מגבר 8 אום עם רמקולים 6 אום
שלום
רציתי לדעת האם יכולה להיות בעיה בחיבור מגבר 8 אום עם רמקול 6 אום
המגבר
(VSX-D912 - Pioneer)
Front . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 110 W per channel
(20–20,000 Hz, THD 0.2 %, 8 Ω)
רמקולים
לרמקולים 6 אום
NOMINAL IMPEDANCE 6 Ω
SENSITIVITY 87 dB at 2.83 v/1m
CROSSOVER FREQUENCY 3,000 Hz
MAXIMUM POWER INPUT 120 Watts
תודה
המגבר
(VSX-D912 - Pioneer)
רמקולים
לרמקולים 6 אום
NOMINAL IMPEDANCE 6 Ω
תודה
כל עוד לא תגביה לרמות מעל ממוצעות לא יהיה אסון
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
לא יקרה אסון אבל זה גם לא מומלץ במיוחד.
המגבר צריך לספק יותר כח ממה שהוא תוכנן לספק וזה בתורו גורם להתחממות ודיסטורשן של הסאונד.
תוספת: עם sensitivity של 87dB כנראה שהרמקולים שלך דורשים זרם יפה כדי לזוז. יש מצב שעם רסיבר פשוט אתה תמצא שזה מעמיס עליו יותר מדי.
המגבר צריך לספק יותר כח ממה שהוא תוכנן לספק וזה בתורו גורם להתחממות ודיסטורשן של הסאונד.
תוספת: עם sensitivity של 87dB כנראה שהרמקולים שלך דורשים זרם יפה כדי לזוז. יש מצב שעם רסיבר פשוט אתה תמצא שזה מעמיס עליו יותר מדי.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
- KremarYaqob
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 12 פעמים
ההסברים לא נכונים כאן.. הנתון של ה8אום אומר מה נותן המגבר ב8 אום . כמה הספק . במגבר מנורות יש שנאי שיש לו יציאות 4 8 ן16 אותם . אז צריך לחבר לפי ההתנגדות של הרמקול . במגבר טרנזיזסטורי . התנגדות המגבר היא מ2 אום עד 32 אום . תלוי בתדרguyguy כתב:שלום
המגבר
(VSX-D912 - Pioneer)
רמקולים
לרמקולים 6 אום
NOMINAL IMPEDANCE 6 Ω
תודה...
מה שחשוב זה. שההספק של המגבר יהייה יותר חזק מההספק של הרמקול . וגם להגביר בהתאם. לא להגזים . אם ההספקים חלשים בשני הדברים . צריך לקבל הספקים בRMS . אני אף פעם לא התיחסתי להיתנגדות של הרמקול . רק להספק של המגבר והרמקול . וכמובן לחבר בקוטויוט נכונה
·
מה ההבדל בין להגביר בהתאם
לא להגזים לבין לא להגביה מעל רמות ממוצעות
לא להגזים לבין לא להגביה מעל רמות ממוצעות
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
התנגדות נמוכה מכבידה על המגבר, חיבור רמקולים עם התנגדות נומינלית הנמוכה ממה שהיצרן מתיר תגרום לעומס גבוה על המגבר מה שיוביל להתחממות יתר ולקיצור אורך חיי המגבר שכן הרכיבים בו "יעבדו" קשה יותר מהמתוכנן.
יתכן ולא תהיה בעיה בחיבור רמקולים עם התנגדות נומינלית הנמוכה מ-8 אום, אך מאוד יכול להיות שהוא יכנס למצב הגנה מעל ווליום מסויים כש"יגלה" שצריכת הזרם מימנו גבוהה או שיגיע לטמפרטורה גבוהה.
דבר נוסף הוא שעכבת הרמקול משתנה בהתאם לתדר כך שברמקול של 6 אום ההתנגדות יכולה לרדת בתדרים מסויימים גם ל-3 אום!!! ואולי פחות.
Pioneer לא מתירים ברסיבר הזה חיבור של רמקולים בעלי התנגדות של פחות מ-8 אום אז בשביל מה "להיות יותר חכם מהאפיפיור"?
יתכן ולא תהיה בעיה בחיבור רמקולים עם התנגדות נומינלית הנמוכה מ-8 אום, אך מאוד יכול להיות שהוא יכנס למצב הגנה מעל ווליום מסויים כש"יגלה" שצריכת הזרם מימנו גבוהה או שיגיע לטמפרטורה גבוהה.
דבר נוסף הוא שעכבת הרמקול משתנה בהתאם לתדר כך שברמקול של 6 אום ההתנגדות יכולה לרדת בתדרים מסויימים גם ל-3 אום!!! ואולי פחות.
Pioneer לא מתירים ברסיבר הזה חיבור של רמקולים בעלי התנגדות של פחות מ-8 אום אז בשביל מה "להיות יותר חכם מהאפיפיור"?
You pay peanuts, you get monkeys
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
·KremarYaqob כתב:ההסברים לא נכונים כאן.. הנתון של ה8אום אומר מה נותן המגבר ב8 אום . כמה הספק . במגבר מנורות יש שנאי שיש לו יציאות 4 8 ן16 אותם . אז צריך לחבר לפי ההתנגדות של הרמקול . במגבר טרנזיזסטורי . התנגדות המגבר היא מ2 אום עד 32 אום . תלוי בתדר...
...
מה שחשוב זה. שההספק של המגבר יהייה יותר חזק מההספק של הרמקול . וגם להגביר בהתאם. לא להגזים . אם ההספקים חלשים בשני הדברים . צריך לקבל הספקים בRMS . אני אף פעם לא התיחסתי להיתנגדות של הרמקול . רק להספק של המגבר והרמקול . וכמובן לחבר בקוטויוט נכונה
·...
- KremarYaqob
- חבר פעיל מאוד

