עזרה בהפעלת HDR מ PC
יש לי טלוויזה הייסנס 75K700 עם העדכון הבריטי כך שיש לי "מצב תמונה" נפרד שנקרא HDR שמופעל אוטומטית כאשר מוקרן תוכן מותאם.
כאשר אני מפעיל סרטי HDR מהרד דיסק שמחובר בUSB אז אין שום בעיה והמצב תמונה משתנה אוטומטית
הבעיה היא שכאשר אני מפעיל את אותם סרטים (סרטים מלאים או סרטוני הדגמה כמו השח-מט המפורסם) מהמחשב שמחובר בHDMI המצב תמונה HDR לא מופעל ואני לא מצליח להבין למה.
הכרטיס מסך שלי תומך ב HDMI 2.0, זה GTX1080, ואכן אני מקבל צבע מלא (RGB) ב4K.
אמנם המחשב עובר קודם לרסיבר יאמהה RV-679 אבל הוא תומך ב HDR וגם הבעיה נשארת כאשר אני מחבר את המחשב ישירות.
ניסיתי להפעיל את הסרטונים דרך מגוון תוכנות ווידאו ואף אחת לא הצליחה להעביר את מצב התמונה ל HDR.
הבנתי מאחרים שבNividia shield, Xbox S וב PS4 pro זה עובד וגם הם מחוברים דרך HDMI
מה אני עושה לא בסדר?
כאשר אני מפעיל סרטי HDR מהרד דיסק שמחובר בUSB אז אין שום בעיה והמצב תמונה משתנה אוטומטית
הבעיה היא שכאשר אני מפעיל את אותם סרטים (סרטים מלאים או סרטוני הדגמה כמו השח-מט המפורסם) מהמחשב שמחובר בHDMI המצב תמונה HDR לא מופעל ואני לא מצליח להבין למה.
הכרטיס מסך שלי תומך ב HDMI 2.0, זה GTX1080, ואכן אני מקבל צבע מלא (RGB) ב4K.
אמנם המחשב עובר קודם לרסיבר יאמהה RV-679 אבל הוא תומך ב HDR וגם הבעיה נשארת כאשר אני מחבר את המחשב ישירות.
ניסיתי להפעיל את הסרטונים דרך מגוון תוכנות ווידאו ואף אחת לא הצליחה להעביר את מצב התמונה ל HDR.
הבנתי מאחרים שבNividia shield, Xbox S וב PS4 pro זה עובד וגם הם מחוברים דרך HDMI
מה אני עושה לא בסדר?
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אתה צריך תוכנה שתדע לזהות תוכן HDR, להציג אותו כהלכה, ולהגיד לטלויזיה "היי טלויזיה, אני מאכיל אותך HDR אז תעברי למצב HDR בבקשה".
זאת קצת הבעיה כרגע, שאין מצד התוכנות עדיין תמיכה ב-HDR, עד כמה שידוע לי לפחות.
יש ל-Windows את המשחק Shadow warrior 2 שתומך ב-HDR למשל, אבל מצד נגני הוידאו התמיכה עוד לא שם כל כך..
דבר הכי קרוב לזה, זה MPC HC עם madVR שיודע "להעביר" תוכן HDR למסך, אבל עד כמה שאני הבנתי צריך להכריח את המסך להכנס למצב HDR ידנית, אם זה אפשרי בכלל, ובכלל כל הפרוצדורה הזאת לא נשמעת כל כך טובה לאיכות התמונה.
זאת קצת הבעיה כרגע, שאין מצד התוכנות עדיין תמיכה ב-HDR, עד כמה שידוע לי לפחות.
יש ל-Windows את המשחק Shadow warrior 2 שתומך ב-HDR למשל, אבל מצד נגני הוידאו התמיכה עוד לא שם כל כך..
דבר הכי קרוב לזה, זה MPC HC עם madVR שיודע "להעביר" תוכן HDR למסך, אבל עד כמה שאני הבנתי צריך להכריח את המסך להכנס למצב HDR ידנית, אם זה אפשרי בכלל, ובכלל כל הפרוצדורה הזאת לא נשמעת כל כך טובה לאיכות התמונה.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
מה נשמע?
יש לי אותו מסך עם אותה גרסה
לא יודע מה ההתלהבות מHDR
נראה יותר גרוע ממצב STANDARD
בנטפליקס ואמזון נראה על הפנים...
סרטוני הדגמה נראים יפים שמריצים אותם עם הנגן המובנה של הטלויזיה...
דווקא אתמול ראיתי סרטון בYOUTUBE דרך CHROMECAST ULTRA שהוא תומך HDR - של סדרה בנטפליקס שנקראת MERIDIAN...וסוף סוף ראיתי על מה מדברים - היה נראה באמת מרשים...
