לאחר קניה מסתבר שהמקרן אינו מתאים למרחק הקרנה-גודל מסך יש מה לעשות?
שלום רב לחברי הפורום,
קניתי מקרן מסוג אפסון EH-TW5350 מאמזון גרמניה. לאחר התקנה הסתבר שהתמונה "גדולה מידי" כאשר מרחק ההקרנה הוא 5 מטר מהמסך וגודל המסך הוא באיזור ה120 אינץ. לאחר נסיונות לשחק עם הזום הבנתי שאין אופציה להתאים בין השניים.
אני כרגע מנסה להבין מהם האופציות שלי,
האם ניתן להחזיר לאמזון ולקבל החזר מלא?
האם עדיף לנסות למכור בארץ?
או האם יש אופציה לשנות משהו בהגדרות\ בעדשה אשר יפתור את הבעיה.
מהתייעצות עם בעלת הבית היא לא מוכנה לאלתר מדפים או להגדיל את המסך (יש כוך מוכן בקיר שבו היה מקרן קודם).
אשמח להערות\הארות ואם למישהו יש פתרון למצב הזה.
קניתי מקרן מסוג אפסון EH-TW5350 מאמזון גרמניה. לאחר התקנה הסתבר שהתמונה "גדולה מידי" כאשר מרחק ההקרנה הוא 5 מטר מהמסך וגודל המסך הוא באיזור ה120 אינץ. לאחר נסיונות לשחק עם הזום הבנתי שאין אופציה להתאים בין השניים.
אני כרגע מנסה להבין מהם האופציות שלי,
האם ניתן להחזיר לאמזון ולקבל החזר מלא?
האם עדיף לנסות למכור בארץ?
או האם יש אופציה לשנות משהו בהגדרות\ בעדשה אשר יפתור את הבעיה.
מהתייעצות עם בעלת הבית היא לא מוכנה לאלתר מדפים או להגדיל את המסך (יש כוך מוכן בקיר שבו היה מקרן קודם).
אשמח להערות\הארות ואם למישהו יש פתרון למצב הזה.
ניסיתי לשחק עם ההגדרות, אני לא באמת מבין בזה. המידות של המסך הן 165 גובה על 265 רוחב. במחשבה לאחר מעשה גיליתי במדריך של המקרן שהגודל המינימלי שהןא מסוגל לתת מ5 מ' הוא 150 אינץ בערך. ולפי החישוב שלי המסך שלנו הוא באיזור ה120 אינץ.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35101
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
למה לא לקרב את המקרן למסך?
נשמע לי רוחב מוגזם קצת
בדקת פה?
http://www.projectorcentral.com/Epson-P ... ulator.htm
נראה לי המינימום זה 100 אינטש
נשמע לי רוחב מוגזם קצת
בדקת פה?
http://www.projectorcentral.com/Epson-P ... ulator.htm
נראה לי המינימום זה 100 אינטש
תודה רבה על התגובות, אין אופציה לקרב את המקרן כי התקרה ממש גבוהה והמקרן מותקן בתוך כוך בקיר מול המסך. הסתכלתי במחשבון הזה לפי הדגם הנ"ל (הדגם שקישרת בלינק זה לא הדגם הנכון) http://www.projectorcentral.com/Epson_E ... TW5350.htm.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
לפי הנתונים הקודמים שנתת, המקרן שלך מסוגל לפתוח מחמישה מטר רוחב מסך (ב16:9) של בין 340 ל 410 ס"מ.
כדי למלא את המסך שלך כמו שצריך (בהנחה ורוחב איזור הצפיה הוא 2.65) תצטרך להעמיד אותו ככה שהעדשה תהיה בין 3.2 ל3.9 מטר מהמסך.
לעיון נוסף: http://www.projectorcentral.com/Epson_E ... or-pro.htm
קיצר, אין לך מה לעשות איתו.
להחזיר לאמאזון בלי לשקר אתה לא יכול. למכור ביד 2 נראית לי האופציה היחידה שלך.
