PDP-42MXE10 או PDP-427XA

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
tany פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני עומד בפני רכישת פלזמה מבית פיוניר.
אני לא מושג בטכנולגיות של פלזמה. הבנתי ש - 427 היא בטכנולוגיית pure black2 בעוד ש MXE10 בטכנולגיית pure black, כלומר השחור של 427 יותר טוב.
מצד שני ל - MXE10 יש יותר פונקציות בנושא חיבורי PC. אני מתלבט.
אודה לעזרתכם

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78876
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

חשוב להבין את ההבדל המהותי יותר בין המודלים.

ה-427 (והאח הגדול שלו 4270) הם מסכים ביתיים.

ה-MXE10 הוא מסך מקצועי. יש לו יתרונות על ה-427 (ועל מסכים אחרים) בכך שהוא חזק יותר בהתממשקות לכל דבר זז. הוא בר כיול הרבה יותר מדוייק מכל פלאזמה 42" אחרת שבחנתי. הוא גם עובד בכמעט כל תדר שיזרקו לעברו ב-NATIVE RATE. לכן, עבורי הוא המסך HD READY היחיד שאני כרגע יכול הייתי לשדרג אליו. מדוע? כי אני עובד עם מעבדי תמונה חיצוניים ואני זקוק לכל פיצ'ר ואופציה שנוגעת לנושא הזה. במקרה שלי אין מסך כרגע בשוק שמסוגל להתחרות בו.

לגבי אנשים "נורמליים" יותר, שלא זקוקים לכיול מדוייק כ"כ, ויעדיפו עיצוב טיפה יותר אטרקטיבי (המסך שלי נראה מאוד פשוט, מי שבמקרה מגיע לצפות והמסך כבוי יחשוב שמדובר במסך מלפני שנתיים שלוש בגלל העיצוב החיצוני "התעשייתי" שלו), רמקולים מובנים וכו' - צריך ללכת על האחים הביתיים של המסך.

מבחינת רמת שחורים, ה-MXE10 משתמש בפאנל אחר לחלוטין. הוא יצא די מזמן, אבל הפאנל שלו הקדים את זמנו והוא בעל יחס ניגודיות כמעט זהה ל-427. לא העמדתי אותם מעולם זה לצד זה, וגם ה-427 מעולם לא נמדד אצלי בחדר הבדיקות, כך שקשה לי לומר ב-100%, אבל לדעתי הם די מקבילים ברמת השחורים שלהם.

לגבי MXE20, הוא רק הוכרז לא מזמן, ואני עדיין לא מכיר אף אחד שמחזיק אותו בארץ או בחו"ל. על הנייר, הנתונים שלו דומים (רוצה לומר זהים כמעט) ל-MXE10, אז קשה לדעת מה הוא מביא לשולחן (יתכן שזה כמו במקרים רבים פשוט אחד מהשדרוגים השנתיים שכל חברה צריכה לעשות בכדי שיראו שהיא לא קפאה על שמריה...

בקיצור מעניין לאחרונה :)

miron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

הMXE20 מביא שיפור בעיבוד התמונה אך לא ברמת השחורים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

כמובן שעבורי זה לא רלוונטי (העיבוד תמונה שלי מראש לא מסתמך על ה-MXE10...)

miron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אז פנק את עצמך בPHD9 (אבל אז יש לך בעיה בתמיכה טובה ב NATIVE RATE)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

1. PHD9 עדיין לא נמכר
2. צריך לבחון אותו בכדי לדעת אם הוא טוב יותר או פחות מהמודלים הקודמים

miron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

עניין של ימים עד שימכר.
לפי ה ADMIN GUIDE אין שינוי מהPHD8 בNATIVE RATE

שוקי
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 57
נתן תודות: 0

שליחה #8 

<הודעה מבעל עניין: נערך על ידי עפר>
שוקי שאואט ,
0546668008

tany פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

חברים,
תודה רבה על התשובות המקצועיות. "הלכתי" על ה - 42MXE10 בגלל המלצותיכם. אין ספק, מדהים. נראה קצת גדול (ולכן גם שלחתי שאלה נוספת 37 או 42), אני אנסה להתרגל ואם לא אחליף ל - 37 (אני עדיין יכול להתחרט). אגב מישהו יכול להמליץ על 37 שתומך ב - HD. ידוע לי שפיוניר לא משווקים 37. מה המלצתכם ?

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #10 

עצה שלי אל תקנה פחות מ 42
אני קניתי לסלון לפני שנה וחצי את הפיוניר 43 אינץ ועכשיו אני כבר מחפש 50 אינץ.

tany פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

כן, נכון,
זה מה שכולם ממליצים במיוחד שהיא HD.
נראה לי שאשאר איתה.
תודה.

wazowski
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37

שליחה #12 

היי,
קודם כל שאלה ל TANY:
כמה שילמת על ה 42MXE10?

