שאלה כללית קצת. האם זה לא מעצבן אתכם שבכל קניה של טלויזיה מעל 50 אינץ'...
...יותר מחצי מהסכום שמשולם לחנות, הולך למדינה על מיסים? זה 52.1 אחוז מס! מטורף לדעתי. פעם זה היה "רק" 34.6 אחוז מס, אבל לפני כמה שנים שר האוצר בזמנו, יאיר לפיד, העלה את המס על טלויזיות מעל 50 אינץ', יחד עם העלאת המס על יאכטות, ג'קוזים וכו', כי לטענתו כל אלו "מוצרי יוקרה". אז אולי לפני כמה שנים זה עוד היה חצי הגיוני להגיד שטלויזיה מעל 50 אינץ' זה מוצר יוקרה. אבל היום? כשמסכים של 65 אינץ' עולים פחות משכר מינימום? כבר אין בזה שום היגיון.
הנושא מציק לי עכשיו כי ממש בא לי לשדרג את הטלויזיה בסלון. מרחק הצפיה שם הוא 3.4 מטר ויש לי 37 אינץ' שלצפות בה ממרחק כזה מרגיש קצת כמו לצפות בסמארטפון. רציתי לקנות 55 אינץ' או יותר של חברה טובה, אבל המיסוי הזה ממש מוציא לי את החשק. אני לא מחפש "מוצר יוקרה". מחפש טלויזיה פשוטה. לא צריך סמארט, לא צריך 4K, לא צריך HDR, רק את המינימום הדרוש כדי לראות סרטים בלי להתבאס.
כבר ביטלו כמעט את כל ה"הישגים" של יאיר לפיד מהכנסת הקודמת. למשל הורידו את המס על הבירות שגם אותו הוא העלה. לא הגיע הזמן לדעתכם לאיזה ניעור קל לשר האוצר הנוכחי? אולי איזה לחץ ציבורי שישחרר אותנו מהמיסוי המוגזם הזה? לפחות שיחזיר אותו לרמות שהיו לפני לפיד. אשמח לדעת אם היו ניסיונות בעבר לפעול בנושא הזה. בימינו אפילו לייקים בפייסבוק לעמודי מחאה יכולים להזיז דברים ברמה הזאת. אולי שווה לנסות?
הנושא מציק לי עכשיו כי ממש בא לי לשדרג את הטלויזיה בסלון. מרחק הצפיה שם הוא 3.4 מטר ויש לי 37 אינץ' שלצפות בה ממרחק כזה מרגיש קצת כמו לצפות בסמארטפון. רציתי לקנות 55 אינץ' או יותר של חברה טובה, אבל המיסוי הזה ממש מוציא לי את החשק. אני לא מחפש "מוצר יוקרה". מחפש טלויזיה פשוטה. לא צריך סמארט, לא צריך 4K, לא צריך HDR, רק את המינימום הדרוש כדי לראות סרטים בלי להתבאס.
כבר ביטלו כמעט את כל ה"הישגים" של יאיר לפיד מהכנסת הקודמת. למשל הורידו את המס על הבירות שגם אותו הוא העלה. לא הגיע הזמן לדעתכם לאיזה ניעור קל לשר האוצר הנוכחי? אולי איזה לחץ ציבורי שישחרר אותנו מהמיסוי המוגזם הזה? לפחות שיחזיר אותו לרמות שהיו לפני לפיד. אשמח לדעת אם היו ניסיונות בעבר לפעול בנושא הזה. בימינו אפילו לייקים בפייסבוק לעמודי מחאה יכולים להזיז דברים ברמה הזאת. אולי שווה לנסות?
נערך לאחרונה על ידי leyaniv ב 29/12/2016 4:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
מס הקניה הוא על מחיר הקניה של היבואן, אז סה"כ המיסים הוא פחות מ-52% ממחיר הצרכן הסופי.
בכל מקרה, תתעלם מאחוז המס ותסכל פשוט על המחיר הסופי. אגב, המס על טלוויזיות שעולות פחות מ-500$ (ליבואן אני משער) הוא מדרגת המס הנמוכה יותר (34.6%), גם אם גודל המסך יותר מ-50".
לדעתי יש מיסים מעצבנים יותר, כי טלוויזיה קונים לעיתים נדירות. למשל, היה עוזר יותר אם היו מגדילים את סף המכס בהזמנות מחו"ל מ-75$ ל-150$, או אפילו 100$.
