דמפינג פקטור 15 (8 אוהם) מהווה בעיה ?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #1 

האם תהיה בעיה למגבר לשלוט היטב בבס ?

נתוני הרמקול:
Impedance: 6Ω
Sensitivity: 91 dB SPL.
Power Hnadling: 150 W RMS

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #2 

DF הוא היחס שבין עכבת הרמקולים בתוספת התנגדות החיווט לבין עכבת המוצא. המספר המתקבל מציין את יכולת המגבר לשלוט בעצירתו של קונוס הרמקול לאחר מהלכו. זה ניכר בתדרים של מתחת ל-150 הרץ ובעיקר כאשר הגודל והמשקל של הוופרים משמעותי. על רוב המומחים מוסכם שצריך לפחות פקטור של 20 כדי להימנע ממריחות של בסים ולקבל דעיכה נכונה. על פניו, 15 נשמע נמוך מידי.

כדי לדעת, מה שבאמת מעניין אותנו היא עכבת המוצא של המגבר. את זה היצרנים לא תמיד מציינים אבל אפשר להסיק את הנתון על-ידי חלוקת העכבה המינימלית (לא ציינת) של המגבר ב-DF. אם נניח שמדובר ב-4 אוהם - אז יש לנו עכבת מוצא של 15\4 = 0.266 אוהם.

עוד חשוב לנו ולא ציינת, זה התנגדות החיווט. נניח שאתה משתמש בחיווט בקוטר 2 מילימטר ויש לך סך הכל 2 מטר אורך כבל לכל רמקול. יש לנו בערך 0.005 אוהם התנגדות למטר, כך שאנו מדברים על תוספת התנגדות של 0.01 אוהם בכל צד.

כדי לחשב DF ניקח את עכבת הרמקולים ונחלק בעכבת המוצא של המגבר, שאליה נוסיף את התנגדות החיווט כפול 2. כלומר (DF = 6 / (0.266+0.02 התוצאה מעט מעל 20. זה גבולי - אבל עומד במוסכמות.

ברור שאם נשתמש ברמקולים בעלי עכבה גבוהה יותר, או בחיווט עבה יותר וקצר יותר, (בעל התנגדות נמוכה יותר), נקבל DF גבוה יותר. בגדול, התשובה כבר בגוף השאלה. 15 זה נמוך. במידה והיצרן תומך בעכבת רמקולים של 6 אוהם - סביר שיורגש שיפור.

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

הנה נתוני עזר רלוונטיים נוספים:

מגבר

Speaker load impedance: 4Ω to 16Ω

כבל הרמקול
Inductance 0.002uH
Capacitance 3,100pF
Resistance 8.4mohms
Leakage 25Mohms
Impedance 8ohms

קישור: isolda speaker cables

כבל הרמקול באורך 2 מ'.

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

@Janti

חישבתי לפי הנתונים והתוצאה היא 0.72 ד"פ !
יכול להיות כזה דבר ??
·

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #5 

Janti כתב:DF הוא היחס שבין עכבת הרמקולים בתוספת התנגדות החיווט לבין עכבת המוצא. .
...
·לפי הנוסחה הזו התנגדות גדולה של הכבל תשפר את ה-DF.
אם נניח לכבל יש התנגדות של 8 אום - לפי הנוסחה, ה-DF יוכפל.

ואף מילה על החשיבות של ה-DF.

(f)
R

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אני מבולבל :roll:

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #7 

הנוסחה לחישוב DF נמצאת כאן
בצידה הסבר די ממצה

היו לי מגברים עם נתוני DF גבוהים (400 ויותר), שנשמעו פחות טוב ממגברים שנתוני ה DF שלהם היו נמוכים (50 ופחות)
החישובים האלו לדעתי, לא מובילים לשום מקום! השופט האולטימטיבי זה האוזן..
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

@harel

אחשב, תודה (f)