דבר שני. קראתי את מה שעופר אומר על ההבדל בין הדגמים הביתיים (427XA או 4270XA) לעומת המסך המסחרי 42MXE10 וגם הלכתי לראות אצל ט.ר.
אולי זה קצת שטחי אבל העיצוב של ה 42MXE10 באמת רחוק שנות אור מהעיצוב הנוצץ של הדגמים הביתיים. בתור רהיט שתופס חלק נכבד מתשומת הלב בסלון, זה משמעותי עבורי.

מצד שני אני מתכוון לחבר את המסך ל HTPC חזק וחשוב לי לקבל תוצאות טובות. אני מבין ש MXE תומך בכל תדר אפשרי ב NATIVE RATE והוא מאוד גמיש בכוון שלו. אין לי כוונה לבצע כיול מקצועי וגם אין לי צורך בתמיכה בכל תדר אפשרי אבל מאוד חשוב לי שהמסך כן יעבוד ב NATIVE RATE בחיבור למחשב.

עברתי על ההוראות של ה 427 וחרשתי באינטרנט עשרות אתרים אבל עדיין לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית האם ה 427 יכול לעבוד ב NATIVE RATE או לא.
PIONEER משתמשת במושג של DOT BY DOT אבל התמיכה היא רק דרך כניסת PC אנלוגית ואני כמובן מעוניין לחבר ב HDMI.

האם מישהו יכול לפתור את התעלומה? ולעזור לי להחליט סוף סוף בין 427 ל MXE ?

בנוסף, יש עניין טכני שלא ברור לי. ה ASPECT RATIO של המסך הוא 16:9 כמובן, אבל מימדי הפיקסלים שונים 1024/768 לא שווה ל 16/9.
במקרה כזה, אם עובדים ב NATIVE RATE, מה קורה לפרופורציות של התמונה??
הרי הרעיון הוא לקחת כל פיקסל שמקודד באופן דיגיטליבקובץ הוידאו ולמפות אותו לבדיוק פיקסל אחד של המסך. איך זה אפשרי ללא ביצוע SCALING?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

wazowski,

זה פשוט מאוד. ה-MXE10 הוא המסך 42" פלאזמה היחיד בארץ כיום שמסוגל לעבוד ב-NATIVE RATE ב-50HZ.

ותאמין לי חרשתי את כולם...

הפיקסלים ב-MXE10 (ודרך אגב, בכל מסכי פלאזמה 42" HD READY) הם לא ריבועיים ולכן זה דורש ממקור הוידאו להתאים עצמו לפיקסלים לא ריבועיים.

אני עובד עם מעבד וידאו ולכן אין לי כל בעיה לגרום לזה לעבוד. ב-PC זה יותר קשה (זה כבר תלוי בתוכנת ה-HTPC שלך).

wazowski
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

תודה עופר.

אין לי פרוססור ולא נראה לי שארכוש בקרוב.

המחשב מריץ XP. כרטיס מסך 7950GT. הייתי מעוניין לראות את ה DESKTOP בפרופורציות נכונות.
משתמש בתוכנות גרפיות כמו MAYA.
סרטי HD דרך POWERDVD או MPC ב 1080i / 1080p / 720p .

עד כמה העניין של NATIVE RESOLUTION יהיה משמעותי?
אני מניח שתדר גבוה כמו FONT - ים לא יראו מי יודע מה על ה 427 אחרי תיקון OVERSCAN של ה DRIVER של ה NVIDIA. האם זה גם מורגש בתכני וידאו? הרי בוידאו גם ככה יש SCALING שמבצע הכרטיס מסך והתמונה נוטה להכיל תדרים נמוכים יותר.

חסרון נוסף של ה MXE לעומת ה 427 זה הכניסה הבודדת של DVI לעומת 2 כניסות HDMI ב 427. יש לי מיתוג של של 2 כניסות HDMI ברסיבר אבל נראה לי שבשנה הקרובה מספר כניסות ה HDMI שאצטרך יגדל משמעותית - PLAYSTATION 3, הוט בשידורי נסיון ל HD...
HTPC ואולי גם OPPO.
האם יש פתרונות יצירתיים למצוקת הכניסות ב HDMI?
בנוסף, נניח שאני ממתג ברסיבר את ה HDMI, האם יש אפשרות לשמור בפלזמות של פיוניר הכוון של הפלאזמה בזכון עבור מקורות שונים כך שלמרות שאני משתמש ב DVI\HDMI יחיד וממתג דרך רסיבר או מתג אחר, אני אוכל במהירות להחליף את הגדרות התמונה כך שיתאימו ל SOURCE הנכון?

שאלה נוספת היא חיבור RGB ב MXE10. יש לו חיבור BNC בלבד. מה זה אומר לגבי חיבור ממיר של הוט ב RGB. האם זה אפשרי?

תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

לגבי פתרונות יצירתיים.

בהחלט יש - ממתגי HDMI ו-DVI. זה הכיוון צריך להיות.

