תקוע באמצע כיול audyssey צריך עזרה בבקשה.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #61 

עם עוצמת הרחש במד ה-SPL בפיק הגבוה ביותר בעת האזנה - מגיע ל 85db זה בהחלט לא נורא.

אבל למה להוסיף עוד דציבלים...?

BUGY מה מימידי החלל אצלך (השטח המרובע בו הגדרת את המערכת)?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #62 

itay123 כתב:עם עוצמת הרחש במד ה-SPL בפיק הגבוה ביותר בעת האזנה - מגיע ל 85db זה בהחלט לא נורא.

אבל למה להוסיף עוד דציבלים...?

BUGY מה מימידי החלל אצלך (השטח המרובע בו הגדרת את המערכת)?
...
·אני לא מוסיף עוד דצבלים, אני מעלה את רמת הווליאום הכללית של המערכת מעל הרפרנס "הרגיל" כי לדעתי לזה התכוון המשורר, זה הרי קולנוע ביתי, ויש סרטים, אקשן בעיקר, שלהם מגיע להיות במקסימום, כמו בקולנוע טוב. מה קשור גודל החדר? הכיול נעשה בנקודת הישיבה. מה שחשוב, זה שכל הציוד יכול לתת 105DB במקסימום והסאב יתן 115. הרמקולים שלי מגיע לשם בלי בעיה אבל הסאב לפעמים נכנס לפרוטקשן (הוא עושה את זה בלי שאתה שם לב ובלי להוריד בווליאום ובלי ניתוקים ), אז תחסל הוא לא מכיול ל85DB. אבל זה זמני :D

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #63 

BUGY כתב:

...
...
·אני לא מוסיף עוד דצבלים, אני מעלה את רמת הווליאום הכללית של המערכת מעל הרפרנס "הרגיל" כי לדעתי לזה התכוון המשורר, זה הרי קולנוע ביתי, ויש סרטים, אקשן בעיקר, שלהם מגיע להיות במקסימום, כמו בקולנוע טוב. מה קשור גודל החדר? הכיול נעשה בנקודת הישיבה. מה שחשוב, זה שכל הציוד יכול לתת 105DB במקסימום והסאב יתן 115. הרמקולים שלי מגיע לשם בלי בעיה אבל הסאב לפעמים נכנס לפרוטקשן (הוא עושה את זה בלי שאתה שם לב ובלי להוריד בווליאום ובלי ניתוקים ), אז תחסל הוא לא מכיול ל85DB. אבל זה זמני :D
...
·BUGY

אם אינך יודע "מה הקשר גודל החדר".
אין לי ככ מה להוסיף.
"רפרנס ווליום" הוא מספר דיי גלובלי/כללי שמיועד לחללים שונים, יש חדר ויש אולם קולנוע, הרפרנס (שיועד לאולמות הקולנוע בתקן מאוד מחמיר) הוא לא מיועד בשום אופן לחלל של סלון ישראלי 4x4.וגם לא פי 2 ממנו.

אמרת עוד משהו שלא היה מובן לי על "רפרנס ווליום של THX"
ידוע לך אך THX עובד, הכוונה ל- POST PROSSECING שנעשה להקלטה?
THX היא מערכת עיבוד ו-כיול עצמאית - ש"מתלבשת" על המיקס שהוקלט עבור יצרני סרט הקולנוע.
ל-THX יש הנחתות ו- RE EQ ונורמליזציה מאוד מאוד ספציפית, שנעשתה בקפדנות עבור אותו פס הקול שהוקלט, כאשר הסרט יוצא בתקן THX, מסחרי!
הוא כוייל בחלל לחלוטין שונה משלך עם ציוד לחלוטין שונה משלך!!, ה"רפרנס שלך" או מה שזה לא יהיה, עבורך זה רק מספר כמו מספר הנעליים שלי.

רסיבר בעל MODE עיבוד של פוסט פרוססינג של THX על קידוד ה-סיגנל - לחלוטין לא יתקרב למה שה"משורר התכוון"
מכייון שאין את הכלים להשמיש זאת.

