Tidal האם אפשר להבחין בהבדל באיכות?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #1 

נתחיל מזה שלא מעניין אותי כל אלה שרוצים להגיב שהם לא מבינים למה לשלם כשאפשר לגנוב הכל בחינם או לשבת מול יוטיוב כשיש שם מליארד פרסומות.
עד עכשיו היה לי מנוי פריים באמאזון שכלל וידאו ומוסיקה. החלטתי שאני מסתפק בנטפליקס כי יש לי שם מספיק תוכן שמעניין אותי מה שבעצם פותח מחדש את השאלה במה להשתמש בשביל לשמוע מוסיקה.
יש לי אוזניות לא רעות גם סגורות וגם פתוחות וחשבתי לעצמי עם שווה ללכת על מנוי שכולל loosless.
ממה שקראתי הדעות חלוקות. בחלק מהאתרים קראתי שלא שמעו שום הבדל גם עם מערכות סאונד ברמה גבוהה ובחלק כתבו בדיוק ההפך. אני מתכנן לעשות גם בדיקה בעצמי כשיגיעו הhd6xx.
בינתיים מעניין אותי לשמוע את דעתכם ומניסיונכם. במידה ושמעתם או לא שמעתם הבדל אשמח להבין באיזה ציוד אתם משתמשים.
אני כרגע משתמש ב mdr 100aap mdr 1a philips x2
ה hd6xx בדרך
בדרכים אני משתמש ב fiio x1 ובמשרד fiio olympus
אני גם חושב לשדרג את ה dac. מצד אחד חשבתי על chord mojo ולסגור בבת אחת גם את השדרוג לשמיעה בחוץ וגם במשרד אבל אז ראיתי שהרבה אנשים ממליצים על דברים אחרים ל hd650 אז נראה אבל זה כבר לדיון אחר...

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #2 

אם זה עוזר לי יצא להשוות בין Spotify premium ל-Tidal ולדעתי אם קיים הבדל (לטובת Spotify)הוא כל כך מזערי שיתכן ומדובר בהבדל פסיכולוגי.
You pay peanuts, you get monkeys

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@freerider
·
בדקת את ה tidal loosless או הרגיל? ואם אפשר לדעת אם איזה ציוד?
תודה

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #4 

יש לי טיידל HIFI, וספוטיפיי פרמיום במקביל, שמתי כמה שירים לסירוגין (דקה בטידל דקה בספוטיפיי) וללא ספק שמעתי הבדל לטובת הטיידל.

bar333
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 705
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

זה כמו שני שאנשים מדמיינים הבדל בין אוזניות...שבפועל זה רק WISHFULL THINKING...

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #6 

bar333 כתב:זה כמו שני שאנשים מדמיינים הבדל בין אוזניות...שבפועל זה רק WISHFULL THINKING...
...
·

זה כמו שאנשים מדמיינים הבדל בין יינות מאותו זן של ענבים אך מיקבים שונים...

bar333
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@ארז_וחני
·
אכן הדימיון האנושי הוא דבר מופלא :)

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אשמח לדעת אם המתחכמים בדקו כמו מי שענה מנסיונו או שהם פשוט אוהבים להראות שהם יכולים לחשוב על פתגמים.
Shakedd אשמח לדעת עם איזה ציוד אתה מקשיב כשאתה שומע את ההבדל

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #9 

רגע אני רוצה להבין, אתם טוענים שאין הבדל בין MP3 320KBPS לFLAC?

אני שומע ברמקולים של Cav מדגם Fi-Ex ואינטגרייד סטריאו של ארקם, A85 מחובר למחשב שבאמצע DAC של פרו גאקט (זמני עד שיהיה רסיבר).
יש לך אתר שכרגע אני מתקשה למצוא, שמבצע מבחן עיוור על מנת לבחון אם אתה מבדיל בין FLAC לMP3 320KBPS.
יש גם לטיידל אתר דומה, אבל לפי מה שהבנתי הוא לא אובייקטיבי.
ובאופן כללי אתה יכול ליצור משתמשים בשני השירותים ולבצע בדיקה בעצמך שתקבל את האוזניות.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #10 

bar333 כתב:זה כמו שני שאנשים מדמיינים הבדל בין אוזניות...שבפועל זה רק WISHFULL THINKING...
...
·

