אשמח לכמה הסברים על מכונה ידנית, וספציפית ל-GAGGIA PURE

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 380
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

בשמחה ובששון (אני מקווה) אני בוחר להיכנס לעולם הקפה הידני.
אני רוכש GAGGIA PURE משומשת כדי לראות אם העניין מתאים לי
ואשמח לדעת מה חשוב לעשות מבחינת נקיון במכונה על מנת להתחיל.

1. אינני יודע איזה סוג דוד/תרמובלוק יש במכונה וכיצד יש לנקות?
קראתי פה הרבה שיש מכונות שמנקים עם מלח לימון ויש כאלו שאסור.

2. אני גם לא בטוח כיצד לפעול לאחר הכנת השוט?
כיוון שאין במכונה שסתום תלת כיווני, קראתי שצריך לחכות ש"הלחץ יירד מעצמו".
האם זה אומר להשאיר את ידית החליטה נעולה בפנים למספר דקות?

3. מבחינת מים למכונה, יש לי בשלב זה אפשרות למלא מתמי 4 או סתם מי ברז.
מה עדיף?

4. חוץ מהנ"ל, האם יש התנהלות חשובה נוספת בשימוש במכונה ידנית?
אולי מבחינת נקיון ידית החליטה וכו.

תודה רבה לעוזרים!
אחרי כל כך הרבה קריאה פה, כבר מדגדג לי להתחיל להתנסות בעניין בעצמי ;)

אורון

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

3.לא. פתרון ריכוך כלשהו-תחפש בפורום יש הרבה אפשרויות.

4.מטחנה.

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התגובה, אכן עניין המטחנה כעת בטיפול.

אשמח לשמוע עוד תגובות.

מה הדרך הפשוטה והזולה ביותר לריכוך? אני לא צורך כמויות גדולות. אולי כוס/שתיים ביום.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

מרכך 8 ליטר.

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה איתמר,

קראתי פה קצת על מרכך 8 ליטר, לצערי העלות שלו גבוהה בשבילי כרגע (בייחוד ביחס לעלות המכונה)
וגם אין לי אפשרות להתקין אותו אצלי מבחינת מקום.

אני מחפש פתרונות קטנים יותר - קראתי על שקית ששמים במיכל, אבל הבנתי שהחיסרון הוא הזמן שצריך להמתין עד שהמים מרוככים.
האם אפשר פשוט למלא מראש במיכל כמות גדולה וכל יום להוסיף קצת מים, כאשר בינתיים הם יתרככו להם?
השימוש שלי יהיה כשתיים/שלוש כוסות ביום

אשמח גם לתשובות על 2 השאלות הראשונות ששאלתי, אם מישהו יודע במקרה.
תודה.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

שאלת על הכי זולה, לא מכיר יותר זולה לטווח הארוך. השקיות עובדות על יתרונותיהם וחסרנותיהם

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #7 

אין הגיון במרכך 8 ליטר למכונה כזו. אבל כדאי להשתמש במים מרוככים אם לא רוצים עוגמת נפש - יש במכונה מעברי מים וחלקים עדינים והמים הלא מטופלים יכסחו לך את המכונה. המינימום של המינימום זה להשתמש במים שהורתחו מראש ולטפל תקופתית עם חומץ נניח (בדוד אלומיניום לא משתמשים במלח לימון). תחפש חומר בפורום. המוצר האידאלי לדעתי הוא זה:
http://www.cleartech.co.il/32447/%D7%A4 ... 7%A4%D7%94
יכול להיות שאפשר למצוא גם יותר זול או בחול. מרכיבים במיכל המכונה, מחליפים פעם בשנה ושוכחים מהענין.
בכללי, מכונה ידנית ללא מטחנת אספרסו ודוחסן מתכתי זה בזבוז כסף וזמן. קפה טחון מראש דועך תוך יום והתוצאה הרבה פחות טובה והרבה פחות נוחה מקפסולות נניח. ומטחנת אספרסו חדשה עולה החל מ 800 שח בערך (יד שניה מומלץ מאוד) שלא תגיד שלא הזהרנו
what's next?

