אתגר: שמיעת מוסיקה בכל הבית וחלוקה לאזורים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Dombe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים,
אשמח לחלוק איתכם כמה סוגיות מעניינות בנושא האודיו בדירה

הדרישות: שמיעת מוסיקה בכל הדירה באיכות טובה+, יכולת שליטה בווליום ובערוצים של כל אחד מהאזורים
עלויות: כמה שיותר נמוכות + אפשרות לשילוב פתרונות
יתרון: יכולת שליטה באמצעות שלט \ חיבור בעתיד לבית חכם (עינית)

מצורפת תוכנית דירה עם חלוקת האזורים + תמונה להמחשה

שאלות \ ודילמות:
1) איזה רמוקלים אתם ממליצים לכל אזור?

2) במידה ואני יעבוד עם דבר כזה :

האם אני יקבל את איכות ועוצמת השמע מהSwitch או מהרסיבר?
האם המתג הזה מגביל אותי מבחינת עוצמה המגיעה מהרסיבר?

3) איזה רסיבר אתם ממליצים לי שיוכל לתת לי לפתרון לנושא?

4) באוזר המטבח מחפש רמקול ארוך שיודע להתכונן כלפי מטה

*כמו ששמת לב יש מעלית בסוף האי המעלה טלוויזיה 32 אינץ :D

תודה!

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #2 

מה יהיה מקור האודיו? באיזה מכשיר תשתמש כמקור?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

ההצעה הכי "פשוטה" והכי יקרה זה SONOS, אבל זה עובד.
מציע לך לבדוק עם ט.ר. ואולי עם פיוצ'ר (תל אביב) אם יש להם בתצוגה ולראות - אני מזהיר - לא תרצה לראות שום דבר אחר.
זו מערכת ששנים פשוט עובדת.
עם אפשרות לאיחוד איזורים ופירוקם - הכל נשלט מכל מכשיר - סלולר/מחשב/טאבלט וכו'.

בזמנו מחיר של מכשיר שהוא "מגבר" (כלומר מתחבר לרמקולים כלשהם) היה באיזור ה3200 ש"ח.
יש מקומות שאפשר "לחבר" - למשל הרמקול/ים במקלחת לחבר לחדר הורים ואז לשמוע ביחד (לא מגבירים חזק אז העומס אמור להיות תקין).
יש להם גם רמקול עצמאי - במגוון גדלים מסידרה "1" קטנה ועד "5" - שהיא גדולה - שאותה אפשר להציב במטבח - יש מצב שזה יותר נוח - כי יש להם כפתור ווליום ייעודי - ואז תוך כדי בישול וכד' אפשר לשלוט בווליום ללא הצורך לפתוח הסלולר. - היתרון שרמקול כזה אתה יכול לקחת איתך גם לחדר אחר כשאתה רוצה.

חלופות - כמעט כל החברות בשוק הרימו פלטפורמות שונות שאמורות לבצע את אותו הדבר - למשל HEOS של דנון. לא נסיתי לא יודע.
אם רוצים ללכת לצדדים זולים הרבה יותר - אפשר לחשוב על RPI (RASPBERRY PI - ולחבר למגברים כאלה ואחרים.
לחלופין יש גם את CHROMECAST AUDIO (חפש הודעה מטעם @shed לגבי דרך שימוש במוצר).
החסרון להבנתי שאין להם INPUT ככה שלדעתי תהיה יותר מוגבל. היתרון בסונוס הוא שבחלק מהמכשירים יש להם גם INPUT.
למשל לסלון יש להם אפשרות לא מוגברת שהיה לה בזמנו 2 כניסות - והיית יכול לנגן את הכניסות בכל "רכיב" אחר שלהם.
כלומר למשל לחבר CD או ממיר של יס/הוט - ולנגן אותו בכלל במקלחת, כאשר בפועל בסלון רואים משחק של מכבי.

