Canon 80d vs Canon g7x Mark ii

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
Slavik327 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום.

כבר תקופה ארוכה שאני מתלבט בין 2 המצלמות הנ"ל.
קצת קשה לי להחליט במיוחד אחרי שראיתי הרבה השוואות ביוטיוב כמו זה למשל:

אני יודע שהן לא מאותה קטגוריה אבל אשמח לקבל חוות דעת מאלה שהתנסו עם אחת המלצמות האלה.
עפ"י הנתונים היבשים Canon g7x Mark ii מנצחת בכל הפרמטרים. אבל מצד שני קצת מוזר לי שמצלמה קטנה כזאת יכולה במבחן התוצאה להיות טובה יותר.

את האחת המצלמות הנ"ל אני רוצה לקנות על מנת
א. תמונות סטילס - נופים, אנשים, חיות, ילדים וכל דבר שהוא בתנועה :roll:
ב. לצלם קטעי וידאו - (זכרונות מטיולים) ולערוך אותן ברמה גבוה
** מצד אחד חשוב לי שהמצלמה תיהיה קטנה וקומפקטית וזמינה ליד ומצד שני אני לא רוצה שזה יעלה לי ביוקר באיכות תמונה גרועה/ קטעי וידאו שנראים גרוע.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

@Slavik327
·
אתה מעלה שאלה מעניין, אבל אתה מציג אותה ממש לא נכון. אתה לא יכול להשוואת מצלמה קומפקטיט מול גוף DSLR כי לקומפקטית יש עדשה מחוברת ואילו לDSLR אפשר להחליף עדשות, אז עם איזו עדשה אתה משווא אותן?

ה80D זה רק גוף, תשים אליו עדשת L איכותית ולGX7 אין סיכוי.

בלי קשר, כשאתה רואה ביקורת ביוטיוב, אז לפחות מאנשים שיש להם יותר משני מצלמות, כאלה מבינים קצת בצילום וא הדבר הזה שמתש בקישור, בלוגר אשר לא מאניין אותו כל הדברים שיש למצלמות להציע אה רק איכות סטטית מול מחיר.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

וגם מומלץ לקרוא ביקורת ולא רק לראות סרטונים, כמו פה.

מה שכן, אני גם בדיוק חושב להוסיף את ה-GX7 או לשדרג את הDSLR שלי ל80D, אבל יש לי כבר אוסף של עדשות כך שאני בסיפור אחר.

Slavik327 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה BUGY

ברור לי שה- 80D עם ״סופר״ עדשה תואכל בלי מלח את ה-G7x
אני במיילא לא מתכוון לקנות עדשה משופרת ובניתי על העדשת קיט 18-135mm.

השאלה: איזה מהמצלמות עדיפה בהנחה שה-80D מצויידת בעדשת קיט.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

Slavik327 כתב:תודה BUGY

ברור לי שה- 80D עם ״סופר״ עדשה תואכל בלי מלח את ה-G7x
אני במיילא לא מתכוון לקנות עדשה משופרת ובניתי על העדשת קיט 18-135mm.

השאלה: איזה מהמצלמות עדיפה בהנחה שה-80D מצויידת בעדשת קיט.
...
·גם עם העדשת קיט, ה80D טוב יותר מהGX7 בכל מה שקושר לצילום. בהרבה. אין פה בכלל מקום להשווא. המערכת פוקוס הרבה יותר מהירה ומדוייקת...בהכל...

אבל לגבי גודל ומשקל ה80D מפסידה. אז הכל עניין של מה אתה מחפש מהמצלמה, מה השימוש, מה הציפיות.

Slavik327 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

הצפיות?

לקבל את המקסימום מאחת המצלמות.
פוקוס מהיר, חדות תמונה, עומק תמונה, מהירות צילום, איכות תמונה בתנאי תאורה חלשים וכו.