ערןרצון
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

גאג'יה פיור

שליחה #8 

שלום
אני חושב שבפיור יש דוד נירוסטה - חומר סטנדרטי לניקוי אבנית יתאים-מהול במים כמובן- ולא לתת למכונה להתחמם בתהליך.
למהול את החומר במים במיכל המכונה -שליש חומר, להוציא מים מהמקציף וגם מפתח החליטה-לסירוגין,עד שמיכל המים מתרוקן.
אחכ למלא את המיכל במים נקיים-ולחזור על התהליך -2 מיכלים מלאים

אחרי הניקיון-כל כ4 חודשים, לחבר פילטר רזין לצינורית שבמיכל, או את פלטר הבריטה שהמליצו לך עליו (לי יש את הגאג'יה אבולושן -אני משתמש בפלטר רזין )

תוכל להתקשר לאמיר מקופילאב-- 052-2447271 הוא קולה קפה+מתקן מכונות קפה, יוכל להדריך אותך והוא יודע איזה פילטר סינון מים מתאים לפיור,ואיזה תכשיר ניקוי אבנית מתאים. אני חושב שלנירוסטה גם מלח לימון מתאים (באבולושן יש דוד אלומניום ואני משתמש בנוזל ניקוי אבנית סטנדרטי, אסור לי להשתמש במלח לימון)

מטחנת קפה-לי יש איימיני שמתאימה למכונה הזאת - פשוטה ואמינה. תוכל לקנות יד שניה

בהצלחה
ערן
ערן רצון
רפואה סינית ושיאצו
טיפולים הדרכה הרצאות
052-4700354
www.eranratzon.com

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@hosq
@ערןרצון

תודה רבה על התגובות!

כמובן שאני משתמש במטחנה, קניתי להתנסות מספר סוגים של פולים מספורה (4 טעמים מבית הקליה בחיפה)
אני בהחלט מחפש מטחנה מיד שניה ולא חדשה (גם המכונה יד שנייה), נראה מה יצוץ בלוחות...

טמפר איכותי יוזמן בקרוב, ואני אקנה גם סלסה של מנה יחידה (כרגע יש לי רק כפול אבל אני מעדיף בודד).

לגבי הפילטר למים - זה נראה כאילו במיכל המים במכונה יש הכנה למיקום של פילטר כלשהו,
אבל אני לא חושב שיש לו חיבור לצינורית קטנה כמו בקישור ש-HOSQ שלח.
האם מדובר בפילטר סטנדרטי במכונות קפה או שאני צריך לחפש אחד ייעודי לGAGGIA?

לגבי האבנית - איך בדיוק מבצעים את הניקוי בלי לתת למכונה להתחמם?
האם להפעיל אותה ומיד להתחיל לשאוב מים? הרי הדוד מתחמם ברגע הדלקת המכונה

שוב תודה על העזרה,
אורון

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

יש גם את הרזין בשקיות על חסרונותיהם ומחירם, לא חושב שבמכונות הפשוטות יהיה מתאם לצינור.

בעיני הרתחת מים וטיפולי אבנית תכופים זה מתכון לצרות.

יש הגיון במרכך 8 ליטר היות שבד"כ מתקדמים ושאל על העלות הכי נמוכה.

היו שרשורים שטענו שאפשר להשיג ב250 מרות -בעיני לא הגיוני לקחת פילטר חד פעמי ביותר מחצי העלות של המרכך 8 ליטר.