לגבי רמקולים.
לבחוץ תצטרך רמקולי חוץ - יש מרמקולים "זולים" ועד רמקולים "יקרים" - החלטה שלך.
למטבח יש רמקולים שמקבלים סטריאו ויודעים לשדר אותו ככה (שקועים) - תשומת הלב שזה אומר למשוך אליו שני חוטים ממקום השידור.
למקלחת רמקול שקוע מוגן מים גם כן.
לסלון השמיים הם הגבול.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #4 

בתור מישהו שמשתמש ב SONOS כמה שנים אני יכול להגיד לך שזה פיתרון מדהים. פשוט. עובד.
מאז שיש לנו רמקולים שלהם יש הרבה יותר מוסיקה בבית. זה פשוט כל כך זמין וקל שאתה לא חושב פעמיים לפני שאתה שם לך מוסיקת גאז נעימה בערב לדוגמה.
לא צריך להדליק רסיבר ולא צריך להסתבך עם שום דבר בשביל לנגן משהו, פשוט לבחור שיר או זמר והאפליקציה תראה לך את כל האפשרויות לדוגמה יש לך אותו בשרת בבית או שיש ב TIDAL או שיש ב AMAZON MUSIC או ב APPLE כמובן תלוי שירות אליו אתה רשום.

אתה מחליט מה שומעים ואיפה. לא צריך חוטים חוץ מחשמל. אין הגבלה של כמות רמקולים. הרמקולים יוצרים רשת אלחוטית בינהם בשביל להעביר מוסיקה מאחד לשני. כל רמקול יכול להשמיע לבד או בקבוצות עם כל רמקול אחר כשהקבוצה הגדולה ביותר זה שכל הרמקולים באותה קבוצה כלמור גמישות מקסימלית. שליטה בווליום של כל רמקול בנפרד או של כל הקבוצה בבת אחת. אני יכול אפילו מהשעון החכם של וואוי להגביר להחליש לעצור ולהעביר שיר כך שאפילו לא צריך ללכת עד לטלפון. כמובן שאם יש יותר מקבוצה אחת שמנגנת אז כבר צריך את הטלפון. המחיר בארץ שערורייתי ולכן ממליץ לך לקנות דרך אמאזון. יעלה בין שני שלי לחצי מחיר מהמחיר בארץ. כשמדובר בסכומים גבוהים זה המון כסף. אין להם רמקול חסין מים כך שהרמקול לא אמור להיות בחוץ אבל כן יש להם חסין לחות עבור ה PLAY 1 כך שהוא יכול להיות מוצב על מתקן בחדר מקלחת כל עוד זה במקום שלא בא במגע ישיר עם המיים.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

א. הערה אחת - בד"כ בסלון נהוג לחבר אותם לרסיבר הקיים - ואז צריך להדליק אותו ולהעביר אותו למצב המתאים בשביל לשמוע.
ב. כאמור - יש להם דגם שמשמש מגבר וניתן לעשות בו שימוש עם כל רמקול שרוצים.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

ובלי קשר שקול לסובב את הסלון שלך.
לטעמי, יותר ״נכון״ לשבת על הספה וליהנות ממבט החוצה מאשר לשבת עם הגב

כמובן שיש צידוקים נוספים בהקשר של הפורום והאתר הזה, השתקפויות במסך הטלויזיה למשל

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #7 

במחירים של סונוס וכ עדיף לרכוש שני רסיברים על 3 איזורים

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@צפיד
·
עדיף לך :-)
אני לדוגמה מעדיף קלות הפעלה מהטלפון בלי מגבלה של דבר כזה שנקרא איזור. כל רמקול יכול להיות בקבוצה עם כל רמקול אחר. כשיש לך איזורים בכמה רסיברים לא נראה לי שאתה יכול פתאום להחליט שכל הבית מנגן אותו דבר אני מניח