נקודת ההאזנה שלך(רפרנס) בעת הכיול, מיועדת ל- איזון עוצמות/פאזות/טונים/תזמון וכו'...והיא נעשית לפי SPL של 75db, מה שחברת Audyssy קבעה עבור משתמשי התוכנת RC שלה, בעוצמת הרחש שהמיקרופן המוגבל והדרדלה שמסופק עם רסיברים למינהם, יודע לספוג ולקלוט.
ככל שהווליום הכללי מתגבר משמעותית מאותו "רפרנס" ווליום בנק' ההאזנה שלך שאתה ייעדת וקבעת בעת הכיול, התוצאה רק מתעוות ומתרחקת מאוווווד מה-איזון המאוד ספציפי שנקבע בעת הכיול בנק שלך שאתה בעצמך קבעת, סביב ה-75DB שהמיקרופון ידע לקלוט ולהעביר הלאה כ-DATA.

ולמה התוצאה "מתעוותת" והופכת להיות ללא נעימה עד קקפוניה ככל שהווליום הכללי גובר, בגלל ה "גודל החדר" שאדוני לא מייחס לו חשיבות ומגבלותיו.!
שם החדר מתערב,
אותו איזון נעשה בווליום מאוד ספציפי, וככל שמשנים אותו גם מעוותים אותו.

מה הכוונה שאתה לא מוסיף דציבלים...?

אם אתה מגביר, אתה לא מוסיף דציבלים?
כאשר אתה מגביר או מנחית, מד הדיצבלים/רחש/עוצמה/SPL משתנה בהתאם!
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 22/01/2017 21:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #64 

itay123 כתב:
...
...
·BUGY

אם אינך יודע "מה הקשר גודל החדר".
אין לי ככ מה להוסיף.
"רפרנס ווליום" הוא מספר דיי גלובלי שמיועד לחללים שונים, יש חדר ויש אולם קולנוע, הרפרנס (שיועד לאולמות הקולנוע בתקן מאוד מחמיר) הוא לא מיועד בשום אופן לחלל של סלון ישראלי 4x4.וגם לא פי 2 ממנו.

אמרת עוד משהו שלא היה מובן לי על "רפרנס ווליום של THX"
ידוע לך אך THX עובד, הכוונה ל- POST PROSSECING שנעשה להקלטה?
ישנן הנחתות ו- RE EQ ונורמליזציה מאוד מאוד ספציפית, שנעשתה בקפדנות לפס הקול, כאשר הסרט יוצא בתקן THX, מסחרי!
הוא כוייל בחלל לחלוטין שונה משלך עם ציוד לחלוטין שונה משלך!!, ה"רפרנס שלך" או מה שזה לא יהיה, עבורך זה רק מספר כמו מספר הנעליים שלי.

רסיבר בעל MODE של פוסט פרוססינג של THX על הקידוד שנשמע, לחלוטין לא יתקרב למה שה"משורר התכוון" מכייון שאין את הכלים להשמיש זאת.

נקודת ההאזנה שלך(רפרנס) בעת הכיול, מיועדת ל- איזון עוצמות/טונים/תזמון וכו'...והיא נעשית לפי SPL של 75db, בעוצמת הרחש שהמיקרופן המוגבל והדרדלה שמסופק עם רסיברים למינהם, יודע לספוג ולקלוט.
ככל שהווליום מתגבר מאותו "רפרנס" ווליום בנק' ההאזנה שלך שאתה ייעדת וקבעת בעת הכיול, התוצאה רק מתעוות ומתרחקת מאוווווד מה-איזון שנקבע בעת הכיול בנק שלך שאתה בעצמך קבעת, ב-75DB שהמיקרופון ידע לקלוט ולהעביר הלאה כ-DATA.

ולמה התוצאה "מתעוותת" והופכת להיות ללא נעימה עד קקפוניה, בגלל ה "גודל החדר" ומגבלותיו.!

מה הכוונה שאתה לא מוסיף דציבלים...?

אם אתה מגביר, אתה לא מוסיף דציבלים?
כאשר אתה מגביר או מנחית, מד הדיצבלים/רחש/SPL משתנה בהתאם.
...
·לשטויות הללו אני כבר לא יכול להגיב.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #65 

רצוי שלא.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”