נראה לי שהסיפור הזה של HDR עדיין לא מבושל כמו שצריך...
הצלחת בסוף לראות מהמחשב משהו תומך HDR?
לא יודע מה ההתלהבות מHDR
דווקא אתמול ראיתי סרטון בYOUTUBE דרך CHROMECAST ULTRA שהוא תומך HDR - של סדרה בנטפליקס שנקראת MERIDIAN...וסוף סוף ראיתי על מה מדברים - היה נראה באמת מרשים...
הצלחת בסוף לראות מהמחשב משהו תומך HDR?
@bar333
·
היי ותודה
הסרטוני הדגמה ב USB נראים מטורף פשוט, איזה כיף שאתה רואה שמש בסרט והיא מסנוורת אותך.
האמת שגם במחשב בלי מצב תמונה HDR הם נראים מעולה
הchromecast ultra שאתה מציין זה לדעתי מכשיר חיצוני כמו ה nivida shield לכן זה שהוא משדר HDR לא מפתיע אותי
אני רוצה שיעבוד מהמחשב
אני אנסה בסופ"ש את הShadow warrior 2 רק כדי שתנוח דעתי שזה עובד ואדווח לכם.
אם למישהו יש תוכנה (חינמית עדיף) שידוע שהיא עובדת אשמח לשמוע
·
היי ותודה
הסרטוני הדגמה ב USB נראים מטורף פשוט, איזה כיף שאתה רואה שמש בסרט והיא מסנוורת אותך.
האמת שגם במחשב בלי מצב תמונה HDR הם נראים מעולה
הchromecast ultra שאתה מציין זה לדעתי מכשיר חיצוני כמו ה nivida shield לכן זה שהוא משדר HDR לא מפתיע אותי
אני רוצה שיעבוד מהמחשב
אני אנסה בסופ"ש את הShadow warrior 2 רק כדי שתנוח דעתי שזה עובד ואדווח לכם.
אם למישהו יש תוכנה (חינמית עדיף) שידוע שהיא עובדת אשמח לשמוע
@bar333
·
משתי סיבות
1. אני רוצה שהתוכן יעבור דרך הרסיבר כדי שאני אוכל לשמוע. TrueHD ו HD master audio חשובים לי לא פחות מאיכות תמונה
2. אני רוצה נוחות, הכול אצלי עובר דרך המחשב
גילוי נאות, לא יודע מה זה NAS אבל ברור לי שאני יכול לחבר הרד דיסק חיצוני ישירות לטלוויזיה ולראות מה שבא לי
אולי אני יכול גם דרך הרשת כי גם המחשב וגם הטלוויזיה מחוברים לרשת הביתית.
חשבתי לקנות nividia shield כי לכאורה זה יאפשר לי לשדר מהמחשב לכל החדרים בבית אבל זה סתם לזרוק כסף כי אני לא באמת צריך אותו . אני אחליט עוד מעט כשיצא הדור החדש, אומרים שהם יהיו מאוד קטנים.
·
משתי סיבות
1. אני רוצה שהתוכן יעבור דרך הרסיבר כדי שאני אוכל לשמוע. TrueHD ו HD master audio חשובים לי לא פחות מאיכות תמונה
2. אני רוצה נוחות, הכול אצלי עובר דרך המחשב
גילוי נאות, לא יודע מה זה NAS אבל ברור לי שאני יכול לחבר הרד דיסק חיצוני ישירות לטלוויזיה ולראות מה שבא לי
אולי אני יכול גם דרך הרשת כי גם המחשב וגם הטלוויזיה מחוברים לרשת הביתית.
חשבתי לקנות nividia shield כי לכאורה זה יאפשר לי לשדר מהמחשב לכל החדרים בבית אבל זה סתם לזרוק כסף כי אני לא באמת צריך אותו . אני אחליט עוד מעט כשיצא הדור החדש, אומרים שהם יהיו מאוד קטנים.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73356
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
בדקתי ו shadow warrior 2 לא מעביר את מצב התמונה ל HDR, זה נשאר "מחוק" (greyed out). כן אפשר לסמן באפשרויות של המשחק להפעיל מסך HDR. לא יודע האם זה אומר משהו.
אני כבר מכיר את ה5Kplayer הזה כי בחיפוש בגוגל המליצו עליו אבל גם הוא לא מפעיל את המצב תמונה HDR וגם הוא נגן נוראי בלי קשר. הוא מתקשה לנגן ומציג מקוטעים קבצים שנגנים אחרים מציגים יופי.