***תמונה - סטילס / וידאו

על פני נתונים יבשים ה-g7x mark ii מגיע עם מפתח צמצם 1.8-2.8 בזמן שבעדשת קיט של 80D
3.5-5.6.

דעות?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

@Slavik327
·
ה80 טובה בכל פרמטר, הפוקוס הרבה יותר מהיר ומדוייק במיוחד בתנאי תראוה חלשים. החיישן יתן פחות רעש בISO גבוה, מהירות הצילום, הפוקוס העוקב...תשמע, אין לי כוח לכתוב את כל הדברים שיש למצלמה: פשוט בהכל.
בכל פרמטר המצלמה יותר טובה, לא דיברתי על העדשה. אבל בוא נדבר. הנתון הזה הוא מול החיישן אשר קטן יותר, בהרבה. מה שאומר שזה לא יתן לך את אותה ההפרדה של הרקע, לא אותה הרגישות וכדמה. צריך לקחת את המספרים הללו בצורה נכונה. כך שגם עם עדשת הקיט, התוצאות שתקל היו טובות יותר ויכולת לקבל תמונות בתנאי תאורה חלשה עם ה80 רמה מעל מה שתקבל עם הקומפקטית.

תראה, מצלמת DSLR יש לה מערכת פוקוס טובה יותר מכל מצלמה קומפקטית, החיישן גדול יותר תמיד יתן תוצאות טובות יותר ועם תשלב את שני ההבדלים הללו ביחד, ה80D פשוט טובה מהG7X בכל מובן שקשור לאיכות ומהירות.

אבל, לדעתי אתה עושה טועת. כי לשים עדשת קיט על מצלמה כמו ה80D אומר שאתה לא מנצל את המערכת פוקוס עד הסוף (צריך עדשה עם מפתח צמצם של 2.8 קבוע), אתה לא מנצל את הרזולוציה של החיישן כי יכולת ההפרדה של העדשת קיט היא סביבות ה10 מגה מול ה20 שיש לחיישן לתת. חבל, אתה קונה גוף חצי מקצועי ויקר ומסרס אותו, למה?

אם התקציב הוא המגבלה, אני היתי הולך על ה-760d אבל עם עדשה יותר טוב, 17-55 2.8 מחברה כמו סיגמה ואיזו עדשת פריים כמו ה50 מ"מ. תקבל תוצאות טובות יותר מאשר עם 80D ועדשת קיט.

מה שיפה בDSLR, שאתה יכול לגדול, להתפתח. העדשות נשמרות יפה ונמכורות טוב. יש שוק ענק. אתה יכול להוסיף פלש חיצוני, לקנות עדשות מיוחדות כמו עדשת מקרו אבל עם מצלמה קומפקטי, זוקרים אותה אחרי כמה שנים ומשדרגים להבא בתור. אלה כמובן חלק מההבדלים...אמינות ואמידות...יכולת לספוג קצת התעוללות....
הבדלי גודל בחישן
 הבדלי גודל בחישן

Slavik327 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

המון תודה על ההסבר המפורט.
השלב הבא צריך למצוא עדשת זום בתקציב נורמאלי.
אשמח לקבל כמה עיצות נוספות לעדשות כדי שיהיה לי מול מה להשוואות.

התקציב לגוף + מצלמה 4000-4500

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

Slavik327 כתב:המון תודה על ההסבר המפורט.
השלב הבא צריך למצוא עדשת זום בתקציב נורמאלי.
אשמח לקבל כמה עיצות נוספות לעדשות כדי שיהיה לי מול מה להשוואות.

