התלבטות רגע לפני הזמנת מקרן

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
asor18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי
לאחר בדיקה מעמיקה בנושא (שאני די חדש בו) מתלבט בין השלושה:
1. Epson Home Cinema 3000 Projector
2
. BenQ HT2150ST Projector
3
. Acer H7550ST Projector
אשמח להערות והארות מהמנוסים.
תודה

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #2 

קח הארה.
תבדוק טוב טוב שהמקרן שלך מסוגל לפתוח את גודל התמונה שאתה רוצה מהמרחק שאתה מתכוון להקרין. שלא יצא לך מצב שהמקרן צמוד לקיר האחורי ובכל זאת לא ממלא את המסך או שהמקרן מוציא תמונה גדולה יותר מהמסך ואז צריך לקרב אותו לאמצע החדר כדי שהתמונה תמלא את המסך.

אתה יכול להיעזר בכלי הזה:
http://www.projectorcentral.com/project ... or-pro.cfm
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

asor18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@RobotCop
זה הדבר הראשון שבדקתי, יש עוד דברים מעבר?
על מה היית הולך מבין השלושה? ולמה
בacer יש משדר אלחוטי, האם זה יעשה בעיות במכס? אישורים של משרד התקשורת למינהם

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אם בדקת את זה אז יופי :) זה היה הכי חשוב.

עכשיו לנושא של עוצמת תאורה. אם המקרן מיועד לחלל מואר, אתה צריך אחד עם עצמת תאורה גבוהה כדי שהתמונה לא תיעלם עם האור. אם זה חלל מוחשך אפשר ללכת על מקרן עם עצמת תאורה נמוכה יותר לטובת דיוק טוב יותר בצבעים.

נראה לי שהייתי הולך על האפסון כי זו חברת המקרנים האמיתית היחידה מבין השלוש. לא Acer ולא BENQ הן חברות מובילות בתחום אבל אפסון כן.

asor18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@RobotCop
·
למרות שבנתונים הוא פחות חזק?
לומנס
גודל החיישן
קונטרסט

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

וואללה, לא נכנסתי לנתונים פר מקרן אבל בגדול עדיף לקחת חברה שמתמחה ולא חברת Jack Of All Trades.
מה בנתונים קופץ לך כמשהו שהמקרנים השניים מציעים עדיפות?

בנוגע לקונטרסט, זה לא ממש רחוק מימי הזמן תגובה בMS למסכים. זה נתון שכל כך עוות שאם אתה לא יודע בדיוק מה לחפש (Native Contrast) חבל על המאמץ שלך.

לומנס זו לא סיבה להעדיף - זו רק כמות האור שהמקרן מסוגל להוציא. צריך לקחת את כמות האור הזו בחשבון בשני פאנים: גודל המסך (מסך גדול דורש יותר אור) וכמות אור בחלל. כמה יש יותר אור בחלל ככה צריך מקרן יותר חזק אבל זה לא אומר שיותר לומנס=יותר טוב.

גודל חיישן? מה זה אומר בכלל? אני מכיר שגודל חיישן זה משהו חשוב במצלמות שקולטות תמונה, לא במוצרים שמשדרים אותה.....

zxdon6r
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0

שליחה #7 

RobotCop כתב:קח הארה.
תבדוק טוב טוב שהמקרן שלך מסוגל לפתוח את גודל התמונה שאתה רוצה מהמרחק שאתה מתכוון להקרין. שלא יצא לך מצב שהמקרן צמוד לקיר האחורי ובכל זאת לא ממלא את המסך או שהמקרן מוציא תמונה גדולה יותר מהמסך ואז צריך לקרב אותו לאמצע החדר כדי שהתמונה תמלא את המסך.

אתה יכול להיעזר בכלי הזה:
http://www.projectorcentral.com/project ... or-pro.cfm
...
·

אני חדש בתחום אז סליחה מראש על הבורות.
אני מתלבט דווקא בין שני דגמים של optoma, הhd28dse או hd142x. שתי שאלות -
1.נראה בפורום שאין הרבה שממליצים על optoma למרות שמבחינת נתונים יבשים הם אמורים להיות מוצלחים יותר מדגמים באותה רמת מחיר כמו benq לדוגמא ואני תוהה מה אני מפספס.
2.ניסיתי להשתמש במחשבון הנל ולא ממש הבנתי, אם נניח הדגם שנבחר הוא הhd28dse בחדר שמרחק ההתקנה שלו וגם הישיבה הוא 3m, נראה שאין שום דרך להישאר בתחום הירוק לא משנה מה אני משנה מבחינת נתוני trowratio וגודל מסך.

אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין ...תודה.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

1. אופטומה זה סוג של הייסנס או האייר. לא בדיוק חברת מדבקה אבל גם לא בדיוק לא. בכל מקרה אלו מוצרים נחותים. בנוגע לנתונים ה"יותר טובים" - הם מיועדים בדיוק לאנשים שלא יודעים לקרוא אותם. מי שיודע לקרוא אותם לא יציע את המקרן הזה אלא אם זה לשכן הנודניק שרוצה משהו בחוץ בפרגולה.
מה שאתה מפספס פה זה שאתה משווה שתי חברות שמייצרות מקרנים ברמה נמוכה וזה כמו להשוות שתי קבוצות בליגה ב' ולנסות להבין מי יותר טובה בזמן שכל שאר הציבור (לפחות פה בפורום) מתעניין בליגות הארצית והלאומית.

