Q7H - פורמט 4:3 + שינויים בעוצמת הבהירות ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
itail פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

בשעה טובה, רכשתי לי Q7H. באופן כללי אני מרוצה מאד מהתמונה, אבל בנקודה אחת אני די מאוכזב - צפייה בפורמט 4:3 בשידורי הכבלים, והכול בגלל שינויי הבהירות האוטומטיים של ה- Q7 (הסברים למטה). כל עצה תתקבל בברכה...

באופן כללי, אני משתמש בטלוויזיה לצפייה דרך מדיה סנטר (xbmc), למשחקים ב- XBox 360 (מדהים... :D) וצפייה בכבלים.
עבור צפייה בכבלים, אני מעדיף מן הסתם לא למרוח את התמונה ל- 16:9, ואין לי שום בעיה עקרונית לצפות בפורמט 4:3 עם פסים בצדדים.
לאחר שהטלוויזיה הגיעה, התבררו לי הפרטים הבאים - הטלוויזיה לא מזהה אוטומטית שינויים בשידור בין 16:9 ו- 4:3 ויש צורך בשינויי ידני (לא נורא), הפסים בצד הם באפור ולא ניתן לשנות את הצבע שלהם לשחור (כן, כן, זה מגן מצריבה אבל עדיין הייתי שמח לאפשרות מדי פעם), והבעיה האמיתית - הופתעתי לגלות שהצבע של הפסים בצד ימין ושמאל הוא לא אפור קבוע אלא משתנה ברציפות בהתאם לבהירות של התמונה! השינוי הוא בין אפור כהה מאד לאפור בהיר מאד. מבחינתי, ניתן להתרגל למסגרת האפורה לאחר זמן במידה והצבע קבוע, אבל שינויי הגוון כל רגע די מקשים על העניין.

ראיתי מעט מאד התייחסויות לנושא כאן בפורום (פה לדוגמה), ודיון די ארוך בנושא ב- avforums פה.

המסקנות בקצרה הן אלו - מדובר באופצייה יחודית כחלק מה- DNIe של סמסונג ("Samsung TV's unique image processing technology that includes Motion Optimiser, Contrast Enhancer, Detail Enhancer, Colour Optimiser and Image Optimiser") - ככל הנראה מתבצע תיקון אוטומטי רציף של הקונטרסט/בהירות בטלוויזיה להגדלת הטווח הדינמי של התמונה.
התיקון עצמו לא מפריע לי באופן כללי, ולמעשה קשה לי לזהות אותו בצפייה בשידורי 16:9, אבל כשאני ב-4:3, הפסים בצדדים שאמורים להיות בצבע אחיד, מקבלים גם הם את תיקון הקונטרסט ומשנים את הבהירות שלהם כל הזמן, באופן רציף, וטווח השינוי בין אפור בהיר לכהה הוא גדול מאד בתלות בשינויים בבהירות התמונה המשודרת בכל רגע. זה כבר די מפריע לי כשאני צופה בשידורי 4:3 ומקשה עליי להתעלם מהקיום של הפסים.
למעשה, באופן אישי הייתי שוקל ברצינות לוותר על ה- DNIe לחלוטין, אבל אין אפשרות לבטל את ה- DNIe מהתפריט הרגיל של הטלוויזיה, ולצערי, נראה שב- Q7H אין אפשרות לבטל אותו ספציפית מתוך ה- service menu של סמסונג (זה לדוגמה לא עובד), אלא רק ע"י ביצוע override מלא על מגוון אופציות אחרות שכנראה כוללות גם הגנות מפני צריבה ועוד (לא בטוח, כאן כבר היה פחות מידע כתוב...).

:(

הייתי שמח מאד לשמוע דעות נוספות ורעיונות לפתרונות.

תודה רבה!

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287
נתן תודות: 2 פעמים

try using the information in this thread to turn DNie off

שליחה #2 

אם יש שגיאות בעברית סימן שלאישתי לא היה זמן לבדוק.......

itail פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה #3 

עובד. לא יאומן אבל עובד. קשה לתאר כמה שזה משמח אותי!

:D
ואם לסכם מהתשובה של Bildi ב- Avforums אז:"Thanks to Samsung for producing quite a stellar plasma and then completely crippling it with permanent DNIe.".

תודה רבה על התשובה המהירה...!

Overdrive
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96

שינויי מסך סמסונג Q7

שליחה #4 

לא ידעתי שאפשR אבל אם מציעים לא תיקח?
עקבתי אחרי ההוראות בפורום המצורף למעלה, חלק מהפונקציות שצוינו שם לא מופעיות או מופיעות כנראה אחרת במסך שמולי. בצעתי Full Bypass ושלא כמצויין שם כל שאר הפונקציות עדין מתקיימות במסך (לא מואפרות או שנעלמו מהתפריט) כולל פיקסל שיפט וSMD.
בינתיים נראה מאד צבעוני.
סט-אפ אחרי 5 דקות של משחק (אני יודע שיש מאלו שיושבים על זה ימים שלמים, אין סבלנות):
Dynamic
Contrast 70
Brightness 53
Sharpness 0
Color 45 (ניסיתי 55 כמו קודם אבל צבעוני מידי בסט הזה)
Cool 1

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5346
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #5 

אשתי רואה ב- 4:3 ולא התלוננה על שינוי הצבע בפסים.
אך נורא הפריע לה שהשיער שחור לא טבעי וכו' ולי ה- false contouring.

התפריט בדגם שלי שונה, ביצעתי DNIE Bypass ויש שיפור.
התמונה פחות "צבעונית" אך כבר אין Black Crush.
נראה ששיפר את ה- false contouring - נמשיך לעקוב.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

התפריט בדגם שלי שונה.
DNIE Bypass נותן תמונה פחות "צבעונית" אך אין Black Crush לשם שינוי.
נראה ששיפר את ה- false contouring.

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287
נתן תודות: 2 פעמים

גם לי זה מאד משמח !

שליחה #7 

סוף סוף יש איזה שהיא תועלת למישהוא לחיפושים והמחקרים שאני עושה על מסכי פלסמה. מה שלמדתי שלא כדאי לקנות פיוניר בגלל מסך מלוכלך ומזמזם, שלא כדאי לקנות פנסוניק בגלל פריצת קוים סגולים באזורים אפורים, ולא כדאי לקנות סמסונג בגלל בעיות קונטרסט משתנה (DNIE משוגע).

מה לקנות?אולי לחזור ל-CRT

אני באמת בדילמה. :מבולבל:

Enjoy your plasma!!

itail כתב:עובד. לא יאומן אבל עובד. קשה לתאר כמה שזה משמח אותי!

:D
ואם לסכם מהתשובה של Bildi ב- Avforums אז:"Thanks to Samsung for producing quite a stellar plasma and then completely crippling it with permanent DNIe.".

תודה רבה על התשובה המהירה...!
...
אם יש שגיאות בעברית סימן שלאישתי לא היה זמן לבדוק.......

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

טוב עדכונים:
או שהשידור (בעיקר ערוץ 2) זוועתי או שיש מחיר להורדת DNIE:
פתאום שם לב להרבה יותר mosquito noise, מריחות צבע ( עובד עם transcoder), והלבן (כתוביות) לא אחיד ותמונה יותר רכה.
החזרתי DNIE וחזר ה- Black Crush.

יש דרך נוספת לשלוט על זה?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”