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #9 

offerbk1 כתב:@צפיד
·
עדיף לך :-)
אני לדוגמה מעדיף קלות הפעלה מהטלפון בלי מגבלה של דבר כזה שנקרא איזור. כל רמקול יכול להיות בקבוצה עם כל רמקול אחר. כשיש לך איזורים בכמה רסיברים לא נראה לי שאתה יכול פתאום להחליט שכל הבית מנגן אותו דבר אני מניח
...
·אני מסכים איתך לגבי נוחות השליטה, הגמישות באזורים וכמובן party mode שבו כל הבית מנגן ביחד. בדיוק בגלל זה אני חושב שהפתרון הנכון הוא כרומקאסט אודיו.
אני מניח שבסלון יהיה רסיבר עם שני zones, לרסיבר הזה הייתי מחבר שני כרומקאסטים.
בחדר השינה של ההורים הייתי שם רסיבר סטריאו פשוט, קטן ונסתר ומשתמש בכרומקאסט נוסף כמקור.
לגבי שלושת הרמקולים השונים -אפשר או להשתמש ברמקולים מוגברים או במגברים קטנים (עלות של עשרות בודדות של דולרים בתרחיש היקר) וכרומקאסטים.

הקונפיגורציה הזו מאפשרת לנגן בכל מקום בבית בנפרד, להגדיר קבוצות כאוות נפשך (מטבח + חדר הורים, או סלון + הורים+ מרפסת וכו'), לנגון בכל הבית ב-party mode ולא פחות חשוב: לשלוט על כל הטוב הזה מכל טלפון נייד או טבלט בבית, כאשר כל אחד יכול להשמוע את המוזיקה שהוא אוהב במקום שבו הוא נמצא בלי להפריע לאחרים. כשבאות חברות לבת שלי בקיץ, היא בוחרת מוזיקה בטלפון שלה ומנגנת אותה בגינה האחורית ובבריכה (שני אזורים שונים, שני רסיברים שונים) זה לא מפריע לי לבחור מוזיקה מהטלפון שלי ולנגן אותה בסלון (או בכלל להגיד "hey google, play my favourite music on livingroom") וכל זה, כמובן, לא משפיע על מה ששומעים במטבח.

בקיצור - גמישות מלאה, בעלות של 35$ לאזור. נראה לי no brainer לחלוטין מה גם שעכשיו יש רסיברים וטלוויזיות שמוסיפים תמיכה בפרוטוקול קאסט ואז בכלל לא צריך את הכרומקאסט ומרוויחים תאימות במקרה של שדרוג עתידי.
You are never fully dressed without a smile

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@Shed
·
זה גם תלוי באם כבר יש לך רסיברים או שאתה לא רוצה את הרמקולים של סונוס ואז יש לך גמישות לקנות איזה רמקול בעולם שתרצה.
שאלה, בכרום כאסט יש לך אפשרות לשלוט על ווליום של כל אחד בנפרד כשאתה במצב party? ומה לגבי אחד שמחובר לרסיבר? איך שם משנים עוצמת שמע? מגדירים על מקסימום את הרסיבר ושולטים מהכרום כאסט?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #11 

offerbk1 כתב:@Shed
·
זה גם תלוי באם כבר יש לך רסיברים או שאתה לא רוצה את הרמקולים של סונוס ואז יש לך גמישות לקנות איזה רמקול בעולם שתרצה.
שאלה, בכרום כאסט יש לך אפשרות לשלוט על ווליום של כל אחד בנפרד כשאתה במצב party? ומה לגבי אחד שמחובר לרסיבר? איך שם משנים עוצמת שמע? מגדירים על מקסימום את הרסיבר ושולטים מהכרום כאסט?
...
נתחיל בזה שאומר שסונוס זה פתרון מצויין. לטעמי הוא פשוט יקר מדי ויש חלופות זולות יותר ואיכותיות לא פחות (ובמקרים מסויימים אף איכותיות יותר).

לשאלותיך:
1. אם יש לו כבר רסיברים - ברור שכרומקאסט יהיה הפתרון הנכון. אם אין לו רסיברים (ולהערכתי אין לו) אני עדיין חושב שלרכוש רסיבר סטריאו פשוט (לא צריך לעלות יותר מ-30 דולר) יהיו פתרון זול יותר ונוח יותר מאשר סונוס (בגלל הגמישות עם החשמל, שהוא מסובך יותר להעברה מאשר כבלי אודיו).

