מבקש פרטים טכניים על ההתקנה הפיזית בבית של טלפוניה/אינטרנט של הוט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yaron78 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #1 

ברצוני לברר כמה פרטים טכניים בנוגע להתקנת טלפוניה (וגם אינטרנט) של הוט בבית.

מדובר בבית עם שתי קומות.
ארון התקשורת הוא בקומה התחתונה (אין לידו שקע חשמל. מציין זאת לכל מקרה...).
ישנן שלוחות טלפוניה קווית (עד עכשיו עם קווי הנחושת של בזק) בשתי הקומות וברצוני שימשיכו לפעול תחת הוט.
ישנם קווים קואקסיאליים בשתי הקומות.
כרגע מותקן פילטר בארון התקשורת, בקו הנחושת שעולה לקומה השניה (ששימש לאינטרנט עד היום).

אני מעוניין שהמודם של הוט (לטלפון ואינטרנט) יהיה בחדר בקומה השניה. יש בסמוך קו קואקסיאלי, קו נחושת ושקע חשמל.

1. אני מניח שאין בעיה שהמודם של הוט יהיה בקומה השניה - משמע אחרי פיצול של הכבלים הקואקסיאליים, ומסלול ארוך שלהם: מה שכנראה מוריד את עוצמת הסיגנל. ואין גישה לכבלים שעוברים בתוך הקירות ככה שלא ריאלי לשים איזשהו מגבר באמצע הדרך. האם אני צודק בהנחה שלא תהיה בעיה?

2. האם ישנה אפשרות שהטלפונים הקוויים בשתי הקומות יחוברו (בעזרת מתאם פיזי כלשהו) דרך הקווים הקואקסיאליים למודם של הוט (ולא דרך קווי הנחושת)?

3. שמעתי שבהתקנה טיפוסית פשוט מחברים את המודם לסתם אחד משקעי קווי הנחושת (של בזק) ובכך המודם משתלט על רשת הטלפוניה מנחושת בבית, כך שהכל מנותב אליו, בלי צורך לשים מתאמים כלשהם בשאר השקעים של הטלפוניה הקווית מנחושת בבית. האם זה אכן כך?

4. האם הטכנאי של הוט מבצע שינויים פיזיים בחיווט/בניתוב של קווי הנחושת בארון התקשורת הראשי, משמע משנה את הקונפיגורציה ששימשה את הטלפוניה של בזק?

5. האם הטכנאים של הוט נוטים לחתוך ו"לחבל" ברשת הנחושת ששימשה את בזק, מעבר למינימום הנדרש, כדי להקשות על חזרה לטלפוניה של בזק בלי שטכנאי יסדר מחדש או אפילו ייאלץ להשחיל כבל חדש? ובפרט את כבל הכניסה הראשי מהארון של בזק מחוץ לבית אל ארון התקשורת הביתי?

6. שמתי לב שהוט די מצניעה את חבילת ה200מגה באתרה - זה לא מופיע בדף עם המבצעים העיקריים של האינטרנט... האם אפשר להתחבר למהירות הזאת בכל מקום בו היא מציעה את שירותיה, או שישנם מקומות בהם הוט מוגבלת ל100מגה בלבד? או אולי אין לה מספיק יחידות הוטבוקס2 ולכן לא נותנת חשיפה גדולה למהירות הזאת?

7. אני אתחבר לחבילת ה200 כדי לקבל את ההוטבוקס2 (כי אני מבין שעבור 100 בד"כ מקבלים את הוטבוקס1). האם שידור הWIFI שלו ממש מזעזע כך שלא אצליח לקלוט ברחבי 2 הקומות, ואהיה חייב בוודאות לקנות נתב אלחוטי לצורך WIFI נורמלי בבית?
זה אכן הרושם שמתקבל מהתכתובות פה בפורום. אבל מצד שני, קוטלים פה גם את כל הראוטרים של בזק... לי יש את 2610 Netgear והוא עונה על צרכים מינימליים של קליטה בשתי הקומות, כולל לצורך שימוש בקודי.

אכן, הרבה שאלות מפורטות... אבל אני חושב שזה מידע שימושי וחשוב!

yaron78 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #2 

אמ;לק?

התשתי אותכם עם הפירוט הרב?

אני בטוח שאתם יכולים לענות לפחות על חלק!
לפחות על העניין של ההתעסקות בארון התקשורת של הבית לצורך ניתוב הטלפוניה הביתית.

חילקתי את זה לסעיפים כדי שיהיה קל יותר להבין ולהתייחס, לפחות חלקית.

אז תנסו לספק תשובות למה שניתן.

תודה!

