בדיקת שנאי NAD C370

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #1 

שלום,
לאחרונה רכשתי את המכשיר כשהוא תקול. תחילה נדלק ונכנס למצב פרוטקשן ולאחר בדיקה מתברר שיש זליגת DC לרמקולים.
לאחר כיוונון DC מהפאוורים המכשיר כבר לא נכנס לפרוטקשן אבל גם במינימום יש זליגה של פי כמה מהמותר.

בעת חיבור רמקולים שומעים בשני הערוצים אבל חלש.
בנוסף יש רעש המממממ מהמכשיר (גם ללא רמקולים).

לאחר מספר בדיקות אקראיות בעזרת גוגל לא נמצאה הבעיה(שבמהלכה החלפתי קבלים במעגל הפרוטקשן ובדקתי שהנגדים בו תקינים). החלטתי להתחיל מההתחלה ולבדוק האם בכלל השנאי תקין.
איתרתי את השנאי בסכמה ואת המתח הרצוי ביציאה לפאורר , הבעיה שמכאן אינני יודע כיצד לבצע את הבדיקה. חיברתי את המינוס במודד לשאסי ואת הפלוס לחוט הרלוונטי בקונקטור שיוצא מהשנאי למעגל אבל זה לא הניב מדידה ברורה.

אשמח לקצת הכוונה איך לבצע את הבדיקה שתיארתי ואיזה בדיקות נוספות כיצד לבצע (ואיך , איפה למדוד מה).

תודה לכל מי שיוכל לתרום ולעזור לי להגיע לפריצת דרך!

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #2 

פתרון הבעיה של המממ מהמכשיר אשאיר למגיבים אחרים

בקשר לבעיית DC , הרבה פעמים זה איזה טרנסיסטור תקול במעגלי ההגברה .

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

yehudaa כתב:פתרון הבעיה של המממ מהמכשיר אשאיר למגיבים אחרים

בקשר לבעיית DC , הרבה פעמים זה איזה טרנסיסטור תקול במעגלי ההגברה .
...
·הזליגה כמעט זהה בשני הערוצים 200-300mv כשהפוטנציומטרים של הכיוונון במינימום - לכן אני נוטה להאמין שזה מגיע ממקור גבוהה יותר בשרשרת

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #4 

אם יש בעיה דומה בשני הערוצים זה כנראה באמת מצביע על חלק כלשהו של המעגל שהוא משותף לשניהם.
בכל מקרה, המדידה שאתה עושה אינה נכונה ולכן אתה מקבל תוצאות מוזרות. אתה מנסה למדוד מתח AC ביציאה של השנאי, אבל הערכים שם הם ערכי RMS של גל סינוס (מה שרשום בסכימה). בפועל, ברגע שזה מועמס על ידי המעגל המתח לא יראה ממש כמו סינוס, ולא יהיה בערך הנומינלי. לכן בשביל למדוד רק את השנאי צריך אידיאלית לנתק אותו מהמעגל (או לחלופין למדוד רק שהוא "מספיק קרוב" כששום דבר לא מתנגן). הבעיה היא שאני מניח שיש לך מולטימטר זול, ואז הוא לא true RMS, ואז המדידות שלו סוטות מהערך האמיתי כשהסיגנל אינו סינוס טהור.
בכל מקרה, אני לא מכיר אף סיבה לקפוץ למדידות של השנאי בשלב הזה, תמדוד את מתח ה-DC אחרי קבל הסינון, ומשם תתקדם לאורך מתחי הספקים השונים.

אגב, למען הסר ספק - 200mV של מתח DC ביציאה זה לא מסוכן לשום רמקול. אבל אם אתה לא מצליח לכוון אותו לערך של 0V פחות או יותר, זה כנראה מצביע באמת על בעיה כלשהי כפי שהנחת.
עד היום ברוב המקרים בהם תיקנתי מגברים שהייתה להם בעיה כזו, זה נגרם עקב בעיות בספק כזה או אחר.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #5 

כדי לחדד - זליגת DC נובעת לרוב מטרנזיסטור / נגד תקול ?
כמו שאנטולי אמר - זליגה בשני הערוצים היא רמז מצויין לחיפוש האשם במודולים המשותפים (מסלול אספקת הכח) ואף לי קשה להאמין שהאשם טמון בשנאי, הוא החוליה הכי פחות רגישה בשרשרת.
בהצלחה