לדעתי יש מיסים מעצבנים יותר, כי טלוויזיה קונים לעיתים נדירות. למשל, היה עוזר יותר אם היו מגדילים את סף המכס בהזמנות מחו"ל מ-75$ ל-150$, או אפילו 100$.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78925
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מצחיק,
כמה טלביזיות אתה קונה בשנה ?
כמה דברים אחרים אתה קונה על בסיס שבועי שיש עליהם מס ?
מס ישיר על השכר לא מעצבן אותך ?
מס בריאות (מס אין בריאות ) 5.5% מהשכר לא מעצבן אותך ?
מס בריאות (מס אין בריאות ) 5.5% מהשכר לא מעצבן אותך ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
מה שמעצבן זה שטלויזיה מעל 50 אינץ' היום כבר לא נחשבת ל-"מוצר יוקרה" ולכן המיסוי עליה אינו מוצדק.
החוק ככל הנראה לא ישתנה (ולמה שישתנה אם המדינה יכולה לעשות יותר כסף מזה?) ולכן הרבה אנשים קונים טלויזיות (ולא רק) דרך האינטרנט ומקבלים אותם עד הבית במחיר משמעותית זול יותר מאשר בארץ וזה גם מה שהייתי מציע לפותח השרשור לעשות.
החוק ככל הנראה לא ישתנה (ולמה שישתנה אם המדינה יכולה לעשות יותר כסף מזה?) ולכן הרבה אנשים קונים טלויזיות (ולא רק) דרך האינטרנט ומקבלים אותם עד הבית במחיר משמעותית זול יותר מאשר בארץ וזה גם מה שהייתי מציע לפותח השרשור לעשות.
·oferlaor כתב:מאוד מעצבן אבל החוק הוא החוק, מה לעשות?...
חוקים אפשר לשנות בלחץ ציבורי...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78925
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
·בהצלחה עם זה...b2k כתב:·......
חוקים אפשר לשנות בלחץ ציבורי......
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
הבעיה היא שלחרדים אין טלויזיות.
אם חרדים היו צורכים טלויזיות בכמויות, חוק כזה מעולם לא היה עובר ו/או היה מתבטל אחרי לחץ כבד.
*לא מאשים בזה חס וחלילה חרדים במקרה שלמישהו אין הבנת הנקרא. מה שאני אומר זה שלהם יש פוליטיקאים שיודעים לדחוף ולמשוך בחוטים כשפוגעים בציבור שלהם)
אם חרדים היו צורכים טלויזיות בכמויות, חוק כזה מעולם לא היה עובר ו/או היה מתבטל אחרי לחץ כבד.
*לא מאשים בזה חס וחלילה חרדים במקרה שלמישהו אין הבנת הנקרא. מה שאני אומר זה שלהם יש פוליטיקאים שיודעים לדחוף ולמשוך בחוטים כשפוגעים בציבור שלהם)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- starrywolf
- חבר ותיק

שכח מזה, בחיים לא יקרה.b2k כתב:·......
חוקים אפשר לשנות בלחץ ציבורי......
הישראלים שלא יכולים או לא רוצים להגר כבר מזמן הפנימו שהמחירים בארץ מופקעים והם מזמינים כמעט הכל מחו"ל במחירים זולים יותר מאשר בארץ.
דוגמא אחת קטנה: לפני חצי שנה קניתי באנגליה טלויזיה 60 אינץ' של LG ושילמתי עליה 4000 ש"ח (כ-£800). הסקרנות גברה עליי אז והחלטתי לבדוק כמה עולה אותה טלויזיה בארץ. המחיר הכי זול שמצאתי אותה בארץ היה 9000(!) ש"ח לאותו הדגם של הטלויזיה בדיוק!
וההבדלים במחירים הם ממש לא רק בטלויזיות אבל מכיוון שהדיון הוא על מחירי הטלויזיות אסיים כאן.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
leyaniv
אני לא יודע בן כמה אתה...אבל לפני כעשור וקצת לפני עידן פריצת המסכים הדקים, ועוד לפני שלפיד הגיש חדשות בטלויזיה,
פלאזמה 50" עלתה כ-60,000 ש"ח וטלויזיה CRT שטוחה של טושיבה בגודל 38" עלתה 20,000 ש"ח.