התקציב לגוף + מצלמה 4000-4500
...
·אתה הולך הפוך, עדשה היא החלק היקרי והחשוב יותר מהגוף. וזה צריך להיות עדשות ולא עדשה אחת כי כמה שהטווח של העדשה, הזום שלה, נמוך יותר, כך לרוב ניתן לקבל עדשה איכותית יותר. הכי טוב כמובן עדשות פריים, עדשות ללא זום עם אורך מוקד אחד וקבוע. יש להן רק יתרונות בזמן שעדשות זום הן פשרה וכמה שהזום גדול יותר כך יש יותר פשרות בעדשה. זה עניין פיזיקלי, אופטי. אז לרוב מומלץ על שני עדשות זום ועדשת פריים אחת או שניים, תלוי מה הצרכים. לדוגמה:

עדשת זום סטנדרטים המכסה טווח של 17-50 מ"מ, בערך. זה הכי שימושי, רוב האנשים מצלמים את רוב התמנות שלהם בטווח הזה (אני כמבון מדבר על מצלמות עם חיישן קרופ). רצוי מאוד שהצמצם יהיה 2.8 כדי לקבל מקסימום איכות, יכולת הפרדה טובה של הרקע, ניצול מלא של מערכת הפוקוס ויכולת צילום בתנאים קשים.

עדשת זום טלה בסגנון ה70-200 או 55-250 מ"מ. זה למי שאוהב זום גדול. לרוב די מיותר לרוב האנשים, למרות שהם חושבים שהם צריכים עוד ועוד זום, בפועל רוב התמונות מיותרות. זאת עדשה "פסיכולוגית". טוב למציצים בחוף :wink:

עדשת פריים סגנון ה50 מ"מ עם צמצם מדהים של 1.8 במחיר של פחות מ500 שקל. עדשת חובה לכל צלם במיוחד מתחיל. ממנה לומדים הכי הרבה על צילום וניתן לקבל איתה תמונות מעולות והיא הפתרון הכי טוב לצילום בערב, החסרון שלה זה המוקד הצר, 50 מ"מ על גוף קרופ קצת לחוץ אבל מעולה לפורטרטים של חצי גוף וכמובן לכל דבר אחר.

זה בכללי. אני לא יודע מה ואפיה אתה הולך לצלם. מה הדרישות. מה חובה ומה לא. תן יותר פרטים.

כהמלצה כללית וספציפית בשביל:

גוף, 760 כמובן. איכות דומה ל80, פחות טובה בווידיאו (עם זה חשוב לך בכלל, אני בספק שאתה הולך לצלם ווידיאו).

עדשת זום:

יש כמה אבל התקציבית היא הSigma 17-50mm F2.8. טווח טוב ואיכות סבירה ביותר במחיר מעולה.

יש את הסיגמה החדשה, היא באיכות של עדשת פריים עם צמצם 1.8!!! אבל הטווח קצר מאוד. ולא הכי קטנה. מעולה עם אתה רוצה להימנע מעדשות פריים אבל רוצה יותר איכות מהעדשות זום הטובות, כמו הסיגמה מעל.

הקנון 50 1.8. פשוט תקנה, אין מה לחשוב בכלל.

אתה יכול גם לשלב עדשת קיט כמו ה18-135 ולהוסיף כמה עדשות פריים, כמו ה50/35/85/100 כדי לקבל עדשה מאוד איכותית למטרות ספציפיות כמו צילום פורטרטים, מקרו, צילום רחוב וכדומה. אז יש לך את הקיט והגוף במחיר טוב.

עדשות מעולות לקנון, פריים:

סיגמה 30.
קנון 100 מ"מ מקרו.
קנון 85 מעולה לפורטרטים.
ה35 של קנון עם מייצב, טוב לצילום ווידיאו.

כך שאתה מתחיל להבין, עדשות זה חלק היקר, המסובח אבל גם היקרי בצילום. גם לא חייבים לקנות את כולם עכשיו. אפשר להוסיף לאט לאט ועדיף עדשות טובות, לא עדשות קיט פשוטות. הטובות שומרות על ערך. וזאת עוד סיבה טובה לבדוק את השוק יד שניה, לעדשות.

