היו פעם ימים ...

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
alanby פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

היו פעם ימים שהיינו הולכים לחנות סטריאו שומעים ... הולכים לחסוך חוזרים מדי פעם ובסוף רוכשים
ויש כבר ימים שאנחנו מבינים שהם פשוט דפקו לנו מחירי עושק - ושדדו אותנו ... ביום הזה
שגילנו שאפשר לרכוש בחו"ל _עוד לפני אמאזון... ב עשרות אחוזים

אבל נדהמתי לגלות שהתופעה היא כבר לא עשרות ולא מאה .. אלה כבר 200%+...

אז לי נמאס מהעושק....כן אני מוותר על חווית השמיעה
וכן אני מוותר על חווית הלקחת הביתה והפוצי מוצי ...

במילים אחרות לכו לחפש את החברים שלכם ... גם המוכר ההוא (הגוי הזה....) מרוויח יפה ואני מאסתי שגונבים אותי. כן
כי יש מרווח סביר ויש כבר לעשוק. (תסבירו לי למה רכשתי רמקול ב 350% פחות ממחיר "השוק"...)

שלא נדבר על מותגי מדבקה וסיפורי עוץ לי גוץ לי על מתאמים ...ששם זה כבר אלפי אחוזים.

אין לכם זכות קיום ... אולי ביום שתחזרו להיות הוגנים וכן אני לגמרי בעד רווח סביר.... זה יחזור אבל כרגע איבדתם את זה לגמרי.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

אני לא מבין איך הפורום קשור למחירים הגבוהים.. אף חנות לא תכנס לפה ותכתוב לך "מצטערים, טעינו".

החברות האלו, הם לא ביטוח לאומי, הם רוצות כסף וזאת המטרה שלהם. האם זה הוגן כלפי הלקוח? תלוי - יש יבואנים שמתמחרים מוצרים בצורה הוגנת למדי, יש כאלו שלא. כלקוח איך לך מה לעשות חוץ מסקר שוק, לראות איזה מוצרים מתומחרים איך, לבדוק אופציות אחרות כגון הזמנה מחו"ל וכו'.. זה התפקיד שלך לא שלהם.

ובנושא מדיה פיזית וכו'.. זה משהו שכל כך לא ב-"אופנה" בשנת 2017.. ככל שזה אופך ליותר ויותר "אבסוליט" המחירים עולים, הרוב (מוריד פיראטית כנראה..) או משתמש בשרותי הזרמה זולים כגון אפל מיוזיק שבתשום של 20 שקל בחודש מביאים לך ספריית מוזיקה מכל העולם באיכות סאונד בינונית שתספק את 99% מהאנשים ששומעים מוזיקה ברמקול של הטלפון/אוזניות שהגיעו עם הטלפון/רמקול בלוטוט סוג ג' ומערכות סטיראו גרועות כאלו ואחרות..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

alanby פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

אתה מציג את זה באיזה צורה של אחד או אפס.....אבל אולי שיבינו שהם לקחו את זה רחוק מדי.

תסביר לי איך זה שמגבר שעולה כ- 200-280 דולר עולה במדינת העושקים 5000-7000 שקל ?

כמה אפשר לשודד ? בשם ה HI-FI ?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #4 

יש חברות שפועלות באידיאלוגיה שלקוח מרוצה הוא לקוח שפותח את הארנק, ויש חברות שפועלות בגישה של זריקת *** וחיסכון בעלויות בתקווה שהלקוח יתפתה למחיר הנמוך..

רוב האנשים שמקימים עסק עושים את זה כדי להתפרס, לא מטוב ליבם. טוב לב זה בונוס שהלקוח מקבל לפעמים, והרבה פעמים זה מכה בעסק חזרה בגלל אנשים שמנצלים את זה, וששירות טוב יותר לרוב מעלה עלויות שמעלה מחירים, כשלקוח בא לקנות מוצר הוא רואה את המחיר הגבוהה יותר ומסתובב. שני צדדים לאותו המטבע.