·אז כתוב . אני טכנאי מישנת 1964 . כן 64 . עוד תיקנתי מקלטי רדיו בגלAM . ובניתי מגברי קול סטראו בשנות ה70yehudaa כתב:רשום בפירוש בחוברת השירות של הרסיבר הזה לא לחבר רמקולים בפחות מ 8 אום ....
מה שחשוב שההספק יהייה שווה במגבר וברמקול . 3 אום פחות לא צורך פיתאום יותר זרם שיהייה פיצוץ
יש רמקול ב6 אום בהספק 200W RMS ויש רמקול 20W ב6 אום RMS נו אז .
אים תחבר רמקול 6 אום הוא יצרוך זרם יותר . אבל ישמעה יותר חזק את הצליל . כך שתיפתח פחות ווליום לקבל את העוצמה הרצוייה
תוריד כול דאגה מילבך לא יקרה כלום
- freerider
- חבר ותיק

לא כל כך הבנתי את נושא ההספק שבו הרמקול יכול לעמוד לבין יכולת המגבר לעמוד בהתנגדות נמוכה, קרמר, אני מכבד מאוד את ניסיונך כטכנאי ואני בטוח שלהרבה פה כולל אותי יש מה ללמוד מימך אך אין שום קשר בין הדברים.
אנחנו דנים על יכולת המגבר לעמוד בהתנגדות נמוכה ולא ביכולת הרמקול לקבל את ההספק המתווסף בגלל התנגדות נמוכה.
דבר נוסף...אל נשכח כי מדובר ברסיבר ק"ב ובמידה שפותח השירשור שומע ב-multi channel העומס על ספק הרסיבר עולה עוד יותר, ספק שלא מספק מספיק תורם לעלייה באחוז העיוותים משמעותית, תוסיף על זה רמקול עם נצילות בינונית, לא ממש עוזר לרסיבר.
אנחנו דנים על יכולת המגבר לעמוד בהתנגדות נמוכה ולא ביכולת הרמקול לקבל את ההספק המתווסף בגלל התנגדות נמוכה.
דבר נוסף...אל נשכח כי מדובר ברסיבר ק"ב ובמידה שפותח השירשור שומע ב-multi channel העומס על ספק הרסיבר עולה עוד יותר, ספק שלא מספק מספיק תורם לעלייה באחוז העיוותים משמעותית, תוסיף על זה רמקול עם נצילות בינונית, לא ממש עוזר לרסיבר.
- KremarYaqob
- חבר פעיל מאוד

