בשעה טובה, רכשתי לי Q7H. באופן כללי אני מרוצה מאד מהתמונה, אבל בנקודה אחת אני די מאוכזב - צפייה בפורמט 4:3 בשידורי הכבלים, והכול בגלל שינויי הבהירות האוטומטיים של ה- Q7 (הסברים למטה). כל עצה תתקבל בברכה...
באופן כללי, אני משתמש בטלוויזיה לצפייה דרך מדיה סנטר (xbmc), למשחקים ב- XBox 360 (מדהים...
עבור צפייה בכבלים, אני מעדיף מן הסתם לא למרוח את התמונה ל- 16:9, ואין לי שום בעיה עקרונית לצפות בפורמט 4:3 עם פסים בצדדים.
לאחר שהטלוויזיה הגיעה, התבררו לי הפרטים הבאים - הטלוויזיה לא מזהה אוטומטית שינויים בשידור בין 16:9 ו- 4:3 ויש צורך בשינויי ידני (לא נורא), הפסים בצד הם באפור ולא ניתן לשנות את הצבע שלהם לשחור (כן, כן, זה מגן מצריבה אבל עדיין הייתי שמח לאפשרות מדי פעם), והבעיה האמיתית - הופתעתי לגלות שהצבע של הפסים בצד ימין ושמאל הוא לא אפור קבוע אלא משתנה ברציפות בהתאם לבהירות של התמונה! השינוי הוא בין אפור כהה מאד לאפור בהיר מאד. מבחינתי, ניתן להתרגל למסגרת האפורה לאחר זמן במידה והצבע קבוע, אבל שינויי הגוון כל רגע די מקשים על העניין.
ראיתי מעט מאד התייחסויות לנושא כאן בפורום (פה לדוגמה), ודיון די ארוך בנושא ב- avforums פה.
המסקנות בקצרה הן אלו - מדובר באופצייה יחודית כחלק מה- DNIe של סמסונג ("Samsung TV's unique image processing technology that includes Motion Optimiser, Contrast Enhancer, Detail Enhancer, Colour Optimiser and Image Optimiser") - ככל הנראה מתבצע תיקון אוטומטי רציף של הקונטרסט/בהירות בטלוויזיה להגדלת הטווח הדינמי של התמונה.
התיקון עצמו לא מפריע לי באופן כללי, ולמעשה קשה לי לזהות אותו בצפייה בשידורי 16:9, אבל כשאני ב-4:3, הפסים בצדדים שאמורים להיות בצבע אחיד, מקבלים גם הם את תיקון הקונטרסט ומשנים את הבהירות שלהם כל הזמן, באופן רציף, וטווח השינוי בין אפור בהיר לכהה הוא גדול מאד בתלות בשינויים בבהירות התמונה המשודרת בכל רגע. זה כבר די מפריע לי כשאני צופה בשידורי 4:3 ומקשה עליי להתעלם מהקיום של הפסים.
למעשה, באופן אישי הייתי שוקל ברצינות לוותר על ה- DNIe לחלוטין, אבל אין אפשרות לבטל את ה- DNIe מהתפריט הרגיל של הטלוויזיה, ולצערי, נראה שב- Q7H אין אפשרות לבטל אותו ספציפית מתוך ה- service menu של סמסונג (זה לדוגמה לא עובד), אלא רק ע"י ביצוע override מלא על מגוון אופציות אחרות שכנראה כוללות גם הגנות מפני צריבה ועוד (לא בטוח, כאן כבר היה פחות מידע כתוב...).
הייתי שמח מאד לשמוע דעות נוספות ורעיונות לפתרונות.
תודה רבה!