קצת פרופורציות...יש מספיק מיסים מטורפים שעלינו לשלם על מוצרי צריכה בסיסיים (כמו מכוניות למשל)...
שעליהם יש מעל 100% מיסים! (מכס+מע"מ+ מס קניה)
אני לא יודע בן כמה אתה...אבל לפני כעשור וקצת לפני עידן פריצת המסכים הדקים, ועוד לפני שלפיד הגיש חדשות בטלויזיה,
פלאזמה 50" עלתה כ-60,000 ש"ח וטלויזיה CRT שטוחה של טושיבה בגודל 38" עלתה 20,000 ש"ח.
קצת פרופורציות...יש מספיק מיסים מטורפים שעלינו לשלם על מוצרי צריכה בסיסיים (כמו מכוניות למשל)...
שעליהם יש מעל 100% מיסים! (מכס+מע"מ+ מס קניה)
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1895
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
לא רק פוליטיקאים ונציגים מטעמם.jacko-il כתב:מה שאני אומר זה שלהם יש פוליטיקאים שיודעים לדחוף ולמשוך בחוטים כשפוגעים בציבור שלהם...
בניגוד אלינו,הם באמת יודעים להתאגד בקבוצות ענק ולהוריד רשתות על הרגליים מהר מאוד - אנחנו פשוט רגילים לשלם כי ככה זה.
·
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
קשה להתעלם כשבמחיר הסופי יש קפיצה לא פרופורציונלית בין מסך של 49 אינץ' (שקטן לי מידי) לבין מסך של 55 אינץ' (שכבר איכשהו בסדר). למשל 55PUS6401 עולה 5145 לעומת 49PUS6401 שעולה 3674 (הכי זול בזאפ). כמה מהקפיצה הזאת קשורה ליצרן וכמה למס? לדעתי זה חצי חצי.jtk כתב:תתעלם מאחוז המס ותסכל פשוט על המחיר הסופי....
אם היו נותנים לי לבחור בין להוריד את המס על הטלויזיות לבין להעלות את הרף של המע"מ ל-150$, גם אני הייתי מעדיף להעלות את הרף של המע"מ. למרות זאת, המס על הטלויזיות מעצבן אותי יותר. הסיבה היא שהמע"מ על יבוא אישי הוא (פחות או יותר) הגיוני ונהוג לגבות אותו בהמון מדינות. המס המיוחד על טלויזיות מעל 50 אינץ' בטענה שהן "מוצר יוקרה" זה משהו שמתאים לונצואלה.jtk כתב:לדעתי יש מיסים מעצבנים יותר, כי טלוויזיה קונים לעיתים נדירות. למשל, היה עוזר יותר אם היו מגדילים את סף המכס בהזמנות מחו"ל מ-75$ ל-150$, או אפילו 100$....
מחאה?oferlaor כתב:מאוד מעצבן אבל החוק הוא החוק, מה לעשות?...
קניתי טלויזיות בשוק הפשפשים. נחשב?Lior_M כתב:מצחיק,
מס בריאות (מס אין בריאות ) 5.5% מהשכר לא מעצבן אותך ?...
הרבה.
פחות מעצבן.
פחות מעצבן.
עשיתי בדיוק את זה! כלומר בערך את זה, כי אחרי שסיימתי להתבאס מהמחיר של הטלויזיות, הזמנתי במקום זה מקרן מאמזון . נראה לי שהם גובים עליו רק מע"מ ולא מכס (שיש על מקרנים). אין לי מושג איך זה קרה, אבל זה נראה לי משתלם.starrywolf כתב:הרבה אנשים קונים טלויזיות (ולא רק) דרך האינטרנט ומקבלים אותם עד הבית במחיר משמעותית זול יותר מאשר בארץ וזה גם מה שהייתי מציע לפותח השרשור לעשות....
זה בדיוק מה שאמרו על העלאת המס על הבירות! חרדים שותים יין, לכן על יין אין בכלל מס ואף אחד לא יעז בחיים למסות אותו בשונה מכל משקה אלכוהולי אחר. אם חרדים היו שותים בירה לא היו מעלים את המס על הבירה. בסוף בכל זאת הורידו את המס על הבירה, אבל לא בגלל לחץ אלא כי גילו (הפתעה!) שהכנסות המדינה מהמס הזה ירדו כתוצאה מהירידה בצריכה. הבעיה שירידה בצריכה של טלויזיות כנראה לא תקרה...jacko-il כתב:הבעיה היא שלחרדים אין טלויזיות.
