מה ההבדל בין המודולים
@raoul
כן.
אני חושב שאנשים עם מערכות ישנות בהרבה מקרים רוצים להרחיב שליטה בבית (או להחליף רכיב תקול) עם אותו דגם שכבר קיים ועובד אצלם.
להתקנות חדשות, במיוחד כאלו שמתחברות ל Vera Edge או Vera Plus עדיף Gen5 שמכיל שיפורים בטווח קליטה ולא פחות חשוב באבטחה של הפרוטוקול.
כן.
אני חושב שאנשים עם מערכות ישנות בהרבה מקרים רוצים להרחיב שליטה בבית (או להחליף רכיב תקול) עם אותו דגם שכבר קיים ועובד אצלם.
להתקנות חדשות, במיוחד כאלו שמתחברות ל Vera Edge או Vera Plus עדיף Gen5 שמכיל שיפורים בטווח קליטה ולא פחות חשוב באבטחה של הפרוטוקול.
אוקיי, הרגע מצאתי את ההבדל היותר אקוטי בין המודולים.
המודול הישן הוא ממסר, כלומר אתה יכול למתג מתח שונה ממתח הרשת 220V, אפילו מתח DC. יש כניסה נפרדת לכל ערוץ .
למודול החדש אין אפשרות למיתוג מתח שונה ממתח רשת, ולכן הוא רק יכול למתג דברים שעובדים במתח הרשת.
מצד שני, למודול החדש יש אפשרות קריאת הספק נצרך - מה שלא היה אפשרי במודול הישן.
להלן תיאור יותר מדוייק שמצאתי ב-Q&R שלהם:
Does this support lower voltage DC like the earlier versions did, or only mains?
BEST ANSWER: No. We do highlight this in the description. The original relays (FGS-211 & FGS-221) did support 24-60VDC, however this was changed in 2015 when the FGS-212 & FGS-222 were released - these only supported 230VAC. This new version is the same, it only supports 230V. Other differences on this Switch 2 (FGS-213 & FGS-223) are that they are Z-Wave Plus and support power monitoring. However, an important thing to highlight is that they do not have dry contacts - the output can only switch 230V.
המודול הישן הוא ממסר, כלומר אתה יכול למתג מתח שונה ממתח הרשת 220V, אפילו מתח DC. יש כניסה נפרדת לכל ערוץ .
למודול החדש אין אפשרות למיתוג מתח שונה ממתח רשת, ולכן הוא רק יכול למתג דברים שעובדים במתח הרשת.
מצד שני, למודול החדש יש אפשרות קריאת הספק נצרך - מה שלא היה אפשרי במודול הישן.
להלן תיאור יותר מדוייק שמצאתי ב-Q&R שלהם:
Does this support lower voltage DC like the earlier versions did, or only mains?
BEST ANSWER: No. We do highlight this in the description. The original relays (FGS-211 & FGS-221) did support 24-60VDC, however this was changed in 2015 when the FGS-212 & FGS-222 were released - these only supported 230VAC. This new version is the same, it only supports 230V. Other differences on this Switch 2 (FGS-213 & FGS-223) are that they are Z-Wave Plus and support power monitoring. However, an important thing to highlight is that they do not have dry contacts - the output can only switch 230V.
שים לב שהלינק השני ששלחת הוא של FGS-222 שגם הוא לא ידע למתג מתח שונה, כפי שכתוב בתשובה שצטטת.
לפי התשובה, רק המודול ה״עוד יותר״ ישן, FGS-221, ידע למתג מתח שונה.
לפי התשובה, רק המודול ה״עוד יותר״ ישן, FGS-221, ידע למתג מתח שונה.
נערך לאחרונה על ידי cafri ב 11/01/2017 23:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@raoul
·
מדובר רק במודול מהדגם החדש FGS-223 קרא בשירשור הזה (בסוף):
https://www.htmag.co.il/vt263958.html
אני מתאר לעצמי שזה יתוקן מתי שהוא אבל לא סומך על VERA כמה מוקדם זה יהיה.
