מתקשה להבין את הנאמר בדיאלוגים עם הרמקולים, אבל לא עם אוזניות
שלום,
שמתי לב שהרבה יותר קל לי להבין מה נאמר בדיאלוגים כשאני משתמש באוזניות (HD598), במיוחד בסצנות עמוסות שבהן יש הרבה רעשי רקע. למשל בסדרה Mr Robot, או בסרט Jason Bourne. בכל מקרה, זה נכון לגבי רוב התכנים שאני צופה בהם.
הסטאפ שלי הוא 2.1, כלומר אין סנטר, אבל אני תוהה אם אפשר בנגן וידאו להגדיר שהתוכן של ערוץ הסנטר יושמע חזר יותר ביחס לתוכן של ה-LR, והאם זה בכלל מה שיעזור, הרי עובדה שעם אוזניות אין לי בעיה להבין מה נאמר.
הרמקולים הם JBL Studio 230, אם זה משנה.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה.
שמתי לב שהרבה יותר קל לי להבין מה נאמר בדיאלוגים כשאני משתמש באוזניות (HD598), במיוחד בסצנות עמוסות שבהן יש הרבה רעשי רקע. למשל בסדרה Mr Robot, או בסרט Jason Bourne. בכל מקרה, זה נכון לגבי רוב התכנים שאני צופה בהם.
הסטאפ שלי הוא 2.1, כלומר אין סנטר, אבל אני תוהה אם אפשר בנגן וידאו להגדיר שהתוכן של ערוץ הסנטר יושמע חזר יותר ביחס לתוכן של ה-LR, והאם זה בכלל מה שיעזור, הרי עובדה שעם אוזניות אין לי בעיה להבין מה נאמר.
הרמקולים הם JBL Studio 230, אם זה משנה.
אשמח לשמוע את דעתכם.
תודה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אתה יכול להעלות את העוצמה של תדרי הדיבור ככל שיש לך יכולת שליטה עליהם במגבר שלך
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
נשמע כאילו החלל שלך מהדהד מאוד ומפריע להבנת הדיבור.
תמחא כף, תקשיב כמה זמן הרעש עוד מהדהד. אם זה יותר מ"מורגש בקושי" אני משער שזו הבעיה שלך.
טיפולים אפשריים:
1. ווליום נמוך יותר שיהדהד קצת פחות
2. תוספת רמקול שישמש כסנטר
3. טיפול אקוסטי כלשהו לבליעה של החזרים
*כל זאת נכתב בהנחה ולא עשית כל מיני שינוים בהגדרות ותפריטים ו"הבאת" את המערכת למצב כזה.
תמחא כף, תקשיב כמה זמן הרעש עוד מהדהד. אם זה יותר מ"מורגש בקושי" אני משער שזו הבעיה שלך.
טיפולים אפשריים:
1. ווליום נמוך יותר שיהדהד קצת פחות
2. תוספת רמקול שישמש כסנטר
3. טיפול אקוסטי כלשהו לבליעה של החזרים
*כל זאת נכתב בהנחה ולא עשית כל מיני שינוים בהגדרות ותפריטים ו"הבאת" את המערכת למצב כזה.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה לכולכם.
אכן יש רסיבר, Denon AVR-1713, והוא זיהה נכון את הסטאפ שלי כשהרצתי את הכיול של אודיסי. ללא ספק נשמע הד במחיאת כף, אבל אין לי מושג עד כמה זה חמור. אני חושב שזה נשמע "סביר" יחסית. החדר עמוס ברהיטים, כולל ארונית פתוחה מאחורה מקום הישיבה שלי, כך שלא צריכה להיות בעיה רצינית של הדהוד.
אני אבדוק יותר מאוחר אם אפשר להגביר את התוכן של הסנטר בהגדרות.
תודה שוב.
אכן יש רסיבר, Denon AVR-1713, והוא זיהה נכון את הסטאפ שלי כשהרצתי את הכיול של אודיסי. ללא ספק נשמע הד במחיאת כף, אבל אין לי מושג עד כמה זה חמור. אני חושב שזה נשמע "סביר" יחסית. החדר עמוס ברהיטים, כולל ארונית פתוחה מאחורה מקום הישיבה שלי, כך שלא צריכה להיות בעיה רצינית של הדהוד.
אני אבדוק יותר מאוחר אם אפשר להגביר את התוכן של הסנטר בהגדרות.
