כבלי HDMI ארוכים הסיבה כל הממירים בארון אחד כל המסכים יופעלו עם עיניות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
YSALSA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

עובר בעוד כשנה לבית חדש ורוצה שכל הממירים כולל האיטרנט יהיו בארון אחד.(תשתיות קיימות מתחת לרצפות כמובן).
אני אצטרך 4 כבלים HDMI
6מטר 8 מטר 11 מטר ו17 מטר ..
נכון שיש עדיין עוד הרבה זמן יחסית אך בכל זאת רוצה לדעת היכן רוכשים כבלים כאלה..ארוכים ואיכותיים במחיר סביר.
האם צריך מגבר לכבלים הארוכים.
ובכלל איך מרכיבים חיה כזו (עם עיניות וכו).
ודבר אחרון הכנתי מקום לארון (ממירים איטרנט וכו...)
למשהו יש מושג איך לאוורר כזה ארון בכל זאת יהיו שם 4 ממירים והאיטרנט בצורה טובה .
אשמח באם תוכלו לסייע לי ובמידה ואני טועה אנא תקנו אותי בבקשה.

תודה (f)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20185
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2608 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

למרחק של 6 ו-8 מטר אפשר להסתדר עם כבלים רגילים איכותיים. יש לי כבל 7.5 מטר של אמזון, הוא נורא עבה והעביר לי אות 1080P@60HZ בצורה מצויינת. למרחקים גדולים יותר, כמו 11 ו-17 מטר אולי כדאי לשקול כבלים אקטיביים.

shaharfs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #3 

אם יש לך מספיק מקום שם אתה יכול לשים מאוורר קטן כמו שיש בארונות תקשורת, לגבי הכבלים לא תהיה לך בעיה לפרוס כבל רגיל גם לעשרים ושלושים מטר מה שכן צריך לראות שהצנורות השחלה שלך מספיק עבים להשחיל את הכבלים ואל תשכח שהראש יותר עבה, בהצלחה....
סאונד טוב, מסך טוב, הכל טוב...

haimme
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 386
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

אצלי יש 2 כבלים 20 מטר מאמזון ללא בעיה

איגורפ
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

שאילה לא קשורה לבעיה ספציפי אבל קשורה לכבל HDMI.
טכנאי של הוט אמר לי שכבל HDMI יכול להשפיע לאיכות של תמונה. האם אפשר לקבל המלצות לכבל HDMI טוב 1-1.5 מ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #6 

@איגורפ
כבל HDMI לא יכול להשפיע על איכות תמונה.
המקרים היחידים שבהם לכבל יש השפעה היא אם מופיע "שלג" על התמונה או שהתמונה לפעמים נעלמת וחוזרת, אז זה יכול להיות קשור לכבל לא תקין או\ו הפרעות אחרות שגורמות לזה. אם אין בעיות מהסוג הזה, החלפה של הכבל לא תשפר או תשנה שום דבר באיכות התמונה.

איגורפ
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

תודה ארתור על הסבר.

rosenyo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #8 

TheCoolest כתב:@איגורפ
כבל HDMI לא יכול להשפיע על איכות תמונה.
המקרים היחידים שבהם לכבל יש השפעה היא אם מופיע "שלג" על התמונה או שהתמונה לפעמים נעלמת וחוזרת, אז זה יכול להיות קשור לכבל לא תקין או\ו הפרעות אחרות שגורמות לזה. אם אין בעיות מהסוג הזה, החלפה של הכבל לא תשפר או תשנה שום דבר באיכות התמונה.
...
..בדרך כלל נכון .

בקישור שבהמשך ב "Product Description" יש הסבר על יתרונות הכבל הקצר.

https://www.amazon.com/StarTech-com-0-3 ... B00K3HF276

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

לא הבנתי איזה יתרונות יש לכבל קצר ביחס לנושא השרשור.
ברור שכבל קצר יותר נוח מבחינת העברת החוטים. כבל של 30 ס"מ לא שווה את הכסף שהוא עולה, אלא אם כן למטרות מאד ספציפיות, פעם אחת קניתי כזה. אחרי שקיבלתי אותו, קניתי עוד אחד, הפעם 50 ס"מ, כי ה-30 פשוט קצר מדי לרוב השימושים. (אני חיברתי מחשב של eGlobal שהיה תלוי על חיבור ה-VESA של המסך, ו-30 ס"מ לא הספיקו).

rosenyo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #10 

TheCoolest כתב:לא הבנתי איזה יתרונות יש לכבל קצר ביחס לנושא השרשור.
ברור שכבל קצר יותר נוח מבחינת העברת החוטים. כבל של 30 ס"מ לא שווה את הכסף שהוא עולה, אלא אם כן למטרות מאד ספציפיות, פעם אחת קניתי כזה. אחרי שקיבלתי אותו, קניתי עוד אחד, הפעם 50 ס"מ, כי ה-30 פשוט קצר מדי לרוב השימושים. (אני חיברתי מחשב של eGlobal שהיה תלוי על חיבור ה-VESA של המסך, ו-30 ס"מ לא הספיקו).
...
בהמשך, הנחיות לשימוש בכבל HDMI , שהועתקו ממדריך להפעלה של רסיבר חדש של ימהה , שבו , באופן חד משמעי ,

יש חשיבות לאורך הכבל ולטיבו.

Note

Use a 19-pin HDMI cable with the HDMI logo. We recommend using a cable less than 5.0 m (16.4 ft) long to prevent signal quality degradation.

The unit’s HDMI jacks support the HDMI Control, Audio Return Channel (ARC), and 30 and 4K Ultra HD video

transmission (through output) features. Use high speed HDMI cables to enjoy 30 or 4K Ultra HD videos.

חבל לבנות על ניסיונות פרטיים , של כבל באורך 20 מטר , כשיש שימושים יעודיים עם המלצה לפחות מ 5 מטר

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

איפה ראית המלצה על 50 ס"מ? 8O
ברור שכבל קצר יותר עדיף, אבל א. זה לא רלוונטי לשרשור. ב. כשמדובר על כבל איכותי ובדוק, אין שום סיבה שתהיה בעיה עם כבל של מספר מטרים.
ג. פותח השרשור מדבר על חיבור ממירים, אשר משדרים ב-1080P במקרה הטוב, ולרוב ב-1080i.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #12 

יצרן הרסיבר פשוט רוצה להמנע מבעיות שקשורות לכבלים. בכבלים ארוכים יותר יש יותר חשיבות לאיכות הכבל, וכך גם גדל הסיכוי לבעיות. אבל אם כבל ארוך פועל, הוא פועל. אין הבדל באיכות התמונה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #13 

אוסיף הערה לפותח השרשור - לא יודע אם התשתיות כבר הוכנו, אך אם לא, הכן אותן בצורה כזאת שתמיד תוכל לשלוף כבל ולהחליף אותו בכבל אחר במקרה של בעיות, כלומר: צינורות עבים ככל האפשר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #14 

מה לגבי HDBaseT?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”