לא מכיר עלות נמוכה יותר ונוחות בטווח הארוך.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #11 

גם אם המרכך עולה רק 250 , וזה גם לא מעט, יש עוד את עלות ההתקנה, צנרת ברזים וכו, ולפחות פעם בשנה יצטרך תחזוקה.
זה בהחלט אוברקיל למכונות ביתיות פשוטות ולמי שבודק את צעדיו הראשונים. הכי טוב בהתחלה זה הפילטר רזין הפנימי שעולה בסביבות 30 שח ומחזיק כמה חודשים (יש המאריכים את חייו באופן מלאכותי...). אם אחרי חצי שנה מתחילים להרגיש שרוצים להתקדם , אז גם ככה מחליפים ציוד ומתחילים להתעסק במסביב - מרככים וכו.
אגב יכול להיות שלגאגיה הזאת יש חיבור מים לא סטנדרטי במיכל ואז זה בלתי אפשרי להתקין כזה פנימי.
לדבר עם בעל מקצוע כמו שנאמר פה זה אכן מומלץ.
what's next?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@hosq

שאל על הכי זול וציינתי לטוח הארוך-אני לא מכיר שיש עלויות התקנה.

עלויות תחזוקה זה ק"ג מלח גס בשנה כ2 שח לשנה.

להוסיף תוספות כמו שאני עשיתי בשביל נוחות וטעם זו כבר בחירה מעבר לריכוך וגם הן חד פעמיות בעלויות סמליות.

ציינתי שיש גם את השקיות- החיסרון בתחזוקה התכופה או החלפה הצורך לחכות ועצם העובדה שלא מעביר את כלל המים בצינור.

בד"כ מי שאוהב קפה יתקדם הלאה בשלב כלשהו- אני בדיעבד מתחרט על קניה של מטחנה פשוטה שמתאימה רק למקינטה במקום ללכת על משהו רציני יותר.

·

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #13 

itamars2 כתב:@hosq

שאל על הכי זול וציינתי לטוח הארוך-אני לא מכיר שיש עלויות התקנה.

עלויות תחזוקה זה ק"ג מלח גס בשנה כ2 שח לשנה.

להוסיף תוספות כמו שאני עשיתי בשביל נוחות וטעם זו כבר בחירה מעבר לריכוך וגם הן חד פעמיות בעלויות סמליות.

ציינתי שיש גם את השקיות- החיסרון בתחזוקה התכופה או החלפה הצורך לחכות ועצם העובדה שלא מעביר את כלל המים בצינור.

בד"כ מי שאוהב קפה יתקדם הלאה בשלב כלשהו- אני בדיעבד מתחרט על קניה של מטחנה פשוטה שמתאימה רק למקינטה במקום ללכת על משהו רציני יותר.

·
...
אמנם אני בעד המשפט
Buy your second machine first
אבל לא כשמדובר בהתנסות ראשונית. בהתנסות ראשונית צריך ציוד מספיק טוב כדי להבין אם אתה בקטע כדי שאם תפסיק לא יגרם נזק גדול מידי , וגם כי לציוד רציני יש צורך להשקיע זמן וכסף בתחזוקה מה שעלול לפגוע בחוויה הראשונית. .
מרכך 8 ליטר דורש התקנת יציאת מים או פיצול קיימת , צנרת אלומיניום וברז , ומקום לכל זה. לרוב גם התקנת פילטר מים נוסף על הקו שמחליפים לפחות פעם בשנה. 2 שקלים מלח וחצי שעה של בלגאן פעם בכמה חודשים, זה לא נורא למי שגם ככה מתעסק בציוד שלו כל היום אבל זה מזעזע למי שרגיל נניח לקפסולות.
ואם מחר אתה מחליט שמכונת הקפה זה לא בשבילך? תקבל אולי מאה שח עבור המרכך אם בכלל תטרח למכור.
זו כמובן דעתי בלבד , ברגע שמחליטים להתקדם אתה צודק לחלוטין. אעפ שבמקרה של מכונות כניסה , הפילטרים הפנימיים טובים וקלים מאוד לשימוש, גם אם זה עולה עוד כמה גרושים.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@hosq
זה כבר עניין אישי אם יש ספק אם בכלל ימשיך בתחום ברור שלא כדאי לקנות מרכך,

והשקית אידיאלית, אם כן זו תחנה מיותרת אלא אם באמת יש תקציב לחוץ.

ברוב הבתים היום מגיע כסטנדרט יציאת מים למדיח ולפעמים נוספות לתמי 4 מקרר וכו'.

