מיקסר אולפן וינטג' - מישהו יכול לחוות דעתו?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Mumford פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן . אמנם זה לא הפורום המיועד לכך, אך אין ממש כאלה בשפה העברית (אקט נראה יחסית ריק לאחרונה משום מה), ובגלל שאני קורא כאן לא מעט, חשבתי לנסות את מזלי.

אני רוצה לקנות מיקסר וינטג' לחדר הקלטות שלי. כרגע אנלוגי לחלוטין וכך ישאר לזמן הקרוב.
נתקלתי במיקסר ROLAND M-16E (לא ברמה אולפנית, לשוק הביתי) MADE IN JAPAN 1987.
מחירו כרגע יחסית מפתה, (חמישית ושישית מאותו דגם אך תקין), זאת לאור העובדה שהוא סובל מבעיה כלשהי.

התכתבתי עם המוכר, שטוען:
"sometimes the inputs cut out and then need to be turned up and back down again to come back. it doesn't happen all the time. the problem effects all channels, but not at the same time, and it seems to happen less the longer it stays on. It might happen once every 15 minutes or so where one of the channels crackles a bit as if the connection is faulty and then it will cut out. Increasing either the gain on the mixer or the sending equipment's output rectifies this and then the gain can be returned to normal."

בקיצור, בשפתנו, יש "נפילות מתח" של הערוצים מדי פעם. קורה בכל הערוצים, וככל שהמיקסר עובד יותר זמן זה קורה פחות. נגיעה בGAIN של הערוץ פותרת את הבעיה. מה שגורם לי לחשוב שהבעיה בmaster section, כי אני בספק שאותה בעיה תופיע סימולטנית ב16 ערוצים.

אני תוהה אם ישתלם לי לקנות אותו ככה, ולקחת לטכנאי שיטפל בזה. מנסה לעשות סוג של חישוב סיכון..אולי בסוף אחליט פשוט לקנות אחד תקין.
כמובן שמחיר העבודה תלוי במה באמת הבעיה, ולאיזה טכנאי אפנה, אבל לקבל מושג כללי יעזור לי מאוד.

[img2=1024x680]https://static.gearslutz.com/board/imge ... 2c24b9eeb0[/img2]

תודה !

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #2 

שלום. על פי תחושת בטן בלבד הערות המוכר נראות לי אמינות ומדוייקות, אבל זה תלוי בך. אם יש לך כישורי אלק' בסיסיים תוכל, כמו בכל ציוד וינטאז', לבצע פעולות תחזוקה 'על עיוור'. החלפת קבלים אלקטרוליטיים, חידושי נקודות הלחמה וניקוי מגעים. התחל מהמאסטר, המשך לערוצים. לדעתי יש סיכוי לא רע לפתרון הבעיה, אבל אין ערובה לכך.

וכן, אתה צודק. וינטאז' נהיה רדוד ומשעמם ובכלל כל האתר מלא ילדים דבילים שהיו נכשלים בהכתבה בסיסית בכיתה ד' אבל זה לא מפריע להם להפגין את החוצפה שלהם בבורות ועלגות מזעזעת בכל מקום. לא שחסרים גם מבוגרים כאלה... המצב מביש ומביך (לפחות אותי) ולא עושה חשק לקרוא או לענות. שיהיה בהצלחה.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #3 

Janti כתב:שלום. על פי תחושת בטן בלבד הערות המוכר נראות לי אמינות ומדוייקות, אבל זה תלוי בך. אם יש לך כישורי אלק' בסיסיים תוכל, כמו בכל ציוד וינטאז', לבצע פעולות תחזוקה 'על עיוור'. החלפת קבלים אלקטרוליטיים, חידושי נקודות הלחמה וניקוי מגעים. התחל מהמאסטר, המשך לערוצים. לדעתי יש סיכוי לא רע לפתרון הבעיה, אבל אין ערובה לכך.