אני רק לא מבין איך הגעת למוצר מיינסטרים שעולה 300$ בחו"ל ועולה 7000 שקל בארץ..זה האמא של ההגזמות.
יש דבר כזה נקרא תמחור.. אם אני מביא רסיבר ביניים בשם Z5555 והוא מתחרה ברסיבר A7777 של חברה אחרת, אני לא אתמחר אותו פי 7 מהמחיר של המוצר המתחרה. יש הבדלים, אבל הם בשום עולם לא מה שאתה מתאר..

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

alanby כתב:היו פעם ימים שהיינו הולכים לחנות סטריאו שומעים ... הולכים לחסוך חוזרים מדי פעם ובסוף רוכשים
ויש כבר ימים שאנחנו מבינים שהם פשוט דפקו לנו מחירי עושק - ושדדו אותנו ... ביום הזה

במילים אחרות לכו לחפש את החברים שלכם ... גם המוכר ההוא (הגוי הזה....) מרוויח יפה ואני מאסתי שגונבים אותי. כן
כי יש מרווח סביר ויש כבר לעשוק. (תסבירו לי למה רכשתי רמקול ב 350% פחות ממחיר "השוק"...)

שלא נדבר על מותגי מדבקה וסיפורי עוץ לי גוץ לי על מתאמים ...ששם זה כבר אלפי אחוזים.

אין לכם זכות קיום ... אולי ביום שתחזרו להיות הוגנים וכן אני לגמרי בעד רווח סביר.... זה יחזור אבל כרגע איבדתם את זה לגמרי.
...
·אתה חי בסרט של "פעם". גם פעם היו הבדלים של מאות אחוזים פשוט לא ידעת את זה. היום פשוט נהיה יותר זול ופשוט להזמין מחו"ל עם אתרים כמו אמזון. שום דבר לא השתנה חוץ ממך, אתה ראית את האור, ברוך הבא לעידן הגלובולזציה.

רגע, אתה מדבר על יבואנים שעוקצים אונתו ומכרים נוכלים או סיפור פיות על כבלים "אודיאופילים"? אלה דברים שונים בעליל. זה שדופקים לנו מחירים אנחנו אנשים כי אנחנו קונים אבל זה שיש אנשים אשר קונים כבלים ב1000$, זאת זכותם והבעיה שלהם. אם לא היה לזה מקום, הם לא היו שורדים בשוק החופשי.

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #6 

יש לא מעט מוכרים שמתמחרים לפי מחיר חו״ל + מעמ שזה הגיוני
וכמובן שיש כאלו שחושבים שאנחנו פראיירים - יוצאים במבצע בלק פריידי לרסיבר פייוניר במחיר 3500 ש״ח בזמן שקונים אותו באמאזון כולל משלוח ומיסים ב 2700 בלי שום מבצע. הבעייה היא שיש שלא מכירים את האופציה לקנות באמאזון או שמפחדים

Tux10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

alanby כתב:היו פעם ימים שהיינו הולכים לחנות סטריאו שומעים ... הולכים לחסוך חוזרים מדי פעם ובסוף רוכשים

...
·אתה אומר לי...

ראיתי 'תרד ברדיט על מבצע של זוג!! של מוניטורים JBL LSR305 ב150 דולר.. שזה בערך 550 ש"ח, וגם בצבע יחודי ולא שחור כמו בארץ.. אבל פה בארץ, 1,900 ש"ח, ויש רק צבא שחור ***. אז זה קצת יותר מ350 אחוז.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #8 

שזה אומר להיום שעם המשלוח ומס, אתה יוצא ברווח.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

Tux10 כתב:
...
...
·אתה אומר לי...

