מאז יום חמישי בצהריים ועד לרגע זה - שיבושים קשים באינטרנט של הוט
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
למה שזה לא יעבוד ? מאיפה הבנת את זה?
אתה בחיבור ללא חייגן, אתה לא צריך שום דבר מיוחד.
אתה בחיבור ללא חייגן, אתה לא צריך שום דבר מיוחד.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
מפה
IP קבוע חשוב כדי לא לקבל חסימות כלשהן בעקבות ניתוקים.אם לקוח רוצה לקבל חבילת GAMER
או IP קבוע ולא להשתמש בנתב שלהם (החלש מאוד גם ב WIFI) הלקוח חייב להשתמש בחייגן L2TP יחודי לישראל (דורש שימוש בשם שרת לחיוג ועם לקוח DHCP ) ולהיות מוגבל ל 30 מגה......
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
מה IP קבוע קשור לחסימות וניתוקים?
א. למה אתה אמור להחסם? בבזק כל פעם שאתה מחייג בלי להיות רשום ל-IP קבוע אתה מקבל IP אחר לגמרי, מה חוסם אותך במצב הזה בדיוק?
ב.הניתוקים שהוא ציין היו בהקשר לשימוש עם L2TP, אבל במהירויות שמעל 30 זה ממש לא עובד טוב בגלל זה מחברים את כולם בחיבור ללא חייגן, השרת מקצה אוטמטית כתובת IP למודם, ה-IP הזה לרוב מוקצה למודם תקופה ארוכה, ככה שגם אם תפעיל ותכבה אותו אלף פעם, יש סיכוי שתקבל תמיד את אותה הכתובת, זה עד שתחליף כתובת MAC למכשיר המחובר למודם, למשל ראוטרים הרבה פעמים מאפשרים להחליף את כתובת ה-MAC שלהם, ברגע שאתה עושה את זה, כנראה תקבל כתובת אחרת מהשרת, או לחלופין אחרי שהמודם לא מחובר לרשת הרבה זמן, הוא יכול לקבל כתובת אחרת. עם תשתית תקינה וחיבור ללא חייגן הראוטר שלך מוגדר על "DHCP" פשוט מושך את הכתובת שהמודם מקבל אוטומטית וזהו, לא אמורים להיות פה ניתוקים.
ג. ופה הבעיה עם ה-IP הקבוע, בגלל שהם לא רוצים להקצות IP קבוע בלי להכריח אותך להשתמש בחייגן ה-L2TP הבעייתי, ולמי שחשוב גישה לרשת מבחוץ בהחלט לא יסמוך על זה שהמודם יקבל את אותו ה-IP אחרי תקלה וכו'.
אז הבעיות אמיתיות, אבל רוב הסעיפים לא רלוונטים ל-"משתמש הפשוט" שמשתמש באינטרנט לגלוש ולצורך תוכן.
אז כמו שאמרת, אתה מבקש שיגדירו לך את המודם כברידג', מחבר את הראוטר הפרטי ומגדיר בהגדרות DHCP ויש לך אינטרנט עובד. כל ראוטר עם חיבור WAN אמור לתמוך במצב DHCP, הבעיה היא נטו השימוש ב-L2TP שהרבה נתבים מתקשים עם זה במהירויות גבוהות.
א. למה אתה אמור להחסם? בבזק כל פעם שאתה מחייג בלי להיות רשום ל-IP קבוע אתה מקבל IP אחר לגמרי, מה חוסם אותך במצב הזה בדיוק?
ב.הניתוקים שהוא ציין היו בהקשר לשימוש עם L2TP, אבל במהירויות שמעל 30 זה ממש לא עובד טוב בגלל זה מחברים את כולם בחיבור ללא חייגן, השרת מקצה אוטמטית כתובת IP למודם, ה-IP הזה לרוב מוקצה למודם תקופה ארוכה, ככה שגם אם תפעיל ותכבה אותו אלף פעם, יש סיכוי שתקבל תמיד את אותה הכתובת, זה עד שתחליף כתובת MAC למכשיר המחובר למודם, למשל ראוטרים הרבה פעמים מאפשרים להחליף את כתובת ה-MAC שלהם, ברגע שאתה עושה את זה, כנראה תקבל כתובת אחרת מהשרת, או לחלופין אחרי שהמודם לא מחובר לרשת הרבה זמן, הוא יכול לקבל כתובת אחרת. עם תשתית תקינה וחיבור ללא חייגן הראוטר שלך מוגדר על "DHCP" פשוט מושך את הכתובת שהמודם מקבל אוטומטית וזהו, לא אמורים להיות פה ניתוקים.