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

robo7 כתב:·לפי הנוסחה הזו התנגדות גדולה של הכבל תשפר את ה-DF.
אם נניח לכבל יש התנגדות של 8 אום - לפי הנוסחה, ה-DF יוכפל.
...
אולי לא הובנתי כראוי. המונה הוא עכבת העומס (רמקולים), המכנה הוא עכבת המגבר בתוספת התנגדות החיווט למטר. את התנגדות החיווט מכפילים ב-2 (הלוך וחזור). מונה גדול יותר - כמו עכבה גבוהה יותר, יציג DF גדול יותר. מכנה קטן יותר, כמו לדוגמה זה המתקבל מחיווט בעל התנגדות נמוכה יותר, יתן שוב DF גבוה יותר. את הנוסחה ציינתי כבר קודם. DF = עכבת עומס / עכבת מקור + (התנגדות חיווט למטר * 2) ולמיטב ידיעתי זו הנוסחה הנכונה. כל השאר הוא חשבון של שברים לבית ספר יסודי.
חוני כתב:חישבתי לפי הנתונים והתוצאה היא 0.72 ד"פ !
יכול להיות כזה דבר ??
·
...
לא יכול להיות. נתון ההתנגדות של הרמקולים שלך 8.4mohms מציין התנגדות לקילומטר. כדי לקבל התנגדות למטר מחלקים ב-1000. המספר הנכון הוא 0.0084 אוהם למטר. אם יש לך שני מטר כבל, ההתנגדות היא 0.0168 אוהם ובחישוב מכפילים ב-2, כלומר 0.0336 אוהם.

ננסה ביחד:

יש לך DF של 15 ב-8 אוהם ואנחנו יודעים עכשיו (לאחר שציינת זאת) שעכבת העומס המינימלית של המגבר היא 4 אוהם. לכן עכבת המוצא היא 4/15 = 0.266 אוהם. לכך נוסיף את התנגדות החיווט, (שציינתי קודם) ובמכנה יש לנו עתה 0.266 + 0.0336 = 0.2996 אוהם. במונה יש לנו עכבה של 6 אוהם. כדי לקבל DF יש לחלק 6 ב-0.2996 והתוצאה היא 20.

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

חשוב לציין את המינוחים במדוייק
1 אוהם = 1000 מילי אוהם
1 מגה אוהם = 1,000,000 אוהם (מיליון אוהם)
יש לך אתר המרה מצויין לכל המידות האלקטרוניות כאן

במגבר מועט וואטים ובחיבור לרמקולים נצילים צריך לדאוג לכבלים סבירים פלוס, ולחיבורים טובים (קונקטורים מולחמים או מהודקים מאוד וכן חיבורים טובים לטרמינלים במגבר ובבסיס הרמקולים. כי כל איבוד ולו של רבע וולט הוא משמעותי.

ל
גבי "תכונות" והתנגדות הכבלים.. (ופה יעלה יותר עשן אני בטוח)
כן .. יש שחושבים שנכול לשקלל את ההתנגדות של הכבל, אחרים חושבים שנכון לקחת בחשבון בנוסחה את העכבת השקולה "Z" (היא ההתנגדות לזרם חילופין, בתדר ידוע או נתון).
בכל מקרה כבלי רמקולים "רגילים" ו"סבירים" יהיו בעלי התנגדות נמוכה מאוד..(או מוליכות גבוהה מאוד) לכל היותר מילי אוהמים בודדים למטר.
האם השיקלול של הנתון הזה בנוסחה, ישפיע על התוצאה הסופית?? התשובה מן הסתם ברורה..

לגבי תכונות אחרות של כבלים: כמו "מאוזן" "יותר צלול בצליל הגבוה" "ברירות מעולה" אני עדין חושב בכל הכבוד:

א. המדובר באפיק מסחרי שכל העוסקים בו מקדשים את ה"רציונאלים" הלא מוכחים שבו בסופרלטיבים מפוצצים, אותם יצרנים, מיצרים כבלים עם כמויות נחושת וסגסוגות כסף בעלי יתירות מתכות שלא בהכרח מועילות להעברת האנרגיה המיטבית לרמקול. לדעתי, לא באופן שהוכך כי הוא עדיף משמעותית על הביצועים של כבל בן 3 קואדרט (או יותר) שעשוי מנחושת ברמה של 99% פלוס, שתוכל לקנות בחנות החשמל הקרובה למקום מגוריך (ראה מה חושבים PS AUDIO על כך!!!).

