אוזניות IN EAR: מספר דרייברים באוזניה וגודל דרייבר

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Rodness פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651

שליחה

האם אתם מייחסים חשיבות לאחד מהקריטריונים האלה?

הרעיון של DUAL DRIVERS\TRIPLE DRIVERS נשמע מאוד טוב בתאוריה, כל טווח מקבל את הדרייבר שמתאים להפיק אותו, אבל כמה זה יותר יעיל מאוזניות המכילות דרייבר בודד?

בזמנו קניתי TTPOD T1E כי מאוד קרץ לי העניין הזה, אבל בפועל האוזניות נשמעות כאילו יש בפנים דרייבר שיודע לייצר את הגבוהים + אחד שיודע לייצר את הבאס אבל אין שום דבר שיודע לייצר את המידים.
בעזרת אקולייזר אפשר להרגיע את התדרים הדוקרים באמצע (2.5K-8K) ואז אני באמת מרגיש שלאוזניות יש יכולת טובה והפרדה מורגשת בין הכלים, אבל אני יכול להיות שזה הכל בראש שלי כי אני יודע שיש 2 דרייברים בפנים.
מה אתם אומרים על העניין?

דבר נוסף שמעניין אותי: האם יש הבדל ביכולת של דרייבר 8MM לעומת דרייבר של 13MM?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

כל מקרה לגופו, אבל באופן כללי לא בוחרים אוזניות (וגם רמקולים) לפי כמות הדרייברים. מבחינה תיאורטית יש יתרונות לשימוש במספר דרייברים, אבל בפועל זה לא תמיד ככה.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

לא מספיק לתקוע כמה דרייברים בקופסה, צריך גם ליצור אינטגרציה של הסאונד ביישום קרוסאובר וכיוונון של החלל האקוסטי.

ממה ששמעתי, יתרון טכני אחד ששמתי לב אליו במולטי-דרייבר (BA) ע"פ דרייבר יחיד (דינמי) זה יותר 3D באימג'ינג, יותר עומק קדמי לצליל. אבל יותר הפרדה, לא יכול לומר, זה יותר תלוי דגם לדעתי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

נשמע כאילו שמי שעשה את האיטנגרציה אצלך באזניות פישל ובגדול. זה לא סיפור פשוט למצוא אזניות in-ear עם כמות דרייברים גבוהה שיוצא טוב - נדרש קרוס מורכב מאוד ותיאום מאוד מוצלח בין הדרייברים. לי יש אזניות IEM עם כמות גדולה של דרייברים (JH Audio) שהם יוצאים מהכלל, אבל כאן נכנס היצרן והמומחיות שלו ליצור סאונד טוב. יצרן אחר לא היה מצליח אולי להגיע לתוצאות כאלה עם הגדרות כלליות דומות...

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 954

שליחה

אם אתה בכיוון אז תנסה empire ears, מדהימים! יש להם אוזניות מ3-14 דרייברים BA.

Michabarlev
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172

שליחה

אם אתה אוהב סאונד מאוזן ונקי, 3D אימג'ינג מדהים במיוחד עם מגבר, אוזניות פתוחות לגמרי תנסה את MONK PLUS הזמנתי אותם מהחברה והם גורמות לך לחשוב על הקשר בין איכות למחיר מחדש. 5$.

https://www.veclan.com/engappliance_sel ... o.eac_id=4

Rodness פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

prolol כתב:אם אתה בכיוון אז תנסה empire ears, מדהימים! יש להם אוזניות מ3-14 דרייברים BA.
...
·
נראות מדהים, אבל אני מעדיף לשמור את זה באיזור ה-100$ :D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Michabarlev כתב:אם אתה אוהב סאונד מאוזן ונקי, 3D אימג'ינג מדהים במיוחד עם מגבר, אוזניות פתוחות לגמרי תנסה את MONK PLUS הזמנתי אותם מהחברה והם גורמות לך לחשוב על הקשר בין איכות למחיר מחדש. 5$.

https://www.veclan.com/engappliance_sel ... o.eac_id=4
...
·אוי ואבוי

Michabarlev
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 172

שליחה

oferlaor כתב:
...
...
·אוי ואבוי
...
משתף בצערך, מה הבעייה?