Slavik327 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

מה דעתך על העדשה הבאה?

http://www.cameraeilat.co.il/Sale.asp?pid=9356&salenum=

זום לא רע, צמצם קבוע 2.8, פוקוס מהיר ושקט, מחיר סביר (לדעתי), מייצב תמונה, זווית צילום לא רעה בהשוואה לעדשות קיט של קנון?

ואני מזכיר:
אני סהכ רוצה לקבל תמורה הוגנת עבור ההוצאה הכספית (5000 ש"ח)
שוב, המטרה: צילום וידאו + תמונות בעיקר בתאים תאורה חלשים, לפחות ב-2-3 רמות מעל סמארטפון הכי מתקדם שיש היום בשוק

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

Slavik327 כתב:מה דעתך על העדשה הבאה?

http://www.cameraeilat.co.il/Sale.asp?pid=9356&salenum=

זום לא רע, צמצם קבוע 2.8, פוקוס מהיר ושקט, מחיר סביר (לדעתי), מייצב תמונה, זווית צילום לא רעה בהשוואה לעדשות קיט של קנון?

ואני מזכיר:
אני סהכ רוצה לקבל תמורה הוגנת עבור ההוצאה הכספית (5000 ש"ח)
שוב, המטרה: צילום וידאו + תמונות בעיקר בתאים תאורה חלשים, לפחות ב-2-3 רמות מעל סמארטפון הכי מתקדם שיש היום בשוק
...
·זאת בדיוק העדשה הראשונה שהמלצתי לך...אתה לא לוחץ על הקישורים?

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #12 

שאלה מהיציע, סלויק כמה אתה רוצה להתעסק ולסחוב את כל הציוד ביחס "לצילום" ולהשקעה הכספית?
כלומר כמה זה קטן עליך להוציא 5K ונוח לסחוב על הגב את כל הברזלים.
לעומת מצלמה שעדין טובה מסמראטפון אבל יותר פרקטית.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

Slavik327 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

@מספיקלי
·

האמת?
מצד אחד אני חייב את הנוחות והזמינות (מצלמה קטנה וקלה) ומצד שני מפחד לרכוש מצלמה ב3k ולהתאכזב!
מה שבטוח שגם אם אקנה את ה80D אני לא מתכוון לקנות מספר עדשות.
סהכ מדובר בצילום סטילס / וידאו חובבני - ב2-3 רמות ממצלמות פשוטות / סמארטפונים

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #14 

Slavik327 כתב:@מספיקלי
·

האמת?
מצד אחד אני חייב את הנוחות והזמינות (מצלמה קטנה וקלה) ומצד שני מפחד לרכוש מצלמה ב3k ולהתאכזב!
מה שבטוח שגם אם אקנה את ה80D אני לא מתכוון לקנות מספר עדשות.
סהכ מדובר בצילום סטילס / וידאו חובבני - ב2-3 רמות ממצלמות פשוטות / סמארטפונים
...
·
אם אתה מתנדנד עדיף לך מצלמה קטנה.
כי מהר מאד תגלה שנמאס לך להסחב עם הציוד, רק בשביל צילום ספונטני.
אם אתה נוהג לצאת ל"ארוע צילום" במיוחד, אז הסחיבה כבר לא פרמטר כי אתה בטח גם תסחוב חצובה.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #15 

אלו ממש חיות אחרות. אתה חייב להריץ תרחישי צילום שיהיו לך, ולחשוב אם יהיו מצבים שבכלל תוציא גוף SLR מהבית.

היתה לי התלבטות דומה לרכישה לטיול במזרח, ולמרות הגמישות והאיכות של SLR החלטתי שמצלמה קומפטית מנצחת עבורי.

בסוף בכלל התפשרתי בגלל תקציב וקניתי את הg9x שהיא חמודה אבל ברור שמוגבלת, אבל היה כיף לקחת אותה לכל מקום אפילו בכיס של הג'ינס. הg7x איכותית יותר וכוללת מסך לסלפי..