קודם כול ההתינגדות היא לא של הרמקול . אלה של קרוסובר . בתייבה יש 2 רמקולים . ויש סלילים שמחלקים את הצליל .freerider כתב:לא כל כך הבנתי את נושא ההספק שבו הרמקול יכול לעמוד לבין יכולת המגבר לעמוד בהתנגדות נמוכה, קרמר, אני מכבד מאוד את ניסיונך כטכנאי ואני בטוח שלהרבה פה כולל אותי יש מה ללמוד מימך אך אין שום קשר בין הדברים.
דבר נוסף...אל נשכח כי מדובר ברסיבר ק"ב ובמידה שפותח השירשור שומע ב-multi channel העומס על ספק הרסיבר עולה עוד יותר, ספק שלא מספק מספיק תורם לעלייה באחוז העיוותים משמעותית, תוסיף על זה רמקול עם נצילות בינונית, לא ממש עוזר לרסיבר....
אים ... המגבר הוא 100W בקסימום נניח . ורמקול הוא 100W מקסימום ב8 אומם נניח. ויש רמקול של 6 אום נניח ב100W נניח
ואתה פותח עד המקסימום את הרסיבר . אז ה6 אום ישרוף את המגבר . כי יזרום יותר זרם
אבל...... מי פותח עד הסוף ??? וברסיבר יש כיוון אוטומטי של מיקרופון שמכייל את העוצמות לטוב ביותר . הרסיבר ירגיש שזה רמקול 6 אום . ישלח לו פחות עוצה . הקיצר אין הבדל בין רמקול 5-8 אום במצבים רגילים
- KremarYaqob
- חבר פעיל מאוד

ברסיבר יש ספק כח . ויש קבלים שמלאים במתח . וכאשר יש צריכת זרם יותר גדולה . אז הקבלים מספקים הספק נוסף . לעודף צריכה זרם
גם ה6אום זה לא נטו כי הצליל הוא לא זרם ישר . וההיתנגדות מישתנה לפי התדרים הניכנסים כי ניכנס מתח AC לרמקול
גם ה6אום זה לא נטו כי הצליל הוא לא זרם ישר . וההיתנגדות מישתנה לפי התדרים הניכנסים כי ניכנס מתח AC לרמקול
·KremarYaqob כתב:·אז כתוב . אני טכנאי מישנת 1964 ..........
אז הטכנאי שעשה יג' יד' בבית ספר אמר ....
יש להיצמד להוראות יצרן , וככה יש להורות , אין מקום להקלות בנושא הזה כלל !
בבית שלך ואצל החברים שלך תעשה כרצונך , אצל אנשי מקצוע מורים כפי ההוראות .
יש בזה אכן סכנה , וחוץ מזה עלולים לאבד גם את האחריות .
נערך לאחרונה על ידי yehudaa ב 06/01/2017 15:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- freerider
- חבר ותיק

