מגבר 8 אום עם רמקולים 6 אום

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
guyguy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
רציתי לדעת האם יכולה להיות בעיה בחיבור מגבר 8 אום עם רמקול 6 אום

המגבר
(VSX-D912 - Pioneer)
Front . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 110 W per channel
(20–20,000 Hz, THD 0.2 %, 8 Ω)

רמקולים
לרמקולים 6 אום
NOMINAL IMPEDANCE 6 Ω
SENSITIVITY 87 dB at 2.83 v/1m
CROSSOVER FREQUENCY 3,000 Hz
MAXIMUM POWER INPUT 120 Watts

תודה

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #2 

כל עוד לא תגביה לרמות מעל ממוצעות לא יהיה אסון

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #3 

לא יקרה אסון אבל זה גם לא מומלץ במיוחד.
המגבר צריך לספק יותר כח ממה שהוא תוכנן לספק וזה בתורו גורם להתחממות ודיסטורשן של הסאונד.

תוספת: עם sensitivity של 87dB כנראה שהרמקולים שלך דורשים זרם יפה כדי לזוז. יש מצב שעם רסיבר פשוט אתה תמצא שזה מעמיס עליו יותר מדי.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

guyguy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אוקי,
עדיין לא קניתי רמקולים
אבל מזל שאני נעזר בידע המקצועי פה

שוב פעם תודה

KremarYaqob
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

guyguy כתב:שלום
רציתי לדעת האם יכולה להיות בעיה בחיבור מגבר 8 אום עם רמקול 6 אום

המגבר
(VSX-D912 - Pioneer)
Front . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 110 W per channel
(20–20,000 Hz, THD 0.2 %, 8 Ω)

רמקולים
לרמקולים 6 אום
NOMINAL IMPEDANCE 6 Ω
SENSITIVITY 87 dB at 2.83 v/1m
CROSSOVER FREQUENCY 3,000 Hz
MAXIMUM POWER INPUT 120 Watts

תודה
...
ההסברים לא נכונים כאן.. הנתון של ה8אום אומר מה נותן המגבר ב8 אום . כמה הספק . במגבר מנורות יש שנאי שיש לו יציאות 4 8 ן16 אותם . אז צריך לחבר לפי ההתנגדות של הרמקול . במגבר טרנזיזסטורי . התנגדות המגבר היא מ2 אום עד 32 אום . תלוי בתדר

מה שחשוב זה. שההספק של המגבר יהייה יותר חזק מההספק של הרמקול . וגם להגביר בהתאם. לא להגזים . אם ההספקים חלשים בשני הדברים . צריך לקבל הספקים בRMS . אני אף פעם לא התיחסתי להיתנגדות של הרמקול . רק להספק של המגבר והרמקול . וכמובן לחבר בקוטויוט נכונה
·

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #6 

מה ההבדל בין להגביר בהתאם
לא להגזים לבין לא להגביה מעל רמות ממוצעות

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #7 

התנגדות נמוכה מכבידה על המגבר, חיבור רמקולים עם התנגדות נומינלית הנמוכה ממה שהיצרן מתיר תגרום לעומס גבוה על המגבר מה שיוביל להתחממות יתר ולקיצור אורך חיי המגבר שכן הרכיבים בו "יעבדו" קשה יותר מהמתוכנן.
יתכן ולא תהיה בעיה בחיבור רמקולים עם התנגדות נומינלית הנמוכה מ-8 אום, אך מאוד יכול להיות שהוא יכנס למצב הגנה מעל ווליום מסויים כש"יגלה" שצריכת הזרם מימנו גבוהה או שיגיע לטמפרטורה גבוהה.
דבר נוסף הוא שעכבת הרמקול משתנה בהתאם לתדר כך שברמקול של 6 אום ההתנגדות יכולה לרדת בתדרים מסויימים גם ל-3 אום!!! ואולי פחות.
Pioneer לא מתירים ברסיבר הזה חיבור של רמקולים בעלי התנגדות של פחות מ-8 אום אז בשביל מה "להיות יותר חכם מהאפיפיור"?
You pay peanuts, you get monkeys

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #8 

KremarYaqob כתב:
8O...
...
ההסברים לא נכונים כאן.. הנתון של ה8אום אומר מה נותן המגבר ב8 אום . כמה הספק . במגבר מנורות יש שנאי שיש לו יציאות 4 8 ן16 אותם . אז צריך לחבר לפי ההתנגדות של הרמקול . במגבר טרנזיזסטורי . התנגדות המגבר היא מ2 אום עד 32 אום . תלוי בתדר

מה שחשוב זה. שההספק של המגבר יהייה יותר חזק מההספק של הרמקול . וגם להגביר בהתאם. לא להגזים . אם ההספקים חלשים בשני הדברים . צריך לקבל הספקים בRMS . אני אף פעם לא התיחסתי להיתנגדות של הרמקול . רק להספק של המגבר והרמקול . וכמובן לחבר בקוטויוט נכונה
·
...
·

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #9 

רשום בפירוש בחוברת השירות של הרסיבר הזה לא לחבר רמקולים בפחות מ 8 אום .