ראיתי 'תרד ברדיט על מבצע של זוג!! של מוניטורים JBL LSR305 ב150 דולר.. שזה בערך 550 ש"ח, וגם בצבע יחודי ולא שחור כמו בארץ.. אבל פה בארץ, 1,900 ש"ח, ויש רק צבא שחור *** אז זה קצת יותר מ350 אחוז.
...
·איזה צבע יחודי?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #10 

אדום.

השני בחצי מחיר, אז 150$ לפני מיסים ומשלוח בארה"ב.

Tux10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

כמו שאיזו אמר, אדום.

בושה וחרפה על המחירים בארץ. 1300-1500 ש"ח הייתי בכיף משלם, שיהיה להם לבריאות, אבל קרוב ל 2,000 ש"ח זה כבר לסחוט את הקונה. אני יודע שזה דבר שעובר דרך המכס מיסים ועוד שטויות, אבל עדיין זה מוגזם. אבל זה מה יש...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

Tux10 כתב:כמו שאיזו אמר, אדום.

בושה וחרפה על המחירים בארץ. 1300-1500 ש"ח הייתי בכיף משלם, שיהיה להם לבריאות, אבל קרוב ל 2,000 ש"ח זה כבר לסחוט את הקונה. אני יודע שזה דבר שעובר דרך המכס מיסים ועוד שטויות, אבל עדיין זה מוגזם. אבל זה מה יש...
...
·אתה משווא מחיר מבצע מיוחד מול מחיר רגיל. תראה כמה עולה לך מחיר רגיל וכמה עולה להביא אותם מאמזון, לדוגמה.

Tux10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

@BUGY
·

צודק, אולי הייתי ברייג של המחירים :)

אבל עדיין, קצת מציק לי לראות מוצרים מומלצים בZEOS ב250$ דולר, ובארץ לראות שזה רק מתחיל מ$500

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

Tux10 כתב:@BUGY
·

צודק, אולי הייתי ברייג של המחירים :)

אבל עדיין, קצת מציק לי לראות מוצרים מומלצים בZEOS ב250$ דולר, ובארץ לראות שזה רק מתחיל מ$500
...
·תאמין לי, מי שצודק פה זה אתה.
האבסורד הוא, שהערב, לפני כמה שעות ממש, הלכתי עם חבר לעזור לו עם קניית רמקולים מוגברים לחדר, כמובן שהלכנו על הLSR305, בכמעט 2K שקלים. ובדרך בדיוק דיברנו על להביא מחו"ל אבל הגענו לסוג של הסדר, הפקקים של תל אביב משאירים הרבה זמן לדבר:
לפעמים שווה לשלם את התוספת בשביל לקבל את המוצר במקום, עכשיו. לקבל אותו עם אחריות ושרות וכמובן לממן עסקים מקומיים כדי ושיהיה לנו איפה לשמוע מוצרים שאנחנו לא קונים, אבל, יש סוג של גבול עליון להפרש במחיר, כמה השרות הזה שווה בכסף. לי אישית זה סביבות ה10-15% תוספת למחיר אחרי הוספת המ"מ. בכל זאת, זה כבר דברים שלא קשורים ביבואן. אבל כשאומרים שיש גם משלוח וכל מני תוספות, לדעתי זה לא נכון להוסיף אותם למחיר. היבואן לא מזמין בדואר מהיר עם שליח מאמזון, הוא מקבל מכולה מסין והוא לא משלם מחיר מומלץ לצרכן. אז כן, יש המון תוספות, המון וכן יש יבואנים קטנים אשר סופגים אותם ועדיין נותנים מחיר טוב. אז למה היבואנים הגדולים מעבירים הכל אלינו?