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ברוב המקרים מתח DC לא תקין ביציאה מצביע על ספק במתח לא נכון (בדר"כ דווקא נמוך מדיי, כזה שמונע מהמעגל לתפקד כנדרש). זה יכול להיות מכמה סיבות כמו נגד שהערך שלו גבוה מדיי עקב התחממות יתר (או רגל שהחלידה והתנתקה), קבל סינון כזה או אחר שנדפק ולכן המתח על פניו מקפץ הרבה ויורד נמוך מדי בחלק מהמחזור של הרשת. טרנ' זה בהחלט אפשרי, אבל מהמגברים שאני תיקנתי עד כה, זה פחות נפוץ.
לגבי השנאי, יש כמה דברים שיכולים לקרות לשנאי עצמו, וכבר קרה לי שהתעסקתי עם מגברים שבהם השנאי נשרף (בכל המקרים זה היה מגבר שנבנה בצורה מטומטת ובזיונית שלא היו שום הגנות כדוגמת הגבלת זרם\פיוזים בערכים מתאימים). אבל, בדר"כ כשזה קורה ויש קצר בשנאי, זו תקלה הרבה יותר דרמטית. פיוזים נשרפים, המגבר לא נדלק בכלל כי המתח לא עולה כלל (או כמעט בכלל, תלוי כמה השנאי גדול).
נערך לאחרונה על ידי anatoli15 ב 27/12/2016 9:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

נשלח פעמיים בטעות - נא למחוק·

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

anatoli15 כתב:, תמדוד את מתח ה-DC אחרי קבל הסינון, ומשם תתקדם לאורך מתחי הספקים השונים.

אגב, למען הסר ספק - 200mV של מתח DC ביציאה זה לא מסוכן לשום רמקול. אבל אם אתה לא מצליח לכוון אותו לערך של 0V פחות או יותר, זה כנראה מצביע באמת על בעיה כלשהי כפי שהנחת.
...
·תודה אנטולי.
אשמח לקבל הכוונה איך לבצע את הבדיקות של המתח אחרי קבלי הסינון.
כפי שציינתי כשהעזתי וחיברתי רמקולים - שומעים חלש (כמעט ולא שומעים)
נערך לאחרונה על ידי eliad2 ב 27/12/2016 19:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

תוכל לצרף ברזולוציה גבוהה יותר, או כקובץ PDF?

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אני לא מצליח להעלות משהו סביר במגבלות האתר. שלח לי את המייל שלך ואשלח לך PDF

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אין לי בעיה לחלוק איתך גם את כתובת המייל, אבל יכול להיות הרבה יותר מועיל לשאר חברי הפורום אם זה יהיה גם כאן קישור לקובץ מה-google drive או כל אחר שיתוף קבצים אחר יכול להיות פיתרון (זה מה שאני עושה עכשיו שדרופבוקס מגבילים את ה-public folder).

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #12 

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

העלאתי את הקובץ לכאן @anatoli15:

https://wetransfer.com/downloads/05bd2c ... 830/6682d6

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תמדוד את המתח על פני הקבלים הגדולים של ה-10000uF בסכימה זה מצוין כנקודות TP11-TP14. תוודא שהמתח שם תקין (לפי הסכימה צריך להיות בערך +-64V).
תבדוק גם את המתח על פני C746-C747, המתח על כל אחד מהם צריך להיות כמעט 70V.
אם אתה כבר שם, תסתכל בכללי על האיזור הזה בסכימה, יש ליד כמה רגולטורים של 12V, ושל 34V, וכו. תוודא שהמתחים במוצא של כולם תקינים על פי המתחים הרשומים בסכימה.

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

המדידות על TP11-14 יצאו תקינות.
כך גם הבדיקה של C746 נתנה ערכים תקינים (באמצעות מדידת נגד R731)
אבל - הבדיקה של C747 לא נתנה 68V אלא מינוס 15V.

בשלב הזה הייתה תפנית - חיברתי שוב את המגבר , כרגיל שמעו חלש בשני הערוצים אבל לאחר משחק עם הווליום פתאום ערוץ ימין קם לתחיה. שיניתי כיוון והצלבתי את הpre-power , הממצא הוא שההבעיה היא לא מההגברה (שגם שם יש בעיות כמו הזליגה ליציאות הרמקולים)

פירקתי את הפנל בנסיון להגיע לפוטנציומטר ולרסס אותו ב Deoxit אבל מדובר ברכיב סגור לחלוטין (כנראה בגלל המנוע שמסובב את החוגה דרך השלט).

אז בגדול יש לי מגבר עם ערוץ אחד עובד כשהבעיה היא לא מהפאוור אלא איפה שהוא בקדם הגברה. זהו להיום...

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

ברגע שיש מסילה שהמתח שלה לא תקין, אז גם אם העוצמה במוצא של המגבר נראית לך בסדר, זה עדיין אומר שיש בעיה.

סך הכל מדובר שם על מעגל דיי בסיסי שלוקח את המתח החיובי של ה-68V והופך אותו, לכן לא צריך להיות קשה מדיי לאתר את הבעיה. השאלה היותר מעניינת היא האם יש בכלל בעיה במייצב הזה או שיש בעיה בהמשך המעגל שמעמיסה על המייצב וגורמת למתח שלו ליפול. זה משהו שצריך לבדוק מול המגבר.

לדעתי במקרה כזה אין טעם ללכת ולנקות עם deoxit, אלא קודם כל לפתור את הבעיות באלקטרוניקה.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”