צור קשר עם חיים אלאלוף מחברת קרמר בירושליים, הם מייצרים ממתגים כאלה. אני מקווה שהם יציעו לנו מבצע בהמשך למכשירים הללו, לדעתי יהיה להם לא מעט ביקוש בקרב חברי האתר.

wazowski
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

אז בהנחה שאני משתמש במתג כזה, האם יש דרך לזכור כווני מסך שונים עבור כניסות שונות? הרי המסך לא יודע שאני ממתג כניסה אחרת כל פעם.

מה לגבי ה RGB ב 42MXE10?

ומה בעניין יחס הפיקסלים הנכון בהתאם לשימושים שצייניתי?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

יש מסכים שיש להם "זכרונות" שונים (NEC 42XR4, למשל). במקרים אחרים אפשר יהיה לעשות את זה אם אתה משתמש ברזולוציות שונות במכשירים (מה שבעצם גורם להם להיכנס לזכרונות שונים).

לא הבנתי את השאלה לגבי RGB. אתה מתכוון חיבור ממיר מ-SCART?

האמת המביישת היא שאני לא זוכר, אני מחובר אחרת ופשוט לא זוכר אם יש כניסה כזו, אני אבדוק.

לגבי יחס פיקסלים, זה תצטרך להסדיר עם המחשב - זו לא מגבלה של המסך. יש תוכנות שמתמודדות עם זה היטב, אני לא מומחה גדול בעניין הזה אז אשאיר זאת לאחרים. המגבלה, אגב, זהה לכל פלאזמה 42" HD שתמצא - בשביל פיקסלים ריבועיים בגדלים הללו צריך מסך LCD.

wazowski
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

1) תן לי לראות אם הבנתי אותך. נניח שיש לי מסך של פיויניר (MXE10 או 427) ומתג HDMI\DVI. לכניסה A אני מחבר HTPC שמוציא 1024/768 (NATIVE RATE).
לכניסה B אני מחבר PLAYSTATION 3 או ממיר עתידני ש לHOT עם יציאת HDMI ומקנפג אותו להוציא 720P למשל.
ברגע שאני מבצע SWITCH במתג, כל ההגדרות של התמונה במסך יישתנו בגלל שזו רזולוציה שונה והמסך מזהה זאת??

2) לגבי RGB. לפי המפרט באתר של PIONEER אין חיבורי SCART בכלל ובפרט אין RGB דרך SCART. אם כך מה הדרך לחבר ממיר HOT? האם יש קבל שממיר RGB ב SCART ל BNC?? האם כדאי לקנות TRANSCODER מ RGB ל COMPONENT? או שאולי להסתפק ב SVIDEO ולתת ל 604 שלי לבצע UPCONVERSION ל COMPONENT?

3) עד כמה עניין ה NATIVE RATE קריטי. בהנחה שאין לי כוונה להשתמש בפרוססור אלא רק ב HTPC? האם זה באמת יהיה הבדל ניכר אם אקח מסך שלא תומך בזה או שזה רק עניין של עוט טיפ טיפה סחיטה של איכות מהמסך שתורגש אך ורק בתדר גבוה מאוד כמו FONT-ים?

4) מישהו אחר חוץ מעופר מכיר את עניין הפיקסלים המלבניים שהוזכר ויכול לייעץ?

תודה על כל העזרה!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

1. בדיוק. זה יעבוד על מרבית המסכים הטריק הזה.

2. טרנסקודר לקומפוננט או SVIDEO

3. אפשר לומר ככה. זה המסך השני שלי שהוא HDTV והחלפתי למסך הזה בעיקר בגלל ה-NATIVE RATE. ההבדל בחדות דרמטי. אני לא משתמש במחשב, אבל גם ב-SDTV וגם ב-HDTV עבורי ההבדל הוא שמיים וארץ.

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

שליחה #20 

wazowski כתב:1)

2) לגבי RGB. לפי המפרט באתר של PIONEER אין חיבורי SCART בכלל ובפרט אין RGB דרך SCART. אם כך מה הדרך לחבר ממיר HOT? האם יש קבל שממיר RGB ב SCART ל BNC?? האם כדאי לקנות TRANSCODER מ RGB ל COMPONENT? או שאולי להסתפק ב SVIDEO ולתת ל 604 שלי לבצע UPCONVERSION ל COMPONENT?

תודה על כל העזרה!
...
איזה כניסות BNC יש לך? ב PANASONIC יש R,G,B,H,V ואפשר לחבר כבל RGBS (SCART TO 4BNC) ל R G B H. אפשר לקנות או להרכיב בעצמך (יש שירשור במדריכים אם אני לא טועה) או לקנות כבל SCART TO 4RCA ולחבר קונטורים BNC. או גם כבל SCART TO RGB + קונקטורים BNC שתחבר ל R G B כמובן פלוס כבל RCA 75 OHM שתחבר מיציאת COMPOSITE מהממיר לכניסה H בחיבור קונקטור BNC גם.

עריכה: בדקתי, יש את הכניסות הדרושות.

השאלה היא האם יש לך את 4 הכניסות הדרושות בפלזמה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”