2. בכרומקאסט יש אפשרות לשלוט על הווליום של כל הבית ב-party mode או בכל אזור בנפרד. כאשר כרומקאסט מחובר לרסיבר - הווליום של הרסיבר נשאר קבוע ומשנים מרחוק את עוצמת הקול דרך הכרומקאסט. בנוסף, יש אפשרות לשחק עם delay במידה ויש רסיברים אשר מציגים השהייה מסויימת בין הכניסה ליציאה.
כל השליטה, מיותר לציין, נעשית מהטלפון. כאשר אתה משדר, אז באופן אוטומטי לחיצה על כפתורי הווליום משנה את עוצמת השמע בכל איזורי השידור בלי קשר לאיזו אפליקציה מופעלת עכשיו בטלפון או אם הוא נעול או לא (מאוד נוח: ולמעשה שינוי ווליום נמצא במרחק לחיצה אחת). על מנת לשנות כל אוזר בנפרד צריך "למשוך" את מגרת ההודעות באנדרואיד מלמעלה, ללחוץ ואז מתגלה ממשק שליטה בווליום.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

Shed - איך אתה מדליק/מכבה את הרסיבר ובוחר לשמוע מהכרומקאסט?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #13 

Itay_Pollak כתב:Shed - איך אתה מדליק/מכבה את הרסיבר ובוחר לשמוע מהכרומקאסט?
...
אני מבדיל בין שני מקרים:
1. אזורים שמשמשים לאודיו בלבד
2. אזורים שמשמשים לאודיו או וידאו - במקרה שלי - סלון בלבד.

עבור 1 - אני משתמש ברסיבר סטריאו פשוט או רמקולים מוגברים - ברסיבר תמיד דולק על הכניסה של הכרומקאסט.
עבור 2 - אני משתמש הכרומקאסט וידאו (לאחרונה שודרגתי לאולטרא) אשר מדליק את ברסיבר ומעביר אותו לכניסה הנכונה על ידי HDMI cec. לא מזמן פרסמתי באיזה שרשור אחר (על גוגל הום) איך אני מדליק את הרסיבר, הטלוויזיה ומתחיל לשמוע מוזיקה בסלון על ידי משפט אחד שאני אומר במטבח.
לרסיבר בסלון יש בנוסף גם כרומקאסט אודיו אשר משתתף בחגיגה. אם אני רוצה party mode שבו גם הסלון משתתף - אני מעביר "ידנית" את הרסיבר בסלון לכניסה המתאימה (על ידי שימוש באפליקציה של הרסיבר מן הסתם) . זה התרחיש היחידי שבו אני נדרש לאקסטרא שלוש לחיצות.
כל שאר התרחישים במרחק לחיצה אחת ממני.

Dombe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

@Itay_Pollak
@Shed
וואו, תודה ענקית לכולם, אלופים!

לקחתם אותי להמון מקומות שלא באמת חשבתי עליהם, כמובן שעולמות חדשים מעלות שאלות חדשות.
אנסה לעשות סדר,

בנוגע ל-SONOS: מבדיקה קטנה שעשיתי גיליתי שבשביל "לרשת" את כל הבית בציוד שלהם זו הוצעה של למעלה מ10K. מה גם שאם אני רוצה להשמיש את הסלון לסוג של "קולנוע ביתי" אני צריך להסתפק במקרן קול שלהם, לדעתכם:
- 2 רמקולים אחוריים ו2 קדמיים לא יתנו אפקט הרבה יותר טוב מהסנטר?
- האם הבנתי נכון בשביל לעבדוק עם הרמקולים שלהם אני צריך את הHUB שלהם (ZonePlayer 120) נכון?
- האם הסנטר שלהם הוא עם INPUT מהטלוויזיה \ מהממיר? ואז זה אומר שאני יכול להזרים את השמע מהממיר בכל הערוצים \ רק דרך הZonePlayer120?

