מלחמת הכוכבים המקורי ב-4K?
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1209
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
לפי במאי הסרט רוג אחד, זה קיים והוא ראה אותו. מתי והאם ישוחרר לציבור - רק הכוח יודע...
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
לא הייתי מחזיק לזה אצבעות.. בסרטים כאלו, בז'אנר המדע הבדיוני עטירי האפקטים.. זה ממש לא יעמוד במבחן הזמן בפן הויזאולי.. יש כבר עכשיו את כל הסרטים בבלוריי, וגם לזה בקושי הייתי קורא "עובר" ב-1080p.. תמונה רכה מאוד, מגורענת, האפקטים נראים מזוייפים ומפסלטיק וגם התפאורה לטעמי לא עמדה במבחן.. ככה שלא הייתי מותח את זה עוד יותר.
בתכלס לטעמי אם הם מוציאים את הסרטים האלו ב-4K זה תירוץ לסחוט עוד כסף מהסרטים והמותג הישן ותו לא, שהרי כולנו יודעים שיהיה לזה מספיק קונים.
בתכלס לטעמי אם הם מוציאים את הסרטים האלו ב-4K זה תירוץ לסחוט עוד כסף מהסרטים והמותג הישן ותו לא, שהרי כולנו יודעים שיהיה לזה מספיק קונים.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
מי שבאמת אוהב את STAR WARS המקוריים צופה בהם בגרסאת ה- Despecialized Edition שהפך להיות הגרסא אליה הולכים חובבי הסדרה.
https://en.wikipedia.org/wiki/Harmy's_D ... ed_Edition
*גילוי נאות - אני לא מעריץ STAR WARS. אבל מהסקרנות צפיתי גם בגרסאות הללו והם לטעמי עדיפות מהבלו-ריי שהופץ.
*גילוי נאות - אני לא מעריץ STAR WARS. אבל מהסקרנות צפיתי גם בגרסאות הללו והם לטעמי עדיפות מהבלו-ריי שהופץ.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·לגמריjacko-il כתב:מי שבאמת אוהב את STAR WARS המקוריים צופה בהם בגרסאת ה- Despecialized Edition שהפך להיות הגרסא אליה הולכים חובבי הסדרה.
*גילוי נאות - אני לא מעריץ STAR WARS. אבל מהסקרנות צפיתי גם בגרסאות הללו והם לטעמי עדיפות מהבלו-ריי שהופץ....
האפקטים ה"מחודשים" נראים זוועה וחסרי תכלית בעליל.
נכון שיהיה נחמד מאוד אם יעשו גירסת 4K רצינית לטרילוגיה המקורית (כי פרקים 2 ו 3 צולמו דיגיטלית ב- 2K)
אבל השאלה שלי היא האם האנשים שכותבים על הדברים הללו כאן מבינים מה כרוך בהוצאה כזו של שלשת הסרטים
הללו.
כדי שתהיה גירסת 4K איכותית לסרטים הללו ולא רק וידאו ברזולוציה 4K של הסרט אבל שאין בו ממש מידע בתמונה
שמצדיק רזולוציה כזו, צריך לחזור לאלמנטים הכי ראשוניים של הסרט, והכי טוב אם אפשר זה ממש לנגטיב המקורי.
בעידן הדיגיטלי של היום גם סרטים שמצולמים על פילם נסרקים מיד ועוברים post production כמידע דיגיטלי,
הסרטים אז היו עוברים את כל התהליך בצורה של הדפסה אופטית, ובשיטה כזו בכל דור נוסף של הדפסה אופטית
שמתרחק מהמקור (הנגטיב המקורי) יש איבוד מסויים של מידע וכתוצאה מכך ירידה באיכות התמונה בדומה לצורה
שזה קורה בכל צורת שיכפול של מידע אנלוגי. כך שזה לא מספיק רק שיסרקו פרינט טוב 35 מ"מ מאותה התקופה
כדי לקבל כמות מידע בתמונה שתצדיק עותק דיגיטלי של 4K, כאן צריך לחזור ממש כמה שיותר קרוב לנגטיב
המקורי, ויכול להיות שיש בעיה לעשות את זה לכל החלקים בכל שלשת הסרטים.