תודה שוב.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לדעתי בפורום HTPC יידעו לעזור יותר - לחץ דווח ובקש שיעבירו לפורום הזה.
https://wiki.jriver.com/index.php/Volume
האם אתה מוגדר בJRIVER כ2.1? או 5.1
בנוסף - כדאי לנסות מצבים שונים בתוכנה/ברסיבר - כדי לנקות למשל LOUDNESS וכד' שמגבירים את הבאסים ואולי מקשים על שאר הסאונד להשמע.
אתה מקבל DD או DTS ברסיבר?
בנוסף - כדאי לנסות מצבים שונים בתוכנה/ברסיבר - כדי לנקות למשל LOUDNESS וכד' שמגבירים את הבאסים ואולי מקשים על שאר הסאונד להשמע.
אתה מקבל DD או DTS ברסיבר?
·אין משהו ברסיבר שמגביר את הבאסים.Itay_Pollak כתב:לדעתי בפורום HTPC יידעו לעזור יותר - לחץ דווח ובקש שיעבירו לפורום הזה.
אתה מקבל DD או DTS ברסיבר?...
אני מקבל DTS HD, כלומר אין בעיה במקור.
ב-JRIVER המחשב מוגדר כ-2.1.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תבדוק אם אין משהו במחשב שמגביר /משנה את הסאונד.
נסה לעבור ל3.1 - כדי שהרסיבר יבצע את ההמרה. שלא לומר 5.1
נסה לעבור ל3.1 - כדי שהרסיבר יבצע את ההמרה. שלא לומר 5.1
- Borderline1
- חבר מביא חבר

לא התכוונתי להעלות את עוצמת הקול של הסנטר, אלא להעלות את העוצמה של תדרי הדיבור באק ווילי זר או כל אלמנט דומה שיש לך ברסיבר, אני מניח שאת זה תוכל לעשות, או לפחות לבדוק אם ניתן
- Borderline1
- חבר מביא חבר

כן,
אבל כשאין סנטר ובסט אפ הקיים - לפחות בצפיה בסרטים וטלוויזיה זה יפתור הבעיה- בלי הכנס להוצאות או השקעות.
במוזיקה זה לא יטיב את המצב -
אבל מאחר ונדמה לי שניתן באקוויליזר לשמור הגדרות שונות במצב טלוויזיה שיצור סט-אפ שיגביר ובמצב מוזיקה שיצור סטאפ שישמור על הקיים לפני השינויים ויעבור ביניהם לפי השימושים.
זה פיתרון לבעיה ספציפית עליה השואל מתלונן ביחס למצב קיים בלי השקעות או הוצאות
אבל כשאין סנטר ובסט אפ הקיים - לפחות בצפיה בסרטים וטלוויזיה זה יפתור הבעיה- בלי הכנס להוצאות או השקעות.
אבל מאחר ונדמה לי שניתן באקוויליזר לשמור הגדרות שונות במצב טלוויזיה שיצור סט-אפ שיגביר ובמצב מוזיקה שיצור סטאפ שישמור על הקיים לפני השינויים ויעבור ביניהם לפי השימושים.
זה פיתרון לבעיה ספציפית עליה השואל מתלונן ביחס למצב קיים בלי השקעות או הוצאות
·Borderline1 כתב:כן,
זה פיתרון לבעיה ספציפית עליה השואל מתלונן ביחס למצב קיים בלי השקעות או הוצאות...
אני לא מתכוון לגעת ב-EQ. צריכה להיות דרך בנגן סרטים לשלוט על העוצמה של כל ערוץ.
itay123: בעיה קטנה של מקום ו-2600 שקל, והעובדה שאין בזה צורך אמיתי.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
ב-MPC HC, בפילטרים של LAV שבאים מובנה, יש את ה-LAV AUDIO, הוא מאפשר לשנות את רמת המיקס לערוץ הסנטר, סראונד וLFE.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
עובדה שיש בהחלט צורך בזה!yonyz כתב:·......
אני לא מתכוון לגעת ב-EQ. צריכה להיות דרך בנגן סרטים לשלוט על העוצמה של כל ערוץ.
itay123: בעיה קטנה של מקום ו-2600 שקל, והעובדה שאין בזה צורך אמיתי....
ערוץ הסנטר שלך נשמע לא טוב, כאשר הוא מועבר כדו ערוצי.
כל התעסקות שתעשה מעבר, פשוט תעוות לך שם הכל, ויהיה לך סלט.