אני כבר מכיר את ה5Kplayer הזה כי בחיפוש בגוגל המליצו עליו אבל גם הוא לא מפעיל את המצב תמונה HDR וגם הוא נגן נוראי בלי קשר. הוא מתקשה לנגן ומציג מקוטעים קבצים שנגנים אחרים מציגים יופי.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73356
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
לא שידוע לי, זה הדבר היחיד שחיפוש מהיר בגוגל מצא בהקשר של תוכנות שמיגות HDT ב PC.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
·bar333 כתב:מה נשמע?
לא יודע מה ההתלהבות מHDR
הצלחת בסוף לראות מהמחשב משהו תומך HDR?...
אל תשכח שעדיין מדובר במסך LOW-END עם יכולות מאוד מאוד מצומצמות.
ב-KS9500 ממש נפלה לי הלסת לרצפה כשראיתי 4K HDR בפעם הראשונה.
ההבדל הוא בהחלט משמעותי.
@9xcalibur9
·
לא יודע מאיפה לקחת את זה שזה מסך low end... בכל אופן מתגובות שונות ברחבי הרשת על מסכי "מותג" כמו סמסונג, סוני וlg, נראה רע ברוב תכני הhdr בנטפליקס... לא המצאה שלי... למרות שלדוגמא rip של mad max עם hdr היה נראה טוב אצלי וגם איזה סרטון שנקרא meridian מנטפליקס שראיתי דרך youtube ולא דרך נטפליקס שם נראה גרוע... היה נראה טוב, אני מניח שזה תלוי תוכן
·
לא יודע מאיפה לקחת את זה שזה מסך low end... בכל אופן מתגובות שונות ברחבי הרשת על מסכי "מותג" כמו סמסונג, סוני וlg, נראה רע ברוב תכני הhdr בנטפליקס... לא המצאה שלי... למרות שלדוגמא rip של mad max עם hdr היה נראה טוב אצלי וגם איזה סרטון שנקרא meridian מנטפליקס שראיתי דרך youtube ולא דרך נטפליקס שם נראה גרוע... היה נראה טוב, אני מניח שזה תלוי תוכן
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20181
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
זה לא מסך high-end, אין לו רמת תאורה גבוהה במיוחד ויותר חשוב מזה, אין לו גאמוט צבעים רחב.
שני הדברים האלה דיי חשובים עבור תוכן HDR.
אני דיי בטוח שהתייחסו לנושא הזה בעבר. HDR יאפשר שיפור משמשעותי מאד באיכות התמונה, אבל כדי באמת לראות את ההבדל צריך מסך שמסוגל להציג את התוכן כמו שצריך.
מצפיה בכמה תכנים ב-HDR על המסך החדש שלי, גם אותי זה לא הרשים במיוחד. אבל המסך פשוט לא באמת עונה על הדרישות של HDR בשביל באמת לראות את ההבדל והשיפור. עדיין יש הבדל, הוא פשוט לא ממש גדול או מורגש.
שני הדברים האלה דיי חשובים עבור תוכן HDR.
אני דיי בטוח שהתייחסו לנושא הזה בעבר. HDR יאפשר שיפור משמשעותי מאד באיכות התמונה, אבל כדי באמת לראות את ההבדל צריך מסך שמסוגל להציג את התוכן כמו שצריך.
מצפיה בכמה תכנים ב-HDR על המסך החדש שלי, גם אותי זה לא הרשים במיוחד. אבל המסך פשוט לא באמת עונה על הדרישות של HDR בשביל באמת לראות את ההבדל והשיפור. עדיין יש הבדל, הוא פשוט לא ממש גדול או מורגש.
לא צריך להיעלב מהמונח low end למרות שהמונח הפוליטלי קורקט היום הוא budget
אני ממש גאה במסך, תמונה נהדרת בקצת יותר מ10K שקל ל75" (לא יודע מה המחיר היום), לא צריך להפתיע אף אחד שמסכים שעולים 20K יהיו יותר טובים ו30K עוד יותר וכן הלאה...
אני רק רוצה ללמוד איך ממצים את יכולות המסך שיש לי ע"י ללמוד איך מפעילים את הHDR מהמחשב.
עכשיו אני ממש סקרן לראות KS9500 ב 4K HDR, אבל לא מספיק כדי ממש למצוא אולם תצוגה.
ממילא אין לי כסף לקנות אותה, כמה היא עולה בזאפ רשום שהדגם הכי קרוב ה78" עולה 50K שקל
אני ממש גאה במסך, תמונה נהדרת בקצת יותר מ10K שקל ל75" (לא יודע מה המחיר היום), לא צריך להפתיע אף אחד שמסכים שעולים 20K יהיו יותר טובים ו30K עוד יותר וכן הלאה...
