הגדרת פייבר בוקס כמודם
-
yakirbest
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 391
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
שלום לכולם, ברשותי פייבר בוקס שמחובר למוקה שהוט סיפקו ורציתי לדעת איך אני יכול להגדיר את הפייבר בוקס כמודם, ראיתי בממשק web של הפייבר שאפשר פשוט לסמן לו שה dhcp לא יהיה מאופשר אבל הבעיה שהוא רוצה שאני אגדיר לו עוד כמה דברים שם, האם יש מישהו שעשה את זה כבר ?
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
בוקר טוב,
מכיר רק דרך טלפון שרות בהוט מה שכן ברגע שהופכים למודם/ברידג כל היכולות
של תמיכה ב2 מקורות שרותי Youtube וכו מבוטלות...הופך ליהיות לממיר רגיל מחובר ו HOTBOX ביחידה אחת
מכיר רק דרך טלפון שרות בהוט מה שכן ברגע שהופכים למודם/ברידג כל היכולות
של תמיכה ב2 מקורות שרותי Youtube וכו מבוטלות...הופך ליהיות לממיר רגיל מחובר ו HOTBOX ביחידה אחת
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- קיבל תודות: 905 פעמים
·yakirbest כתב:שלום לכולם, ברשותי פייבר בוקס שמחובר למוקה שהוט סיפקו ורציתי לדעת איך אני יכול להגדיר את הפייבר בוקס כמודם, ראיתי בממשק web של הפייבר שאפשר פשוט לסמן לו שה dhcp לא יהיה מאופשר אבל הבעיה שהוא רוצה שאני אגדיר לו עוד כמה דברים שם, האם יש מישהו שעשה את זה כבר ?...
פייבר בוקס, בדיוק כמו ציוד קצה אחר שהוט מספקת ללקוחות הפרטיים שלה לא יכול לשמש רק כמודם בלבד בהגדרה, אבל בדיוק כמו שאר ציוד קצה של הוט, הוא יכול להיות מוגדר בתצורת גשר בין רשתות ( BRIDGE ) . לצורך זה, כמו גם בציוד קצה אחר של הוט קיימת בממשק ניהול שלו הגדרה מתאימה. כמובן שההגדרות של שירות DHCP לא קשורות כלל לנושא. צירפתי את הצילום מסך של ההגדרה המתאימה בתפריט שלו:
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
@sys_admin
·
בנוסף יש לקחת בחשבון שאם הלקוח מבצע זאת באופן עצמאי
באיפוס מערכת הבא שהוט מבצעים מידי פעם באזור של פותח השרשור
הפייבר בוקס חוזר ליהיות נתב , כאשר מבקשים "הסרת רשת ביתית "
מהוט גם באיפוס שהוט מבצעים הפייבר בוקס ימשיך לעבוד
כמודם/ברידג'.
·
בנוסף יש לקחת בחשבון שאם הלקוח מבצע זאת באופן עצמאי
באיפוס מערכת הבא שהוט מבצעים מידי פעם באזור של פותח השרשור
הפייבר בוקס חוזר ליהיות נתב , כאשר מבקשים "הסרת רשת ביתית "
מהוט גם באיפוס שהוט מבצעים הפייבר בוקס ימשיך לעבוד
כמודם/ברידג'.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4311
- קיבל תודות: 905 פעמים
@arotman
·
בהוט הכל יכול לקרות, גם ההגדרות שהציוד קצה שלהם מושך כקובץ משרת TFTP של הוט, שכוללות גם את התצורה של גשר או נתב יכולות להשתנות ביום בהיר אחד בשרת TFTP שלהם. וכל פעם שהציוד קצה שמותקן אצל הלקוח ימשוך את ההגדרות מחדש, זה יחזור למצב הלא תקין. גם לבקש מהוט לבצע את ההגדרות, זה תענוג די מפוקפק, בגלל מספר רב של סיבות טובות. למשל, זמן ההמתנה למוקדן, זמן שלוקח להסביר למוקדן מה רוצים ממנו, זמן אחרי זה שמסתבר שהמוקדן לא ביצע את מה שנדרש, אלה שמחק את ההגדרות האחרות שאחרי זה כלל אין גישה לאינטרנט וכו' וכו'...