ג. ופה הבעיה עם ה-IP הקבוע, בגלל שהם לא רוצים להקצות IP קבוע בלי להכריח אותך להשתמש בחייגן ה-L2TP הבעייתי, ולמי שחשוב גישה לרשת מבחוץ בהחלט לא יסמוך על זה שהמודם יקבל את אותו ה-IP אחרי תקלה וכו'.
אז הבעיות אמיתיות, אבל רוב הסעיפים לא רלוונטים ל-"משתמש הפשוט" שמשתמש באינטרנט לגלוש ולצורך תוכן.
אז כמו שאמרת, אתה מבקש שיגדירו לך את המודם כברידג', מחבר את הראוטר הפרטי ומגדיר בהגדרות DHCP ויש לך אינטרנט עובד. כל ראוטר עם חיבור WAN אמור לתמוך במצב DHCP, הבעיה היא נטו השימוש ב-L2TP שהרבה נתבים מתקשים עם זה במהירויות גבוהות.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
- popothecat
- חבר פעיל

- תגובות: 64
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
·sys_admin כתב:עם החיבור L2TP המגוחך בהוט המצב הוא עוד יותר הזוי. היום כל לקוח עסקי שבדרך כלל חייב כתובת IP קבועה, גם כשהוא משלם על חבילה של 200M על 5M בפועל מקבל מהוט עד 30M על עד 2M של ערוץ העולה וכבונוס הוא מקבל גם שלל של ניתוקים אקראיים וחובה בשימוש בציוד קצה אזוטרי שתומך בחיבור L2TP העקום, דבר שמגביל ביותר מבחינת מבחר של הציוד וגמישות תפעולית. וכל זה רק בגלל חוסר ידע טכני של המוקדנים, שלא יודעים איך להגדיר כתובת IP קבוע בחיבור MPLS , לא רק במחלקה הפרטית אלה לרוב גם בשרות העסקי....
אתה טועה.
1. הבעיה בחיבור L2TP הוא שיש HEADEND ולכן לא ניתן לקבל את כל המהירות, אבל לא ברמות שאתה רושם. מקסימום פגיעה של 10-20 מגה בחבילת 100. בנוסף- בהוט לא ממליצים ללקוחות במהירות מעל 30 להשתמש בחייגן מסיבה זו בלבד.
2. מי שמחלק את טווח כתובות ה-IP בחיבור MPLS זה הספק. מי שאחראי על כתובת IP קבועה זה הספק. אין שום קשר לידע טכני של המוקדנים בהוט. הספקיות תומכות ב-IP קבוע דרך חייגן בלבד ובמקרה הזה אין להוט צד בנושא.
3. הוט מתה להיפטר מה-L2TP. זה עושה לה כאב ראש יותר מללקוחות. הבעיה שחלק מהספקיות (בעיקר הקטנות) תומכות אך ורק ב-L2TP על רשת DOCSIS, וכל עוד הן לא מאפשרות MPLS ללקוחותיהן, אי אפשר לסגור את זה.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
@popothecat
·
מה שכן הבנתי שאם מחוברים להוטנט כספק אז יש כן אפשרות לקבל IP קבוע מהם אבל עם שיחה עם נציגת שרות טענו בפני
שהם מספקים זאת רק ללקוחות עסקיים עם נתב יעודי שלהם, לא בררתי את זה לעומק.