הערה נוספת: אין מתנות חינם. אם יש מקרן שנראה דומה למקרנים אחרים אבל זול מהם, תמיד צריך להבין למה הוא זול יותר. במקרה של המקרן הזה העדשה רחוקה מלעמוד בסטנדרט הזום של מקרני ק"ב טובים שבדרך כלל מגיעים מ משהו.1 עד 2 וקצת ומאפשרים גמישות הרבה יותר גדולה במיקום המקרן ו/או גודל המסך.
כדי למלא את המסך שלך כמו שצריך (בהנחה ורוחב איזור הצפיה הוא 2.65) תצטרך להעמיד אותו ככה שהעדשה תהיה בין 3.2 ל3.9 מטר מהמסך.
לעיון נוסף: http://www.projectorcentral.com/Epson_E ... or-pro.htm
קיצר, אין לך מה לעשות איתו.
להחזיר לאמאזון בלי לשקר אתה לא יכול. למכור ביד 2 נראית לי האופציה היחידה שלך.
הערה נוספת: אין מתנות חינם. אם יש מקרן שנראה דומה למקרנים אחרים אבל זול מהם, תמיד צריך להבין למה הוא זול יותר. במקרה של המקרן הזה העדשה רחוקה מלעמוד בסטנדרט הזום של מקרני ק"ב טובים שבדרך כלל מגיעים מ משהו.1 עד 2 וקצת ומאפשרים גמישות הרבה יותר גדולה במיקום המקרן ו/או גודל המסך.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
שוב תודה רבה, ראיתי באמזון אופציית החזרה מטעמי "חוסר התאמה של המוצר". אני גם מכיר את הנוהל הזה מארהב שבו ניתן להחזיר עד חודש מיום הקנייה. זה נקרא לשקר או שלא לזה התכוונת? מה המדיניות שלהם לגבי החזרות?
בקשר למקרן, יצאתי בשוק משום מה חשבתי שזה איזשהו סטנדרט ולא לקחתי את זה בחשבון. למרות שגם עכשיו כאשר אני מחפש מקרן שיתאים אני לא מצליח כי כל הדגמים בסדר גודל שלו הם עם אותו זום.
המקרן המקורי הוא sanyo והוא מתאים בול, עכשיו שאני מחפש דגמים שתואמים מבחינת המרחק האתר נותן דגמים שעולים פי שלוש או דגמים מ2012.
בקשר למקרן, יצאתי בשוק משום מה חשבתי שזה איזשהו סטנדרט ולא לקחתי את זה בחשבון. למרות שגם עכשיו כאשר אני מחפש מקרן שיתאים אני לא מצליח כי כל הדגמים בסדר גודל שלו הם עם אותו זום.
המקרן המקורי הוא sanyo והוא מתאים בול, עכשיו שאני מחפש דגמים שתואמים מבחינת המרחק האתר נותן דגמים שעולים פי שלוש או דגמים מ2012.
נערך לאחרונה על ידי Shahaf ב 02/01/2017 14:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
נכון, רוב המקרנים ברמת המחיר הזו לא מגיעים עם זום נדיב.
רק בקטגוריית מחיר הבאה (באיזור 6K מאמזון) המקרנים יש זום נורמלי של בין 1-2 כמו שרובוקופ ציין שיאפשרו גמישות בהתקנה
לנסות להחזיר לאמזון לא בטוח שמשתלם. כי כבר שילמת מיסים על המקרן. כבר עדיף ביד 2 שישקף הנחה על המחיר הנוכחי באמזון
רק בקטגוריית מחיר הבאה (באיזור 6K מאמזון) המקרנים יש זום נורמלי של בין 1-2 כמו שרובוקופ ציין שיאפשרו גמישות בהתקנה
לנסות להחזיר לאמזון לא בטוח שמשתלם. כי כבר שילמת מיסים על המקרן. כבר עדיף ביד 2 שישקף הנחה על המחיר הנוכחי באמזון
- RobotCop
- חבר ותיק

@Shahaf
לא יודע. לא מאמין שאפילו אמאזון יתנו זיכוי כי "טעיתי ובעצם לא בא לי על המוצר הזה" אבל אם אתה אומר שיש, תפדאל.