הסיבה שאני כותב שיכולה להיות בעיה לחזור לנגטיבים המקוריים היא שעד לתקופה שבה דיסני קנו את הזכויות
לסרטים היה אתר מאוד מעניין שנסגר מיד אחרי הקניה, והאתר הזה סיפר ונתן פירוט מאוד ארוך ומעמיק על מה שקרה
עם אותם אלמנטים מקוריים במשך השנים, ובמיוחד על מה שנעשה לאותם האלמנטים המקוריים בזמן ההפקה של
גירסת ה- Special Edition שנעשתה לסרטים בסוף שנות השמונים.כך שיכולה להיות היום בעיה לחזור בצורה
מלאה לנגטיב המקורי כדי לקבל תמונה שבאמת תצדיק גירסה ב- 4K, אבל ישנה גם אפשרות שהם שמרו
את כל החלקים שהוחלפו באלמנטים המקוריים ושהם יצליחו להפיק גירסת 4K שמצדיקה הוצאה כזו.
ולגבי הדברים שכתב @IamEzio על ההוצאה בבלוריי (ושלדעתי בכל מה שקשור לאיכות התמונה יש בהם צדק)
צריך להבין שגירסה הזו לא נלקחה מסריקה חדשה של הסרטים, הגירסה הזו נלקחה מסריקה דיגיטלית ישנה
ב- 2K (שהיא הרבה פחות איכותית מסריקות כאלה שמתבצעות היום) שנעשתה לסרטים בזמן הפקת
ה- Special Edition בסוף שנות ה- 80 ושעברה תיקונים בכלים דיגיטליים להוצאה ב- FHD על בלוריי. אבל
התוצאה מתיקונים כאלה כמה טובים שיהיו לא יכולה להשתוות באיכותה לסריקה חדשה ואיכותית של
אלמנטים מקוריים, כך שכן עוד קיימת איזו שהיא תקווה שאם תצא גירסה ב- 4K שנסרקה מאלמנטים שקרובים
כמה שיותר למקור ( אם לא מהמקור עצמו, בהנחה שהוא עוד קיים בצורה שמצדיקה פעולה כזו )היא תצדיק
באיכותה הוצאה חדשה ברזולוציה הזו.
אבל השאלה שלי היא האם האנשים שכותבים על הדברים הללו כאן מבינים מה כרוך בהוצאה כזו של שלשת הסרטים
הללו.
כדי שתהיה גירסת 4K איכותית לסרטים הללו ולא רק וידאו ברזולוציה 4K של הסרט אבל שאין בו ממש מידע בתמונה
שמצדיק רזולוציה כזו, צריך לחזור לאלמנטים הכי ראשוניים של הסרט, והכי טוב אם אפשר זה ממש לנגטיב המקורי.
בעידן הדיגיטלי של היום גם סרטים שמצולמים על פילם נסרקים מיד ועוברים post production כמידע דיגיטלי,
הסרטים אז היו עוברים את כל התהליך בצורה של הדפסה אופטית, ובשיטה כזו בכל דור נוסף של הדפסה אופטית
שמתרחק מהמקור (הנגטיב המקורי) יש איבוד מסויים של מידע וכתוצאה מכך ירידה באיכות התמונה בדומה לצורה
שזה קורה בכל צורת שיכפול של מידע אנלוגי. כך שזה לא מספיק רק שיסרקו פרינט טוב 35 מ"מ מאותה התקופה
כדי לקבל כמות מידע בתמונה שתצדיק עותק דיגיטלי של 4K, כאן צריך לחזור ממש כמה שיותר קרוב לנגטיב
המקורי, ויכול להיות שיש בעיה לעשות את זה לכל החלקים בכל שלשת הסרטים.
הסיבה שאני כותב שיכולה להיות בעיה לחזור לנגטיבים המקוריים היא שעד לתקופה שבה דיסני קנו את הזכויות
לסרטים היה אתר מאוד מעניין שנסגר מיד אחרי הקניה, והאתר הזה סיפר ונתן פירוט מאוד ארוך ומעמיק על מה שקרה
עם אותם אלמנטים מקוריים במשך השנים, ובמיוחד על מה שנעשה לאותם האלמנטים המקוריים בזמן ההפקה של
גירסת ה- Special Edition שנעשתה לסרטים בסוף שנות השמונים.כך שיכולה להיות היום בעיה לחזור בצורה
מלאה לנגטיב המקורי כדי לקבל תמונה שבאמת תצדיק גירסה ב- 4K, אבל ישנה גם אפשרות שהם שמרו
את כל החלקים שהוחלפו באלמנטים המקוריים ושהם יצליחו להפיק גירסת 4K שמצדיקה הוצאה כזו.
