עד כמה חשובה התאמת סנטר ל"משפחת הדגם"?
היי
עד כמה באמת חשובה התאמת סנטר ממש לאותה סדרה של הקדמיים?
ואם אין לקדמיים סנטר בסדרה שלהם?
האם ניתן(בפן של אפשרי/רצוי שלא/ממש לא) לשלב בין סנטר של חברה אחרת לקדמיים מחברה אחרת אם נכנסים לרזולוציה של ומתאימים/מקבילים בין גודל טוויטר + וופר? או שזה יורד עד לרמת החומרים?
ניתן בכלל לעשות זאת בעין לא מקצועית?
תודה!
עד כמה באמת חשובה התאמת סנטר ממש לאותה סדרה של הקדמיים?
ואם אין לקדמיים סנטר בסדרה שלהם?
האם ניתן(בפן של אפשרי/רצוי שלא/ממש לא) לשלב בין סנטר של חברה אחרת לקדמיים מחברה אחרת אם נכנסים לרזולוציה של ומתאימים/מקבילים בין גודל טוויטר + וופר? או שזה יורד עד לרמת החומרים?
ניתן בכלל לעשות זאת בעין לא מקצועית?
תודה!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
ההתאמה חשובה לצורך מעבר לא מורגש של צלילים מרמקול לרמקול, בקו הקדמי.
אם אין רמקול סנטר בסדרה של הקדמיים, אפשר לבחור סנטר של אותו יצרן, מסדרה דומה שיש בה סנטר.
בגדול, יש חותמת צליל לחברה המייצרת רמקולים, והיא מנסה לשמור על סגנון דומה בקו מוצרים שלה.
אם אין ברירה, אפשר לשלב סנטר של חברה אחרת.
כדאי לשמוע את הסנטר עם הרמקולים שלך, כדי להחליט לעצמך אם מעבר האודיו מרמקול לרמקול לא גורם לך לזהות שינוי מטריד בחתימת הצליל מהסנטר לעומת הקדמיים.
יש אנשים שממש לא מפריע להם, ויש אנשים שזה מאוד מטריד אותם, ומושך תשומת לב, מה שגורע מההנאה של האזנה למערכת.
אי אפשר להשוות לפי נתונים טכניים של אלמנטים ברמקול.
2 יצרנים שונים ייצרו רמקול עם טוויטר ווופר באותן מידות בדיוק, אבל הם יישמעו שונה לגמרי.
יש לזה הרבה סיבות.
אם אין רמקול סנטר בסדרה של הקדמיים, אפשר לבחור סנטר של אותו יצרן, מסדרה דומה שיש בה סנטר.
בגדול, יש חותמת צליל לחברה המייצרת רמקולים, והיא מנסה לשמור על סגנון דומה בקו מוצרים שלה.
אם אין ברירה, אפשר לשלב סנטר של חברה אחרת.
כדאי לשמוע את הסנטר עם הרמקולים שלך, כדי להחליט לעצמך אם מעבר האודיו מרמקול לרמקול לא גורם לך לזהות שינוי מטריד בחתימת הצליל מהסנטר לעומת הקדמיים.
יש אנשים שממש לא מפריע להם, ויש אנשים שזה מאוד מטריד אותם, ומושך תשומת לב, מה שגורע מההנאה של האזנה למערכת.
אי אפשר להשוות לפי נתונים טכניים של אלמנטים ברמקול.
2 יצרנים שונים ייצרו רמקול עם טוויטר ווופר באותן מידות בדיוק, אבל הם יישמעו שונה לגמרי.
יש לזה הרבה סיבות.
שנים ע"ג שנים עבדתי עם סנטר לא מאותה המשפחה של הקדמיים, (ראוי לציין שאותו הסנטר זה נשאר איתי שנים - החלפתי קדמיים ולא אותו).
בעזרת כיול/השהייה/גיין הגעתי להולוגרפיה מצויינת ולחזית אחת.
ראוי לציין שהסנטר בו השתמשתי בעבר היה "בריא" וגם הקדמיים היו "בריאים".
שניהם יצרנים שונים וטובים.
חשוב אותה משפחה בסהכ אבל לא קריטי.
תלוי בלא מעט פקטורים אחרים שכבר קשורים לכיול ולשילוב.
האידיאל זה רמקול שלישי זהה - אבל לצערי לא פרקטי ברוב חללי האזנה הביתיים.
מסתפקים ב-second best.
אני לפחות.
מגיעים לאותה נקודה שבה פתחתי את תגובתי.
מביאים סנטר איכותי, בריא ומתנסים, בוחנים, ומאבחנים ומגיעים למסקנות.
בעזרת כיול/השהייה/גיין הגעתי להולוגרפיה מצויינת ולחזית אחת.
ראוי לציין שהסנטר בו השתמשתי בעבר היה "בריא" וגם הקדמיים היו "בריאים".
שניהם יצרנים שונים וטובים.
חשוב אותה משפחה בסהכ אבל לא קריטי.
תלוי בלא מעט פקטורים אחרים שכבר קשורים לכיול ולשילוב.
האידיאל זה רמקול שלישי זהה - אבל לצערי לא פרקטי ברוב חללי האזנה הביתיים.
מסתפקים ב-second best.
אני לפחות.