כדי להוציא תמונות סבבה במצלמת SLR יש גם עקומת למידה שדורשת זמן מה (אם אתה מתכוון לצלם ב-auto במצלמה כזו, אז חזלש לאחור)

Slavik327 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

תודה למיגיבים.

באותה הזדמנות, איך כרטיס זיכרון מומלץ לצרף לאחת מהמצלמות הנ"ל על מנת לקבל את התמונה החלקה ביותר (בוידאו) ?
התקציב 100-150 ש"ח עבור 64G.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

Slavik327 כתב:תודה למיגיבים.

באותה הזדמנות, איך כרטיס זיכרון מומלץ לצרף לאחת מהמצלמות הנ"ל על מנת לקבל את התמונה החלקה ביותר (בוידאו) ?
התקציב 100-150 ש"ח עבור 64G.
...
·קודם תחליט על מצלמה...:wink:

Slavik327 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

בשעה טובה אתמול התקבלה החלטה ורכשתי ת׳g7x.
וזה אחרי שכמובן בחנות החזקתי את 2 המצלמות ביד.

כמו שחלקכם אמרתם, קצת חבל לקנות מצלמה ״חצי מקצועית״ ״ולהרוג״ אותה עם עדשה פשוטה.
אתמול אחרי שהחזקתי ביד את הD80 הגעתי ל2 מסקנות.

1. התאכזבתי קשות מאיכות החומרים שממנה בנוייה המצלמה. בכל זאת ציפיתי שגוף שעולה 4K ״ירגיש״ איכותי יותר. שלא נדבר על העדשת קיט 18-55 שהרגישה מצועצעת ולרגע חשבתי שהמוכרים הביאו לי מצלמת ״דמה״

2. הגודל - יכול להיות שמתחת לכל הפלסטיקה הזולה הזאת מסתתרת מפלצת בעלת יכולות מטורפות, אבל החלטתי שכן להתייחס ״לזמינות״ של המצלמה והחלטתי מעט להתפשר לרכוש מצלמה קומפקטית

בחנתי את הנושא וחשבתי אולי לשרדג לעדשה של סיגמה 17-50, אבל גם ציפתה אכזבה קטנה, אומנם עדשה ״פתוחה״ יחסית אבל (לטעמי) המייצב תמונה שלה בוידאו טעון לשיפור.
והאמת להוציא 5-6k ועדיין לא להגיע ולרמה ממוצעת קצת עצוב, ולכן החלטתי ״להתפשר״ על g7x ולוותר על ה80d

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #19 

Slavik327 כתב:בשעה טובה אתמול התקבלה החלטה ורכשתי ת׳g7x.
וזה אחרי שכמובן בחנות החזקתי את 2 המצלמות ביד.

כמו שחלקכם אמרתם, קצת חבל לקנות מצלמה ״חצי מקצועית״ ״ולהרוג״ אותה עם עדשה פשוטה.
אתמול אחרי שהחזקתי ביד את הD80 הגעתי ל2 מסקנות.

1. התאכזבתי קשות מאיכות החומרים שממנה בנוייה המצלמה. בכל זאת ציפיתי שגוף שעולה 4K ״ירגיש״ איכותי יותר. שלא נדבר על העדשת קיט 18-55 שהרגישה מצועצעת ולרגע חשבתי שהמוכרים הביאו לי מצלמת ״דמה״

2. הגודל - יכול להיות שמתחת לכל הפלסטיקה הזולה הזאת מסתתרת מפלצת בעלת יכולות מטורפות, אבל החלטתי שכן להתייחס ״לזמינות״ של המצלמה והחלטתי מעט להתפשר לרכוש מצלמה קומפקטית