בנוגע לכרומקאסט: רעיון מעולהה.. השאלה היא איך זה באמת יעבוד הpary mode אני פשוט קונה כמה כרומקאסטים ופשוט כולם יודעים להוציא סאונד ביחד? אמרת שיש אפשרות לשחק עם הדיליי.. זה באמת אפשרי לדייק בזה? זה עובד טוב?

דרך אגב, אתם צודקים אני מתחיל מ-כלום :) אין לי ציוד בכלל חוץ מטלוויזיות
אשמח גם להמלצות של ציוד רמקולים שקועים \ ואחוריים, רסיברים טובים ועדיפות לכמה שאפשר לא יקרים (לשלום בית :D )

אתם מעולים, תודה לכולם

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #15 

@dombe

שאלתי אותך בתחילת השרשור מהו המקור שלך.
אצלי כל המקורות הם רכיבים של אפל ולכן הרסיבר מחובר ל Airport express ורמקולים בבית תומכים ב AirPlay והעלות די נמוכה.
אם המקור שלך Android אז כדאי שתתבסס על רמקולים מבוססי chromcast
השנה יצאו לא מעט רמקולים שיתמכו ב Chromecast audio בצורה מובנית.

אין ספק ש Sonos מגניבים, אבל העלות די יקרה ולא בטוח שכבר יש צורך בהם.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #16 

Dombe כתב:@Itay_Pollak
@Shed
וואו, תודה ענקית לכולם, אלופים!

לקחתם אותי להמון מקומות שלא באמת חשבתי עליהם, כמובן שעולמות חדשים מעלות שאלות חדשות.
אנסה לעשות סדר,

בנוגע לכרומקאסט: רעיון מעולהה.. השאלה היא איך זה באמת יעבוד הpary mode אני פשוט קונה כמה כרומקאסטים ופשוט כולם יודעים להוציא סאונד ביחד? אמרת שיש אפשרות לשחק עם הדיליי.. זה באמת אפשרי לדייק בזה? זה עובד טוב?

דרך אגב, אתם צודקים אני מתחיל מ-כלום :) אין לי ציוד בכלל חוץ מטלוויזיות
אשמח גם להמלצות של ציוד רמקולים שקועים \ ואחוריים, רסיברים טובים ועדיפות לכמה שאפשר לא יקרים (לשלום בית :D )

אתם מעולים, תודה לכולם
...
·איך עובד כרומקאסט? בדיוק כמו שאמרת - קונה כמה כרומקאסטים, שם אחד בסלון, אחד בחדר שינה ואחד במרפסת. פותח את האפליקציה של גוגל, ומגדיר לך כרומקאסטים וירטואלים שהם למעשה "אוסף" או קבוצה של אחרים. אתה יכול להגדיר אחד שהוא הסלון וחדר השינה. אתה יכול להגדיר אחד שהוא כולם וכו' וכו'. בנוסף, כמו שאמרתי, במידה וצריך לעשות תיקוני זמנים אפשר להגדיר delay עבור כרומקאסט ספציפי (או כמה). ברגע שאין לך הגברה עם עיבוד דיגיטלי של האות - לא תצטרך בכלל להתעסק עם זה.

אצלי יש ארבעה אזורים: סלון, מטבח, חצר אחורית ובריכה. לכל אזור יש את הכרומקאסט שלו. הגדרתי עוד 2 קבוצות:
1. "הכל" - כולם מנגנים ביחד.
2. "בחוץ" - חצר אחורית + בריכה.

לגבי שאלת הרסיברים: אני הייתי משקיע רק ברסיבר בסלון לטובת קולנוע בייתי, עבור כל שאר ההגברות: לך על רסיברים פשוטים, 15-25 דולר כל אחד. יעשו את העבודה נפלא.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #17 

שד, מה זה רסיבר ב 25 דולר?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #18 

mp3lll כתב:שד, מה זה רסיבר ב 25 דולר?
...
·חפש באמזון מגברי סטריאו או tamp. תמצא מגוון רחב למדי.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #19 

אני מוצא רק לרכב, יכול בבקשה לסייע בקישור ?

תודה!
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

MorHimi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #20 

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”