ב. מדובר ב"וודו" שמוכרים לציבור כמו שמוכרים לנשים קרם להגנה מפני הזדקנות, ולא בבדיקות מעבדה מקצועיות ובלתי תלויות (שמעת על יצרן כבלים שהלך למעבדה אובייקטיבית לאחרונה? או על כזה שהסכים לבדיקה בלתי תלויה של הכבלים שלו מו יצרן אחר? דהינו - בנצ'מארק)

ג. בד"כ ההבדל המהותי בן כבל חדש לישן (שהיה מותקן אצלך כמה שנים), נובע מהעובדה שכבל שתקעת לקונקטור לפני שנה או יותר מתחמצן בנקודות החיבור (גם הקונקטור על הכבל וגם בסיס הקונקטור-הטרמינאלים)
וכך -ברגע שתקעת כבל חדש (לא משנה אם זה כבל רמקול או אינטרקונקט) אתה מחדש את נקודת החיבור ומתגבר על החיבור שהתחמצן - וכך הכבל החדש שהוכנס נשמע טוב יותר....

מציע לכולנו (אני עושה זאת בעצמי):
1. נקודות חיבור (טרמינלים) במגבר וברמקולים:
להשתמש בספרי מגעים (סרביסול) ולחדש את נקודות החיבור במגבר וברמקולים (בטרמינלים של המגבר, ובטרמינלים של הרמקול) אחד לכמה חודשים
2. אינטרקונטים:
להוציא אינטרקונקטים ממקומם - לנקות עם סרביסול ומברשת שיניים (גם את הקונקטור וגם את הפלאג) - ולהחזיר בחזרה.
3. קורוזיה:
בהזדמנות הזו לבדוק שאין קורוזיה על הפלאגים ועל הקונקטורים במגבר, בפרה, במקורות ובטרמינלים של הרמקול, רוב החיבורים עשויים מתרכובות נחושת ופליז מצופות ולא מזהב טהור...
4. חיבורי חשמל:
חלק מהתקעים וכל השקעים שלנו הם שקעים שאינם יצוקים והחיבורים בהם נעשים ע"י בני אנוש (לא מכונות), מציע לפתוח תקעים ושקעים ולבדוק את אמינות החיבורים גם וויזואלית וגם מכנית (למשל שיאין חוטים רופפים וכיו"ב) זהירות עם מתח - יש לנתק 220V לפני עבודה על שקעים ותקעים!!

כל אלו, לדעתי, קודמים, חשובים יותר, מהותיים לאיכות הסאונד, וזולים הרבה יותר מהשופינג אחרי כבלים איזוטריים שעולים לא מעט!

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #11 

בכמה משפטים, אתה מעליב את אלו המחזיקים ציוד איכותי, גם אם הוא ישן.
נכון שגם חתולה לא תשים לב לאיבוד פרטים, או ניפוח תדרים אלו או אחרים
ברמות ציוד שיש כנראה לרוב חברי הפורום עם כבל זה או אחר.
אבל יש עולם ומלואו באודיו מעבר להפלר וסנסוי במאתיים דולר.
זה כמובן בא לידי ביטוי במחיר,
אבל שם נמצאים הפרטים הקטנים של הסאונד המיוחסים לכבלים.
זה כמו שינוי מנורות במגבר, רק פחות משמעותי.
אני מאוד נעלבתי, מאוד.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

harel כתב:כן .. יש שחושבים שנכול לשקלל את ההתנגדות של הכבל, אחרים חושבים שנכון לקחת בחשבון בנוסחה את העכבת השקולה "Z" (היא ההתנגדות לזרם חילופין, בתדר ידוע או נתון).
...
מי אלה האחרים ועל סמך מה הם חושבים שהעכבת המקור הנראית על ידי הרמקולים אינה כוללת את התנגדות הכבילה?
harel כתב:האם השיקלול של הנתון הזה בנוסחה, ישפיע על התוצאה הסופית?? התשובה מן הסתם ברורה..
...
מה זאת אומרת 'שקלול'? מדובר ביחס - זה מה שקורה כשמחלקים מונה במכנה. מקבלים השפעה. בחישוב DF במערכות אודיו שכוללות דריברים אלקטרומכניים, עכבת המקור המורגשת על ידי הרמקולים כוללת גם את עכבת הכבילה המקשרת.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

מה פשר הבעות התודה המרובות להודעה הקודמת? לראייתי חלקה הראשון מושתת על הנחה לא מבוססת והשאר הפרחת פולמוס אודיו נדוש שכלל לא עלה ולא באמת קשור לנושא. מה מוצא חן בעינכם בדיוק?