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951

שליחה

שמע, אני הזמנתי ולא אהבתי אותם.
יש ברשותי את האוזניות הסטנדרטיות של SAMSUNG GALAXY שטוענות שיש בהן כמה דרייברים, לי לא יצא לבדוק אבל הסאונד מספיק טוב לדעתי.
@oferlaor אם אתה רוצה לדעת מאיפה ההצעה הזו מגיע, אז יש פה בפורום אשכול שנקרה "אוזניות זולות ביחס למחירן" אז מציעים שם גם כל מני אוזניות ב 20ש"ח וזיופים במחיר יותר זול.
קניתי את כל האוזניות של ה 20 ומטה ש"ח ואני לא מבסוט בכלל.
מעדיף את האוזניות שנמצאות בדרגה הכי נמוכה לאומת לחפש משהוא טוב מבין כל האוזניות עם העלות של עד 20ש"ח

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

זה לא in ear, זה אזניות כפתור. אין בהם דרייבר balanced armature ובוודאי לא מספר כאלה עם קרוס. זה בד"כ דרייבר פשוט full range והתוצאות של כל האזניות כפתור האלה די דומות. אני אישית לא מסוגל להאזין לאזניות כפתור יותר משתי דקות בלי להרגיש בחילה בגלל הסאונד.

Rodness פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@oferlaor
·
מסכים. תודה למי שהציע את ה-MONK אבל הן לא שייכות לנושא הדיון.

Rodness פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

שמתי לב ש-Xiaomi הוציאו לא מזמן אוזניות כפולות דרייבר+armature:

http://www.gearbest.com/earbud-headphon ... tml?wid=21

כנראה הזולות בעולם בקטגוריה הזאת...

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 954

שליחה

oferlaor כתב:זה לא in ear, זה אזניות כפתור. אין בהם דרייבר balanced armature ובוודאי לא מספר כאלה עם קרוס. זה בד"כ דרייבר פשוט full range והתוצאות של כל האזניות כפתור האלה די דומות. אני אישית לא מסוגל להאזין לאזניות כפתור יותר משתי דקות בלי להרגיש בחילה בגלל הסאונד.
...
יש לי את הFLAGSHIP של אוזניות הכפתור של סנהייזר שהפסיקו לייצר ב2012, נשמעות מעולה! הייתי שמח לתת לך להאזין.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

יש לי לא מעט אזניות כפתור. משתמש בהן בעיקר כשאין אלטרנטיבה. אחרי שתנסה אזניית iem רצינית יהיה לך קשה לחזור.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אגב, כאלטרנטיבה לאוזניות כפתור, ובמיוחד אם מחפשים דרייברים גדולים (יש אפילו 2):
https://www.koss.com/headphones/ear-clip/kde250

יש לי זוג, מרוצה סה"כ, סאונד פתוח ודי מפורט, בטח יותר מכל אוזניות כפתור ששמעתי, באס הדוק עם פאנצ' טוב אבל עדיין למרות הדרייבר 20מ"מ הייעודי הסאב באס די נפקד, אבל הן מאוד רגישות למיקום על האוזן בהיבט הזה. כבר לא ממש בייצור כי הן די מסורבלות ללבישה וכיוונון אישי אבל בהחלט קונספט מעניין.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951

שליחה

@Ilyan
·שמע, איך שהאוזנייה הזאתי נראת (הכוונה בסירבול) וכל החלקים המתכתיים אני בספק שהייתי רוצה אחת כזו.

אישית, אני כשאומרים "מספר דרייברים באוזנייה" עולות אצלי השאלות:
1- רכיבים אלקטרוניים קטנים שמולחמים, כגון קבלים שעשויים להתקלקל.
2- אי אפשר להחליף את הדרייבר באוזנייה כזו, יותר אלמנטים - יש יותר סיכוי שאחד יתקלקל ויפגע בסאונד (לא שבאוזניות אחרות זה לא מהווה בעיה)
נערך לאחרונה על ידי legopart ב 04/01/2017 21:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הן יכולות להיות מאוד נוחות אבל צריך לשחק קצת עם ההרכבה על האוזן בכל פעם. ולהשקיע קצת זמן בהתאמה ראשונית. הקליפסים מאלומיניום אמנם אבל זה הרבה פחות גרוע בתכלס מאיך שזה נראה בתמונה. כמובן סילקון עדיף. אבל היי, אפשר לישון איתן בכיף (רק להשתדל לא להתהפך כי הכבל קצת יותר עבה משערה).

לגביי הקרוס, למיטב זכרוני אין כזה, התעמקתי בזה לפני כמה שנים לפני שרכשתי אותן אבל אאל"ט הדרייבר של הבאס מתפקד כרדיאטור פסיבי. אבל יכול להיות שאני מתבלבל, זה לא מופיע במפרט ואין לי כוח לחפור בHF.

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”