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #3 

yaron78 כתב:1. אני מניח שאין בעיה שהמודם של הוט יהיה בקומה השניה - משמע אחרי פיצול של הכבלים הקואקסיאליים, ומסלול ארוך שלהם: מה שכנראה מוריד את עוצמת הסיגנל. ואין גישה לכבלים שעוברים בתוך הקירות ככה שלא ריאלי לשים איזשהו מגבר באמצע הדרך. האם אני צודק בהנחה שלא תהיה בעיה?
=== אין בעיה של מרחק, המתקין יבדוק עוצמות וישים מגבר אם והיכן שצריך.

2. האם ישנה אפשרות שהטלפונים הקוויים בשתי הקומות יחוברו (בעזרת מתאם פיזי כלשהו) דרך הקווים הקואקסיאליים למודם של הוט (ולא דרך קווי הנחושת)?
=== כסטנדרט המודם מתחבר לנקודת הטלפון הקרובה ביותר ומשם דרך קוי הנחושת כשהמתקין דואג לנתק חיבור מבזק ולהשאיר את הבית ב"לולאה", לא ידוע לי על אפשרות אחרת.

3. שמעתי שבהתקנה טיפוסית פשוט מחברים את המודם לסתם אחד משקעי קווי הנחושת (של בזק) ובכך המודם משתלט על רשת הטלפוניה מנחושת בבית, כך שהכל מנותב אליו, בלי צורך לשים מתאמים כלשהם בשאר השקעים של הטלפוניה הקווית מנחושת בבית. האם זה אכן כך?
=== אכן כן, משלים את תשובה 2.

4. האם הטכנאי של הוט מבצע שינויים פיזיים בחיווט/בניתוב של קווי הנחושת בארון התקשורת הראשי, משמע משנה את הקונפיגורציה ששימשה את הטלפוניה של בזק?
=== שוב, ראה תשובה 2, מנתקים את החיבור הראשוני של בזק וסוגרים "לולאה" בין קוי הנחושת בבית.

5. האם הטכנאים של הוט נוטים לחתוך ו"לחבל" ברשת הנחושת ששימשה את בזק, מעבר למינימום הנדרש, כדי להקשות על חזרה לטלפוניה של בזק בלי שטכנאי יסדר מחדש או אפילו ייאלץ להשחיל כבל חדש? ובפרט את כבל הכניסה הראשי מהארון של בזק מחוץ לבית אל ארון התקשורת הביתי?
=== לא נראה לי, זה קצת לא חוקי, לא?!

6. שמתי לב שהוט די מצניעה את חבילת ה200מגה באתרה - זה לא מופיע בדף עם המבצעים העיקריים של האינטרנט... האם אפשר להתחבר למהירות הזאת בכל מקום בו היא מציעה את שירותיה, או שישנם מקומות בהם הוט מוגבלת ל100מגה בלבד? או אולי אין לה מספיק יחידות הוטבוקס2 ולכן לא נותנת חשיפה גדולה למהירות הזאת?
=== לא ראיתי שהם מצניעים, הם אף מדברים על מהירויות גדולות יותר (בעיקר בעסקים), יש לשים לב שמוקה רגיל הוא עד 100 מגה ובמקרה שרוצים יותר יש להקפיד על קבלת מוקה 2.0.

7. אני אתחבר לחבילת ה200 כדי לקבל את ההוטבוקס2 (כי אני מבין שעבור 100 בד"כ מקבלים את הוטבוקס1). האם שידור הWIFI שלו ממש מזעזע כך שלא אצליח לקלוט ברחבי 2 הקומות, ואהיה חייב בוודאות לקנות נתב אלחוטי לצורך WIFI נורמלי בבית?
זה אכן הרושם שמתקבל מהתכתובות פה בפורום. אבל מצד שני, קוטלים פה גם את כל הראוטרים של בזק... לי יש את 2610 Netgear והוא עונה על צרכים מינימליים של קליטה בשתי הקומות, כולל לצורך שימוש בקודי.
=== אני מחובר ל-100 מגה ויש לי את הוטבוקס-2 עם מוקה 2.0, למה אתה דואג יותר מידי?
=== ובאשר ל-WIFI, אכן הוא לא מן המשובחים, אבל אצלי למשל אין בעיה בקומה שבה הוא נמצא לעומת ה-TP-LINK שהיה קודם (בקומה השניה יש מיניפייבר שמגביר).

=== אכן, הרבה תשובוות... אבל אני מקוה שעזרתי במשהו.
...
·

cRaZy-BoY
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #4 

לגביי תשובה 5 של ידידי בתגובה למעלה....

אומנם לא חוקי. אבל נתקלתי בלא מעט מקרים שטכנאיי הוט פשוט הורסים תשתיות קיימות של בזק. אז תשים לב מה הטכנאי עושה בבית ומחוץ לו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”