פותח השרשור: עזר לך הפוסט הקודם? קיבלת תשובה לשאלה? זה עזר לך להבין מה מבליל הנתונים ששפכת כאן במקום לציין מראש באיזה מגבר ואיזה רמקולים מדובר, רלוונטי להתלבטות שלך? עזר לך בקשיי החישוב?

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

החבר Janti בוקר טוב,
על מה הסערה אנני מבין? מישהו עלול לחשוב שאתה מתפרנס באופן כזה או אחר ממכירת כבלים לאודיו...

אנסה להסביר את דברי:
אחד הרציונאלים בשירשור עוסק בהתאמה של רמקולים למגבר מסוים. לא משנה איזה מגבר אבל אם זה הטריד אותך בשלב מוקדם, היית יכול לפנות ולבקש פרטים...
במקום לעשות זאת, ולבדוק את נתוני היצרן (שברוב המקרים זמינים לכל אחד) ניכנסת לחישוב העקרוני. סבבה..
אני לא מנסה להתעמת עם התשובה שלך לחישוב DF האמת זה לא מעניין אותי כלל, וישנתי הלילה מצויין בלי לזכור מה Spec Sheet מהו ה DF של המגבר שבו אני משתמש??. אך מאידך - כמובן שאיכות הכבלים (ובצידה השקעה ניכרת שאנשים מסויימים מבצעים בנושא) קשורה לנושא!
בוא נזכור אתה זה שמגן על הכללת התנגדות בכבלים בשיקלול (או ב"יחס" כפי שהגדרת זאת)

הדיון הזה דומה אגב לדיונים אחרים על אחוז העיוותים. יצרני האודיו משנות השמונים ואילך מתהדרים בנתוני עיוותים פנומנאליים! 0.001% ופחות עיוותים הרמוניים לרכיבים שונים.. מתי לאחרונה לקחת אנליזר ובדקת את אחוז העיוותים במגבר שלך? אולי אתה עשית זאת בשבוע שחלף אבל גם אם כן, הדבר חריג מאוד בנוף המקומי! אני לא בטוח שמישהו שקורא את הפוסט הזה יהיה מוכן להצהיר שהוא מסוגל לשמוע פחות מ חצי אחוז (0.5%) עיוותים הרמוניים. הסברה היא שכנראה שלא, לא כל שכן עיוותים בערכים של פחות מעשירית האחוז.

האם זה הפריע לדנון (למשל) להמשיך ולטעון שנגני ה CD שלה הם בעלי 0.001% עיוותים או פחות? כמובל שלא! זהו נתון שאין לו (לדעתי) ערך ממשי בחיי היום יום, אבל זו דרכם של יצרנים להשיג בולטות ובידול.

עובר לכך, כצרכן , הפסקתי מזמן להתעניין מהו אחוז העיוותים של הסידי שלי. אתה מוזמן לבוא לשמוע דנון כזה מול סידי עם נתונים "ירודים" ולהחליט לבד מה נשמע טוב יותר.

עד כאן לנושא החישוב ונתונים יבשים (ועבשים)

לעניין השפעות הכבילה על איכות האודיו
ברור שהמתמטיקה עובדת!~ אני לא חולק על כך.
אני רוצה להזכיר לך שאנחנו עוסקים בציוד להאזנה ביתית, בפורום ווינטאג' שבין היתר מטרתו לשפר את חווית ההאזנה.דהינו למקסם ROI (החזר השקעה)
לדעתי (ורק לדעתי) שקלול של מילי אוהמים בודדים, שמגיע רק מהחלפת כבלים "סבירים" לכבלים "מאוד איכותיים" לא יביא ברוב המקרים לשינוי מהותי שניתןן לאמוד אותו בחווית ההאזנה.