בנוגע למקרן ולעדשה, you get what you pay for. העדשה במקרנים הזולים יותר פחות בעייתית למישהו שרוצה מסך ידני בפרגולה ומזיז את המקרן כרצונו אבל בעייתית מאוד כשהמרחק והגודל המסך כבר נקבעו בשבילך.
חפש מקרן שהעדשה שלו יכולה לפתוח איפושהו באזור 1.9 - זה מה שאתה צריך. אופציה מעניינת שתוכל לבדוק, יש כל מיני מקרנים שמיועדים בעיקרון לחדרי ישיבות, יש להם עצמת תאורה אדירה (ככה שלא צריך להחשיך מאוד את הסלון), הצבעים שלהם סבירים לחלוטין לצפיה נורמלית והם לא יקרים. החיסרון הוא שרובם מגיעים עם פנל של 16:10, מה שאומר שאם תקרין על מסך 16:9 יהיה לך פס צר של הקרנה בלי תוכן מעל או מתחת למסך.
לא יודע. לא מאמין שאפילו אמאזון יתנו זיכוי כי "טעיתי ובעצם לא בא לי על המוצר הזה" אבל אם אתה אומר שיש, תפדאל.
בנוגע למקרן ולעדשה, you get what you pay for. העדשה במקרנים הזולים יותר פחות בעייתית למישהו שרוצה מסך ידני בפרגולה ומזיז את המקרן כרצונו אבל בעייתית מאוד כשהמרחק והגודל המסך כבר נקבעו בשבילך.
חפש מקרן שהעדשה שלו יכולה לפתוח איפושהו באזור 1.9 - זה מה שאתה צריך. אופציה מעניינת שתוכל לבדוק, יש כל מיני מקרנים שמיועדים בעיקרון לחדרי ישיבות, יש להם עצמת תאורה אדירה (ככה שלא צריך להחשיך מאוד את הסלון), הצבעים שלהם סבירים לחלוטין לצפיה נורמלית והם לא יקרים. החיסרון הוא שרובם מגיעים עם פנל של 16:10, מה שאומר שאם תקרין על מסך 16:9 יהיה לך פס צר של הקרנה בלי תוכן מעל או מתחת למסך.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·כמה כבר התקרה גבוה? יש זרועות ארוכות, כמו של ברקן אשר יוצאת 80 + ס"מ מהתקרה. יש גם חברות אחרות ותמיד ניתן לבנות זרוע בהתאם לגודל הרצוי.Shahaf כתב:תודה רבה על התגובות, אין אופציה לקרב את המקרן כי התקרה ממש גבוהה והמקרן מותקן בתוך כוך בקיר מול המסך....
התקרה היא משופעת והיא בכמה מטרים טובים יותר גבוהה מאיפה שהמקרן ממוקם בגלל זה זה לא אופציה. וגם אם זה היה אז להעביר לשם כבלים היה מאד מסובך. אני אברר עם אמזון מה זה אומר להחזיר להם את המקרן גם אם וכמה אני מפסיד. למרות שלפי הערך המשוער שלהם מדובר באיזור ה40 יורו ואת זה אין לי בעיה לספוג.
אשמח לעזרה בנוגע למקרן במחיר סביר ובאיכות סבירה שכן יתאים לקונפיגורציה הזאת. כרגע מהחיפושים שלי בפרוג'קטור סנטרל לא נמצא משהו שנראה מתאים בטווח המחירים שבין 4000-5000.
כמו כן האם מישהו מכיר איזהו התקן זרוע\מדף שיודע להתארך ולקרב את המקרן למסך זו גם יכולה להיות אופציה (שוקל לבנות כזה).
בינתיים גם פירסמתי בלוחות, לא נראה שיש היענות.
אשמח לעזרה בנוגע למקרן במחיר סביר ובאיכות סבירה שכן יתאים לקונפיגורציה הזאת. כרגע מהחיפושים שלי בפרוג'קטור סנטרל לא נמצא משהו שנראה מתאים בטווח המחירים שבין 4000-5000.
כמו כן האם מישהו מכיר איזהו התקן זרוע\מדף שיודע להתארך ולקרב את המקרן למסך זו גם יכולה להיות אופציה (שוקל לבנות כזה).
