חיוב מע״מ במכס על מוצר שחזר מ תיקון
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
שלום לכולם, צריך עזרה מכם. לפני מספר חודשים רכשתי שעון moto 360 2g 42, הוא נרכש ברוסיה דרך קרוב משפחה, שילמתי 390$ שזה כולל מחיר מוצר ומשלוח, קיבלתי אותו, לא היה שום מכתב ממכס כלום, הגיע חבילה, אספתי, סוף סיפור. בקיצור התגלה פגם יצור במסך, שלחתי חזרה, עוד המתנה של איזה חודש, החליפו מסך ועדכנו גרסה, היום סוף סוף הגיע מכתב מהדואר ומה אני רואה? רוצים חיוב 250 שקל מכס, מאיפו עכשיו זה צץ? זה מוצר שכבר שילמתי עליו, והוא חזר מ תיקון, מה אפשר לעשות? יש לי צילום חשבונית מקורית והן חשבונית של משלוח ראשון ושני. מה אפשר לעשות?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
אם לא שילמת מכס בפעם הראשונה וזה פשוט דילג על הבדיקה שלהם זה לא אומר שאתה פטור מלשלם מיסים כחוק.
אם היית משלם פעם ראשונה ועושה את הפרוצדורה של שליחת מוצר לתיקון אז לא היית משלם בשנית כי זה באמת רק תיקון.
לצערי תצטרך לשלם את המיסים כי מבחינת המכס זה מוצר חדש שנכנס לארץ ולא מוצר ששלחת לתיקון.
אם היית משלם פעם ראשונה ועושה את הפרוצדורה של שליחת מוצר לתיקון אז לא היית משלם בשנית כי זה באמת רק תיקון.
לצערי תצטרך לשלם את המיסים כי מבחינת המכס זה מוצר חדש שנכנס לארץ ולא מוצר ששלחת לתיקון.
-
denis29
- חבר ותיק

ואם אני יציג להם מסמך ממעבדה בה הוא תוקן?
אבל אכן בפעם ראשונה לא שילמתי כלום, עולי מי ששלח לי, לא הצהיר שווח חבילה? והפעם כן?
או בפעם ראשונה באמת עכשהו זה דילג על מכס?
אבל אכן בפעם ראשונה לא שילמתי כלום, עולי מי ששלח לי, לא הצהיר שווח חבילה? והפעם כן?
או בפעם ראשונה באמת עכשהו זה דילג על מכס?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
d30DK טועה: בישראל אתה צריך לומר תודה שלא שילמת מכס גם בפעם הראשונה וגם כעת.
במכס הישראלי זה אפשרי כי לפי הכללים לפני השליחה לתיקון היית צריך לעשות זאת באמצעות הצהרה למכס,
נוהל מסורבל שלמיטב ידיעתי אפשר לעשות רק בסניפי דואר בודדים ברחבי הארץ.
במכס הישראלי זה אפשרי כי לפי הכללים לפני השליחה לתיקון היית צריך לעשות זאת באמצעות הצהרה למכס,
נוהל מסורבל שלמיטב ידיעתי אפשר לעשות רק בסניפי דואר בודדים ברחבי הארץ.
-
denis29
- חבר ותיק

לפי חישוב שלי, הסכום שמצויין במודעה, הוא אכן מע"מ של 17%, זה לא מוצר שמחוייב במשהו נוסף, לדעתי פשוט במשלוח ראשון, לא היה מצויין ערך החבילה, או סתם היה לי מזל. בכל מקרה אתם אומרים, חבל להתעסק בזה ופשוט לשלם? כי מנסיון שלי ..להוכיח משהו יכך הרבה זמן..
אין לך מה להתעסק עם זה כי אכן לפי החוק בארץ אתה חייב בתשלום
לפי מה שכתוב כאן:
https://taxes.gov.il/customs/PersonalIm ... aphTitle19
צריך במוצרים מעל 200$ "למלא לפני היצוא רשימון ייצוא (טופס מכס 9)".
אבל נסה לדבר עם המכס כדי לשאול אם אפשר לעשות משהו למרות זאת.
https://taxes.gov.il/customs/PersonalIm ... aphTitle19
צריך במוצרים מעל 200$ "למלא לפני היצוא רשימון ייצוא (טופס מכס 9)".
אבל נסה לדבר עם המכס כדי לשאול אם אפשר לעשות משהו למרות זאת.