במילים אחרות, כאשר משקללים את ה "ROI" של החלפה של פריט כזה או אחר בכדי לשפר את חווית ההאזנה, צריך (שוב לדעתי) לבחון מה תהייה התרומה של החלפה כזו. אני חוזר ומציין שחברות מצוינות בתחום חושבות שאין טעם להשקיע בכבילה איזוטרית בכדי להשיג את אותו שינוי, ודי בכבל "סביר פלוס" בכדי לקבל את התרומה של החוליה הזו בשרשרת. בעצם, הסוגיה שהעלתי לדיון היא: האם מוצדק להשקיע בכבילה איזוטרית והאים התמורה המצופה מצדיקה את ההשקעה??

לדעתי התשובה היא שלילית ואסביר מדוע:
הנחה ראשונה - מערכת תשמע טוב כמו החוליה החלשה ביותר שלה (אקסיומה טורית שקשה לסתור).
הנחה שניה – כבל מעולה יהיה טוב יותר מכבל סביר באחוזים בודדים מאוד-אם לא בשברי אחוזים (אני חושב שלא יהיה ויכוח על כך.)

אם כך התרומה השולית של שידרוג "כבל סביר" ל"כבל מעולה" היא בד"כ קטנה אם בכלל היא כלל נשמעת וכפי שצין החבר GRAFITIS אתה נזקק לציוד מעולה בכדי להבחין בשינוי כה שולי לרוב הדעות.

כבר סיפרו לנו על "מבשלי כבלים" (Cable coockers) נחושת המיוצרת ללא חמצן, סגסוגות כסף בנחושת, מחזיקי כבלים (גישרונים) מעץ ליבנה אשר תומכים בכבל שלא ירעד מהבאס בחדר, מיצרים ריבונים בעוביים שונים המשמשים ככבלים, ועוד דברים איזוטריים. אין לי בעייה אם כל אלו.. אני שואל את עצמי וכך את הפורום מהו ה ROI של כל אלו? האם ניתן לשים את האצבע על ה ROI מהשדרוג?

אני רוצה להציע שכאשר אדם שואל את עצמו מה הוא יכול לעשות בכדי לקבל ROI טוב יותר מה SET UP שלו? יהיו לו כלים, אומדנים או אסטרטגיה לגבי התמורה ששיפור מסויים יביא. אלו שפועלים אסטרטגית מן הסתם עשו בראשם איזה ניתוח "פרטו" לגבי התמורה מכל שינוי מוצע ומבינים שהסדר הנכון שיביא את ה אימפקט הטוב ביותר יהיה כנראה:
· רמקולים
· מקורות (נגנים דאקים)
· הגברה (כמובן גם החלפת מנורות GRAFITIS)!
· אספקת חשמל – (שקעים, קו רשת, מייצבי מתח ומסנני פרזיטים)
· אבזרים שונים כמו כבילה

לא משנה איך נראה ה"פרטו" שלך( וניתן לקבל החלטות שונות איש איש לפי הקוים שמנחים אותו). מה שברור שהאימפקט הוא אקספונציאלי בסדר יורד, ושהדרך להשגת שיפור עוברת כפי הנראה דרך אלמנטים שונים ורבים לפני שאתה נוגע בכבילה. (דהינו לטיפול מוקדם באלמנטים רבים ושונים תמורה טובה יותר)

עכשיו שנגענו בכבילה, אני מזמין אותך עם כל כבל רמקול של כל יצרן בעלות של עד~ 1000$ לעשות השוואת A-B מול כבל שאייצר לבד (תגיד לי איזה אורך הכבל כדי שאייצר אחד באותו אורך). במבחן עיוור שיעשה צד שלישי.. בו נראה אם אתה מסוגל להבדיל בין שני כבלים כאלו.

בשולי הדברים, אספר לך שישב אצלי לפני שנתיים אדם מבוגר, מיושב בדעתו ובעל השכלה הנדסית. שפוי לכל הדעות ובקיצור אחד משלנו. הוא קנה כחודש קודם לכן כבל מתח למגבר ב 10,000 ש"ח. ולא יכל להסביר לי מהו השיפור שהוא קיבל מהכבל הזה....

