שאלת אמזון והחזר מיסים - האם אקבל החזר?
שלום ,
אחת ולתמיד אני רוצה להבין איך זה עובד.
אז אני לקראת צ'ק אאוט וזה המצב :
Order Summary
Items: EUR 62,85
Postage & Packing: EUR 32,03
Import Fees Deposit EUR 16,13
Order Total: EUR 111,01
האם זה אומר שאקבל בחזרה את ה 16.13EUR מכיוון שהפריטים עצמם הם בשווי של פחות מ $75? (71.26 EUR)
תודה
אחת ולתמיד אני רוצה להבין איך זה עובד.
אז אני לקראת צ'ק אאוט וזה המצב :
Order Summary
Items: EUR 62,85
Postage & Packing: EUR 32,03
Import Fees Deposit EUR 16,13
Order Total: EUR 111,01
האם זה אומר שאקבל בחזרה את ה 16.13EUR מכיוון שהפריטים עצמם הם בשווי של פחות מ $75? (71.26 EUR)
תודה
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לא הייתי מתחייב על זה וגם אמזון לא מתחיבים על זה, בטח כשמדובר במכס הישראלי...
הסכום הכולל שאמזון מציינים זה הסכום המקסימלי שתשלם כולל הכל. אם בסופו של דבר אכן לא יגבו מיסים או יגבו פחות - תקבל החזר מאמזון אבל שוב, זה ממש לא מובטח.
פרטים נוספים פה:
https://www.hometheater.co.il/vp2312694
הסכום הכולל שאמזון מציינים זה הסכום המקסימלי שתשלם כולל הכל. אם בסופו של דבר אכן לא יגבו מיסים או יגבו פחות - תקבל החזר מאמזון אבל שוב, זה ממש לא מובטח.
פרטים נוספים פה:
https://www.hometheater.co.il/vp2312694
לא הבנתי איך זה תלוי במכס , הרי חוק זה חוק לא?oris74 כתב:לא הייתי מתחייב על זה וגם אמזון לא מתחיבים על זה, בטח כשמדובר במכס הישראלי...
פרטים נוספים פה:
https://www.hometheater.co.il/vp2312694...
- oris74
- חבר במועדון HT

לא התקלת במקרים שגבו מיסים בניגוד לחוק?
אני רק אומר לך לא לבנות על החזר מיסים, זה הכל
אני רק אומר לך לא לבנות על החזר מיסים, זה הכל
אבל זה לא אמור להיות ככה , יש חוק.guyezra כתב:אם המכס יחליט שהמשלוח הוא חלק מהתשלום על המוצר הוא יגבה תשלום
באופן כללי ברכישות מאמזון אני מתייחס למחיר הסופי ואם אקבל החזר אז זה בונוס...
החוק אומר שאם מחיר המוצרים נמוך מ 75$ אז לא משלמים מיסים בכלל.
אם המחיר גבוה מ 75$ משלמים מיסים גם על המוצרים וגם על המשלוח.
אני חושב שאוציא את ההזמנה ואעקוב אחריה באופן ספציפי ,אם אראה שלא אקבל החזר מיסים אנסה לברר מדוע גבו מיסים על החבילה.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
ואם אמזון יגידו לך שגבו מסים מה תעשה?
ואם במקום 32 יורו יחזירו לך 20 יורו, מה תעשה?
בכל מקרה תצטרך לחכות בערך חודשיים כדי לדעת אם גבו או לא
מהנסיון שלי, הזמנתי מוצר מאמזון שעלה 73$ כולל משלוח
אמזון גבו 14$ מיסים ובסופו של דבר החזירו לי רק 12$
ואם במקום 32 יורו יחזירו לך 20 יורו, מה תעשה?
בכל מקרה תצטרך לחכות בערך חודשיים כדי לדעת אם גבו או לא
מהנסיון שלי, הזמנתי מוצר מאמזון שעלה 73$ כולל משלוח
אמזון גבו 14$ מיסים ובסופו של דבר החזירו לי רק 12$
לא נראה לי שזה קשור לאמאזון. אם גבו מהם מיסים אז לדעתי צריך להגיש טופס למכס על דרישה של הכסף חזרה. אני כמו שנכתב משתדל להימנע ממצב כזה של הזמנה בה אמאזון לוקחים מיסים איפה שלא צריך ואם בכל זאת אני מזמין אני לוקח מחיר סופי כמחיר סופי ומחשיב החזר כבונוס
- oris74
- חבר במועדון HT

תחשבו על זה כך: העובדה שאמזון גובה מיסים מראש גם על סכום שנמוך מ 75$ מראה שהיא לא סומכת על מערך המיסוי פה..
ודבר נוסף: אמזון מחזירה כסף במידה שנגבה מס מופחת למרות שלנו הצרכנים אין שום אפשרות לדעת כמה מיסים באמת שולמו בסוף כך שאני כן סומך עליהם בנושא הזה.
שורה תחתונה: המחיר שאמזון גובה הוא המחיר הסופי המקסימלי. לפעמים יש הפתעות לטובה בדמות זיכוי שמגיע לאחר מספר שבועות אבל אין מה לבנות על זה!
ודבר נוסף: אמזון מחזירה כסף במידה שנגבה מס מופחת למרות שלנו הצרכנים אין שום אפשרות לדעת כמה מיסים באמת שולמו בסוף כך שאני כן סומך עליהם בנושא הזה.
שורה תחתונה: המחיר שאמזון גובה הוא המחיר הסופי המקסימלי. לפעמים יש הפתעות לטובה בדמות זיכוי שמגיע לאחר מספר שבועות אבל אין מה לבנות על זה!
ד"א, איך זה עובד אם כן יש חיוב של מיסים?
על מי זה נופל? אמזון מצרפת מזון עם המשלוח? או שהיא שולחת מכתב למכס עם הסכום כשהמוצר נמצא אצלם?
דרך אגב, זו גם הסיבה למה מוצרים זולים סיניים אני מזמין לא מאמזון
בגלל שהמשלוח הסיני יותר זול וגם וגם בגלל עניין המס
על מי זה נופל? אמזון מצרפת מזון עם המשלוח? או שהיא שולחת מכתב למכס עם הסכום כשהמוצר נמצא אצלם?
דרך אגב, זו גם הסיבה למה מוצרים זולים סיניים אני מזמין לא מאמזון
בגלל שהמשלוח הסיני יותר זול וגם וגם בגלל עניין המס
·מה זאת אומרת?offerbk1 כתב:לא נראה לי שזה קשור לאמאזון. אם גבו מהם מיסים אז לדעתי צריך להגיש טופס למכס על דרישה של הכסף חזרה. אני כמו שנכתב משתדל להימנע ממצב כזה של הזמנה בה אמאזון לוקחים מיסים איפה שלא צריך ואם בכל זאת אני מזמין אני לוקח מחיר סופי כמחיר סופי ומחשיב החזר כבונוס...
אני יכול לבקש מאמזון מראש לא לגבות ממני מיסים?
לא רואה איך זה יכול לעבוד , אלה אתרים שונים עם מוצרים שונים ומחירים לגמרי שוניםofferbk1 כתב:@rotman24
·
לא יודע איך הבנת את זה. להימנע התכוונתי שאני מעדיף לשלם יורו יותר באמאזון אחר שבו מחשבים נכון את המיסים....