Hot Multi/ Fiber

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Yossi10Zahavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
שם מלא: Yossi Zahavi

שליחה

היי
ההורים שלי מתעניינים בהוט מולטי
יש לנו (כרגע) שני טלויזיות בבית- אחת חכמה אחת טיפשה, כנראה בבלאק פריידי הבא נקנה עוד את חכמה, בנוסף יש פלייסטיישן, מחשב נייח אחד שנמצא בממד ואין אפשרות להוציא אותו משם, כרגע האינטרנט האלחוטי משודר מהממד, ובסלון לא נקלט בכלל)

הקיצר, לפי מה שהבנתי (תקנו אותי אם אני טועה) מקבלים פייברבוקס- ממיר גדול יחסית (שכנראה יחובר לטלויזיה חכמה בסלון ולפלייסטיישן), פייברבוקס מיני שהוא ממיר קטן יותר (שיחובר לטלויזיה הקטנה, בעתיד נוסיף עוד אחד כזה שתהיה עוד טלויזיה)
ורכיב שקוראים לו מוקה שאין לי כל כך מושג מהו (אשמח להסבר אגב) שמביא חיבור אינטרנט למקום כלשהו בבית שחפצים בו (מה שכנראה יחובר למחשב שנמצא בממד)
יש לי שאלה בנושא
מכיוון ש (לפי הבנתי) המוקה הזה מביא חיבור אינטרנט אחד, יש דרך לפצל את זה? אני צריך לחבר גם את המדפסת לאינטרנט, אני לא רוצה לעשות את זה באופן אלחוטי, גם בגלל קרינה וגם כי המדפסת בממד והקליטה לא תהיה להיט
אם אני מפצל באיזשהי דרך את החיבור הזה לשניים, ולדוגמה יש לי חבילה של 200 מגה , המחשב יקבל מקסימום מאה מגה והמדפסת מקסימום מאה מגה?

אגב, אם יש לי הוטבוקס 2 יש אפשרות להשאיר אותו בנוסף? כדי שהוא יהיה מחובר למחשב והמדפסת ועל הדרך יפיץ גם בעצמו וויפי לחלק הקרוב אליו בבית?

שימו לב שאתם עונים על הכל, שלא בסוף תשכחו את ההתחלה

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803

שליחה

1.
הפייבר-בוקס זה הממיר הראשי, והוא חייב לשבת על יד נקודת אינטרנט כי הוא בעצם הופך להיות הנתב שלך.
לכן - אם כל האינטרנט יושב בממ"ד, שם יותקן הפייבר בוקס הראשי.

לפייבר בוקס הראשי מתחבר מוקה (Moca), רכיב להעברת תקשורת על גבי כבלי קואקס. אתה צריך אחד כזה לכל הבית, הוא פשוט מתחבר לפייבר-בוקס הראשי.

2.
המיני פייבר שנראה כמו ממיר הוט קטן, זה הממיר שישרת את היושבים בסלון, ממנו ניתן לצאת בכבל רשת אחד בלבד לסוויץ, שם תקבל כמה פורטים שרק תרצה.

את הרשת האלחוטית בסלון תקבל אוטומטית מהמיני פייבר שיתקינו, או לחלופין תוכל לייצר שם אינטרט אלחוטי בעזרת ראוטר נוסף, כלומר רשת משנית נוספת.

3.
מקריאה פה בפורום הוט לוקחים את ההוטבוקס 2 למי שמתקין פייבר-בוקס, תקרא על זה קצת בפורום ובנוסף שאל את שירות הלקוחות של הוט.

HTuser1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501

שליחה

אפשר להשאיר את ההוטבוקס אבל אז מוותרים על הפירבוקס הראשי ומקבלים שני ממירי מיני פיבר פלוס. שניהם מקליטים עצמאית ללא אפשרות שיתוף.

