כבל micro usb
שלום! רכשתי נגן דגם ak300 חיברתי את הנגן למחשב עם הכבל שמסופק איתו והמחשב לא זיהה אותו ניסיתי ביציאות אחרות וגם הוא לא זיהה ניסיתי במחשב אחר וגם הוא לא זוהה ניסיתי לחבר אותו עם כבל מקורי של סמסונג והוא כן זיהה אותו הגעתי למסקנה שהכבל לא תקין האם אין חשש לחבר אותו עם הכבל של סמסונג למחשב למרות שזה לא הכבל המקורי שלו והחיבור הוא אותו micro usb ?:?
נ.ב. הזמנתי כבל מקורי חדש לנגן וכרגע אני ישתמש עם הכבל המקורי של סמסונג.
נ.ב. הזמנתי כבל מקורי חדש לנגן וכרגע אני ישתמש עם הכבל המקורי של סמסונג.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
קצת מצחיק או עצוב שבעלות של הנגן הזה הם לא יכלו לצרף כבל USB נורמאלי אם זה המצב שאתה מתאר..
בכל מקרה, אין בעיה להשתמש בכבל של סמסונג, כבל MicroUSB ל-USB הוא משהו סטנדרטי, כבלי USB שמצופרים לסמארטפונים לרוב יהיו איכותיים יותר מכבלים ג'נריים כי הם נועדו בעיקר להטעין את הטלפונים במתח והספק גבוהה מזה של חיבור ה-USB2.0 שהכבלים האלו נושאים.
תקן ה-USB2.0 אמור להיות 5V ב-500mA בעוד שטלפון מודרני של סמסונג נטען ב-5V@2A או [email protected], ככה שהכבלים האלו צריכים להיות בסדר גמור.
בכל מקרה, אין בעיה להשתמש בכבל של סמסונג, כבל MicroUSB ל-USB הוא משהו סטנדרטי, כבלי USB שמצופרים לסמארטפונים לרוב יהיו איכותיים יותר מכבלים ג'נריים כי הם נועדו בעיקר להטעין את הטלפונים במתח והספק גבוהה מזה של חיבור ה-USB2.0 שהכבלים האלו נושאים.
תקן ה-USB2.0 אמור להיות 5V ב-500mA בעוד שטלפון מודרני של סמסונג נטען ב-5V@2A או [email protected], ככה שהכבלים האלו צריכים להיות בסדר גמור.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

מה שמעניין זה שברשימת האביזרים באתר יש כבלי אוזניות ב-$1499 שכנראה איזה סיני הרכיב ב-$10 (כולל המשכורת החודשית שלו), אבל אפילו כבל USB אודיופילי אין להם, או יותר נכון לא ראיתי בחנות המקוונת שלהם אפילו כבל USB אחד, כשנשמע שהם באמת צריכים לעבוד על העניין..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·זה לא מדוייק בכלל. התקן לא חייב להיות 5 וולאט (כן, גם אני היתי בטוח שהוא חייב, אבל מסתבר שלא) והוא יכול להיות יותר מחצי אמפר, אפילו 2. התקן מאפשר מתחים שונים, הוא מגביל את הזרם ואת צורת הכבל, החיבור והרבה דברים טכיים אחרים שקשורים בבניית הכבל והחיבורים.IamEzio כתב:
תקן ה-USB2.0 אמור להיות 5V ב-500mA...
·לדעתי העברת נתונים לא תתבצעה אם לא תהיה הספקת מתח מהכבל.BUGY כתב:·זה לא מדוייק בכלל. התקן לא חייב להיות 5 וולאט (כן, גם אני היתי בטוח שהוא חייב, אבל מסתבר שלא) והוא יכול להיות יותר מחצי אמפר, אפילו 2. התקן מאפשר מתחים שונים, הוא מגביל את הזרם ואת צורת הכבל, החיבור והרבה דברים טכיים אחרים שקשורים בבניית הכבל והחיבורים..........
בכל מקרה תתעין מהמטען המקורי.
והעברת הקבצים בינתיים תעשה מהכבל של SAMSUNG אני באמת לא רואה סיבה למה לא לעשות כן
- BUGY
- חבר מכור קשה

·לא הבנתי למה אתה מצצט ומגיב לי, אני לא פותח השרשורlegopart כתב:·לדעתי העברת נתונים לא תתבצעה אם לא תהיה הספקת מתח מהכבל.......
בכל מקרה תתעין מהמטען המקורי.
והעברת הקבצים בינתיים תעשה מהכבל של SAMSUNG אני באמת לא רואה סיבה למה לא לעשות כן...
בכל USB יש גם מתח לתקשורת, בלי קשר למתח להטענה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