ברור שאם אין כלום ויאלץ לחצוב שם זה לא פתרון לדירה שכורה ומכונה ראשונה.

אם הכל קיים זה מגיע עם חיבור ליציאת המים וקונים צינור סיליקון בשקלים בודדים למטר וממלאים לבקבוק.

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

@hosq
@itamars2
האמת שאני לומד המון מהדיון :)

קצת לעשות סדר - זו אכן מכונה ראשונה, להתנסות ראשונית ולהבנה האם העניין מתאים לי.
עברתי מקפסולות כיוון שהרגשתי שמדובר בהוצאה גדולה פר כוס, וגם כי רציתי לעלות רמה.

כיוון שאני ממש בתחילת הדרך(זה היום השני איתה), אני מעדיף לחכות ולראות שאני מעוניין להמשיך עם מכונה ידנית לפני שאני משקיע כספים.
בנוסף - עלות המכונה ביד שנייה הייתה אפסית, אני גר בדירה שכורה וסטודנט, כך שאני חושב שאלך על האופציה הזולה ביותר בטווח הקצר והיא כנראה שקית או פילטר בתוך המיכל עצמו.

שאלה לגבי טחינת הקפה:
ראיתי בכל מקום שהקפה ממש ממלא את הסלסלה לפני שדוחסים אותו (כלומר, לאחר יישור בסלסלה, הוא מגיע לקו הגובה של הסלסלה ואז נדחס).
כשאני טוחן לסלסלה הכפולה שלי את הקפה (כ-12-14 גרם) הוא ממש לא מתקרב לגובה הסלסלה, גם אם איישר אותו.

האם אני טוחן דק מדי ולכן הוא "יושב" נמוך יותר כי הטחינה דקה?

תודה!

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

יש כמה ענינים- עקרון מנחה -טעם בכוס.

יש מדדים של זרימה 30מ"ל או גרם @25-30 שניות לכפול

יש 2 שיטות לקבוע את כמות הקפה בסלסלה,

אחת משקלית בין 14-18 גרם לכפול בהתאם למכונה סלסלה ולטעם,

השניה נפחית באמצעות הדוסר של נגרו אם המכונה שלך נתמכת-בעצם שיטה נפחית שבודקת מה המרחק בין הראש לקפה.

אתה גם יכול להשתמש בפונקציית החיפוש יש המון דיונים על נושאים שונים ומשונים למכונה שלך רלוונטי גם גלישת טמפרטורה

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #17 

עם ירידת מחירי הקפסולות ההפרש לעומת קפה טחון כמעט ולא קיים. אלא אם אתה קולה בעצמך כמובן.
כמות הקפה הנכונה בסלסילה היא כמעט עד נגיעה בראש המכונה לאחר דחיסה וסגירה של הידית. אם העמסת הרבה והקפה נוגע זה יהרוס את החליטה ואם שמת פחות מידי כמו במקרה שלך הקפה פשוט יתנפח ויתפרק. בשני המקרים המנה לא אידאלית. בסלסלה 58ממ כפולה כמו שלך נכנס באזור ה 18גרם קפה.
נסה להשיג סלסילה בודדת מקצועית עדיף עם ידית המתאימה לגאגיה כך שלא תצטרך כל הזמן להחליף פילטרים. פילטר כזה יכיל כ 12 גרם קפה פלוס מינוס והוא אידאלי לשימוש ביתי.
what's next?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני דווקא לא ממליץ על סלסלה יחידה למתחילים,

היא יותר קשה וחבל על התסכול,

אחרי שליטה בכפולה אם משום מה תרצה בודדת תמיד תוכל לקנות.

למה אתה מתכוון בירידת מחירי הקפסולות?

פר קילו המחיר עדיין מאוד גבוה והאיכות נמוכה משמעותית.

oronwerner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

תודה,

העניין הוא שאני לא רוצה לשתות אספרסו כפול כל פעם.
בסלסלה שלי נכנס כ-18 גרם קפה כפי ש-hosq כתב, (אני בהחלט מרגיש ב-14 גרם שצריך להכניס עוד) כך שמדובר בכמות מאוד גדולה בשבילי.
אני מעדיף לשתות מנה בודדת נוספת לאחר כמה שעות ולא כפול על הבוקר - עניין אישי. ככה אני גם צורך קצת פחות קפאין.