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@dodi88
לא הבנתי מאיזו סיבה אי אפשר לחבר את הפייברבוקס הראשי לסלון, הרי יש שם גם חיבור אנטנה, אי אפשר לחבר את המוקה למחשב בממד?
איזה הבדלים בכלל יש בין הפייברבוקס הראשי למיני?
יש לנו שני טלויזיות ולכן צריך שני ממירים שיחוברו אליהם, אז אם לא חייב לקחת שני פייבר מיני אני מעדיף שלא

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021

שליחה

Yossi10Zahavi כתב:@dodi88
לא הבנתי מאיזו סיבה אי אפשר לחבר את הפייברבוקס הראשי לסלון, הרי יש שם גם חיבור אנטנה, אי אפשר לחבר את המוקה למחשב בממד?
איזה הבדלים בכלל יש בין הפייברבוקס הראשי למיני?
יש לנו שני טלויזיות ולכן צריך שני ממירים שיחוברו אליהם, אז אם לא חייב לקחת שני פייבר מיני אני מעדיף שלא
...
המוקה נועד לקבל מהפייברבוקס/הוטבוקס קואקס+רשת ולהעבירם במיקשה אחת אל הקואקס הביתי.
אתה יכול לחבר מוקה נוסף לכל מחשב שתרצה לקבלת הרשת שם.
ההבדלים בין הפייברבוקס הראשי למיני הם רבים, תוכל למצוא הסבר מפורט באתר הוט.
בקצרה, הפייבר הראשי מכיל גם מודמים לאינטרנט ולטלפון, וגם יודע "לטפל" במיני המקושרים אליו לצורכי רשת ביתית וגישה בין כל רכיבי הפייבר(ראשי+מיני) למיניהם.
·

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@qsub00
עדיין לא ממש הבנתי איך זה מונע ממני לשים את הפייברבוקס הראשי בסלון

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הפייברבוקס הראשי צריך לשבת ליד הקואקס שאליו יתחבר, ודרכו לשאר המכשירים, אין הגבלה מלבד נוחות שלך - וכמובן נקודת חשמל...

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@qsub00
אז לפי מה שהבנתי קואקס זה כבל אנטנה?
יש לנו בבית בכל חדר חיבור אנטנה, אז זה משנה איפה לשים את הפייברבוקס?
כאמור (או שלא הזכרתי את זה) יש כרגע שני טלויזיות בבית- סלון והחדר שלי, בעתיד אני אקנה טלויזיה והנוכחית תעבור להורים שלי ומחשב בממד, הטלויזיה בסלון והחדר שלי הם בקצה אחד של הבית (תחשוב שזה בצורת מלבן- כל אחד צד אחר), בקצה השני של הבית יש את החדר של ההורים שלי והממד
הכי חשוב שיהיה שידור וויפי בסלון ובחדר שלי (החדר של ההורים שלי הוא בקיר משותף אז הקליטה בסדר שם), ולא יזיק שיהיה גם שידור וויפי באזור הממד אבל זה לא בראש סדר העדיפויות

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מן הסתם כל ממיר יהיה צמוד לטלויזיה, זה היה ברור מלכתחילה, לא?!
WIFI ורשת קווית תקבל מממיר מיני שיקבל רשת מהראשי דרך המוקה+קואקס.

יש לי תחושה שלא טרחת כלל להיכנס לאתר HOT ולקרוא שם את ההסברים על מבנה המערכת, וחבל...

kobi_lo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 727

שליחה

האמת שגם אני לא הבנתי מה שכתבתם, דווקא הסתכלתי באתר של הוט.
הפייבר לא מתחבר לתשתית אינטרנט באמצעות הקוואקס כמו ההוטבוקס?
אני מעוניין שהפייבר ימוקם ליד הטלוויזה ושאר הציוד כדי לחבר אותם קווית לפייברבוקס.
כרגע אני מחובר בתשתית אינטרנט הוט (בנקודה מרוחקת יחסית מהטלוויזה והציוד שלי) ושירותי הטלוויזיה שלי יס.
אני מעוניין לבטל את נקודת האינטרנט (או פשוט לא להשתמש בה) ובמקומה להשתמש בפייברבוקס שימוקם ליד הטלוויזיה.
נ.ב יש לי טלוויזה אחת

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”