זו הסיבה, שהרבה יותר קל לבצע את ההגדרות המתאימות ללקוח לבד, תוך שנייה וגם במקרה שהוט מחקו את ההגדרות יותר קל לבד גם לשחזר אותן, ללא עצבים מיותרים, כי הרי ידוע שתאי עצב לא מתחדשים. גם ללא הזדמנות נוספת של אפשרות להיווכח לרמת שירות המעולה של הוט ולהבין עד כמה משהו טוב קורה בשירות של הוט.
·
בהוט הכל יכול לקרות, גם ההגדרות שהציוד קצה שלהם מושך כקובץ משרת TFTP של הוט, שכוללות גם את התצורה של גשר או נתב יכולות להשתנות ביום בהיר אחד בשרת TFTP שלהם. וכל פעם שהציוד קצה שמותקן אצל הלקוח ימשוך את ההגדרות מחדש, זה יחזור למצב הלא תקין. גם לבקש מהוט לבצע את ההגדרות, זה תענוג די מפוקפק, בגלל מספר רב של סיבות טובות. למשל, זמן ההמתנה למוקדן, זמן שלוקח להסביר למוקדן מה רוצים ממנו, זמן אחרי זה שמסתבר שהמוקדן לא ביצע את מה שנדרש, אלה שמחק את ההגדרות האחרות שאחרי זה כלל אין גישה לאינטרנט וכו' וכו'...
זו הסיבה, שהרבה יותר קל לבצע את ההגדרות המתאימות ללקוח לבד, תוך שנייה וגם במקרה שהוט מחקו את ההגדרות יותר קל לבד גם לשחזר אותן, ללא עצבים מיותרים, כי הרי ידוע שתאי עצב לא מתחדשים. גם ללא הזדמנות נוספת של אפשרות להיווכח לרמת שירות המעולה של הוט ולהבין עד כמה משהו טוב קורה בשירות של הוט.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
תודה על ההתייחסות , אבל חולק עליך מניסיוני ברוב המוחלט של עשרות המקרים שפניתי להוט בבקשה להסיר את שרותי הנתב. ההגדרה נשארה
גם באיפוס מערכתי. היכן שלא התעקשתי על כך יום אחד הלקוח מדווח על מהירות גלישה איטית מאוד כי ה ההוטבוקס התאפס. לצערי רוב הלקוחות
גם את הפעולה הפשוטה לכאורה של הפיכה לבריג' לא מסוגלים לבצע.
כך שמבחינה סטטיסטיקה לפחות אצלי עדיף להשקיע את הזמן מול שרות הלקוחות ולבקש זאת כאשר אני עוד אצל הלקוח.
אם לקוח מסוגל טכנית לגשת לדפדפן ולהקיש את הכתובת 192.168.100.1 ולשנות אני כמובן אדריך טלפונית אבל למה להגיע בכלל למצב הזה?
גם באיפוס מערכתי. היכן שלא התעקשתי על כך יום אחד הלקוח מדווח על מהירות גלישה איטית מאוד כי ה ההוטבוקס התאפס. לצערי רוב הלקוחות
גם את הפעולה הפשוטה לכאורה של הפיכה לבריג' לא מסוגלים לבצע.
כך שמבחינה סטטיסטיקה לפחות אצלי עדיף להשקיע את הזמן מול שרות הלקוחות ולבקש זאת כאשר אני עוד אצל הלקוח.
אם לקוח מסוגל טכנית לגשת לדפדפן ולהקיש את הכתובת 192.168.100.1 ולשנות אני כמובן אדריך טלפונית אבל למה להגיע בכלל למצב הזה?