקבל החזרים מהתקרה?
תודה
תודה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
בהחלט.
להשוואה, כל ה- Dolby Atmos Sound Bars מעבירים יופי של חוויה על ידי שימוש בדרייברים שמכוונים לתקרה, אז השמת רמקולים ייעודים לכך בהחלט יכול לעזור להעברת חוויה דומה. יש להניח שצריך להתנסות די הרבה עם הזוויות של הרמקולים עד להשגת תוצאות אופטימליות, אבל זה בהחלט אפשרי.
להשוואה, כל ה- Dolby Atmos Sound Bars מעבירים יופי של חוויה על ידי שימוש בדרייברים שמכוונים לתקרה, אז השמת רמקולים ייעודים לכך בהחלט יכול לעזור להעברת חוויה דומה. יש להניח שצריך להתנסות די הרבה עם הזוויות של הרמקולים עד להשגת תוצאות אופטימליות, אבל זה בהחלט אפשרי.
-
oris74
- חבר במועדון HT

ביאסת אותי זיו.. חשבתי שמטרת הפורום היא להצדיק רכישות חדשות...
תודה!
תודה!
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אל תדאג, בשביל זה אני פהoris74 כתב:ביאסת אותי זיו.. חשבתי שמטרת הפורום היא להצדיק רכישות חדשות...![]()
תודה!...
שים לב, זה לא רק הרמקול, זה גם המיקום שלו, המיקום שלך והתקרה. איזו תקרה, איזה גובה היא, איזה חומר, מה יש על התקרה...הרי אתה צריך להקפיץ צלילים גבוהים לתקרה בזווית כזאת שהם יחזרו למיקום שלך ולמנוע מצלילים נמוכים להגיע אליך ישירות כי זה יגרום לבלבול גדול. לכן רוב הרמקולים היעודיים, הוופר יושב קצת בפנים מתחת לבזל כדי למנוע פיזור לכל הכיוונים, אבל תחלס, רובם הם רמקולים די רגילים ועם קצת משחק ואולי עבודת DIY אתה יכול להשתמש בהם. כמובן שאין תחליף לרמקולים בתקרה. מה מונע ממך להתקין אותם שם?
-
oris74
- חבר במועדון HT

עצלנות בעיקר...
אני מניח שאגיע לזה פעם - בינתיים ננסה לשחק עם מה שיש. תודה!
אני מניח שאגיע לזה פעם - בינתיים ננסה לשחק עם מה שיש. תודה!
-
oris74
- חבר במועדון HT

מצאתי איזה פטנט להניח אותם בזווית.
הגדרתי אותם ברסיבר ידנית כולל מרחקים (עדיין ללא כיול אודיסי) ומה שקרה ששומעים חלש את כל הסט..
בכל מקרה שמתי דיסק הדגמה של אטמוס ובינתיים שמעתי רק קטע אחד וזה נשמע מדהים.. לא יודע להגיד אם אפקט האטמוס עובד כמצופה אבל בכללי זה נשמע מצוין.
הגדרתי אותם ברסיבר ידנית כולל מרחקים (עדיין ללא כיול אודיסי) ומה שקרה ששומעים חלש את כל הסט..
בכל מקרה שמתי דיסק הדגמה של אטמוס ובינתיים שמעתי רק קטע אחד וזה נשמע מדהים.. לא יודע להגיד אם אפקט האטמוס עובד כמצופה אבל בכללי זה נשמע מצוין.
זוג רמקולים של אטמוס שעושים את העבודה ובאמת באחלה מחיר הם אלה:
https://www.amazon.com/Onkyo-SKH-410-At ... NKYO+ATMOS
אגב בסוף השנה הצלחתי לרכוש אותם בפחות מ 100$ - לדעתי אחלה תמורה למחיר והם עושים את העבודה.
אצלי הם ב 2 מדפים כי יש לי רמקולים של MOREL ואי אפשר לשים מעליהם (בגלל המבנה של הטוויטר).
https://www.amazon.com/Onkyo-SKH-410-At ... NKYO+ATMOS
אגב בסוף השנה הצלחתי לרכוש אותם בפחות מ 100$ - לדעתי אחלה תמורה למחיר והם עושים את העבודה.
אצלי הם ב 2 מדפים כי יש לי רמקולים של MOREL ואי אפשר לשים מעליהם (בגלל המבנה של הטוויטר).
-
oris74
- חבר במועדון HT

כן כבר שמתי עין עליהם
תודה
תודה
- BUGY
- חבר מכור קשה

·מה זה משנה מעדפיים או לא?eli007 כתב:שאלת תם. הייתם מניחים את הרמקולים בקישור על מדפיים?...
העיקר זה המיקום שלהם והגובה. מדפי על סדנט גבוה יכול להיות גבוה יותר מרמקול עומד.
אישית, לא היתי שם, אבל מהסיבה השניה, שעדיף אטמוס אמיתי ולא כאילו.
-
oris74
- חבר במועדון HT