KremarYaqob
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

yehudaa כתב:רשום בפירוש בחוברת השירות של הרסיבר הזה לא לחבר רמקולים בפחות מ 8 אום .
...
·אז כתוב . אני טכנאי מישנת 1964 . כן 64 . עוד תיקנתי מקלטי רדיו בגלAM . ובניתי מגברי קול סטראו בשנות ה70

מה שחשוב שההספק יהייה שווה במגבר וברמקול . 3 אום פחות לא צורך פיתאום יותר זרם שיהייה פיצוץ

יש רמקול ב6 אום בהספק 200W RMS ויש רמקול 20W ב6 אום RMS נו אז .

אים תחבר רמקול 6 אום הוא יצרוך זרם יותר . אבל ישמעה יותר חזק את הצליל . כך שתיפתח פחות ווליום לקבל את העוצמה הרצוייה

תוריד כול דאגה מילבך לא יקרה כלום

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

קרמר מכבד את ניסיונך , אבל מניסיוני לא מומלץ .
כי נשרף לי כבר מגבר ככה שחובר לרמקולים 4 אום .

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

לא כל כך הבנתי את נושא ההספק שבו הרמקול יכול לעמוד לבין יכולת המגבר לעמוד בהתנגדות נמוכה, קרמר, אני מכבד מאוד את ניסיונך כטכנאי ואני בטוח שלהרבה פה כולל אותי יש מה ללמוד מימך אך אין שום קשר בין הדברים.
אנחנו דנים על יכולת המגבר לעמוד בהתנגדות נמוכה ולא ביכולת הרמקול לקבל את ההספק המתווסף בגלל התנגדות נמוכה.
דבר נוסף...אל נשכח כי מדובר ברסיבר ק"ב ובמידה שפותח השירשור שומע ב-multi channel העומס על ספק הרסיבר עולה עוד יותר, ספק שלא מספק מספיק תורם לעלייה באחוז העיוותים משמעותית, תוסיף על זה רמקול עם נצילות בינונית, לא ממש עוזר לרסיבר.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #13 

KremarYaqob כתב:
...
...
·אז כתוב .
...

Famous last words :lol:

KremarYaqob
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

freerider כתב:לא כל כך הבנתי את נושא ההספק שבו הרמקול יכול לעמוד לבין יכולת המגבר לעמוד בהתנגדות נמוכה, קרמר, אני מכבד מאוד את ניסיונך כטכנאי ואני בטוח שלהרבה פה כולל אותי יש מה ללמוד מימך אך אין שום קשר בין הדברים.
אנחנו דנים על יכולת המגבר לעמוד בהתנגדות נמוכה ולא ביכולת הרמקול לקבל את ההספק המתווסף בגלל התנגדות נמוכה.
דבר נוסף...אל נשכח כי מדובר ברסיבר ק"ב ובמידה שפותח השירשור שומע ב-multi channel העומס על ספק הרסיבר עולה עוד יותר, ספק שלא מספק מספיק תורם לעלייה באחוז העיוותים משמעותית, תוסיף על זה רמקול עם נצילות בינונית, לא ממש עוזר לרסיבר.
...
קודם כול ההתינגדות היא לא של הרמקול . אלה של קרוסובר . בתייבה יש 2 רמקולים . ויש סלילים שמחלקים את הצליל .

אים ... המגבר הוא 100W בקסימום נניח . ורמקול הוא 100W מקסימום ב8 אומם נניח. ויש רמקול של 6 אום נניח ב100W נניח

ואתה פותח עד המקסימום את הרסיבר . אז ה6 אום ישרוף את המגבר . כי יזרום יותר זרם

אבל...... מי פותח עד הסוף ??? וברסיבר יש כיוון אוטומטי של מיקרופון שמכייל את העוצמות לטוב ביותר . הרסיבר ירגיש שזה רמקול 6 אום . ישלח לו פחות עוצה . הקיצר אין הבדל בין רמקול 5-8 אום במצבים רגילים

KremarYaqob
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

ברסיבר יש ספק כח . ויש קבלים שמלאים במתח . וכאשר יש צריכת זרם יותר גדולה . אז הקבלים מספקים הספק נוסף . לעודף צריכה זרם
גם ה6אום זה לא נטו כי הצליל הוא לא זרם ישר . וההיתנגדות מישתנה לפי התדרים הניכנסים כי ניכנס מתח AC לרמקול

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

KremarYaqob כתב:
...
...
·אז כתוב . אני טכנאי מישנת 1964 .
...
·

אז הטכנאי שעשה יג' יד' בבית ספר אמר ....

