שאלת אמזון והחזר מיסים - האם אקבל החזר?
אם כבר שילמת את המכס - מצבך לא טוב. הדרך הנכונה הינה לא לשלם את תשלומי המיסים המגיעים עם החבילה ולהגיש ערעור, תשלום המס מהווה הסכמה להערכת העלות שביצע המכס.
אם אתה מדבר על החזר חלק מהמקדמה שנגבה ע"י אמזון - הם בד"כ מחזירים לבד תוך שבועיים שלושה.
אם אתה מדבר על החזר חלק מהמקדמה שנגבה ע"י אמזון - הם בד"כ מחזירים לבד תוך שבועיים שלושה.
זה הלינק שרשות המיסים בפייסבוק מפנים אליו :jtk כתב:יש מספר טלפון של המכס שבו אפשר לדבר עם מישהו?
אני מנסה לקבל החזר על תשלום מכס שלא היה אמור להיות. אני רוצה לברר איתם אם מספיק מספר מעקב חבילה או ת"ז (אין לי מספר רשימון, אין לי חשבונית מכס או פירוט אופן החישוב שלו, מ-i-parcel לא נראה שאפשר לקבל תשובה אמיתית, ואמזון מפנים אותי ל-i-parcel)....
[url=לינק]http://taxes.gov.il/Pages/InfoTaxesGovI ... Units.aspx[/url]
ב 2 לדצמבר קניתי מבקשת אורל-בי חשמלית
Item(s) Subtotal: £46.66
Postage & Packing: £14.50
-----
Total before VAT: £61.16
VAT: £0.00
-----
Total: £61.16
Import Fees Deposit £10.40
-----
Total for this Delivery: £71.56
קיבלתי עכשיו מייל על זיכוי של
Import Fee Deposit Refund: £9.67
למה פחות ? לא יודע. בשביל פחות מפאונד לא אלך לחקור.
-----
-----
-----
למה פחות ? לא יודע. בשביל פחות מפאונד לא אלך לחקור.
שיטת מצליח...mayeast כתב:ב 2 לדצמבר קניתי מבקשת אורל-בי חשמלית
-----
-----
-----
למה פחות ? לא יודע. בשביל פחות מפאונד לא אלך לחקור....
עם איזו חברת שילוח זה נשלח?
כן ups מדהימים.mayeast כתב:בחרתי בשיטה האיטית, הם שלחו עם UPS.......
הזמנתי בלילה בין חמישי לשישי, ביום ראשון בצהריים זה היה אצלי כבר ביד ! מדהים....
אתה יכול לפנות אליהם ולשאול על מה היה חיוב.
או לנסות לבקש מאמזון את החשבונית של ups
אחרי 5 ימים i-parcel ענו, ושלחו לי פירוט חישוב בקובץ PDF. זה נראה כך (מחקתי את הנתונים):
[imgbig]http://i.imgur.com/YVYYX0K.png[/imgbig]
מה שמוזר, התאריך בראש המסמך הוא בערך מהזמן ש-i-parcel הגיבו, שזה כמה ימים אחרי שאמזון הודיעו לי על החזר מיסים (חלקי), וחודש או יותר מאז שהמשלוח עבר במכס.
עכשיו נראה איך מדברים עם המכס. באתר שלהם אומרים דבר והיפוכו. לפנות בטלפון, ואז בעצם לפנות בפקס.
חבל שלא אומרים מה לשלוח בפקס...
מה שמוזר, התאריך בראש המסמך הוא בערך מהזמן ש-i-parcel הגיבו, שזה כמה ימים אחרי שאמזון הודיעו לי על החזר מיסים (חלקי), וחודש או יותר מאז שהמשלוח עבר במכס.
עכשיו נראה איך מדברים עם המכס. באתר שלהם אומרים דבר והיפוכו. לפנות בטלפון, ואז בעצם לפנות בפקס.
משלוח המבוצע באמצעות חברת בלדרות
ניתן להגיש ערעור רק לאחר שמזמין החבילה שילם את המיסים לחברת השילוח ובהצגת חשבונית תשלום. הבירור ייעשה מול יחידת התפ"ג (תביעות, פקדונות וגרעונות) בבית מכס נתב"ג, בטל': 03-9751172/71.
הבירור יעשה בכתב בפקס ולא בטלפון, בפקס שמספרו: 03-9751183....
·jtk כתב:אחרי 5 ימים i-parcel ענו, ושלחו לי פירוט חישוב בקובץ PDF. זה נראה כך (מחקתי את הנתונים):
עכשיו נראה איך מדברים עם המכס. באתר שלהם אומרים דבר והיפוכו. לפנות בטלפון, ואז בעצם לפנות בפקס.חבל שלא אומרים מה לשלוח בפקס...
אז על מה היו החיובים?.........
חלפו שישים יום ולא קיבלתי זיכוי. כאמור UPS לא שיתפו פעולה. דיברתי עם נציג של אמזון בצאט שבדק וראה שאכן לא בוצע חיוב מס בפועל ע"י UPS. כעת אמזון יבדקו מדוע לא בוצע החזר. אמורים לחזור אלי תוך 3-5 ימים עם תשובה. מסקנה - לא תמיד ההחזר אוטומטי ולא תמיד זה חף מבעיות.
חלפו יותר מ-60 יום (בערך 80 יום) על מוצר שהזמנתי דרך UPS מאמזון UK ועדיין לא קיבלתי את הזיכוי. אחרי שדווקא שיבחתי את UPS שעל מוצר אחר כן החזירו.
פניתי לאמזון UK במייל, לא רציתי צט כי רציתי שיבררו עם UPS.
ענו לי תוך חצי שעה ואמרו שהם מזכים אותי עכשיו, היות והם לא רוצים שאני אחכה לזיכוי.
לא נראה לי שהם ביררו עם UPS. זה כנראה גם יקח זמן.
פניתי לאמזון UK במייל, לא רציתי צט כי רציתי שיבררו עם UPS.
ענו לי תוך חצי שעה ואמרו שהם מזכים אותי עכשיו, היות והם לא רוצים שאני אחכה לזיכוי.
לא נראה לי שהם ביררו עם UPS. זה כנראה גם יקח זמן.