שאלת כיול:
במידה ואני מריץ מחדש את כיול האודיסי עם האטמוס - מה קורה אם אני אחר כך מבטל את השימוש ברמקולי האטמוס? (משנה את ה amp assign בחזרה)
זה פוגע בכיול? (רסיבר דנון 2300 אם זה משנה)
במידה ואני מריץ מחדש את כיול האודיסי עם האטמוס - מה קורה אם אני אחר כך מבטל את השימוש ברמקולי האטמוס? (משנה את ה amp assign בחזרה)
זה פוגע בכיול? (רסיבר דנון 2300 אם זה משנה)
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
זה לא יפגע לך בכיול, אבל אתה תצטרך בכל זאת לכייל מחדש, כי אל תשכח שמדובר ברמקולים שסביר שיש בהם שוני של התנגדות, עוצמה ומרחק, והכיול מתייחס לכך בהתאם גם עליהם, ואל מול ה"חברים" שלהם, הרמקולים האחרים.
אז תצטרך לכייל שוב גם בהיעדרם.
אז תצטרך לכייל שוב גם בהיעדרם.
-
oris74
- חבר במועדון HT

טוב אז עדכון:
היום הרצתי מחדש את הכיול ואחריו ראיתי את הסרט Deepwater Horizon ובנוסף מספר קטעים מדיסק הדגמה של אטמוס.
הבשורות הטובות - בהחלט מרגישים את האטמוס! בסרט היו המון פיצוצים (לא מתלונן חלילה) אז קשה היה להבחין באפקט למרות שהסאונד בכללי היה מצוין אבל במספר קטעים מהדמו דיסק פשוט שומעים מעולה את האפקט (הכי אהבתי את הדמו של מטוס בואינג 747 ממריא)
הבשורות הפחות טובות הן שהרמקולים שלי כנראה דפוקים כי לפעמים הם מזמזמים כשיש באס חזק - עכשיו נזכרתי למה הפסקתי להשתמש בהם כאחוריים...
בקיצור אני בהחלט ממליץ למי שיש לו שרשרת אספקה תומכת וזוג רמקולים פנויים לנסות את זה.
דבר אחד שהיה לי מוזר: בכיול של האודיסי הוא שם את ה crossover לרמקולים האלו על 250 כאשר אני יודע שההמלצה היא לשים את כל הרמקולים על 80. האם זה נכון גם לגבי רמקולי אטמוס?
תודה
אורי
היום הרצתי מחדש את הכיול ואחריו ראיתי את הסרט Deepwater Horizon ובנוסף מספר קטעים מדיסק הדגמה של אטמוס.
הבשורות הטובות - בהחלט מרגישים את האטמוס! בסרט היו המון פיצוצים (לא מתלונן חלילה) אז קשה היה להבחין באפקט למרות שהסאונד בכללי היה מצוין אבל במספר קטעים מהדמו דיסק פשוט שומעים מעולה את האפקט (הכי אהבתי את הדמו של מטוס בואינג 747 ממריא)
הבשורות הפחות טובות הן שהרמקולים שלי כנראה דפוקים כי לפעמים הם מזמזמים כשיש באס חזק - עכשיו נזכרתי למה הפסקתי להשתמש בהם כאחוריים...
בקיצור אני בהחלט ממליץ למי שיש לו שרשרת אספקה תומכת וזוג רמקולים פנויים לנסות את זה.
דבר אחד שהיה לי מוזר: בכיול של האודיסי הוא שם את ה crossover לרמקולים האלו על 250 כאשר אני יודע שההמלצה היא לשים את כל הרמקולים על 80. האם זה נכון גם לגבי רמקולי אטמוס?
תודה
אורי
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
ההמלצה לקרוס על 80 היא רק לרמקולים שמסוגלים לרדת מתחת ל- 80.oris74 כתב: דבר אחד שהיה לי מוזר: בכיול של האודיסי הוא שם את ה crossover לרמקולים האלו על 250 כאשר אני יודע שההמלצה היא לשים את כל הרמקולים על 80. האם זה נכון גם לגבי רמקולי אטמוס?...
לרמקולים שלא מסוגלים לרדת מתחת לתדר מסויים שהוא מעל 80, אין טעם להגדיר 80, כי אתה אומר לרמקולים להפיק צלילים שהם לא מסוגלים להפיק.
לא משנה אם הם מיועדים לאטמוס, או לערוצים רגילים.
-
oris74
- חבר במועדון HT