מפה מתחילים סיפורים שלא ממש קשורים לפורום אבל כן לנושא, קצת:
מהיכרות עם חבר ממכון ה"תיקנים" אני יכול להגיד שיש מוצרים אשר נמכרים בהפרש של אלפי אחוזים, כן, לא טעיתי, אלפים מהמחיר האמיתי, מחיר עלות סופי עד החנות כולל הכל. זה פשוט כי היצרן הוא זה שמכתיב את המחיר. מכירים משקפי השמש בחנויות אופטיקה? הם עולי הרבה, אבל הרבה פחות ממה שאתה חושבים, פשוט יש יצרן אחד ענק אשר שולט על רוב השוק ומכתיב מכירים שהוא רוצה. יותר גרוע מזה, "הם", מוכרים לנו דברים שהם לא באמת אמיתיים, מוכרים לנו סיפורים. מכירים יהלומים? אז לא, הם לא יקרים, הם די חסר ערך. מכירים את ה"קרמיקה" ברשתות הגדולות, אז זה בכלל חרס דחוף מסין עם ציפוי מודפס. מכירים "פרקט" אז לא, אתה לא מכירים פרקט אלה עם כן הוא 100% עץ...אני יכול להמשיך ולהמשיך...זאת כלכלה 101, אנשים קונים אז הם עושים מה שהם רוצים.

זה אומנם לא מוצרי אלקטרוניקה אבל גם הם נמכרים לנו בהפרשים גדולים ולא רק בארץ. אז לי אישית אין שום בעיה לבוא, לשמוע ואז להזמין בחו"ל כי זה עולם אחד גדול והכסף שלנו לא נשאר בארץ אז אין לי שום רגשות מצפון, אני לא דופק אף אחד אם אני קונה נבון, הפוך, אם אני כן קונה מוצר בהפרש עצום בארץ, אז אני עושה נזק לכולם, גם ליבואן. כי כלכלה צריכה להיות בריא והוגנת. אני לא מצביע בבחירות, אני מצביע עם הארנק.

ועכשיו אני צריך לשאול את החבר מה הוא חושב על רמקולים בצבע אדום :lol:

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #15 

אני מבין את הלהט שלכם אבל...אל תשכחו שעדיין ישראל זו מדינה קטנטנה על המפה ועל אחת כמה וכמה כמות האנשים שקונים ומשקיעים באודיו.
ליבואן ישראלי אין את כח הקניה וה"גב הצרכני" שיש ליבואן אמריקאי או אירופאי וזה משפיע באופן ישיר על מחיר הקניה שלו מהיצרן.
בנוסף לזאת יבואן מחוייב להחזיק מערך שירות שלם הכולל מעבדת שירות ומערך לוגיסטי שבין היתר כולל עמיל מכס, מחסן, משאית או משאיות לפיזור הסחורה, מערך גבייה(ותרבות התשלומים בארץ מהגרועות בעולם בסיגנון שוטף+ שיתחשק לי לשלם), פתיחת תצוגות בחנויות בקונסיגנציה (או מכירת תצוגות במחיר מוזל), החזרות/החלפות מוצרים, פירסום המוצרים וכדומה.
אני לא יבואן אך עבדתי בעברי אצל אחד היבואנים הגדולים למוצרי חשמל ואלקטרוניקה בישראל ואני לא סניגור של כלל היבואנים בישראל (במיוחד לא הגרידיים שבינהם) אך קיומות עלויות שהצרכן לא מודע או לא מעניין אותו מהן ולצערנו ישראל מדינה לא זולה בכל מה שציינתי.
You pay peanuts, you get monkeys

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #16 

אותי מה שמעצבן יותר זה הקטע של המוכרים בחנויות שלא רוצים להגיד מחיר סופי לקניה אלא אם אתה קונה.
הכל בשביל שהצרכן לא ישווה מחירים.
איך אני אמור לדעת אם המחיר הוא תחרותי או לא אם הכל נעשה בשושו ?
ועוד אחרי שאתה קונה הוא אומר לך שהמחיר הוא לא לפרסום לאחרים.

אז מה היה לנו:
1.חיסכון בכאבי ראש של משחקים עם המוכרים בחנויות על המחיר
2. יותר זול
3. אחריות של אמזון.