לעניין התגובה לכותב "פותח השירשור"
כותב השרשור רשאי אבל לא חייב לענות לך, או להביע את תודתו.
אם הוא קיבל תשובה לשאלה האם הדבר יניע אותו לשנות איזו החלטה מההחלטות שכבר קיבל או יקבל בעתיד - רק לו הפתרונים אבל זו נראת לי דרך לא נכונה לעודד אותו לשתף אותך בלבטים שלו...

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #15 

Janti כתב:מה פשר הבעות התודה המרובות להודעה הקודמת?
...
הבעת תודה באתר זה = לעתים תכופות גם להזדהות עם הנאמר.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

ה'חבר הראל' נתבקש להציג סימוכין ל-" יש שחושבים שנכול לשקלל את ההתנגדות של הכבל, אחרים חושבים שנכון לקחת בחשבון בנוסחה את העכבת השקולה "Z" (היא ההתנגדות לזרם חילופין, בתדר ידוע או נתון). ". אם יכול לעשות כן - זו התגובה המצופה. אם אינו יכול, הפוסט הארוך והמייגע הוא בחזקת דעה אישית ואודה לו אם ימנע בעתיד מהצגת דעותיו כעובדות מוגמרות ומהסברים מייגעים שאינם קשורים לנושא, גם אם מעוררים אמפתיה והזדהות בקרב אחרים. זהו לטעמי פופוליזם זול.

היות והנושא הוא DF, היה מקום לציין שיטות מקובלות בתחום לטיפול בערכים צנועים בדרייברים מסיביים וגדולים בתדרים נמוכים ללא קשר לכבילה. לדוגמה בי-אמפינג, או שימוש ברשתות קרוס חיצוניות בין הרמקול למגבר כדי לתמרן את העכבות המוצגות לעומס. זה, באופן טבעי, לא מופיע בתוצאות החיפוש הראשונות בגוגל, בניגוד לקישור של החבר - אך רללונטי לנושא במונים יותר מאשר כבילה.

את הסערה חולל החבר בעצמו ומי שמבין מדברי שיש לפרנסתי קשר לכבילה הוא אוויל חובב קונספירציות. הרמיזה אינה במקומה! חדל לייצר דיכוטומיה מבוססת אגו נפוח, תן קצת קרדיט לקוראים האחרים, והתייחס למה שנשאלת. יש גבול לתוכן נמוך!

אודה לחבר הראל אם גם יחדל לייצג על דעת עצמו אחרים אשר אליהם הופנתה שאילתה. זכויותיהם וחובותיהם במסגרת חופש הביטוי וחוקי האתר אמורות להיות נהירות להם גם ללא התערבותו. השאילתות היו רטוריות. מטרתן לעודד חשיבה במקום מחוות רפלקסיביות. יעסוק נא במהות במקום בתמרון דעת קהל.

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #17 

ובכלל,
חבר פורום ותיק נעלב,
ולאף אחד מחברי הפורום זה לא מזיז.
חברים עעללקק.

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

GRAFITIS - התייחסתי בפוסט מס' 14#קבל התנצלות בשנית - אני מסכים עם דבריך:
"אבל שם נמצאים הפרטים הקטנים של הסאונד המיוחסים לכבלים.
זה כמו שינוי מנורות במגבר, רק פחות משמעותי.
אני מאוד נעלבתי, מאוד"
כמובן שהחלפת מנורות למנורות איכותיות והחלפת כבילה לכבילה איכותית תשפר את איכות הסאונד.
כל מה שאמרתי הוא שלא חייבים לקנות ביוקר מה שניתן לעשות לבד ובטח לא ללכת ולרכוש "וודו" שהוא אינו מוכח מדעית

החבר Janti, אני בוחר על מה לכתוב, באיזה סקופ, למה להציג אסמכתאות, בין אם הדבר מוצא חן בעינך ובין אם לא.
אם אתה חושב שהפוסט אינו ראוי - פנה להנהלת האתר. לדעתי, (כמו לדעתם של אחרים) הפוסט רלוונטי. לא מתאים לך? - אתה יכול לדפדף הלאה.
לידיעתך איני מייצג איש מלבד את עצמי ואת האמת שלי. (מציע לך לספור כמה פעמים כתבתי "לדעתי" בכדי להדגיש זאת)
בתחום הכבלים, לי נראה (זה עוד "לדעתי") בכל הכבוד והזהירות, כי חלק מהעוסקים בתחום דוחפים לשוק אבזרים חסרי ערך או בעלי ערך מאוד סובייקטיבי ומוסרים לחובבים מידע שיווקי שאינו בעל ערך שתורם לחווית הסאונד.