יש סנטרים מעולים גם בפחות מ-2600....
·IamEzio כתב:ב-MPC HC, בפילטרים של LAV שבאים מובנה, יש את ה-LAV AUDIO, הוא מאפשר לשנות את רמת המיקס לערוץ הסנטר, סראונד וLFE....
אני מכיר את זה אבל אני עם JRIVER אז אין לי LAV.
איתי, אני לא מתכוון להוסיף סנטר שאינו חלק מהסדרה הזאת של jbl. ובכל מקרה, אין לי מקום לזה.
Yonyz,
אנא ממך חפש את הבעיה במקום אחר ואל תקשיב למי שממליץ לך לקנות סנטר.
סנטר לא נוועד להפוך את החוויה לטובה יותר, אלא נועד לפתרון בעיה מאוד ספציפית של ריבוי מקומות ישיבה והחשיבות לשמור את הסאונד ממורכז.
ככל שחשוב לך, שחבר שלך שמגיע אחת לשלושה שבועות ויושב בצד השמאלי של הספה, ישמע את הסאונד באופן ממורכז, אז כן, רוץ לקנות סנטר.
מצד שני, האפקט של סנטר שונה בתכלית השינוי מהסאונד שמתקבל בקולנוע, שאגב, להזכירך, שם התחביב הינו : קולנוע ביתי.
הסאונד שיוצא מהסנטר יהיה תמיד מתחת למסך ומתוך קופסה, קרי, ניתן יהיה לזהות את מקור הסאונד בקלילות רבה. סאונד נמוך ומתוך קופסה.
זה אפקט שונה בתכלית מהאפקט של קולנוע, שבו נדמה לך שהסאונד יוצא בדיוק מהפה של השחקן, בין אם הוא מדבר בצד שמאל למעלה, או בצד ימין למטה של המסך.
אפקט כזה, יכול לתת לך רק פאנטום סנטר, קרי, שימוש בשני רמקולים קדמיים בלבד.
רן
אנא ממך חפש את הבעיה במקום אחר ואל תקשיב למי שממליץ לך לקנות סנטר.
סנטר לא נוועד להפוך את החוויה לטובה יותר, אלא נועד לפתרון בעיה מאוד ספציפית של ריבוי מקומות ישיבה והחשיבות לשמור את הסאונד ממורכז.
ככל שחשוב לך, שחבר שלך שמגיע אחת לשלושה שבועות ויושב בצד השמאלי של הספה, ישמע את הסאונד באופן ממורכז, אז כן, רוץ לקנות סנטר.
מצד שני, האפקט של סנטר שונה בתכלית השינוי מהסאונד שמתקבל בקולנוע, שאגב, להזכירך, שם התחביב הינו : קולנוע ביתי.
הסאונד שיוצא מהסנטר יהיה תמיד מתחת למסך ומתוך קופסה, קרי, ניתן יהיה לזהות את מקור הסאונד בקלילות רבה. סאונד נמוך ומתוך קופסה.
זה אפקט שונה בתכלית מהאפקט של קולנוע, שבו נדמה לך שהסאונד יוצא בדיוק מהפה של השחקן, בין אם הוא מדבר בצד שמאל למעלה, או בצד ימין למטה של המסך.
אפקט כזה, יכול לתת לך רק פאנטום סנטר, קרי, שימוש בשני רמקולים קדמיים בלבד.
רן
@yonyz
·
רמקול הסנטר, הוא הרמקול החשוב ביותר בקולנוע ביתי, רוב פס הקול יוצא ממנו, כמו כן דיאלוגים מועברים ברמה נקייה פי כמה מהעברתו דרך זוג רמקולים, כולל פוקוס ורזולוציה מקסימלית.
לא הייתי מקשיב למי שממליץ אחרת.
·
רמקול הסנטר, הוא הרמקול החשוב ביותר בקולנוע ביתי, רוב פס הקול יוצא ממנו, כמו כן דיאלוגים מועברים ברמה נקייה פי כמה מהעברתו דרך זוג רמקולים, כולל פוקוס ורזולוציה מקסימלית.
לא הייתי מקשיב למי שממליץ אחרת.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
יש גם סנטרים קטנים, שלא תופסים הרבה מקום, וגם לא עולים 2600 ש"ח.
http://www.hometheater.co.il/vt254498.html

http://www.hometheater.co.il/vt254498.html