אם חרדים היו צורכים טלויזיות בכמויות, חוק כזה מעולם לא היה עובר ו/או היה מתבטל אחרי לחץ כבד....
אז אתה אומר שצריך להגיד תודה למדינה שבלמה אחוז ניכר מירידת המחירים שהגיעה בזכות הקידמה הטכנולוגית? אני באמת לא מבין מה הטיעון אומר. אם נניח שהיו מחליטים להעלות את המס על מחשבים אישיים ל- 52 אחוז מס, אז זה לא היה נורא כל כך כי לפני שני עשורים מחשב אישי עלה 15,000 שקל?טלHD כתב:אני לא יודע בן כמה אתה...אבל לפני כעשור וקצת לפני עידן פריצת המסכים הדקים, ועוד לפני שלפיד הגיש חדשות בטלויזיה,
פלאזמה 50" עלתה כ-60,000 ש"ח וטלויזיה CRT שטוחה של טושיבה בגודל 38" עלתה 20,000 ש"ח....
למס על מכוניות יש "הצדקה" כלשהי, כביכול, כי המדינה משקיעה המון כסף על תשתיות שהמכוניות משתמשות בה בחינם. בטלויזיות זה לא ככה, למדינה אין הוצאות נוספות על כל טלויזיה שנמכרת (תאגיד השידור הציבורי לא נחשב חח). וכאמור, התירוץ הרשמי הוא שמדובר במס על מוצרי יוקרה. זה מס בלי "הצדקה".טלHD כתב:"]קצת פרופורציות...יש מספיק מיסים מטורפים שעלינו לשלם על מוצרי צריכה בסיסיים (כמו מכוניות למשל)...
שעליהם יש מעל 100% מיסים! (מכס+מע"מ+ מס קניה)...
המחירים פה לא רחוקים מהמחירים באירופה מהרבה דגמים שהסתכלתי עליהם אם נגיד את האמת.
אז נכון, לא מדובר במחירים של ארה"ב, אבל שם יש שוק כל כך גדול וכל כך הרבה תחרות שהמחירים נמוכים גם בגלל זה.
סתם לדוגמא, ה OLED 55B6 - אם אני לא טועה הרבה פה רשמו שהגיע למחירים של 9K-10K.. ב JOHN LEWIS באנגליה היא נמכרת ב 1800 ליש"ט.
ה 55M7000 של הייסנס נניח נמכרה במשך תקופה ארוכה ב800 ליש"ט בערך, הגיעה לאזור ה 650 עם מבצעים וכו', כרגע נמכרת ב JOHN LEWIS ב 700 ליש"ט.. בארץ נמכרה במהלך הבלאק פריידי ב 3,600 ש"ח.
צריך לקחת הכל בפרופורציות, כמו שמישהו אמר - יש בארץ דברים אחרים שהמיסוי עליהם גבוה בהרבה.. בעולם הטלויזיות יחסית המחירים נהיו שפויים.
לפני כמה שנים היית רק יכול לחלום לקנות מסך FHD 50" ב 3K ומטה, או מסך 55" באזור ה4-4.5K
היום אתה קונה מסכים איכותיים מאוד, דקים, מעוצבים יפה, תומכים ב 4K, סמארט ב3-3.5K.
מחיר די שפוי לדעתי.
אז נכון, לא מדובר במחירים של ארה"ב, אבל שם יש שוק כל כך גדול וכל כך הרבה תחרות שהמחירים נמוכים גם בגלל זה.
סתם לדוגמא, ה OLED 55B6 - אם אני לא טועה הרבה פה רשמו שהגיע למחירים של 9K-10K.. ב JOHN LEWIS באנגליה היא נמכרת ב 1800 ליש"ט.
ה 55M7000 של הייסנס נניח נמכרה במשך תקופה ארוכה ב800 ליש"ט בערך, הגיעה לאזור ה 650 עם מבצעים וכו', כרגע נמכרת ב JOHN LEWIS ב 700 ליש"ט.. בארץ נמכרה במהלך הבלאק פריידי ב 3,600 ש"ח.
צריך לקחת הכל בפרופורציות, כמו שמישהו אמר - יש בארץ דברים אחרים שהמיסוי עליהם גבוה בהרבה.. בעולם הטלויזיות יחסית המחירים נהיו שפויים.