יש להיצמד להוראות יצרן , וככה יש להורות , אין מקום להקלות בנושא הזה כלל !
בבית שלך ואצל החברים שלך תעשה כרצונך , אצל אנשי מקצוע מורים כפי ההוראות .
יש בזה אכן סכנה , וחוץ מזה עלולים לאבד גם את האחריות .
נערך לאחרונה על ידי yehudaa ב 06/01/2017 15:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

KremarYaqob כתב:
...
...
קודם כול ההתינגדות היא לא של הרמקול . אלה של קרוסובר . בתייבה יש 2 רמקולים . ויש סלילים שמחלקים את הצליל .

אים ... המגבר הוא 100W בקסימום נניח . ורמקול הוא 100W מקסימום ב8 אומם נניח. ויש רמקול של 6 אום נניח ב100W נניח

ואתה פותח עד המקסימום את הרסיבר . אז ה6 אום ישרוף את המגבר . כי יזרום יותר זרם

אבל...... מי פותח עד הסוף ??? וברסיבר יש כיוון אוטומטי של מיקרופון שמכייל את העוצמות לטוב ביותר . הרסיבר ירגיש שזה רמקול 6 אום . ישלח לו פחות עוצה . הקיצר אין הבדל בין רמקול 5-8 אום במצבים רגילים
...
קרמר ה"אני לא מבין" לא היה בגלל שאני לא מבין אלא בגלל שאין קשר לנושא.
"אנטומיה" של רמקולים אני יודע וההתנגדות הנומינלית נמדדת בכניסה לרמקול או מהכניסה לקרוסאובר אם אתה מתעקש.
התנגדות הרמקולים אינה קבועה אלה תלויה בתדר! ומזה אתה מתעלם לחלוטין.
מערכת הכיול של הרסיבר לא נועדה להגן עליו מפני עומס הרמקולים אלה על מנת לכוון זמני השהיה, עוצמות ותיקונים אקוסטיים.
מערכת הכיול לא "מרגישה" מה התנגדות הרמקולים אלה "שומעת" מה העוצמה שלהם ומה המאפיינים האקוסטיים שלהם.
אף אחד מאיתנו לא יודע מהם הרגליי האזנה של פותח השירשור ואל לך להסיק שהוא לא "פותח פול ווליום".
רמקול של 100w עם התנגדות 6 אום יעמוד בדיוק באותו ההספק בהשוואה לרמקול 100w 8 אום, 100w זה 100w בלי קשר להתנגדות להבדיל ממגבר שמתנהג אחרת כשצריך לספק 100w לרמקול 8 אום או לרמקול 6 אום.

·

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

yehudaa כתב:
...
...
·

אז הטכנאי שעשה יג' יד' בבית ספר אמר ....

...
·יד' זה הנדסאי:wink:

KremarYaqob
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

טוב שיהייה במזל . מזל שהחיים הם לא תאוריה . אלה מציאות שונה .

שבת שלום

KremarYaqob
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

אני מאזין למוסיקה מישנת 1960 . כן 60 במרוצת השנים החלפתי עשרות רמקולים. מיתקופת הסטראו. מגברי מנורות .
מעולם לא הקפדתי על עניין ההתיתנגדות . במגברי מנורות . כן הקפדתי כי בשנאי היו 3 זסוגי יציאות
היום יש לי רמקולים קווד אלקטרו סטטי 57 . גם הרמקולים ההקייפים מידי פעם מחליף לא שם לב לאום שלהם לבספק כן

והכול עבר בשלום . תישאל אותי מה האום של הרמקולים שלי לא יודע

מי שמאזין בעוצמות חזקות . שגם השכנים יהנו. שיקנה ציוד בעל הספק גדול . שתמיד ינצל רק 50% מהעוצמה . אז לא צריך ליבדוק את האומים של הרמקולים . כך אני נהגתי . מישחר האזנה למוסיקה . לכן אני לא מבין את ההסבר שלך . מי שמנל את ההספק של הרמקול/מגבר . ב100% הוא טיפס טבמל.

שבת שלום ומבורך

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”