לסיכום:
  • לא אתה מכתיב את חופש הביטוי או את "גבולות" פוסט כזה או אחר כאן!
  • התערבותי רלוונטית לפחות כמו התערבותם של אחרים ובכללם אתה. אתה מסיט את הדיון לפופוליזם שאינו קיים.. לטעמי הדיון הוא טכני. ועוסק במה שמעניין חובבים - האם יש או אין תרומה להשקעה בכבילה?. זה ותו לאו.
  • הנושא הוא "DF" - רק אם הכותבים והקוראים רוצים בכך. אם יבחר מישהו לכתוב גם על נושא נוסף מי אתה שתגביל זאת??
  • במקרה זה, הנושא שהצגתי הוא בפרוש תת-נושא (או Subset) של אותו עניין שכן הנוסחה לחישוב כוללת את תרומתם היחסית של כבלים.
  • למזלי, לא אתה מחליט מה רלוונטי, ולכן כשאחליט לפתוח פוסט חדש או לכתוב שוב, גם לא אעדכן אותך, בטח שלא אבקש את רשותך..
  • לא ראיתי באיזה אופן תגובותיך מעודדות חשיבה...אולי אתה חושב שאם אתה מציג action list אתה מעודד משהו? אודה לך אם לא תודה לי שוב...

ברמה הפרקטית,
בכדי לשנות DF אתה צריך להחליף מגבר (בהנחה שהרמקולים הם ה"קבוע" כפי שהציג זאת השואל) התרומה היחסית של החלפת מגבר תהיה גבוהה יותר משמעותית משל החלפת הכבילה למשל.
דוקא ברשתות "בי-אמפינג" החיים "יותר פשוטים" שכן המגבר הרלוונטי לתחום, "רואה" רק את הרמקול (היחידה עצמה) כעומס ולא CROSS NETWORK מורכב מעומסי LC שהעכבה שלהם עשוייה להיות לא ליניארית על פני תחום התדר.
מעיסוק בנושא הרבה שנים, אני לא זקוק לגוגל.. יש על המדף קרוסים אלקטרוניים, יחידות, דריברים ומספיק מגברים - עניין שבשגרה..
בקיצור לך תטפס על עץ אחר.

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #19 

חוני כתב:האם תהיה בעיה למגבר לשלוט היטב בבס ?
...
אי אפשר לדעת גם אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים המשפיעים על ה-"DF"
1.עכבת מוצא של המגבר
2.עכבת הכבלים
3.עכבת הסליל במסננת של הרמקול.
התנגדות המוצא של מגברים טרנזיסטוריים מודרניים היא עד 0.1 אום, ענתיקות עם קבל במוצא קצת יותר.
מגברי שפופרות עם משוב עוד קצת.
מגברי שפופרות סינגל-אנד עם שנאי מוצא טוב עוד קצת.
מגברי שפופרות סינגל-אנד עם שנאי מוצא פחות איכותי - לא מעניינים.
ולמה ?

בהי-פי-וורלד יש הסבר על המכניזם של -DF, איך לחשב - ומה הוא שווה, עם דוגמאות.
hi-fiworld

אודיוהוליקס עשו חישובים קצת יותר עמוקים כולל השפעה על פרמטרים T\S של הרמקול, וגם הגיעו למסקנות.
audioholics

במגברי NAIM יש נגד של 0.22 אום במוצא. זה מקלקל את ה-DF, עם רמקול של 4 אום ה-DF לא עולה על 18
לפני הוספת עכבת המגבר וה"חוטים".

יש מישהו שחושב של-NAIM אין שליטה טובה בבס ?

(f)
R
המכניזם של ה-DF
 המכניזם של ה-DF
נערך לאחרונה על ידי robo7 ב 13/11/2020 20:26, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

תודה לקודמי בעבור ההתייחסות העניינית. כך אמור להראות. קצר, קונקרטי, מקצועי ומשכיל. כל הכבוד! (Y)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”