גודל ועומק קופסאות

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

הייתי תחת הרושם שיש שני עמוקי קופסאות :
- סטנדרט 4 ס"מ
- עמוק 8 ס"מ

ביקשתי מהחשמלאי לשים קופסאות עמוקות. הרגע מדדתי את מה שהוא מתחיל לשים ואני רואה שהעומק הפיזי הפנימי זה 6.5 ס"מ.
הגיוני? זה מספיק? צריך לבקש משהו יותר עמוק?

מה קורה בקופסה שבה יש מספר רב של מתגים וצריך 2-3 מודולים - זה נכנס?
ובמתגי תריס - צריך מודול לכל מפסק - כלומר אם יש לי קופסה ל-4 מתגים - אני אצליח להכניס 4 מודולים?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #2 

@raoul
·
בדרך כלל הקופסאות העמוקות (נדמה לי 7 ס"מ) הם בצבע ירוק והלא עמוקות (5 ס"מ) בצבע כתום.
מה הצבע של הקופסא?

אכן במתגי תריס צריך מודול לכל מפסק/תריס.
אצלי מיקמתי את המודולים בתוך ארגז ההתריס כך שאין בעיה של מקום.

2 מודולים ייכנסו בוודאות בקופסא עמוקה, 3 במידה שממש מקפידים על סדר בחיווט ושימוש במוליכים גמישים.
לא נראה לי ש4 מודולים יכנסו בקופסא של 4 מודולי גוויס.
הפתרון הלא מושלם במידה והקיר הוא מבלוקים (בלוק 15-20) הוא לחצוב לתוך הבלוק ולהעמיק את הקופסא.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

הקופסאות אכן ירוקות. המידה הפנימית היא טיפה יותר מ 6.5 ס"מ (הייתי אומר ~ 6.7 ס"מ) כך שזה מסתדר א מה שאתה מתאר.
אני לא יודע אם הקופסאות מותאמות לחברת המפסקים עצמם - החשמלאי שלי מתקין מפסקים ושקעים של "שניידר" שבאמת נראים יותר איכותיים ונראים יפה. החיסרון כמובן הוא שאי אפשר לקנות אותם בכל חנות חשמל - צריך לקנות ישירות מספק. בתור מישהו שבונה בית , מעביר טופס 4 ואז מחליף מפסקים זה חיסרון אבל ניחה....

לגבי מספר המודולים בקופסא, טוב ששאלתי וטוב שענית... יש לי קיר אחד מרכזי שעליו הרבה מפסקים. מצד שני של הקיר יש ארון מעילים. אני אתכנן קופסא בקיר או בארון מעילים לטובת כל המודולים.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”