@BUGY
·
זה לא מה שאני הבנתי מקריאה בעמוד הויקופדיה של תקן ה-USB.
תקן ה-USB הסטנדרטי מיועד להעביר 5V, עם הספק משתנה, עד ל-0.5A ב-2.0 ו-0.9A ב-3.0 עד כאן זה התקן הבסיסי.
אבל בגלל שהם כאלו יצירתיים הם יצרו תקינה להעברת הספקים גדולים יותר על גבי USB, התקן העדכני USB Power Delivery revision 2.0 (version 1.2) מאפשר בתקן 5/9/15/20V עד ל-5A, ככה שסך הכל מקסימום 100W. תוסיף גרסה של Type C שתומכת ב-PD ויש לך מחשבים ניידים שנטענים דרך חיבור Type C, מסכים שמסוגלים לטעון נייד בחיבור Type C ולהעביר מידע בו זמנית וכו'.
אבל בשביל לקבל קרוב להספקים ומתחים האלו, אתה חייב ששני הצדדים יתמכו ב-PD כי מחוץ לגבולות התקן הזה, USB עובד ב-5V, וכל המכשירים מתוכננים לכך.
·
תקן ה-USB הסטנדרטי מיועד להעביר 5V, עם הספק משתנה, עד ל-0.5A ב-2.0 ו-0.9A ב-3.0 עד כאן זה התקן הבסיסי.
אבל בגלל שהם כאלו יצירתיים הם יצרו תקינה להעברת הספקים גדולים יותר על גבי USB, התקן העדכני USB Power Delivery revision 2.0 (version 1.2) מאפשר בתקן 5/9/15/20V עד ל-5A, ככה שסך הכל מקסימום 100W. תוסיף גרסה של Type C שתומכת ב-PD ויש לך מחשבים ניידים שנטענים דרך חיבור Type C, מסכים שמסוגלים לטעון נייד בחיבור Type C ולהעביר מידע בו זמנית וכו'.
אבל בשביל לקבל קרוב להספקים ומתחים האלו, אתה חייב ששני הצדדים יתמכו ב-PD כי מחוץ לגבולות התקן הזה, USB עובד ב-5V, וכל המכשירים מתוכננים לכך.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·זה מה שגם אני חשבתי. אבל לא. התקן לא מחייב. יש לי פה בבית מטען USB שמספק 12V והוא תקני. הוא תקני כי החברה שיצרה אותו בדקה מול יוצרי התקן, מול האיגוד, ולהם נאמר במפורש שזה בסדר ולא סותר את התקן. היה לי על זה וויקוח עם מישהו מחברה הזאת. הפכתי את האינטרנט קראתי כל מה שכתוב בוויקיפדיה וכל מה שהאיגוד הפיץ, אין בשום מקום הגבלה ל5V. אני ישמח מאוד אם תראה לי איפה זה כתוב.IamEzio כתב:@BUGY
·
אבל בשביל לקבל קרוב להספקים ומתחים האלו, אתה חייב ששני הצדדים יתמכו ב-PD כי מחוץ לגבולות התקן הזה, USB עובד ב-5V, וכל המכשירים מתוכננים לכך....
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