כעת אם הטענה לגבי חוסר התמיכה ב MPLS אצל הספקיות הקטנות נכונה (ואני מניח שכן) מדוע HOT לאחר כמה, 15 שנה! לא עושה שינוי פאזה טכנולוגי ומודיעה לאחר אישור משדר התקשרות והמועצה לשידורי כבלים לכל הספקיות שתוך שנה בתאריך זה וזה עוברים ל MPLS נקודה? האם המערכות שלהם כאלו מוגבלות שלא ניתן לתמוך בנוסף בMPLS אצל ספקיות שכן תומכות? יש פה לקות טכנולוגית משמעותית הפוגעת בלקוחות החברה, לא סביר ואני חוזר לטענה שלי לעיל הוט חייבים להשקיע בצד הטכנולוגי שלהם ולייצב את המערכות שלהם. אחת הבעיות הגדולות בזמנו לא יודע אם הוט שינו זאת שכל המעבר לספקי האינטרנט היה בזמנו דרך רשת ה IIX בצינור אחד שלפחות לפי העמוד הזה לא קיים יותר.
http://www.isoc.org.il/technologies-and ... -customers
אם היום כל ספק מחובר אליהם בקווים ייעודיים אז אין שום סיבה לא לאפשר לספקים שתומכים בכך לקבל חיבורים
ב MPLS. זה כמובן דורש שינוי במערכות של הוט. זה לא משהו שעושים על גחמה וכמובן שבונים PILOT מסודר לפני.
אבל די נראה לי שזה פשוט לא עניין את ההנהלת החברה הקודמת וכנראה לאף אחד לא היה אינטרס שזה ישתנה.
·
מה שכן הבנתי שאם מחוברים להוטנט כספק אז יש כן אפשרות לקבל IP קבוע מהם אבל עם שיחה עם נציגת שרות טענו בפני
שהם מספקים זאת רק ללקוחות עסקיים עם נתב יעודי שלהם, לא בררתי את זה לעומק.
כעת אם הטענה לגבי חוסר התמיכה ב MPLS אצל הספקיות הקטנות נכונה (ואני מניח שכן) מדוע HOT לאחר כמה, 15 שנה! לא עושה שינוי פאזה טכנולוגי ומודיעה לאחר אישור משדר התקשרות והמועצה לשידורי כבלים לכל הספקיות שתוך שנה בתאריך זה וזה עוברים ל MPLS נקודה? האם המערכות שלהם כאלו מוגבלות שלא ניתן לתמוך בנוסף בMPLS אצל ספקיות שכן תומכות? יש פה לקות טכנולוגית משמעותית הפוגעת בלקוחות החברה, לא סביר ואני חוזר לטענה שלי לעיל הוט חייבים להשקיע בצד הטכנולוגי שלהם ולייצב את המערכות שלהם. אחת הבעיות הגדולות בזמנו לא יודע אם הוט שינו זאת שכל המעבר לספקי האינטרנט היה בזמנו דרך רשת ה IIX בצינור אחד שלפחות לפי העמוד הזה לא קיים יותר.
http://www.isoc.org.il/technologies-and ... -customers
אם היום כל ספק מחובר אליהם בקווים ייעודיים אז אין שום סיבה לא לאפשר לספקים שתומכים בכך לקבל חיבורים
ב MPLS. זה כמובן דורש שינוי במערכות של הוט. זה לא משהו שעושים על גחמה וכמובן שבונים PILOT מסודר לפני.
אבל די נראה לי שזה פשוט לא עניין את ההנהלת החברה הקודמת וכנראה לאף אחד לא היה אינטרס שזה ישתנה.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73412
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
אני עם הוט רק באינטרנט (בחיים לא אתחבר לאיהם בטלוויזיה אחרי מה שהיה לי איתם) כי לצערי בזק לא יכולים לספק יותר מ 30 מגה באיזורי כבר שנים, וגם זה לא יציבץ אז נכון שיש שם לפחות פעם-פעמיים בחודש בעיות טכניות, אבל התחליף (שוב, לצערי) גרוע יותר - ככה שיצאתי קירח מכאן ומכאן 
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4313
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
·popothecat כתב:·......
אתה טועה.
1. הבעיה בחיבור L2TP הוא שיש HEADEND ולכן לא ניתן לקבל את כל המהירות, אבל לא ברמות שאתה רושם. מקסימום פגיעה של 10-20 מגה בחבילת 100. בנוסף- בהוט לא ממליצים ללקוחות במהירות מעל 30 להשתמש בחייגן מסיבה זו בלבד.
