האם מישהו שמע על הדאק Parasound - Zdac

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
2618 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני לפני רכישה של ה-DAC המצורף ורציתי לשאול את חכמי הפורום הנכבד - האם הוא שווה? לשימוש חיבור בין המחשב לרסיבר ימאה

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #2 

אני לא הייתי "מבזבז" DAC בחיבור לרסיבר, אבל כן הייתי לוקח לבדיקה (אם ניתן) אולי לא תרגיש בהבדל

2618 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

@BreezeNET
· עד כדי כך שלא יעשה הבדל משמעותי???

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #4 

2618 כתב:@BreezeNET
· עד כדי כך שלא יעשה הבדל משמעותי???
...
·או שכן, או שלא, מה שבטוח, אולי...וגם זה בספק:lol:
רק לאחר שתנסה תדע, זה ש-BreezeNET לא היה "מבזבז DAC בחיבור לרסיבר" לא אומר שאולי אחרי שתנסה בעצמך תגלה שהוא טועה...או לחילופין תגלה שאתה שותף לדעתו.
You pay peanuts, you get monkeys

2618 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אם כן מה הועילו חכמים בתקנתם כניסה USB אם לא שיהיה מחובר למחשב?

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

בקצרה...עד לפני מספר שנים ב-dacים לא הייתה כניסת USB, ברובם היו כניסות אופטיות או קואקסיאליות ובתחום ה-pro גם AES, מאז שמחשבי מדיה יצאו לשוק והפכו לנפוצים יותר נוצר צורך בחיבור יותר "שקט" מאשר חיבור אופטי( ליציאה האופטית יש jitter גבוה יותר בד"כ בהשוואה ל-USB) בנוסף יציאה אופטית "מוגבלת" ל-96khz במחשבים מבוססי windows.
עם התקדמות הטכנולוגיה התפתחה גם תרבות של "צריכת" קבציי hi res, חיבור USB מאשר העברת קצים מהסוג הנ"ל (DSD וכדומה).

2618 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

freerider כתב:
...
...
·או שכן, או שלא, מה שבטוח, אולי...וגם זה בספק:lol:
רק לאחר שתנסה תדע, זה ש-BreezeNET לא היה "מבזבז DAC בחיבור לרסיבר" לא אומר שאולי אחרי שתנסה בעצמך תגלה שהוא טועה...או לחילופין תגלה שאתה שותף לדעתו.
...
· קצת קשה לקבל את הספק הזה "אולי". לעניות דעתי הרי הדבר צריך להיות ברור כשמש בצהרים, שאין מה להשוות בין DAC לבין חיבור ישירות לרסיבר - לא?

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

באודיו לא קיים כזה דבר "ברור כשמש", לכל אחד שמיעה שונה וטעם שונה וקיימים רסיברים עם Dac מובנה שעולים טכנית על Dacים חיצוניים.

2618 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

freerider כתב:באודיו לא קיים כזה דבר "ברור כשמש", לכל אחד שמיעה שונה וטעם שונה וקיימים רסיברים עם Dac מובנה שעולים טכנית על Dacים חיצוניים.
...
·לא נראה כל כך שאנשים עושים חישוב זה, שכן על אף האמור ויש להם רסיבר ובכל זאת משקיעים ב-Dac. אלא מה אולי ישנו טווחי מחיר לרסיברים עם Dac מובנה שעולים על החיצוני

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

2618 כתב:
...
...
·לא נראה כל כך שאנשים עושים חישוב זה, שכן על אף האמור ויש להם רסיבר ובכל זאת משקיעים ב-Dac. אלא מה אולי ישנו טווחי מחיר לרסיברים עם Dac מובנה שעולים על החיצוני
...
·אולי דבריי יאכזבו אותך כי אתה נשען על מה אחרים עושים או אומרים....בסופו של דבר אתה צריך להחליט מה טוב לך ומה נשמע לך הכי טוב ולא איזה review במגזין "נחשב" או חבר פורום כזה או אחר טוען להכי טוב.
תתפלא כמה ציוד "פשוט" יכול להישמע מצויין בשילוב נכון עם האוזניים והטעם שלך.
תג מחיר גבוה או brand ש"נחשב" לא מבטיחים לך Audio nirvana.
כמו שBugy כתב בשירשור אחר, הכי טוב אם הייתי יכול לחזור לתקופת הגרמופון, החיים של כולנו היו פשוטים יותר :lol:

2618 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

תודה רבה על דברי החכמה והתובנה.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

בכיף, שמח לעזור.

2618 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

BreezeNET כתב:אני לא הייתי "מבזבז" DAC בחיבור לרסיבר, אבל כן הייתי לוקח לבדיקה (אם ניתן) אולי לא תרגיש בהבדל
...
· האם בגלל שמדובר ברסיבר? בין כה אני מתכונן לעבור למגבר דו ערוצי, היות ואני שומע רק מוזיקה, ולא לקולנוע ביתי כלל

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אם הכיוון שלך להחליף למגבר סטריאו יעודי אז dac צריך להילקח בחשבון,אלא אם יש לו כבר dac מובנה.
אגב לידע כללי, איזה רסיבר יש לך?
נערך לאחרונה על ידי freerider ב 05/01/2017 13:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #15 

2618 כתב:
...
...
אין מה להשוות בין DAC לבין חיבור ישירות לרסיבר - לא?
...
נראה לי שיש פה איזה פער קטן שצריך למלא.
DAC זה רכיב שקיים פחות או יותר בכל מכשיר עם רמקול או מיקרופון. יש DAC בטלפון שלך (מישהו צריך להפוך את הסיגנל הדיגיטלי שעובר ברשת לסיגנל אנלוגי שאפשר להעביר לרמקול של הטלפון), יש DAC בכל מחשב מהעשרים שנים האחרונות (כרטיס קול מובנה זה DAC לכל דבר ועניין), סביר להניח שאם יש לך אורגנית משנות השמונים, גם שם יש DAC כי מישהו צריך להפוך את המידע ששמור על צ'יפים למתח אנלוגי שאפשר להגביר ולהעביר לרמקול).