מה עוד אפשר לבקש.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

freerider כתב:אני מבין את הלהט שלכם אבל...אל תשכחו שעדיין ישראל זו מדינה קטנטנה על המפה ועל אחת כמה וכמה כמות האנשים שקונים ומשקיעים באודיו.
ליבואן ישראלי אין את כח הקניה וה"גב הצרכני" שיש ליבואן אמריקאי או אירופאי וזה משפיע באופן ישיר על מחיר הקניה שלו מהיצרן.
בנוסף לזאת יבואן מחוייב להחזיק מערך שירות שלם הכולל מעבדת שירות ומערך לוגיסטי שבין היתר כולל עמיל מכס, מחסן, משאית או משאיות לפיזור הסחורה, מערך גבייה(ותרבות התשלומים בארץ מהגרועות בעולם בסיגנון שוטף+ שיתחשק לי לשלם), פתיחת תצוגות בחנויות בקונסיגנציה (או מכירת תצוגות במחיר מוזל), החזרות/החלפות מוצרים, פירסום המוצרים וכדומה.
אני לא יבואן אך עבדתי בעברי אצל אחד היבואנים הגדולים למוצרי חשמל ואלקטרוניקה בישראל ואני לא סניגור של כלל היבואנים בישראל (במיוחד לא הגרידיים שבינהם) אך קיומות עלויות שהצרכן לא מודע או לא מעניין אותו מהן ולצערנו ישראל מדינה לא זולה בכל מה שציינתי.
...
·לדעתי העליות הגבוהות בארץ הם בגלל המיסים ועלויות הדלק ועלויות השכירות והשכר לעובדים.
אישית אני לא מכיר חנויות אאודיו ברמה שפזורות בארץ, כנראה יש ממש מאט.
אני גר בפריפרייה ואני לא ראיתי שם שום חנות אאודיו באזור.
נראה לי שבחיפה במחסני חשמל, יש חדר שלם למוצרי אאודיו אבל מרוב שלא הבנתי בזה אז לא נשארתי שם לשמוע.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

of1978 כתב:אותי מה שמעצבן יותר זה הקטע של המוכרים בחנויות שלא רוצים להגיד מחיר סופי לקניה אלא אם אתה קונה.
הכל בשביל שהצרכן לא ישווה מחירים.
איך אני אמור לדעת אם המחיר הוא תחרותי או לא אם הכל נעשה בשושו ?
ועוד אחרי שאתה קונה הוא אומר לך שהמחיר הוא לא לפרסום לאחרים.
...
·אני לא מבין מה זה? על מה אתה מדבר?
על פי חוק אסור להם לעשות ככה ועל כל מוצר צריך להיות מוטבע המחיר שלו.

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #19 

אני מניח ש"מוטבעים" מחירי מחירון, אסטרונומיים, כפי שמפורסמים ב-ZAP, ואין קשר בינם למחיר שאתה יכול להשיג בהתמקחות קלה.

מה שכן, משווים כאן מחירי חו"ל מול מחירי ארץ. אם איש פרטי מביא מחו"ל זה 32% מס + משלוח של רמקולים שאינו זול,
כך שזה הרבה יותר ממע"מ, מה עוד שהיבואנים לא יקבלו מהיצרן את המחיר שאמזון לדוגמא מקבלת.

Tux10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

@BUGY
·

חישבתי את המחיר של האדומים, וזה יוצא מBUY2, אחרי הכל, כ-340 דולר. 1,320 ש"ח. לא כ"כ יודע אם זה שווה חוסר אחריות וכאבי ראש כי יש לך גם את הרמקול וגם את המגבר קלאס D שיכולים להתקלקל. בגלל זה המחיר מעצבן אותי, אני ממש מחוייב לקנות מהארץ בגלל שאני פוחד מדברים כמו אחריות, כי המשלוח לבד גורם לך להבין שכבר עדיף לך שיתפרו אותך מאשר להתעסק עם אחריות בחו"ל.

אשמח אם תעדכן אותי אם הזמנת או לא

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”