וכן, אתה צודק. וינטאז' נהיה רדוד ומשעמם ובכלל כל האתר מלא ילדים דבילים שהיו נכשלים בהכתבה בסיסית בכיתה ד' אבל זה לא מפריע להם להפגין את החוצפה שלהם בבורות ועלגות מזעזעת בכל מקום. לא שחסרים גם מבוגרים כאלה... המצב מביש ומביך (לפחות אותי) ולא עושה חשק לקרוא או לענות. שיהיה בהצלחה.
...
·קודם כל אתה צודק . אבל חבל שאין פרסומים בפורום וינטאז וחבל שהרבה חברים טובים כמו עמרי ,טום [איש הסנסוי],ותום ישועה נעלמו

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #4 

Janti
לֹא הַבַּיְשָׁן לָמֵד, וְלֹא הַקַּפְּדָן מְלַמֵּד
ומעבר לכך הפוסל - במומו פוסל..
הכתיבה שלך מזכירה לי כתיבה דומה של חבר אחר שהועזב מכאן לפני כשנה, מכוון שפגע העליב והתעמר בחברים אחרים..
התובנות שלך אינן מבוססות ואם משהו גורם לאנשים להדיר את רגליהם מהפורום הזה זה לא דבריהם של "עלגים" ואותם אלו שרוצים ללמוד ולעשות
אלו הביקורות הקשות והמרות שאתה בעצמך כותב. מי שמך קטגור על הפורום הזה ועל בכלל??

קצת דרך ארץ ומעט צניעות היו מוסיפים לך כבוד ומקרבים אליך אנשים.. אבל כנראה שנדבקת במחלה של החבר לשעבר שחשבונו נמחק ואולי אתה הוא?? הא?
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Mumford
זה נראה מיקסר רציני לשימוש ביתי ואם הוא יעלה שישית ממכשיר תקין יתכן שיש לו פוטנציאל..
ראה אם יש על הרשת Servise manual וכתוב לי (אפילו בפרטי) באיזה איזור אתה גר..אנסה לחבר אותך עם טכנאי אמין שיוכל לתמוך בך.
תקלה של "נפילה" בכל הכניסות עשוייה להצביע על גורם מרכזי כמו נתק בספק כוח או תקלה באותו איזור.
לפעמים זה יכול להיות משהו מינורי כמו כבל "קומקום" שההדקים שלו התרחבו..
פעמים בית פיוז או הלחמה קרה ולפעמים תקלה מורכבת יותר במיוחד אם ספק הכוח מורכב (מיוצב/ דיגיטאלי וכו).
במקרים מסויימים שווה להרים טלפון למוכר.. ופשוט להתייעץ איתו או לבקש מננו לעשות עבורך בדיקות בסיסיות (כמו לחבר למתח, לפרק מיכסה לצלם תמונות וכיו"ב..) חלק מהמוכרים אדיבים ונכונים לעזור (וחלקם כמובן שלא...)
מציע שתשוחח עם טכנאי יתכן ויתווספו תובנות נוספות ובייחד תגבשו דרך פעולה.. בהצלחה!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78862
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #6 

@Janti
·אחד עמודי היסוד לאתר הוא דרך ארץ והתנהלות נעימה גם מול אנשים שלא מומחים בתחום. כשהתחלנו, המנהג בתפוז היה לרדת רצח על כל משתתף חדש וזה היה מאוד לא לרוחנו. ולכן, אם אתה מחפש מקום שאתה ועוד שני ״מבינים בתחום״ יבלו בו, יתכן שאתה בפורום הלא נכון.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

יש הבדל בין 'לא מומחים בתחום' לבין לא ראוי לפרסום מחמת עלבון לשפה ולהיגיון ויש גבול למה שהעין סובלת. אם אלה עמודי היסוד שלכם - הבניין קורס. אני לא אוסף לייקים ולא 'חברים' מהאינטרנט ולא נמצא כאן בשביל כבוד או בכדי להתנצח עם הקרפד מלך הביצה שחייב להגיב בגרסה משלו על כל מה שכותב מי שמסוגל לחבר שני משפטים בשפה העברית. האתר הזה מלא באגו-מנייקים ואם מנהל מגיב כאן בשרשור הזניח הזה לאחר חוסר פעילות ארוך, אז כנראה שגם במלשנים. עכשיו אנחנו גם יודעים מי הם. ניסיתי לעזור לפותח השרשור אבל זה כנראה מאיים על מישהו. אולי זה באמת הפורום הלא נכון בשבילי... צודק! הוא משמים לאחרונה ואם אני כבר נכנס אליו הוא רק מדכא אותי מבושה. קצת כמו לקרוא עיתון של חרדים - רק פחות ברור. כולי תקווה שמה שקורה כאן לא באמת משקף את החברה הישראלית - אחרת אנחנו כולנו בצרות.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #8 