אז מה ההדבל בין DAC חיצוני שעולה סכום כסף יפה לבין DAC שמוטמע בלוח האם של המחשב שלך ועולה שלושה דולר?
בהרבה מאוד מקרים, הצ'יפים הם אותם צ'יפים. מה שמשתנה זה דברים מסביב כמו לדוגמא: אספקת כח מאוד מבוקרת ומדוייקת למכשיר החיצוני ומעט פחות קפדנית לרכיב המובנה. עוד דוגמא: בלוחות אם של מחשבים יש המון רעש חשמלי / אלקטרוני מכל מיני רכיבים שהוטמעו מסביב ובמכשיר ייעודי הרבה פחות.

וכמו תמיד בעולם האודיו, תמיד יהיו אלו שישמחו לקחת מחירים מופרכים על ציוד שעבר טיפול וודו כזה או אחר, בין אם זו טבילה ארוכה בשמן נחשים או ייצור על ידי מהנדסים פורשי נאס"א בתנאים של אפס כבידה מתחת לפני הים. עליך בתור צרכן, לנסות ולמתוח את הקו שמעבר לו דברים הם כבר מוגזמים מבחינתך, אפילו אם בהדגמה המכשיר היקר נשמע יותר טוב (רמז, זה לא תמיד בגלל שהציוד הזה באמת יותר טוב).

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

2618 כתב:אני לפני רכישה של ה-DAC המצורף ורציתי לשאול את חכמי הפורום הנכבד - האם הוא שווה? לשימוש חיבור בין המחשב לרסיבר ימאה
...
·אגב ל-ZDAC יש ציפ DAC של ANALOG DEVICES, מדגם AD1853 שהוא אחד הטובים ביותר של AD בסידרת ה-1 BIT, אך כמו ש-ROBOTCOP ציין, איכות ה-DAC היא לא ניגזרת בלעדית של צ'יפ ה-DAC, צורת היישום בסביבתו משמעותית לא פחות(ואף יותר), החל מספק המתח והסינון של ה-DAC, לאיכות האוסילטור ול-TRANSCIEVER בשימוש USB ועד למעגליי היציאה האנלוגיים שלהם יש השפעה מכרעת במיוחד.

2618 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

RobotCop כתב:
...
...
נראה לי שיש פה איזה פער קטן שצריך למלא.
DAC זה רכיב שקיים פחות או יותר בכל מכשיר עם רמקול או מיקרופון. יש DAC בטלפון שלך (מישהו צריך להפוך את הסיגנל הדיגיטלי שעובר ברשת לסיגנל אנלוגי שאפשר להעביר לרמקול של הטלפון), יש DAC בכל מחשב מהעשרים שנים האחרונות (כרטיס קול מובנה זה DAC לכל דבר ועניין), סביר להניח שאם יש לך אורגנית משנות השמונים, גם שם יש DAC כי מישהו צריך להפוך את המידע ששמור על צ'יפים למתח אנלוגי שאפשר להגביר ולהעביר לרמקול).

אז מה ההדבל בין DAC חיצוני שעולה סכום כסף יפה לבין DAC שמוטמע בלוח האם של המחשב שלך ועולה שלושה דולר?
בהרבה מאוד מקרים, הצ'יפים הם אותם צ'יפים. מה שמשתנה זה דברים מסביב כמו לדוגמא: אספקת כח מאוד מבוקרת ומדוייקת למכשיר החיצוני ומעט פחות קפדנית לרכיב המובנה. עוד דוגמא: בלוחות אם של מחשבים יש המון רעש חשמלי / אלקטרוני מכל מיני רכיבים שהוטמעו מסביב ובמכשיר ייעודי הרבה פחות.

וכמו תמיד בעולם האודיו, תמיד יהיו אלו שישמחו לקחת מחירים מופרכים על ציוד שעבר טיפול וודו כזה או אחר, בין אם זו טבילה ארוכה בשמן נחשים או ייצור על ידי מהנדסים פורשי נאס"א בתנאים של אפס כבידה מתחת לפני הים. עליך בתור צרכן, לנסות ולמתוח את הקו שמעבר לו דברים הם כבר מוגזמים מבחינתך, אפילו אם בהדגמה המכשיר היקר נשמע יותר טוב (רמז, זה לא תמיד בגלל שהציוד הזה באמת יותר טוב).
...
· ומכאן לדאקים בעשרות אלפי דולרים, וואו? אכן נכנסנו לתחום יקר מאד כבלים במחירים בעלי 5 ספרות, רמקולים מחירים כיד הדמיון וכו' וכו'

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

2618 כתב:
...
...
· ומכאן לדאקים בעשרות אלפי דולרים, וואו? אכן נכנסנו לתחום יקר מאד כבלים במחירים בעלי 5 ספרות, רמקולים מחירים כיד הדמיון וכו' וכו'
...
·ולא כולם תמיד שווים את זה:wink:

2618 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

תגידו לי מזל טוב. קניתי את ה-DAC הנ"ל הוא מפורט מאוד ופתאום אני שומע דברים שקודם היו כאילו ברקע פתאום עוברים לחזית הבמה

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

מברוק, תתחדש ותיהנה.
וברוך הבא לעולם שכולו שידרוגים תמידיים בחיפוש אחר ה"יותר טוב"...עד שתבין שבסה"כ רצית רק להנות ממוסיקה :lol:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”