2. אם לא הצלחת כנראה שהנתונים של המקרן לא מתאימים למרחק/גודל של המסך שלך.

zxdon6r
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

RobotCop כתב:1. אופטומה זה סוג של הייסנס או האייר. לא בדיוק חברת מדבקה אבל גם לא בדיוק לא. בכל מקרה אלו מוצרים נחותים. בנוגע לנתונים ה"יותר טובים" - הם מיועדים בדיוק לאנשים שלא יודעים לקרוא אותם. מי שיודע לקרוא אותם לא יציע את המקרן הזה אלא אם זה לשכן הנודניק שרוצה משהו בחוץ בפרגולה.
מה שאתה מפספס פה זה שאתה משווה שתי חברות שמייצרות מקרנים ברמה נמוכה וזה כמו להשוות שתי קבוצות בליגה ב' ולנסות להבין מי יותר טובה בזמן שכל שאר הציבור (לפחות פה בפורום) מתעניין בליגות הארצית והלאומית.

2. אם לא הצלחת כנראה שהנתונים של המקרן לא מתאימים למרחק/גודל של המסך שלך.
...
·

קודם כל תודה על התגובה.
לא ארצה ליפול במיוחד שחשובה לי האיכות וכל מה שאני ניזן ממנו הוא נתונים יבשים, חוות דעת כתובות וחוות דעת המופיעות ביו טיוב. אשמח אם תוכל להמליץ לי למקרן שלא יאכזב - שימוש של סרטים ואקסבוקס לחדר חשוך כשצריך במרחק צפייה והתקנה של 3 מטרים וקצת. לפי מה שאני מבין, רמת הארה בלומינס חשובה יותר כאשר חדר מואר וחשיבות הניגודיות או הקונטרסט לחדות תמונה וכו'. כמו כן הבנתי שעדיף DLP על LCD ושבדגמים שציינתי מערכת דארבי לשיפור תמונה.. נכנסתי לנסט ביי ארהב ובחנתי דמים עם נתונים אלו עד 800 דולר ואלו הכי קרצו לי אבל אשמח להכוונה מתקנת.
תודה על העזרה

גילוי נאות התייעצתי לגבי הנושא גם בשירשור דומה למשהו בסגנון. אני פשוט חושש לעשות טעות שאתחרט עליה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #10 

zxdon6r כתב:
...
...
·

קודם כל תודה על התגובה.
לא ארצה ליפול במיוחד שחשובה לי האיכות וכל מה שאני ניזן ממנו הוא נתונים יבשים, חוות דעת כתובות וחוות דעת המופיעות ביו טיוב. אשמח אם תוכל להמליץ לי למקרן שלא יאכזב - שימוש של סרטים ואקסבוקס לחדר חשוך כשצריך במרחק צפייה והתקנה של 3 מטרים וקצת. לפי מה שאני מבין, רמת הארה בלומינס חשובה יותר כאשר חדר מואר וחשיבות הניגודיות או הקונטרסט לחדות תמונה וכו'. כמו כן הבנתי שעדיף DLP על LCD ושבדגמים שציינתי מערכת דארבי לשיפור תמונה.. נכנסתי לנסט ביי ארהב ובחנתי דמים עם נתונים אלו עד 800 דולר ואלו הכי קרצו לי אבל אשמח להכוונה מתקנת.
תודה על העזרה

גילוי נאות התייעצתי לגבי הנושא גם בשירשור דומה למשהו בסגנון. אני פשוט חושש לעשות טעות שאתחרט עליה.
...
·

חשוב להדגיש ש dlp ברמות הללו בדרך כלל כולל את תופעת הקשתות .תופעה זו יש שגורמת להם כאבי ראש ובחילות ולכן מומלץ בחום לבדוק מקרן דומה הלכה למעשה כדי להיות בטוח שאתה או מי מבני משפחתך לא רגיש לתופעה.

http://hometheaterreview.com/rainbow-effect/

zxdon6r
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

istarmini כתב:
...
...
·

חשוב להדגיש ש dlp ברמות הללו בדרך כלל כולל את תופעת הקשתות .תופעה זו יש שגורמת להם כאבי ראש ובחילות ולכן מומלץ בחום לבדוק מקרן דומה הלכה למעשה כדי להיות בטוח שאתה או מי מבני משפחתך לא רגיש לתופעה.
...
·

וואו. אם עד עכשיו חשבתי שאני קצת מצליח להבין נראה שממש ממש ממש לא.
מרגיש כי אתה יודע דבר או שניים בנושא, על מנת לקצר לך את הסבל שבלהסביר למה או איך, אשמח אם תוכל להגיד לי מה אני אמור לחפש מבחינת נתונים על מנת שלא אסבול ממחלות ים כאלה ואחרות, לא אתאכזב מתמונה לא איכותית ובגדול אוכל לשבת, להסתכל ולהגיד "איזה כייף שזה המקרן שקניתי". בסינון החיפוש, מהם הנתונים שחשוב לבחון ומי הן החברות הנכונות לבחון ברמת המחיר של עד 800 אפילו 900 דולר בארה"ב. .? כי הביקורות בחול שאני קורא מעבר למי שהתייעצתי איתו בארץ ש"מבין" כן המליץ לי על benq/optoma וההגדרות שרשמתי ועכשיו נראה שכל מה שחשבתי שידעתי הוא בעצם טעות. אני לא בסביבה של בעלי מקרנים אז אין לי דרך להשוואה או בחינה של הנושא מעבר למה שאני קורא ורואה ברשת.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”