אני לא מבין אם זה ציניות או .. ?
אתה בכנות אומר שאין הבדל בין אוזניות ?
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

bar333
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@IamEzio
·
יש אולי הבדל בין אוזניות שעולות 5 דולר כאלה שמקבלים חינם עם סמארטפון לבין אוזניות שעולות 50 דולר צפונה, אבל לדעתי, מאזור ה50-100 דולר צפונה זה אפקט פלסיבו... אני מבין שירצו לרצוח אותי פה, כי צריכים להצדיק הוצאה של מאות או אלפי דולרים, לכן אני מציין שזאת רק דעתי... אני לא שמעתי הבדל שמצדיק את הפער במחיר, אבל כל אחד צריך תחביב... זה כמו הסיפור עכשיו של 4k וhdr בטלויזיה, אף אחד לא רואה הבדל, אבל כולם אומרים, חייב להיות שם משהו... שיצדיק את הבאזז... כן כן... אני באמת רואה הבדל... רק שהמלך הוא עירום... שוב... רק דעתי, אני לא מתיימר להיות מומחה גדול...

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #12 

אז בכנות ההמלצה היא ללכת ולראות תוכן HDR, ולשמוע אוזניות "יקרות מ-100 דולר" שאתה לא מכיר ולחוות לבד בהבדל, ולשנות קצת את הגישה כי אתה לא יכול להגיד פלסיבו על משהו שאפשר למדוד במעבדה.

יש כמה דברים שציינת..

רזולוציה - תוכן ומרחק, חלק מהתוכן שיש בדיסקי UHD הוא "Upscale" מהמקור הדיגיטלי ב-2K, ככה שמן הסתם כשזה אפסקייל האפקט יהיה הרבה פחות מורגש מאשר תוכן ברזולוציה טבעית של 2160p, שנית מרחק, ממרחק של 3 מטר לסלון ממוצע ומסך 50" לא תקבל הבדל עצום..
HDR- זה מבחנתי שונה לגמרי מהרזולציה, אבל זה כן תלוי במי שערך את הסרט והתאים אותו לפורמט ה-HDR, יש סרטים שהאפקט בהם מאוד מינימלי, ויש כאלו שהוא הרבה יותר ברור, אבל הוא לא תלוי במרחק כמו רזולוציה, אבל כן במסך, כדי באמת להנות מתוכן ב-HDR צריך מסך קונטרסטי למדי עם כיסוי גדול ככל האפשר של תקן ה-DCI-P3 כשהיום המסכים מגיעים לאזור ה-80-85%, כאשר העתיד שואף לכיסוי מלא של REC.2020 הרחב עוד יותר..

[url=]אתה מוזמן לצפות בסרטון המאוד לא מדעי הזה, זה לא אולי לא המקור לעצות וידאופיליות, אבל אתה כן יכול לשמוע מהם על ההבדלים על האפקט ורמת ההשפעה שלו בין כותרי בלוריי UHD שונים לצד גרסאות ה-1080p שלהם.

לגבי אוזניות, לעומת וידאו שפחות או יותר תלוי לגמרי במסך,סאונד משופע מהרבה דברים, הדרייברים, התיבה שבא הדרייבר נמצא והחלל שאליו הוא מקרין. אתה מוזמן להקשיב לכמה אוזניות שאתה לא מכיר, ואז לראות את גרף הענות התדרים שלהם ולראות בעצמך איך ההבדל בין התדרים הנמוכים-בינוניים-גבוהים שמרכיבים את הגרף משקפים על הסאונד של האוזניה, ואיך המבנה של האוזניות השונות משקף על מושגים יותר מסובכים ששומעים לפעמים כגון "במה" וכו', אבל ככה או ככה, יש מדידות שאומרות שיש הבדלים.

זה כמו לפקפק במד הטמפ' שאומר לך 40 מעלות ביום של שרב, יש אנשים שסובלים מהחום פחות מאחרים, אבל זה לא משנה את העבודה שחם, תסכים איתי?

