תיקון עוצמות ידני לאחר כיול אודיסי (הוספת עוצמה זהה לכל הערוצים)
שלום
לאחר שאודיסי מסיים את הכיול עם רמקולים חדשים בעלי נצילות גבוהה יחסית, הוא קובע את עוצמות כל הערוצים כולל הסאב כערכים שליליים שונים. ידוע לי שהאודיסי מכייל לפי איזה רפרנס של SPL. אבל נניח ואני רוצה להוציא יותר עוצמה מהרסיבר. חשבתי להוסיף ידנית את אותה וספת דציבלים לכל הערוצים כדי שהערוץ בעל העוצמה הגבוהה ביותר לאחר כיול, יגיע לערך המרבי שהוא +12db. לדוגמה נניח שיש 3 ערוצים והכיול קבע אותם במינוס 2,3,5 אז הגבוה ביותר הוא 2- ולכן ניתן להוסים 14 דצי בל לכל הערוצים כך שה 2- יהפוך ל 12+ והשאר בהתאם.
האם זה יקלקל את הכיול של אודיסי? בצורה זאת אני לא אצתרך להגביר הרבה כדי לשמוע בווליום סביר (למה הרפרנס כזה נמוך בכלל?).
תודה
לאחר שאודיסי מסיים את הכיול עם רמקולים חדשים בעלי נצילות גבוהה יחסית, הוא קובע את עוצמות כל הערוצים כולל הסאב כערכים שליליים שונים. ידוע לי שהאודיסי מכייל לפי איזה רפרנס של SPL. אבל נניח ואני רוצה להוציא יותר עוצמה מהרסיבר. חשבתי להוסיף ידנית את אותה וספת דציבלים לכל הערוצים כדי שהערוץ בעל העוצמה הגבוהה ביותר לאחר כיול, יגיע לערך המרבי שהוא +12db. לדוגמה נניח שיש 3 ערוצים והכיול קבע אותם במינוס 2,3,5 אז הגבוה ביותר הוא 2- ולכן ניתן להוסים 14 דצי בל לכל הערוצים כך שה 2- יהפוך ל 12+ והשאר בהתאם.
האם זה יקלקל את הכיול של אודיסי? בצורה זאת אני לא אצתרך להגביר הרבה כדי לשמוע בווליום סביר (למה הרפרנס כזה נמוך בכלל?).
תודה
נערך לאחרונה על ידי Sexter ב 12/01/2017 23:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
הכיול מביא לכך שכשהווליום ברסיבר על 0, תקבל מכל רמקול 75dB במקום הישיבה. (זה ה- "רפרנס")
להגביר את כל הרמקולים באותה מידה = להגביר ווליום ברסיבר, אין לזה שום משמעות.
לא כדאי להגיע בשום רמקול למקסימום התיקון שהרסיבר יכול לעשות (12dB).
אתה לא יכול להוציא יותר עוצמה, ע"י שינוי כזה.
אתה פשוט אומר לרסיבר להגביר ווליום בנקודה אחרת במערכת שלו.
תהיה רגוע ותגביר ווליום לאיזו רמה שנוח לך.
מה אכפת לך המספר המוצג?
להגביר את כל הרמקולים באותה מידה = להגביר ווליום ברסיבר, אין לזה שום משמעות.
לא כדאי להגיע בשום רמקול למקסימום התיקון שהרסיבר יכול לעשות (12dB).
אתה לא יכול להוציא יותר עוצמה, ע"י שינוי כזה.
אתה פשוט אומר לרסיבר להגביר ווליום בנקודה אחרת במערכת שלו.
תהיה רגוע ותגביר ווליום לאיזו רמה שנוח לך.
מה אכפת לך המספר המוצג?