אני רק רוצה ללמוד איך ממצים את יכולות המסך שיש לי ע"י ללמוד איך מפעילים את הHDR מהמחשב.
עכשיו אני ממש סקרן לראות KS9500 ב 4K HDR, אבל לא מספיק כדי ממש למצוא אולם תצוגה.
ממילא אין לי כסף לקנות אותה, כמה היא עולה בזאפ רשום שהדגם הכי קרוב ה78" עולה 50K שקל
אין גם איך לראות ועל מה לראות
בנטפליקס ואמזון נראה פשוט על הפנים...ואני מדובר גם על צפייה דרך roku premiere+, וגם דרך CHROMECAST ULTRA
אבל דווקא דרך YOUTUBE דרך CHROMECAST ראיתי כמה סרטונים שנראו טוב...
סרט של MAD-MAX - איזשהו RIP של BLUERAY בגודל 50 גיגה - של HDLEADER או משהו כזה - נראה טוב בצפייה דרך הנגן של
הטלויזיה...ככה שלא ברור לי איפה הבעיה...כמו שכבר ציינתי רבים מתלוננים בפורומים השונים ברשת - שבנטלפיקס ואמזון לא רואים טוב
HDR - ולא על מסך מסוג מסוים...לפי דעתי העניין הזה עדיין לא מפותח דיו ואין מספיק תכנים לבדיקה...
וגם שכבר רואים בHDR - ואכן רואים איזשהו שינוי - לא בטוח שאני אוהב את המראה הזה...עדיין לא החלטתי...אני מניח שזה גם עניין של טעם...לדוגמא בסרט של MAD-MAX - חולות המדבר נראים מאד חמים - סוג של כתום - והצבעים מאד חמים ומודגשים - אני יכול להבין אולי מה אנשים מוצאים בזה - אני אישית לא יודע אם אני אוהב תמונה "חמה" או "בהירה וחמה" - לפעמים דווקא המראה ה"רגיל" עדיף...
בנטפליקס ואמזון נראה פשוט על הפנים...ואני מדובר גם על צפייה דרך roku premiere+, וגם דרך CHROMECAST ULTRA
אבל דווקא דרך YOUTUBE דרך CHROMECAST ראיתי כמה סרטונים שנראו טוב...
סרט של MAD-MAX - איזשהו RIP של BLUERAY בגודל 50 גיגה - של HDLEADER או משהו כזה - נראה טוב בצפייה דרך הנגן של
הטלויזיה...ככה שלא ברור לי איפה הבעיה...כמו שכבר ציינתי רבים מתלוננים בפורומים השונים ברשת - שבנטלפיקס ואמזון לא רואים טוב
HDR - ולא על מסך מסוג מסוים...לפי דעתי העניין הזה עדיין לא מפותח דיו ואין מספיק תכנים לבדיקה...
וגם שכבר רואים בHDR - ואכן רואים איזשהו שינוי - לא בטוח שאני אוהב את המראה הזה...עדיין לא החלטתי...אני מניח שזה גם עניין של טעם...לדוגמא בסרט של MAD-MAX - חולות המדבר נראים מאד חמים - סוג של כתום - והצבעים מאד חמים ומודגשים - אני יכול להבין אולי מה אנשים מוצאים בזה - אני אישית לא יודע אם אני אוהב תמונה "חמה" או "בהירה וחמה" - לפעמים דווקא המראה ה"רגיל" עדיף...
בסרט של 12 דקות שנקרא MERIDIAN (של נטפליקס - שנראה גרוע בנטפליקס) שראיתי דרך YOUTUBE בCHROMECAST ULTRA דווקא התרשמתי מאד לטובה...יש שם סצנה - של 2 בלשים שיושבים במשרד - והחדר חשוך - אבל אחד הבלשים יושב על שולחן - מול חלון - ומהחלון נכנס אור - - לא יודע איך להסביר את זה - אבל האור הזה בHDR - שמאיר על הפנים של אותו בלש - היה משהו מרשים במיוחד...קשה להסביר את זה...וגם בהמשך שהבלש הזה מסתובב שם על חוף הים - הצבע של המים והחול...יש לך הרגשה כאילו אתה רואה משהו אמיתי - כלומר כאילו המים אמיתיים ולא תמונה...מאד קשה להסביר את זה...
מצד שני - דרך נטלפיקס - התמונה נראית חיוורת וחסרת חיים וצבע...אני לא יודע אם זה קטע של מכשיר או מזרים כזה או אחר או שזה תוכן כזה או אחר...
מצד שני - דרך נטלפיקס - התמונה נראית חיוורת וחסרת חיים וצבע...אני לא יודע אם זה קטע של מכשיר או מזרים כזה או אחר או שזה תוכן כזה או אחר...