2. מי שמחלק את טווח כתובות ה-IP בחיבור MPLS זה הספק. מי שאחראי על כתובת IP קבועה זה הספק. אין שום קשר לידע טכני של המוקדנים בהוט. הספקיות תומכות ב-IP קבוע דרך חייגן בלבד ובמקרה הזה אין להוט צד בנושא.
3. הוט מתה להיפטר מה-L2TP. זה עושה לה כאב ראש יותר מללקוחות. הבעיה שחלק מהספקיות (בעיקר הקטנות) תומכות אך ורק ב-L2TP על רשת DOCSIS, וכל עוד הן לא מאפשרות MPLS ללקוחותיהן, אי אפשר לסגור את זה....
הסלט, הוא טוב ובריא, בדרך כלל במובן ובהקשר של אוכל, אבל לא במושגים טכניים בכלל ובמושגי תקשורת נתונים בפרט שיצרת לנו כאן.
ונתחיל מהמרכיב הראשון והלא בריא של הסלט הזה.
בכל מערכת של טלוויזיה בכבלים תמיד יש HEADEND והוא לא קשור כלל לחיבור של L2TP , אלה ש HEADEND הוא מוקד של השידורים של הטלוויזיה בכבלים ששם נבנה, ממנו מופץ השידור ובו ממוקמות מערכות שו''ב של הטלוויזיה בכבלים.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cable_television_headend
יכול להיות שהמרכיב הזה של הסלט שלך נוצר בגלל ששמעת במעורפל על מושג אחר כלשהו שקשור לראש, והוא: Overhead, מושג שבעברית מכונה בשם תקורה, דבר שגם הוא לא קשור כלל לנושא המדובר.
https://en.wikipedia.org/wiki/Overhead_(computing)
ולסיבה האמתית של למה בהוט לקוח עסקי שמשתמש בכתובת IP קבועה מקבל מהירות של פחות מ 30M , גם אם הוא משלם על 200M .
נתחיל מזה, שההגבלה של 30M , בחיבור L2TP בהוט, היא מגבלה של ציוד טרמינצייה של הוט, בגלל שחיבור L2TP צורך משאבי מחשוב רבים, גם בצד השרת וגם בצד הלקוח.
ונמשיך לחלק השני של הסלט.
הספק באמת מחלק את הכתובות IP ללקוחות הכבלים, גם את הכתובות הקבועות וגם את הכתובות המשתנות ולא רק ללקוחות שמחוברים בחיבור MPLS , אלה גם ללקוחות בחיבור L2TP או PPTP, כן, כן, ניתן בכבלים להתחבר גם בצורה עקומה שכזו, אבל מי שקובע את הסוג החיבור בין הלקוח לספק האינטרנט בישראל, הוא הוט.
וקיימים שלושה סוגי חיבורים בנקודת קישור בין הספק להוט, ושלושתם מתבצעים על ידי הוט.
הראשון, הוא חיבור MPLS , בין הוט לספק וקבלת כתובת DHCP משתנה בצד של הלקוח. במקרה הזה הוט משייכת לקוח מסוים, לפי כתובת MAC של רגל RF במודם לטווחי כתובות של הספק, ובחיבור MPLS שנמצא בין הספק להוט עוברת כתובת MAC של רגל WAN של הנתב הלקוח ועל סמך הכתובת הזו הלקוח מקבל כתובת IP משתנה מהספק.
סוג החיבור השני, הוא זהה לגמרי לראשון, רק שהחיבור MPLS בין הספק להוט לא מוביל לטווח כתובות שממנו הלקוח יכול לקבל כתובות שונות, אלה לכתובת קבועה אחת שמוקצית ללקוח הספציפי. זה סוג החיבור שמשמש בהוט לחיבור MPLS עם כתובת קבוע ואותו המוקדנים הרדומים של הוט בדרך כלל לא מכירים, גם עם נציג ההנדסה של הלקוח מנסה להסביר להם.