@Amir64
·
החשש שלי היות ומדובר בעיבוד דיגיטאלי שם יש הנחתה דיגיטאלית ברמת ה PRE אז תהיה פגיעה בהיענות הדינאמית. ז"א ממירי ADC כאשר המקור הוא אנלוגי לא מנצלים את כל הרזולוציה של 24 הסביות אם האות חלש (רוב הסיביות המשמעותיות ישארו מאופסות). בנוסף, הערך המרבי של ה MASTER VOLUME הוא 0 דצי בל. אז תיאורתית אם הרמקולים מונחתים 0 דציבל ישמע חלש ולא יהיה ניתן לדחוף את הרסיבר להספק המרבי שלו... בנוסף יש הרגשה כאילו חסר עוצמה. אני נאלץ להאזין בעוצמה של מינוס 20 ד"ב כדי שהיה ווליום סביר. השאלה היא האם הוספה של כמות קבועה של דציבלים פוגעת באיזון העוצמות או שהכיול ישאר באותם היחסים?
·
החשש שלי היות ומדובר בעיבוד דיגיטאלי שם יש הנחתה דיגיטאלית ברמת ה PRE אז תהיה פגיעה בהיענות הדינאמית. ז"א ממירי ADC כאשר המקור הוא אנלוגי לא מנצלים את כל הרזולוציה של 24 הסביות אם האות חלש (רוב הסיביות המשמעותיות ישארו מאופסות). בנוסף, הערך המרבי של ה MASTER VOLUME הוא 0 דצי בל. אז תיאורתית אם הרמקולים מונחתים 0 דציבל ישמע חלש ולא יהיה ניתן לדחוף את הרסיבר להספק המרבי שלו... בנוסף יש הרגשה כאילו חסר עוצמה. אני נאלץ להאזין בעוצמה של מינוס 20 ד"ב כדי שהיה ווליום סביר. השאלה היא האם הוספה של כמות קבועה של דציבלים פוגעת באיזון העוצמות או שהכיול ישאר באותם היחסים?
- Amir64
-
- גורו

אז עניתי לך.
אין שום משמעות לאיך אתה מגביר את הווליום, זה אותו דבר בדיוק.
להרים בסטאפ את כל הרמקולים ב- 5 דציבלים, או עם המסטר ווליום ב- 5 דציבלים זה אותו דבר.
בשניהם אתה מתעסק עם ה- power amp, ולא עם ה- pre.
20- ווליום זה סביר בהחלט.
גם אני בד"כ בתחום הזה.
נדיר שמגיע ל- 10-.
אתה ממש לא רוצה לדחוף את הרסיבר להספק המקסימאלי שלו.
דרך אגב, אאל"ט, לעלות ממינוס 20 ל- 0 ברסיבר, (להגביר ב- 20 דציבלים) אומר שאתה מבקש מהרסיבר פי 100 הספק.
הרסיבר נותן מקסימום 0? וכשהוא מציג 0 זה נותן 75dB במקום הישיבה?
אצלי התחום הוא 80- עד 12+
אין שום משמעות לאיך אתה מגביר את הווליום, זה אותו דבר בדיוק.
להרים בסטאפ את כל הרמקולים ב- 5 דציבלים, או עם המסטר ווליום ב- 5 דציבלים זה אותו דבר.
בשניהם אתה מתעסק עם ה- power amp, ולא עם ה- pre.
20- ווליום זה סביר בהחלט.
גם אני בד"כ בתחום הזה.
נדיר שמגיע ל- 10-.
אתה ממש לא רוצה לדחוף את הרסיבר להספק המקסימאלי שלו.
דרך אגב, אאל"ט, לעלות ממינוס 20 ל- 0 ברסיבר, (להגביר ב- 20 דציבלים) אומר שאתה מבקש מהרסיבר פי 100 הספק.
הרסיבר נותן מקסימום 0? וכשהוא מציג 0 זה נותן 75dB במקום הישיבה?
אצלי התחום הוא 80- עד 12+
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·Amir64 כתב:אז עניתי לך.
אין שום משמעות לאיך אתה מגביר את הווליום, זה אותו דבר בדיוק....
צודק
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Amir64
-
- גורו

למעט העובדה הקטנה,Lior_M כתב:·......
צודק...
שכשאתה מגביר ווליום עם המסטר ווליום, אתה יכול לדעת בכמה SPL אתה שומע בכל רגע נתון.
(75 + מה שמראה הצג = current SPL)
כשאתה מגביר את כל הרמקולים באותה מידה במסך ה- speaker level, אתה צריך להוסיף את השינוי הזה לחישוב.
(75 + מה שמראה הצג + השינוי שעשית במסך הכיול = current SPL)