שאלה לגבי שימוש בטל' דקה כמסך מחשב

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בד"כ אני שורץ בפורום אודיו, אבל הפעם אחרוג ממנהגי שכן אני מתחיל להשתעשע ברעיון של להחליף מסך (לא שיש לי כסף לזה כרגע, אבל יש כמה דברים שאני רוצה להבהיר בכ"ז). הסיפור כדלקמן:

המסך הראשי בבית הוא LCD 32 אינץ' (מדבקה מבוססת LG) שקניתי לפני כשנתיים.
אין לנו ערוצי טלוויזיה כלשהם, ולכן הצפיה הינה בלעדית דרך המחשב כמקור ל DVD או Divx וכדומה. המסך הנוכחי תומך ב Pixel Mapping ויודע להציג רזולוציה של 1360 על 768 דרך ה DVI שלו שהיא קרובה מאוד ל NATIVE (במקור הוא 1366), וכן גם כל רזולוציה אחרת שאני נותן לו דרך הכרטיס הגרפי. לפיכך, הוא מתפקד גם כמסך ה Desktop שלי לכל דבר ועניין, כולל הצגת טקסט, אינטרנט וכדומה.
המצב הזה הולך להיוותר כמות שהוא, ועל כן על המסך הבא להיות מסוגל לעשות את אותו הדבר בדיוק, רק יותר בגדול (ומשופר). לכן, כמה דילמות ותהיות בהקשר של LCD מול פלאזמה-

אז LCD או פלאזמה?? חוסר הפירוט בשחורים והיעדר היכולת להציג שחור אמיתי מפריעים לי ב LCD ולכן נטייתי היא לכיוון פלאזמה (מריחות ו GHOSTING לא מפריעים לי, פשוט כי אין עד כמה שאני יכול לראות). יש לי גם הרגשה שבפלאזמות הקונטראסט טוב יותר גם בצד הלבנים, לא רק השחורים, ואולי גם הבהירות (אבל תקנו אותי אם אני טועה), ואני אוהב תמונה בקונטרסט גבוה ממש, שהלבן יהיה ממש לבן.

מאידך, האם פלאזמה מתאימה לתפקד כ DESKTOP לאורך זמן? אני עדיין שומע תלונות על צריבה. ובכ"ז, גם במסכי ה CRT יש צריבות ולשם כך ישנו שומר מסך.

דבר נוסף- רזולוציה. באותו כסף אני מקבל ב LCD רזולוציה גבוהה בפיקסלים רבועים- 1366 על 768. בפלזמה, במקרה הטוב (אין לי כסף ל FHD. בעצם אין לי כסף גם לפחות אם חושבים על זה..), אני מקבל 1024 על 768, שזה גם נמוך יותר וגם מלבני. האם יש לעובדה זו השפעה ניכרת כלשהי בשימוש כ- DESKTOP?

ולגבי Pixel Mapping- האם צריך את זה בכלל? כי למיטב הבנתי גם מסך שלא תומך בזה יכול להראות רזולוציה טבעית דרך כרטיס מסך אם מחברים אותו לVGA ולא ל DVI, וההבדל יהיה קטן מאוד אם בכלל. שוב, תקנו אותי אם אני טועה. אגב, האם רזולוציה של 1024 על 786 על מסך רחב תגרום לבעיות בהצגת ה DESKTOP ותכנים מהמחשב כמו שצריך מבחינת פרופורציות?

זהו פחות או יותר. אני מכוון ל 42 אינץ' אגב. למי שהיה כוח לקרוא את זה- אשמח לתובנות.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נראה לי שהפלת לקרשים את חברי הקטגוריה הזו-

שליחה #2 

או שהם עדיין מריצים את השאלה ב HTPC שאליו חובר וידאו פרוססור שיודע לקבל EPG בויסטה ולהציגו ב H264 וכו' וכו'...

אענה לך כמו שנהוג לענות אצלנו באודיו- קח מחשב, רצוי נייד, גש לאלקטריק הקרוב, בקש לחברו למסכים, שב וצפה.

אגב, באמת לא הבנתי, האם את כל ישומי המחשב- מעיבוד תמלילים ועד גלישה לאתרים אתה מתכוון לעשות מול ה "42 ?
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

רוי, אם זה מסך המחשב שלך אז עדיף לדעתי שתשאר עם LCD. אם זה סתם מסך משני שרק מידי פעם אתה גולש ממנו או עושה כל דבר אחר אז לך על פלאזמה טובה ותהנה מחווית סרטים וטלויזיה טובה בהרבה.

אני לא מבין מה איכפת לאנשים שהדסקטופ מתוח... העיקר שהסרטים הם ב- aspect הנכון.
HiFiMusic IL

RealMe
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29

שליחה #4 

logankungfu כתב:בד אגב, האם רזולוציה של 1024 על 786 על מסך רחב תגרום לבעיות בהצגת ה DESKTOP ותכנים מהמחשב כמו שצריך מבחינת פרופורציות?
...
יש לי LG 37LB1R ויכול לומר שלא רואה ממש הבדל בין 1024X768 ל-1360X768 מבחינת הצגת הדסקטופ או תכני מדיה, גם כאלה של HR. התצוגה, בכל מקרה, טובה מאוד וברורה. עם זאת, מדובר בדגם הזה וב-LCD, לא פלזמה ואולי זה לא משקף נאמנה מה שאתה תראה.

gilo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

שליחה #5 

aloni כתב:רוי, אם זה מסך המחשב שלך אז עדיף לדעתי שתשאר עם LCD. אם זה סתם מסך משני שרק מידי פעם אתה גולש ממנו או עושה כל דבר אחר אז לך על פלזמה טובה ותהנה מחווית סרטים וטלויזיה טובה בהרבה.

אני לא מבין מה איכפת לאנשים שהדסקטופ מתוח... העיקר שהסרטים הם ב- aspect הנכון.
...

איפה אמורים לראות יותר טוב DivX דרך מחשב - בפלאזמה או ב- LCD ?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”