ולגבי הדברים שכתב @IamEzio על ההוצאה בבלוריי (ושלדעתי בכל מה שקשור לאיכות התמונה יש בהם צדק)
צריך להבין שגירסה הזו לא נלקחה מסריקה חדשה של הסרטים, הגירסה הזו נלקחה מסריקה דיגיטלית ישנה
ב- 2K (שהיא הרבה פחות איכותית מסריקות כאלה שמתבצעות היום) שנעשתה לסרטים בזמן הפקת
ה- Special Edition בסוף שנות ה- 80 ושעברה תיקונים בכלים דיגיטליים להוצאה ב- FHD על בלוריי. אבל
התוצאה מתיקונים כאלה כמה טובים שיהיו לא יכולה להשתוות באיכותה לסריקה חדשה ואיכותית של
אלמנטים מקוריים, כך שכן עוד קיימת איזו שהיא תקווה שאם תצא גירסה ב- 4K שנסרקה מאלמנטים שקרובים
כמה שיותר למקור ( אם לא מהמקור עצמו, בהנחה שהוא עוד קיים בצורה שמצדיקה פעולה כזו )היא תצדיק
באיכותה הוצאה חדשה ברזולוציה הזו.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
מדובר פה רק בשיפור ויזואלי של האפקטים, לא באיזה עריכה שונה של הסרטים, כן?jacko-il כתב:מי שבאמת אוהב את STAR WARS המקוריים צופה בהם בגרסאת ה- Despecialized Edition שהפך להיות הגרסא אליה הולכים חובבי הסדרה.
*גילוי נאות - אני לא מעריץ STAR WARS. אבל מהסקרנות צפיתי גם בגרסאות הללו והם לטעמי עדיפות מהבלו-ריי שהופץ....
-
ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1209
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
למיטב הבנתי העבודה על גרסת ה4K נעשתה ישירות מאלמטים מקוריים של הסרט המקורי.
ואגב, הזכיויות של הסרט המקורי שייכות לפוקס מאה העשרים, לא דיסני.
ואגב, הזכיויות של הסרט המקורי שייכות לפוקס מאה העשרים, לא דיסני.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.
יכול להיות שאתה צודק לגבי פרק 4, אני לא לגמרי בטוח של מי היו הזכויות עליו. אבל לפי מה שאני זוכר לוקאס שמרivanhoe888 כתב:ואגב, הזכיויות של הסרט המקורי שייכות לפוקס מאה העשרים, לא דיסני....
על הזכויות בסרטים הללו, אני חושב שגם על הסרט הראשון (אפילו שיכול להיות שבסרט הזה היו לא רק הזכויות על
המרצ'נדייזינג), אבל אני כמעט בטוח שעל פרקים 5 ו- 6 , והזכויות הללו בטח עברו לדיסני כשהם קנו את לוקאספילם.
וכמו שכתבתי, אם באמת הם היו יכולים לחזור לאלמנטים המקוריים, ואם המצב כיום של האלמנטים הללו באמת מצדיק
את החזרה הזו, אז יכול להיות שיש הצדקה טובה לגירסה ב- 4K.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@guyezra
·
לא.
אלו גרסאות שנוצרו כדי לספק את הסרטים כמה שיותר נאמנים לגרסא המקורית שיצאה בקולנוע.
הגרסאות שיצאו לבלו-ריי הן גרסאות שג'ורג' לוקאס החליט לשנות ולהוסיף להן כל מיני אפקטים מודרניים ב CGI ואפילו שינה אותן מעט מבחינת עריכה ועלילה.
במקרה אוהד צ'כי של הסדרה, שגם ממש במקרה מתמצא בשחזורי וידאו ועריכה, החליט שנמאס לו מזה והחליט לערוך בעצמו את הסרטים המקוריים מחדש. תקרא על זה ברשת, העבודה שהוא עשה (והתוצאה) פשוט מדהימה.
·
לא.
אלו גרסאות שנוצרו כדי לספק את הסרטים כמה שיותר נאמנים לגרסא המקורית שיצאה בקולנוע.
הגרסאות שיצאו לבלו-ריי הן גרסאות שג'ורג' לוקאס החליט לשנות ולהוסיף להן כל מיני אפקטים מודרניים ב CGI ואפילו שינה אותן מעט מבחינת עריכה ועלילה.
במקרה אוהד צ'כי של הסדרה, שגם ממש במקרה מתמצא בשחזורי וידאו ועריכה, החליט שנמאס לו מזה והחליט לערוך בעצמו את הסרטים המקוריים מחדש. תקרא על זה ברשת, העבודה שהוא עשה (והתוצאה) פשוט מדהימה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".