קרמר ה"אני לא מבין" לא היה בגלל שאני לא מבין אלא בגלל שאין קשר לנושא.KremarYaqob כתב:קודם כול ההתינגדות היא לא של הרמקול . אלה של קרוסובר . בתייבה יש 2 רמקולים . ויש סלילים שמחלקים את הצליל .......
אים ... המגבר הוא 100W בקסימום נניח . ורמקול הוא 100W מקסימום ב8 אומם נניח. ויש רמקול של 6 אום נניח ב100W נניח
ואתה פותח עד המקסימום את הרסיבר . אז ה6 אום ישרוף את המגבר . כי יזרום יותר זרם
אבל...... מי פותח עד הסוף ??? וברסיבר יש כיוון אוטומטי של מיקרופון שמכייל את העוצמות לטוב ביותר . הרסיבר ירגיש שזה רמקול 6 אום . ישלח לו פחות עוצה . הקיצר אין הבדל בין רמקול 5-8 אום במצבים רגילים...
"אנטומיה" של רמקולים אני יודע וההתנגדות הנומינלית נמדדת בכניסה לרמקול או מהכניסה לקרוסאובר אם אתה מתעקש.
התנגדות הרמקולים אינה קבועה אלה תלויה בתדר! ומזה אתה מתעלם לחלוטין.
מערכת הכיול של הרסיבר לא נועדה להגן עליו מפני עומס הרמקולים אלה על מנת לכוון זמני השהיה, עוצמות ותיקונים אקוסטיים.
מערכת הכיול לא "מרגישה" מה התנגדות הרמקולים אלה "שומעת" מה העוצמה שלהם ומה המאפיינים האקוסטיים שלהם.
אף אחד מאיתנו לא יודע מהם הרגליי האזנה של פותח השירשור ואל לך להסיק שהוא לא "פותח פול ווליום".
רמקול של 100w עם התנגדות 6 אום יעמוד בדיוק באותו ההספק בהשוואה לרמקול 100w 8 אום, 100w זה 100w בלי קשר להתנגדות להבדיל ממגבר שמתנהג אחרת כשצריך לספק 100w לרמקול 8 אום או לרמקול 6 אום.
·
- KremarYaqob
- חבר פעיל מאוד

טוב שיהייה במזל . מזל שהחיים הם לא תאוריה . אלה מציאות שונה .
שבת שלום
שבת שלום
- KremarYaqob
- חבר פעיל מאוד

אני מאזין למוסיקה מישנת 1960 . כן 60 במרוצת השנים החלפתי עשרות רמקולים. מיתקופת הסטראו. מגברי מנורות .
מעולם לא הקפדתי על עניין ההתיתנגדות . במגברי מנורות . כן הקפדתי כי בשנאי היו 3 זסוגי יציאות
היום יש לי רמקולים קווד אלקטרו סטטי 57 . גם הרמקולים ההקייפים מידי פעם מחליף לא שם לב לאום שלהם לבספק כן
והכול עבר בשלום . תישאל אותי מה האום של הרמקולים שלי לא יודע
מי שמאזין בעוצמות חזקות . שגם השכנים יהנו. שיקנה ציוד בעל הספק גדול . שתמיד ינצל רק 50% מהעוצמה . אז לא צריך ליבדוק את האומים של הרמקולים . כך אני נהגתי . מישחר האזנה למוסיקה . לכן אני לא מבין את ההסבר שלך . מי שמנל את ההספק של הרמקול/מגבר . ב100% הוא טיפס טבמל.
שבת שלום ומבורך
מעולם לא הקפדתי על עניין ההתיתנגדות . במגברי מנורות . כן הקפדתי כי בשנאי היו 3 זסוגי יציאות
היום יש לי רמקולים קווד אלקטרו סטטי 57 . גם הרמקולים ההקייפים מידי פעם מחליף לא שם לב לאום שלהם לבספק כן
והכול עבר בשלום . תישאל אותי מה האום של הרמקולים שלי לא יודע
מי שמאזין בעוצמות חזקות . שגם השכנים יהנו. שיקנה ציוד בעל הספק גדול . שתמיד ינצל רק 50% מהעוצמה . אז לא צריך ליבדוק את האומים של הרמקולים . כך אני נהגתי . מישחר האזנה למוסיקה . לכן אני לא מבין את ההסבר שלך . מי שמנל את ההספק של הרמקול/מגבר . ב100% הוא טיפס טבמל.
שבת שלום ומבורך