ה FGS-221 עובד מעולה
אפשר להתשתמש גם במודול דומה Qubino Flush-2-Relays
אבל גם שם יש כמה בעיות
1. הסטטוס לא המפסקים (דולק/כבוי) לא מוצג נכון בממשק באם בוצעה הדלקה/כיבוי באמצעות המפסק המיכני.
2. יש איזה באג מעצן בעבודה במצב מפסק ON/OFF (לא לחצן), במידה והלחצן עבר למצב דולק והממסר הופעל ולאחר מכן הממסר מכובה באמצעות הממשק GUI או תרחיש העברת המפסק המיכני למצב כבוי תדליק את הממסר שוב.
בפיברו יש פרמטר שמאפשר או מבטל את זה.
·
מדובר רק במודול מהדגם החדש FGS-223 קרא בשירשור הזה (בסוף):
https://www.htmag.co.il/vt263958.html
אני מתאר לעצמי שזה יתוקן מתי שהוא אבל לא סומך על VERA כמה מוקדם זה יהיה.
ה FGS-221 עובד מעולה
אפשר להתשתמש גם במודול דומה Qubino Flush-2-Relays
אבל גם שם יש כמה בעיות
1. הסטטוס לא המפסקים (דולק/כבוי) לא מוצג נכון בממשק באם בוצעה הדלקה/כיבוי באמצעות המפסק המיכני.
2. יש איזה באג מעצן בעבודה במצב מפסק ON/OFF (לא לחצן), במידה והלחצן עבר למצב דולק והממסר הופעל ולאחר מכן הממסר מכובה באמצעות הממשק GUI או תרחיש העברת המפסק המיכני למצב כבוי תדליק את הממסר שוב.
בפיברו יש פרמטר שמאפשר או מבטל את זה.
- AlonGoldfiz
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 26 פעמים
אני אישית בכלל ממליץ לך על מודולים של Philio , הם תומכים בטכנולוגיה שנקראת Zero Crossing מה שמאפשר לך לחבר את המודולים לנורות לד ללא בעיה.
המודולים של פיבארו נתקעים עם נורות לד (אלא אם כן החדשים תומכים גם ב Zero Crossing).
המודולים של פיבארו נתקעים עם נורות לד (אלא אם כן החדשים תומכים גם ב Zero Crossing).
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
·AlonGoldfiz כתב:אני אישית בכלל ממליץ לך על מודולים של Philio , הם תומכים בטכנולוגיה שנקראת Zero Crossing מה שמאפשר לך לחבר את המודולים לנורות לד ללא בעיה.
המודולים של פיבארו נתקעים עם נורות לד (אלא אם כן החדשים תומכים גם ב Zero Crossing)....
איך הם ביחס לבעיות שתיארתי בפוסט הקודם?
- AlonGoldfiz
- חבר פעיל מאוד

אין לי איתם שום בעיה, עובדים מצויין במקומות ש Fibaro כשלו.
- AlonGoldfiz
- חבר פעיל מאוד

זה הפוסט שמתאר את הבעיות של Fibaro עם נורות לד, להזכירם:
https://www.hometheater.co.il/vt253747.html
אלון
https://www.hometheater.co.il/vt253747.html
אלון
@e-r-a-n
·רק רציתי לעדכן שהרבה מחברי הפורום עובדים עם פיבארו בנורות ליד וזה עובד תקין (גם אצלי).
שם לב שיש מתלוננים על Philio שאם מכבים/מדליקים אותם ידנית אז לוקח עד דקה לראות את העדכון. מבחינתי זה די חשוב.... לא הייתי הולך על זה רק בגלל הבעיה הזו.
·רק רציתי לעדכן שהרבה מחברי הפורום עובדים עם פיבארו בנורות ליד וזה עובד תקין (גם אצלי).
שם לב שיש מתלוננים על Philio שאם מכבים/מדליקים אותם ידנית אז לוקח עד דקה לראות את העדכון. מבחינתי זה די חשוב.... לא הייתי הולך על זה רק בגלל הבעיה הזו.