^^ חביבי, הפוסל במומו פוסל.
למה שלא תיתן כמה הערות מלומדות ומחכימות בשפה יפה ונכונה ואולי תצליח לגרום לשינוי קטן אך משמעותי ע"י דוגמא חיובית ולא בעזרת הילת המבין שאתה מנסה לעטות על עצמך?
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

נתתי לפותח השרשור ואם יצליח, השינוי יהיה משמעותי עבורו. קרא שוב. למיטב שיפוטי התחביר והשפה נכונים:
החלפת קבלים אלקטרוליטיים, חידושי נקודות הלחמה וניקוי מגעים. התחל מהמאסטר, המשך לערוצים. לדעתי יש סיכוי לא רע לפתרון הבעיה
...
מה לא ברור או לא חיובי? נראה קצת יותר סביר מלנסות לדבר בטלפון עם מוכר מאיביי או להחליף פיוז - לא?
מי בכלל מפרסם טלפונים באיביי... ולגבי 'הפוסל' - לסוס אין דבשת גם אם הוא טוען שלגמל יש וחמור נשאר חמור גם אם קושרים אותו ליד הסוס.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #10 

^^ אני מבין שאתה במעין לופ כזה של כעס אבל אתה לא מוסיף לעצמך כבוד עם התגובות האלה.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #11 

אכן, פעם היה משכיל יותר לקרוא פוסטים כאן, וחברי פורום רבים נעלמו.
והיה גם אחד, שחפר הלוך וחפור על רמקולי וינטאג' אומני,
וגרם לפורום להיות מעצמת ארכיון אומני עולמית.
והיום, הורד בדרגה וכמו ההוא עם אצבע על הסכר,
עוסק בשמירה שלא ישתרבבו פוסטים של ציוד ג'אנק לפורום.

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

אומני

שליחה #12 

GRAFITIS
כל דבר יהיה יותר שפוי מהנאצות והגן-חיות למעלה.. אפילו רמקול אומני..
מתארגנת קבוצת רכישה

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #13 

Janti,רואים ליד הכינוי שלך שהצטרפת לפורומים לפני חודש בערך.פה(בפורום הוינטאג') כתבת את ההודעה הראשונה שלך.כבר יש לך טענות? נכון שהפעילות בפורום ירדה,וזה בגלל כמה פעילים עיקריים שהיו בו ועזבו או הועזבו,ואין מה לעשות לגבי זה,בכל פורום יש אנשים דומיננטיים ויש קוראים פסיביים.ובקשר לשאלתו של פותח השירשור-למיטב ידיעתי זוהי הפעם הראשונה שרשמו כאן פוסט על מיקסר(מאז פתיחת הפורום הזה ב2007) ולא על מגברים/רסיברים/רמקולים.לכן הוא עוד לא קיבל תשובה ברורה לגבי זה,ולגבי מי שכותב בצורה עילגת-אם אני מבין למי אתה מתכוון,אחרי מספר אזהרות שהוא קיבל,הוא הוריד דרסטית את הנוכחות שלו כאן.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #14 

אהלן.
באמת כל פוסט פה הפך לבמת התנצחות. אין איזה רובוט שיפלטר את זה אוטומטית ?

@Mumford
אני חושב שזה יכול להיות מאד אתגרי להיכנס להרפתקה של תיקון מיקסר עם בעייה כזו שבאה ונעלמת. זה אולי פשוט אבל גם אולי מסובך.
יש ביד 2 תחת "ציוד לדי.ג'י. ולאולפנים - ציוד לאולפנים" הרבה מאד היצע. אולי תנסה שם לרכוש מיקסר תקין ?
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #15 

אחזק את דבריו של המגיב מעלי,בפורום שמוקדש לציוד אולפני/מוזיקלי/כלי נגינה יתכן ותמצא תשובה לבעיה שלך עם המיקסר.חיפוש זריז גם העלה מעבדה/חנות בת"א שמתעסקת בדיוק עם ציוד כזה:
http://www.signal-audio.co.il/pages/146 ... 7%93%D7%94
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”