בינתיים גם פירסמתי בלוחות, לא נראה שיש היענות.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
מנסיוני המיסים ועלות השילוח חזרה לא מוחזרים ובצדק כמובן.Shakedd כתב:אפשר להחזיר ולקבל החזר מלא חוץ מהמשלוח חזרה אליהם לפי מה שאני יודע.
לפני חודש חבר קנה את המקרן קול של ימאהה מאמזון אנגליה, לא אהב את מה שהוא ששמע החזיר וקיבל פיצוי על העלות המקורית....
השילוח מובן, המיסים פחות. אם קניתי מוצר ושילמתי עליו מיסים ולאחר כמה ימים החזרתי את המוצר אני אמור לקבל גם את המיסים חזרה. זה כמו שתחזיר מוצר בישראל ויגידו לך שאתה מקבל החזר פחות המע"מ. כאמור, לפי ההחזר המשוער של אמזון אתה מקבל החזר מלא פחות השילוח.
אם למישהו יש הערות\הארות אשמח לשמוע.המקרן המקורי הוא sanyo plv-z5 והוא מתאים בול, עכשיו שאני מחפש דגמים שתואמים מבחינת המרחק האתר נותן דגמים שעולים פי שלוש או דגמים מ2012....
- RobotCop
- חבר ותיק

הארה אחרונה מבחינתי:
בדירה הבאה שאתה שוכר, תוודא שיש הכנה למסך טלוויזיה רגיל ולא הכנה הרפתקאה שלוקחת אותך למקומות שאתה לא רוצה להיות בהם. ואם כבר נכנסת לפינה כזו, תן למקצוען לפתור לך את זה לפני שאתה מוציא כסף.
בדירה הבאה שאתה שוכר, תוודא שיש הכנה למסך טלוויזיה רגיל ולא הכנה הרפתקאה שלוקחת אותך למקומות שאתה לא רוצה להיות בהם. ואם כבר נכנסת לפינה כזו, תן למקצוען לפתור לך את זה לפני שאתה מוציא כסף.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
בררתי עם החבר שקנה מקרן קול.
הוא הזמין לאבא שלו, אבא שלו קיבל חיבר ולא אהב. הוא אמר לאמזון שהוא לא אהב, מילא איזה טופס ושלח חזרה.
אמזון זיכו אותו על כל העלות המקורית של המוצר (כולל משלוח ומיסים), ועל חלק קטן מהמשלוח חזרה לאנגליה.
בכל אופן צור איתם קשר ותראה.
הוא הזמין לאבא שלו, אבא שלו קיבל חיבר ולא אהב. הוא אמר לאמזון שהוא לא אהב, מילא איזה טופס ושלח חזרה.
אמזון זיכו אותו על כל העלות המקורית של המוצר (כולל משלוח ומיסים), ועל חלק קטן מהמשלוח חזרה לאנגליה.
בכל אופן צור איתם קשר ותראה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·בשביל שאתה תקבל את המיסים אמזון צריכים לקבל אותם ואני לא בטוח שהם פונים למכס ישראל כדי לקבל חזרה את המיסים , הרי לא יתכן שישלמו מיסים גם למכס וגם לך.Shahaf כתב:השילוח מובן, המיסים פחות. אם קניתי מוצר ושילמתי עליו מיסים ולאחר כמה ימים החזרתי את המוצר אני אמור לקבל גם את המיסים חזרה. זה כמו שתחזיר מוצר בישראל ויגידו לך שאתה מקבל החזר פחות המע"מ. כאמור, לפי ההחזר המשוער של אמזון אתה מקבל החזר מלא פחות השילוח.
אם למישהו יש הערות\הארות אשמח לשמוע..........
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·אני רכשתי בטעות סנסור כיול למקרן פשוט לחצתי בטעות על אישור רכישה ולא שמתי לב.Shakedd כתב:בררתי עם החבר שקנה מקרן קול.
בכל אופן צור איתם קשר ותראה....
כשהבנתי את הטעות הוא כבר היה בדרך.
כמובן שאמרו לי כשתקבל תחזיר וככה עשיתי .
השתתפו בחלק מהמשלוח אבל את המיסים לא קיבלתי.
מאחר ומדובר בנזק כספי קטן לא התקשקשתי איתם מעבר .