צודק בהחלט, יש לא מעט יצרני רמקולים לסטיראו שלא יצאו עם פתרון וקו סדרתי לקולנוע (קדמיים, סנטר וסראוונדים).ואם אין לקדמיים סנטר בסדרה שלהם?...
מגיעים לאותה נקודה שבה פתחתי את תגובתי.
מביאים סנטר איכותי, בריא ומתנסים, בוחנים, ומאבחנים ומגיעים למסקנות.
אז ממה שאני מבין גם אם אני לא מוצא באותה סדרה של הקדמיים למצוא אחד מסדרה מקבילה/דומה וזה יהיה טובה?Amir64 כתב:אם אין רמקול סנטר בסדרה של הקדמיים, אפשר לבחור סנטר של אותו יצרן, מסדרה דומה שיש בה סנטר.
בגדול, יש חותמת צליל לחברה המייצרת רמקולים, והיא מנסה לשמור על סגנון דומה בקו מוצרים שלה....
לדוגמא: אם יש לי פולק אודיו TL2 להשתמש סנטר של TL1
נכון?
לא חייבים/מוכרחים להדבק לאותה חברה, אם הרמקול המרכזי נחות בהרבה מהקדמיים.
אני בגישה כזו, שאם המטרה היא קולנוע בעיקר והדו ערוצי, ביחסיות שלו נמוכה הרבה יותר עד שולית לחלוטין, הייתי בונה את המערכת שלי ראשית כל עם הסנטר - ואז מצמיד לו קדמיים מתאימים.
או שהייתי הולך על שלישייה מדפית בריאה ו-זהה לחלוטין.
duba500
לגבי שאלתך
בהחלט אפשרי, תנסה.
אני בגישה כזו, שאם המטרה היא קולנוע בעיקר והדו ערוצי, ביחסיות שלו נמוכה הרבה יותר עד שולית לחלוטין, הייתי בונה את המערכת שלי ראשית כל עם הסנטר - ואז מצמיד לו קדמיים מתאימים.
או שהייתי הולך על שלישייה מדפית בריאה ו-זהה לחלוטין.
duba500
לגבי שאלתך
בהחלט אפשרי, תנסה.
טוב אז במקרה הזה הקדמיים+סבוופר+אחוריים קיימים..כך ש-BY THE BOOK (או מנואל) זה לא יהיה.
זה לא שבהכרח סנטר של POLK מסדרה אחרת(או בכלל - כל סנטר אחר של אותה חבראה) יהיה עדיף על סנטר של KEF(דוגמה)?
רק לקולנוע - לא שומעים מוזיקה.
אז במידה ולא אצליח להשיג סנטר מאותה סדרה או משהו דומה של אותה חברה(הן מבחינת עלות או היצא) פשוט לקחת את הרמקולים קדמיים לחנות ולנסות לראות אם יש "הרמוניה" עם מס' אפשרויות של סנטר שבתקציב?אז אם אני ממילא לא מתכוון(אין אישור מהרס"רית) להשקיע הרבה בסנטר ולא אצליח להשיג סנטר מאותה סדרה או חברה בתקציב הנתון פשוט למצוא חנות עם מבחר שיש את הרמקול הקדמי שלנו(אם לא - לקחת אותו איתי לחנות) ולנסות לראות אם יש "הרמוניה" עם מס' אפשרויות של סנטר שבתקציב?
תודה
זה לא שבהכרח סנטר של POLK מסדרה אחרת(או בכלל - כל סנטר אחר של אותה חבראה) יהיה עדיף על סנטר של KEF(דוגמה)?
רק לקולנוע - לא שומעים מוזיקה.
אז במידה ולא אצליח להשיג סנטר מאותה סדרה או משהו דומה של אותה חברה(הן מבחינת עלות או היצא) פשוט לקחת את הרמקולים קדמיים לחנות ולנסות לראות אם יש "הרמוניה" עם מס' אפשרויות של סנטר שבתקציב?אז אם אני ממילא לא מתכוון(אין אישור מהרס"רית) להשקיע הרבה בסנטר ולא אצליח להשיג סנטר מאותה סדרה או חברה בתקציב הנתון פשוט למצוא חנות עם מבחר שיש את הרמקול הקדמי שלנו(אם לא - לקחת אותו איתי לחנות) ולנסות לראות אם יש "הרמוניה" עם מס' אפשרויות של סנטר שבתקציב?
תודה
- Amir64
-
- גורו

או לבקש סנטר בהשאלה הביתה, לבצע כיול, ולשמוע אם התוצאה מתאימה לך.
לא מתאים? לבקש סנטר אחר.
לא מתאים? לבקש סנטר אחר.
- Amir64
-
- גורו

אני לקחתי סאבים לניסיון בבית.
החנות אפילו הזמינה סאב אחד מיבואן, כדי שאוכל לקחת אותו לבדיקה, ובסוף החזירה אותו ליבואן.
לא הייתה בעיה.
חנות לא מסכימה לתת? יש עוד חנויות.
החנות אפילו הזמינה סאב אחד מיבואן, כדי שאוכל לקחת אותו לבדיקה, ובסוף החזירה אותו ליבואן.
לא הייתה בעיה.
חנות לא מסכימה לתת? יש עוד חנויות.