הבעיה עם רשמים לגבי סאונד ו-וידאו הוא שכדי להיות כמה שיותר אובייטקיבי, עדיף שתבוא למוצר בלי דעות קדומות, כדי לקבל כמה שיותר מההתרשמות שלך ופחות "לחפש" את המאפיינים שמישהו אחר תיאר, שנית, השוואות ישירות, על הזיכרון אי אפשר להסתמך מעבר לטווח הקצר מאוד.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #13 

אין הרבה מה לחקור בנושא , מבחינה טכנית לוסלס עדיף ,
ה 320 KBPS מתקרב לא רע לאיכות המקור אבל לא מגיע לשם .

לכן יש להעדיף לוסלס , אבל יש לא מעט שמסתפקים ב 320 אז איך שנראה לך .

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #14 

^^ מה שהוא אמר.

אין פה שאלה וזה לא משהו שאפשר לדון בו.
בהנחה ואף אחת מהחברות לא משקרת בנוגע לצורה שבה הקבצים שלה נדגמים או שיש לה עובדים שבכוונה דופקים את הקבצים, קבצי Loseless עדיפים על קבצי MP3 מבחינת איכות סאונד. מבחינת ניידות וחבילת גלישה זה סיפור אחר ויכול להיות שתחליט שMP3 ב320Kbps מתאים לך יותר בגלל המגבלות הללו אבל זה שFLAC נשמע יותר טוב מMP3 זו עובדה שנובעת מהתכנון המקורי של הפורמטים. MP3 נועד לניידות ויכולת העברה ברשת האינטרנט הצעירה וFLAC נועד להחזיק תוכן בלי אובדן איכות אבל עם יכולת כיווץ טובה יותר מפורמט WAV. לFLAC גם יש Tags, מה שאין לקבצי WAV אבל זה כבר סיפור אחר.

אגב, אני חי בשלום עם Apple Music למרות שאיכות הסאונד בקבצים שלהם היא בסדר גמור במקרה הטוב ולא משהו במקרה הפחות טוב אבל הזמינות והכמות שווים לי את זה בדרכים. בבית יש FLAC ודיסקים ותקליטים וכל שאר השינניגנס של אודיו טוב :)
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #15 

offerbk1 כתב:@freerider
·
בדקת את ה tidal loosless או הרגיל? ואם אפשר לדעת אם איזה ציוד?
תודה
...
·בדקתי את Tidal "lossless" מול Spotify premium ומצאתי שמלבד זה ש-Tidal נשמע יותר חזק ב-1db לא קיים הבדל מבחינתי.
שניהם נבדקו על 5 dacים שונים המחוברים למחשב מדיה:
1. Dac מבוסס AD1862n-j
2. Teac UD501
3. Dac מבוסס AK4490
4. Theta ds pro generation 3
5.Dac מבוסס AD1955
הגברה של Exposure 3010
רמקולים Dynaudio focus 140
You pay peanuts, you get monkeys

Tamir159
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #16 

מצטרף לשרשור ומעלה שאלה מצדי.
היה לי מנוי לטידל. אפל מיוזיק עשו עליה, ביטלתי ועברתי למנוי משפחתי שם.
בטידל יש אפשרות לקבל איכות גבוהה יותר במנוי יותר יקר. לא ראיתי את האופציה באפל. מנוי לקבצי לוסלס של אפל, למשל.
אני מפספס משהו? תודה,

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

@freerider
·
זה בדיוק מה שהתכוונתי. תודה. אני מבין שטכנית יש הבדל ורציתי לדעת אם מישהו שבדק שומע את ההבדלים האלה במציאות.

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

@yehudaa
·
זה בדיוק הקטע. שברמה הטכנית ברור לי מה עדיף אבל התעניינתי אם ברמה הפרקטית אנשים שבדקונעם ציוד מעבר לבסיסי שמעו הבדל

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

@freerider
·
שמעת הבדל בין ה HIFI לשמיעה מ FLAC או דיסק? או שהכל נשמע לך אותו דבר מהרגע שהגעת ל 320?

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #20 

offerbk1 , יצא לי לבדוק את טידאל עם מנוי לוסלס וגם לעיתים עם מנוי 320 .
יצא לי גם לבדוק את אפל מיוזיק שמנגן 320

320 קרוב מאוד לאיכות לוסלס , ואפשר להסתפק בו אם התקציב לחוץ .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”