@BUGY
·
אם להסתכל על תקן ה- Power Delivery שהם יצרו להעברת הספק גבוהה דרך USB, אחד התנאים ששני הצדדים המחוברים יזדהו כתומכים ב-PD כתנאי לאיפשור מצב ה-USB PD, מעבר לזה עברתי טיפה על קובץ ה-PDF של תקן ה-PD, וכבר בהתחלה הם מציינים במפורש שאפילו הכבלים צריכים לעמוד התקן.
[imgbig]http://img.techpowerup.org/170108/capture2.png[/imgbig]
מעבר לזה בקובץ ה-PDF לתקן ה-USB3.1 אפשר למצוא את הטבלה הבאה
[imgbig]http://img.techpowerup.org/170108/capture360.png[/imgbig]
ככה שנראה שהם בהחלט מציינים במפורש באיזה מתח השרשרת צריכה לעבוד במצב סטנדרטי שתואם את תקן ה-USB.
לגבי ציוד שעובד "מחוץ לתקן" ה-USB הסטנדרטי, אני מניח שהם מחיובים לבצע זיהוי לפני שהמכשיר נכנס למצב מתח גבוהה.
למשל ל-USB יש תקן דיי וותיק לטעינת סמארטפונים, Battery Charging 1.2 שמאפשר בעקרון עד ל-5V 5A לפי מה שאני רואה ב-WIKI, אבל בפועל אני בספק לגבי זמינות של מוצרים תומכים ב-BC1.2 עד ל-5A. אבל התקן אמור להיות דיי נפוץ בסמארטפונים וכו'.
מסכי DELL המודרניים כמו ה-U2415 שיש לי מגיעים עם אחד ממחברי ה-USB 3.0 כחיבור יעודי לטעינה עם תקן ה-BC1.2, עד ל-2A ב-5V . כמובן גם כדי שזה יעבוד גם המטען וגם הצרכן צריכים לתמוך בתקן בשביל לקבל הספק גבוהה.
עוד למשל, המטענים של סמסונג למכשירים עם Fast charge מגיעים עם שני מצבים, מצב 5V 2A ומצב 9V 1.67A לטעינה מהירה, תכבה את האופציה לטעינה מהירה בטלפון המטען יספק 5V 2A (אם הטלפון המחובר תומך כמובן ב-2A) , כנ"ל עם מטעני Quick Charge בטכנולוגיה של Qualcomm, רק אם המכשיר תומך בזה ברמת החומרה - וזה מאופשר ברמת התוכנה המכשיר יקבל מהמטען הספק מעבר לתקן. אחרת זה היה נגמר לא טוב ללא מעט טלפונים..
·
אם להסתכל על תקן ה- Power Delivery שהם יצרו להעברת הספק גבוהה דרך USB, אחד התנאים ששני הצדדים המחוברים יזדהו כתומכים ב-PD כתנאי לאיפשור מצב ה-USB PD, מעבר לזה עברתי טיפה על קובץ ה-PDF של תקן ה-PD, וכבר בהתחלה הם מציינים במפורש שאפילו הכבלים צריכים לעמוד התקן.
[imgbig]http://img.techpowerup.org/170108/capture2.png[/imgbig]
מעבר לזה בקובץ ה-PDF לתקן ה-USB3.1 אפשר למצוא את הטבלה הבאה
[imgbig]http://img.techpowerup.org/170108/capture360.png[/imgbig]
ככה שנראה שהם בהחלט מציינים במפורש באיזה מתח השרשרת צריכה לעבוד במצב סטנדרטי שתואם את תקן ה-USB.
לגבי ציוד שעובד "מחוץ לתקן" ה-USB הסטנדרטי, אני מניח שהם מחיובים לבצע זיהוי לפני שהמכשיר נכנס למצב מתח גבוהה.
למשל ל-USB יש תקן דיי וותיק לטעינת סמארטפונים, Battery Charging 1.2 שמאפשר בעקרון עד ל-5V 5A לפי מה שאני רואה ב-WIKI, אבל בפועל אני בספק לגבי זמינות של מוצרים תומכים ב-BC1.2 עד ל-5A. אבל התקן אמור להיות דיי נפוץ בסמארטפונים וכו'.
מסכי DELL המודרניים כמו ה-U2415 שיש לי מגיעים עם אחד ממחברי ה-USB 3.0 כחיבור יעודי לטעינה עם תקן ה-BC1.2, עד ל-2A ב-5V . כמובן גם כדי שזה יעבוד גם המטען וגם הצרכן צריכים לתמוך בתקן בשביל לקבל הספק גבוהה.
עוד למשל, המטענים של סמסונג למכשירים עם Fast charge מגיעים עם שני מצבים, מצב 5V 2A ומצב 9V 1.67A לטעינה מהירה, תכבה את האופציה לטעינה מהירה בטלפון המטען יספק 5V 2A (אם הטלפון המחובר תומך כמובן ב-2A) , כנ"ל עם מטעני Quick Charge בטכנולוגיה של Qualcomm, רק אם המכשיר תומך בזה ברמת החומרה - וזה מאופשר ברמת התוכנה המכשיר יקבל מהמטען הספק מעבר לתקן. אחרת זה היה נגמר לא טוב ללא מעט טלפונים..
- BUGY
- חבר מכור קשה

הפוך, כתוב במפורש שניתן להעביר יותר מה5V אבל אז חייבים לציין את זה. ואין שום מגבלה שאומרת, אתה, וגם אני רק מסיכים שזה תנאי. זה לא, זה רק המתח המקובל ומה שרוב המכשירים משתמשים בוא, אבל התקן לא מחייב. יותר מזה, הוא מאפשר עד 30 וולט. התקן לPD הוא מחייב בין מכשירים אבל לא מחייב את הכבל ולא את המטען. עם יש מכשירים אשר "מדברים" עם המטען אז יש כל מני הגבלות אבל למכשיר "טיפש" זה לא תקף. תקרא בסוף 3.3, ממש לפני 3.3.1.
טוב, כנראה שסופית הפסדתי בהתערבות
טוב, כנראה שסופית הפסדתי בהתערבות