לפני כמה שנים היית רק יכול לחלום לקנות מסך FHD 50" ב 3K ומטה, או מסך 55" באזור ה4-4.5K
היום אתה קונה מסכים איכותיים מאוד, דקים, מעוצבים יפה, תומכים ב 4K, סמארט ב3-3.5K.
מחיר די שפוי לדעתי.
האמת היא שמחירי המסכים הללו נחתכו בשנה שנתיים אחרונות באופן מסיבי, למרות סיפורי המיסים הללו של לפיד. אין שום בעיה להשיג היום מסכים טובים בגדלים 50/55 במחירים שהיו נחלת מסכי ה 42 אינץ' עד לפני זמן לא ארוך. האמת היא שהשוואת מחירים בכל מיני תחומים לאלו שבחו"ל מעלה שיכולות להיות הרבה טענות על המחירים שם וכאן, פחות משמעותית בענין של מסכים.
- starrywolf
- חבר ותיק

אתה משווה מבצע של יום אחד (בלאק פריידיי) בארץ למחיר פחות או יותר קבוע באנגליה.NBMH כתב:המחירים פה לא רחוקים מהמחירים באירופה מהרבה דגמים שהסתכלתי עליהם אם נגיד את האמת.
ה 55M7000 של הייסנס נניח נמכרה במשך תקופה ארוכה ב800 ליש"ט בערך, הגיעה לאזור ה 650 עם מבצעים וכו', כרגע נמכרת ב JOHN LEWIS ב 700 ליש"ט.. בארץ נמכרה במהלך הבלאק פריידי ב 3,600 ש"ח....
אתה משווה חנות ישראלית שנותנת 3 שנות אחריות לחנות שנותנת 5 שנות אחריות עם שרות לקוחות מהטובים באנגליה.
אתה משווה מחיר יקר יותר בשקלים למחיר זול יותר בפאונדים אבל אפילו זו לא השוואה נכונה. אתה צריך להשוות את הזמן שתצטרך לעבוד בשכר מינימום על מנת לקנות את הטלויזיה בארץ (26 ש"ח לשעה) לעומת באנגליה (£7.20 שהם כ-34 ש"ח לשעה) ואז תראה את ההבדל באמת.
ברור שבשביל שההשוואה תהיה נכונה לגמרי צריך לקחת עוד פרטמטרים כמו אלו שרשמת.starrywolf כתב:אתה משווה מבצע של יום אחד (בלאק פריידיי) בארץ למחיר פחות או יותר קבוע באנגליה.......
אתה משווה חנות ישראלית שנותנת 3 שנות אחריות לחנות שנותנת 5 שנות אחריות עם שרות לקוחות מהטובים באנגליה.
אתה משווה מחיר יקר יותר בשקלים למחיר זול יותר בפאונדים אבל אפילו זו לא השוואה נכונה. אתה צריך להשוות את הזמן שתצטרך לעבוד בשכר מינימום על מנת לקנות את הטלויזיה בארץ (26 ש"ח לשעה) לעומת באנגליה (£7.20 שהם כ-34 ש"ח לשעה) ואז תראה את ההבדל באמת....
מה שכן, זה לא היה מבצע של יום אחד.. זה היה יותר כמו שבועיים.. ורוב האנשים שמחפשים לקנות מוצרים בתקופה של נובמבר-דצמבר יודעים שכדאי לחכות למבצעי ה BF, חנוכה,סוף שנה... ואז יוצא לך יותר באזור ה חודש וחצי של מבצעים.
גם באנגליה המחירים כרגע הם אחרי מבצעים של כל התקופה האחרונה שכנראה הורידו את המחירים קצת.
העניין של שרות הלקוחות זה לא אישו פה כי בישראל כל עניין שירות הלקוחות הוא בזיון.
אתה לא משלם ל JOHN LEWIS תוספת על השירות לקוחות שלהם... כמו שאתה לא משלם לאמזון תוספת על זה... זה לא משהו שאמור להיות חלק מההשוואה בין המחירים.
אבל בכל מקרה, עדיין המחירים לא כאלה רחוקים... אני מתכוון לזה שבהרבה מוצרים בארץ לעומת חו"ל אתה תראה פערים עצומים במחירים, אבל יחסית במסכים ההבדלים הם לא עצומים כמו ההבדלים במכשירים/מוצרים אחרים.