להכין כפול ולשתות חצי זה די בזבוז - כך שנשארתי עם האופציה של סלסלת יחיד.
קראתי פה הרבה על ההתנגדות/קושי לסלסלת יחיד אבל אינני מצליח להבין מדוע היא שונה מהותית כל כך מהדאבל?
האם לא מדובר באותו עקרון עם כמות קפה קטנה יותר?

hosq -
האמת שניסיתי לא מעט קפסולות (למכונת נספרסו שבה השתמשתי עד כה), ולצערי הן מתחלקות לשתיים (בחלוקה הגסה שלי):
1. קפסולות מקוריות- עולות סביב 2.5 ש"ח לקפסולה. אטומות, ואיכותיות אבל יקרות מאוד, ולטעמי לא הכי טובות מבחינת טעם הקפה.
2. קפסולות במחירים "נמוכים" של סביב 1.5 ש"ח (לרוב קצת יותר, לפעמים קצת פחות) - ניסיתי של מספר חברות ומנסיוני בלבד, איכות הקפסולה משמעותית נמוכה יותר, לאורך זמן הקפסולות לא תמיד נותרו אטומות, ועל אף המחיר הזול יותר - הוא עדיין לא זול דיו כדי להצדיק את האיכות הבינונית.

גם אם במנה כפולה אני מתקרב למחיר של קפסולה, אני רוצה לקוות שהתוצר שיתקבל יהיה איכותי יותר ברגע שאשלוט בכל הפרמטרים.

אז... אשמח להבין האם יש דברים מיוחדים שצריך לדעת לגבי שימוש בסלסלת יחיד?
(או הסבר מדוע להתרחק ממנה)

תודה שוב על הכל עד כה!

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #20 

איתמר, אתה מתכוון לסלסלת יחיד נורמלית או המיותרת שמגיעה עם מכונות ביתיות למיניהן? לא ברור לי מדוע בסילביה ובגאגיות ועוד יותר גרוע במכונות שאינן 58ממ מקבלים סלסילת יחיד כה גרועה - הרי עלות הייצור זהה גם לאחת נורמלית... עם רובן אי אפשר לעבוד בכלל.
בקיצור, בכל מקום שמוכר ציוד קפה מקצועי אפשר להשיג סלסילה נורמלית בפחות מחמישים שח ככל הזכור לי, כזו שניתן להעמיס עליה מנה וחצי והתוצאה יוצאת ללא פשרות.
כשהתכוונתי למחיר הקפה, ברור שעלות פר גרם עולה הרבה יותר בקפסולות, אבל נראה אותך מצליח להוציא מנה עם 5 גרם קפה טחון בגאגיה ... בתכלס מה שמעניין זה מחיר למנה ולא מחיר פר משקל. אלא אם אתה פריק של קפאין (ואז אני ממליץ לעבור לבוץ...)
אורון, כדי לקבל קפה טוב ממכונה ידנית, מעבר לציוד ולעקומת לימוד לא קצרה, רצוי מאוד להתחיל עם קפה טרי ברמה גבוהה. לפחות את הפרמטר הזה תוריד מהראש. ממליץ שתזמין לך קילו מקפה נגרו, משהו פשוט וטעים כמו ברזיל, המחיר סביר ואי אפשר ליפול אצלו. הקפה שלו בעיני הוא קנה מידה לאחרים (יש עוד מצויינים אבל פחות עקביים). אם אתה מעדיף לרכוש בבית קפה משיקולי נוחות, גם עם ארקפה עוד לא נפלתי אבל המחיר בשמיים, וגם תערובת הבית של לנדוור טובה (בקניה בבית הקפה). צפה לחודש ראשון לא משהו, במיוחד אם אתה אספרסו פריק, ואל תתייאש. חזור אלינו לכל שאלה. בהצלחה
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”