היי חברים,
הטלוויזיה הנ"ל נמצאת בחדרי כבר מספר שנים ללא תקלות כלשהן. על אף התיישנותה ומעבר העולם ל4K, לא תכננתי להחליף אותה בשנה הקרובה. לצערי, לאחר הזזתה והחזרתה למקום לפני מספר ימים (לללא מכות, נפילות, או כל דבר בסגנון), החלו להופיע מין ריצודים וקריעות מוזרות על המסך, כנראה בסרטון.
https://goo.gl/photos/oBhEqMgFypmRnTaq7
1. לפעמים מופיעים יותר ריצודים, ולפעמים פחות. אין חוקיות. הם מופיעים על כל שטח המסך.
2. הריצודים מופיעים בכל הכניסות, גם כשהמכשירים המחוברים כבויים, וגם כאשר אין כבלים בכלל המחוברים אליה.
3. מלבד הריצודים, אין עוד תקלות.
האם למישהו יש רעיון בנוגע לסיבת הריצודים? הטלוויזה כמובן כבר לא באחריות מספר שנים - האם זה משהו שהוא בר תיקון בעלות נורמלית, לדעתכם כמובן? במידה וכן, הייתי מעדיף לתקן אותה ולהעביר אותה לחדר משני יותר.
בנושא אחר: בימים האחרונים התחלתי לחפש טלוויזה חדשה לסלון. כל הסדרות הגבוהות קפצו כמובן לעין (8000-9500 של סמסונג, לדוגמא). כמעט בכל ביקורת ודיון, גם בפורום הזה, ראיתי המון דוגמאות והערות בנושא תאורת הLED התחתונה, ושלל התופעות להן זה גורם (הילה, אלומות וכו'). אינני זוכר שבמסך הזה, הפשוט והישן, נתקלתי אי פעם בתופעה כזאת (שומרי מסך לדוגמא). למיטב ראייתי, רק החלק המוצג... מואר. האם יכול להיות שטלוויזיה ישנה מנצחת את החדשות בנושא, או שיש כאן משהו שאני מפספס?
תודה רבה לכולם,
נעם.
ריצודים וארטיפקטים בSamsung LA32D550 לאחר הזזה - האם בר תיקון?
לא יודע לגבי בעיית הקשקושים על המסך.
כן, ייתכן שאחידות התמונה או עננות יהיו טובים יותר בטלוויזיה ישנה. אגב, אולי גם הבעיות האלה נפוצות יותר במסכים גדולים.
ספציפית לגבי הילות מסביב לאובייקטים בהירים על המסך (לא עננות, זליגת אור, וכו'), מדובר על מסכים עם כמה אזורי תאורה נפרדים. זה נועד לשפר את השחורים, אבל גורם ברמה כלשהי להילות מסביב לאזורים מוארים יותר. התכונה קיימת לרוב רק במסכים יקרים יותר, אבל יש גם כמה זולים יותר, כגון דגמי Vizio. אפשר לבטל אותה, אני משער, אבל זה אמור להיות יתרון סה"כ.
דוגמא לעניין:
עוד מידע:
http://ca.rtings.com/tv/tests/picture-q ... al-dimming
אם אתה מתקרב כבר ל-10,000₪, שקול גם מסכי OLED של LG. הם לא סובלים מהבעיה ויש להם גם יתרונות אחרים, אבל גם חסרונות.
כן, ייתכן שאחידות התמונה או עננות יהיו טובים יותר בטלוויזיה ישנה. אגב, אולי גם הבעיות האלה נפוצות יותר במסכים גדולים.
ספציפית לגבי הילות מסביב לאובייקטים בהירים על המסך (לא עננות, זליגת אור, וכו'), מדובר על מסכים עם כמה אזורי תאורה נפרדים. זה נועד לשפר את השחורים, אבל גורם ברמה כלשהי להילות מסביב לאזורים מוארים יותר. התכונה קיימת לרוב רק במסכים יקרים יותר, אבל יש גם כמה זולים יותר, כגון דגמי Vizio. אפשר לבטל אותה, אני משער, אבל זה אמור להיות יתרון סה"כ.
דוגמא לעניין:
עוד מידע:
http://ca.rtings.com/tv/tests/picture-q ... al-dimming
אם אתה מתקרב כבר ל-10,000₪, שקול גם מסכי OLED של LG. הם לא סובלים מהבעיה ויש להם גם יתרונות אחרים, אבל גם חסרונות.
תודה על התשובה, JTK. החכמתי. אנחנו בהחלט בודקים גם את הOLED של LG, ועוקבים בקוצר רוח אחרי CES, למרות שאנחנו לא רואים את עצמנו ממתינים לסוף 2017.
בנוגע לתקלה, אני אציין שמעבר ל"ריצודים" המקומיים, יש גם הופעה של ריבועים ורודים ובשלל צבעים לאורך המסך, לחציו, וכו' מדי פעם. בקיצור, על הפנים...
אם למישהו יש ניחוש לגבי מה זה, או האם זה בר תיקון... אשמח לשמוע.
תודה לכולם
בנוגע לתקלה, אני אציין שמעבר ל"ריצודים" המקומיים, יש גם הופעה של ריבועים ורודים ובשלל צבעים לאורך המסך, לחציו, וכו' מדי פעם. בקיצור, על הפנים...
אם למישהו יש ניחוש לגבי מה זה, או האם זה בר תיקון... אשמח לשמוע.
תודה לכולם