בחנתי את הנושא וחשבתי אולי לשרדג לעדשה של סיגמה 17-50, אבל גם ציפתה אכזבה קטנה, אומנם עדשה ״פתוחה״ יחסית אבל (לטעמי) המייצב תמונה שלה בוידאו טעון לשיפור.
והאמת להוציא 5-6k ועדיין לא להגיע ולרמה ממוצעת קצת עצוב, ולכן החלטתי ״להתפשר״ על g7x ולוותר על ה80d
...
כל אחד והשיקולים שלו. אין ממש מקום להשוות מצלמה כמו ה- 80d למצלמה קומפקטית, ואני לא מתכוון דווקא לאיכות תמונה כי ה- G7x מפיקה תמונות טובות. אם כבר השיקול שלך היה צריך להיות בין ה- G7x ל- DSLR או מירוררלס באותה קבוצת המחיר, וגם אז מדובר בחיות שונות לאנשים שונים. ה- 80d לא באה להרשים את הלקוח עם איכות בניה מרשימה חיצונית, אלא מבפנים, כולל שלד ממגנזיום. כמובן שאיכות הבניה וההרגשה של כל עדשה היא בהתאם למחיר.

על פני נתונים יבשים ה-g7x mark ii מגיע עם מפתח צמצם 1.8-2.8 בזמן שבעדשת קיט של 80D 3.5-5.6.
...
אי אפשר להשוות נתונים יבשים באופן הזה עקב השוני בין המצלמות. כל מצלמה נהוג להשוות למצלמות Full frame, אלו עם חיישן בגודל של פילם רגיל, ובמקרה הזה ה- 80d היא כפול 1.6 בזמן שה- G7x היא כפול 2.7, מה שאומר שטווח הצמצם בפועל הוא בעצם 4.8-7.5 על ה- G7x ו- 5.6-9 על העדשת קיט של ה- 80d. אם היית שם עדשה עם מפתח 2.8 קבוע על ה- 80d אז זה היה בעצם צמצם 4.5 קבוע, וכן הלאה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

Slavik327 כתב: 1. התאכזבתי קשות מאיכות החומרים שממנה בנוייה המצלמה. בכל זאת ציפיתי שגוף שעולה 4K ״ירגיש״ איכותי יותר. שלא נדבר על העדשת קיט 18-55 שהרגישה מצועצעת ולרגע חשבתי שהמוכרים הביאו לי מצלמת ״דמה״

...
·1: איכות המצלמה לא נמדד רק בהרגשה האישית שלך, אלה סוסי עבודה ויכולים לספוג הרבה התעוללות. עדשות קיט לעומת זאת, הן פשרה אחת גדולה, כמו שאמרתי לך כבר. אבל, העדשות קיט הפשוטות של היום מתוכננות לתת מקסימום איכות במינימום כסף ואת זה הן עושות מעולה. האיכות האופטית שלהן עולה על עדשות ישנות ואיכותיות בהרבה, רק בגלל העיצוב המתוחכם והחדשני. גם המשקל הקל זה יתרון שאתה מפספס. רוב העדשות היום נעשות מפלסטיק בשילוב מתכת רק בשביל להוריד משקל.

2: זה לא "יכולת להיות", יש שם מפלצת. אבל הרי כל הדיון היה על זה, לא? הזמינות והגדול מול יכולת...

3: אתה לא התפשרת, אלה הלכת על מערכת שונה לגמרי. כמו שאמרתי לך, אין מה לחשוב על גוף ב4K עם אתה הולך להדביק לו עדשת קיט או להשתמש רק בעדשה אחת.

4: תתחדש ותהנה, אני בטוח שתהנה, כי זאת אחלה מצלמה :wink:
תתחיל לצלם. תלמד אותה לעמוק ותעזוב את המצב האוטומטי בשקט. תוריד לך איזו תוכנת עריכה פשוטה ותוסיף קצת "פאנץ" לתמונות. וכמובן לא לשכוח לגבות את התמונת פעם בכמה זמן, מחוץ למחשב שלך.

5: אז יש צורך בכרטיס או לא? :lol:

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”