סאונד לבית קפה
בוקר טוב
חבר שלי פותח בית קפה ובשביל הסאונד אמרתי לו לקחת מגבר סטריאו עם 4 או 6 רמקולים.
מקריאה פה בפורום הבנתי שצריך להיזהר בחיבורים ולשים לב לעכבות של הרמקולים ושל המגבר.
אלו הרמקולים שחשבנו עליהם
YAMAHA NSAW392 או YAMAHA NSAW39
אם העכבה של זוג רמקולים היא:6 Ohms, כמה היא צריכה להיות במגבר?
איך צריך לחבר את הרמקולים למגבר?
מגבר סטריאו יניע 6 כאלה בצורה סבירה?
חבר שלי פותח בית קפה ובשביל הסאונד אמרתי לו לקחת מגבר סטריאו עם 4 או 6 רמקולים.
מקריאה פה בפורום הבנתי שצריך להיזהר בחיבורים ולשים לב לעכבות של הרמקולים ושל המגבר.
אלו הרמקולים שחשבנו עליהם
YAMAHA NSAW392 או YAMAHA NSAW39
אם העכבה של זוג רמקולים היא:6 Ohms, כמה היא צריכה להיות במגבר?
איך צריך לחבר את הרמקולים למגבר?
מגבר סטריאו יניע 6 כאלה בצורה סבירה?
@freerider
תודה על התשובה.
המטרה היא כמה שיותר לחסוך, ונראה לי שרמקולים "מיוחדים" ומגבר "מיוחד" ייקרו את המערכת.
התקציב שלו הוא 3500 שח-4500 שח והדרישה היא שישמעו סביר פלוס, לא מדובר על דיסקוטק והרמה לא צריכה להיות אודיופילית.
·
תודה על התשובה.
המטרה היא כמה שיותר לחסוך, ונראה לי שרמקולים "מיוחדים" ומגבר "מיוחד" ייקרו את המערכת.
התקציב שלו הוא 3500 שח-4500 שח והדרישה היא שישמעו סביר פלוס, לא מדובר על דיסקוטק והרמה לא צריכה להיות אודיופילית.
·
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
אני אף פעם לא הצלחתי להבין למה שכמישהו פותח עסק כגון בית קפה או מסעדה אין לו בעיה להשקיע בתאורה, דקורציה וכדומה אבל כשזה מגיע למערכת השמע התקציב הוא מינימלי?
בכל אופן, בתקציב של 4k פחות או יותר ניתן למצוא מערכת של 4 רמקולים ומגבר כמו שתיארתי , היתרון הוא שכל הרמקולים ישמיעו מונו ואז אין לך את הבעיה של מעבר מערוץ שמאל לערוץ ימין כי כל הרמקולים ישמיעו את אותו הסיגנל.
או לחילופין מגבר או רסיבר סטריאו שתומך בהתנגדות 4 אום ו-4 רמקולים של 8 אום ולחבר כל זוג רמקולים במקביל.
או לחבר 6 רמקולים לרסיבר ק"ב ולהפעיל מצב סראונד multi channel stereo.
בכל אופן, בתקציב של 4k פחות או יותר ניתן למצוא מערכת של 4 רמקולים ומגבר כמו שתיארתי , היתרון הוא שכל הרמקולים ישמיעו מונו ואז אין לך את הבעיה של מעבר מערוץ שמאל לערוץ ימין כי כל הרמקולים ישמיעו את אותו הסיגנל.
או לחילופין מגבר או רסיבר סטריאו שתומך בהתנגדות 4 אום ו-4 רמקולים של 8 אום ולחבר כל זוג רמקולים במקביל.
או לחבר 6 רמקולים לרסיבר ק"ב ולהפעיל מצב סראונד multi channel stereo.
You pay peanuts, you get monkeys
מנסה עדיין להבין
אם אני לוקח YAMAHA RXV681 ושם אותו על 7CH STEREO,
האם הוא מוציא את אותה העצמה מכל הרמקולים?
כלומר אם אני מחבר 6 רמקולים זהים, האם אני אשמע מכולם אותו הדבר
תודה למקצוענים
האם הוא מוציא את אותה העצמה מכל הרמקולים?
כלומר אם אני מחבר 6 רמקולים זהים, האם אני אשמע מכולם אותו הדבר
תודה למקצוענים
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
אם תכוון את אותה העוצמה בכולם אז כן, תשמע את כולם באותה העוצמה אך לא את אותו הדבר, ב-7 channel stereo הרסיבר בעצם לוקח את המידע של רמקול שמאל וימין ומשמיע אותם בהתאמה רק על 7 רמקולים במקום על 2 רמקולים.
You pay peanuts, you get monkeys
- KremarYaqob
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 12 פעמים
מי אמר שבבית קפה צריך להשמיע מוסיקה
????????
לבית קפה באים לאכול/לישתות ולפתפת . כאשר המוסיקה ברקע דופקת . כמו בחניות בגדים. הלקוחות בורחים , או לא ניכנסים
במועדון ריקודים שמים מוסיקה
לבית קפה באים לאכול/לישתות ולפתפת . כאשר המוסיקה ברקע דופקת . כמו בחניות בגדים. הלקוחות בורחים , או לא ניכנסים
במועדון ריקודים שמים מוסיקה