והסוג החיבור הבעייתי והעקום ביותר בהוט, זה אותו החיבור L2TP , שבמסגרתו הלקוח משויך בהוט לפי כתובת MAC של רגל RF של המודם שלו לרשת INFRANET של הוט שממנה הוא רק יכול ליצור קשר עם מספר שרתי L2TP או PPTP של כל הספקי אינטרנט ואותו הלקוח כבר מחייג על גבי רשת INFRANET של הוט לספק שהוא ( הלקוח ) בוחר ועל סמך השם משתמש וסיסמה של הספק, הלקוח מקבל בתוך ערוץ L2TP את הכתובת של הספק. בנוסף לזה שהחיבור הזה מוגבל בהוט לעד 30M , הוא גם סובל מניתוקים רבים, בגלל אופי החיבור, מכיוון שאם בחיבור רגיל איבוד מנות נתונים ( דבר שבהוט הוא בשגרה ), גורמים רק לשידורם מחדש ולזמן השהייה גבוהה יותר, אז בחיבור L2TP , זה גורם לניתוק של החיבור וצורך להקים אותו מחדש.
ובקשר לרכיב השלישי של הסלט. המוקדנים הרדומים של הוט, בדרך כלל לא זוכרים או לא מודעים כלל לאיך אפשר לחבר את הלקוחות שחייבים כתובת IP קבוע דרך MPLS וזו הסיבה לשימוש שלהם ב L2TP העקום.
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1607
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 520 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
כמוני כמוך...
·Huber כתב:אני עם הוט רק באינטרנט (בחיים לא אתחבר לאיהם בטלוויזיה אחרי מה שהיה לי איתם) כי לצערי בזק לא יכולים לספק יותר מ 30 מגה באיזורי כבר שנים, וגם זה לא יציבץ אז נכון שיש שם לפחות פעם-פעמיים בחודש בעיות טכניות, אבל התחליף (שוב, לצערי) גרוע יותר - ככה שיצאתי קירח מכאן ומכאן...
גם אני התנתקתי לגמרי מהוט (במאמץ רב ובהרבה משקעי כעס וזעם) ולעולם לא אשוב להיות לקוח שלהם.
למעט האינטרנט, שכרגע, כפי שזה נראה בשוק, אין אופציה טובה יותר. אני מחכה לאנלימיטד אבל בקצב הזחילה הנוכחית שלהם, כנראה שזה ייקח עוד זמן רב.
מציאות חיינו העגומה,
ג'יימס
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
@sys_admin
·
משהו לא מסתדר לי כאן מדוע אם כן כדי לקבל IP קבוע באמצעות L2TP התהליך הוא כזה:
1. מתקשרים להוט מבקשים הורדת מהירות ל 30 מגה
2. מתקשרים לISP ומבקשים שיוך ל HOT וחשבון ISP L2TP
3. מתקשרים פעם נוספת ל HOT ומבקשים שיעלו את ה ISP כדי
מדוע כל הבאלגן הזה אם HOT מחברים את הלקוחות לרשת ה INFRANET שלהם ?
מדוע שאני חופר ושואל אף אחד לא מספר לי שניתן לשייך כתובת קבועה לMAC מסויים במקום כל
הטררם?
היה לי לקוח של דילר בכפר שמריהו שבוע שעבר שהדילר שהביא אותי לשם טען בתוקף שיש כתובת IP קבועה
ללקוח (מודם מוטורולה ישן) שהיה משוייך לנטויזן כנראה שצדק ...וככל הנראה HOT היום לא מעוניינים לספק זאת...
זה גם מה שמעצבן אותי ואני בטוח גם אותך אין עם מי לדבר באמת. בבזק אני אגיע (עוד לא היה צורך) לכל מי שצריך
בהנדסה בהוט אני נתקל בחומה מבוצרת, אלא אם כן אני לקוח עסקי אסטרטגי....
גם להגיע למחלקת הנדסה ב YES אגב אין שום בעיה במקרה מכיר שם 2 אנשים.
אבל בהוט אפשר לשכוח מזה אין עונה ואין מענה.
·
משהו לא מסתדר לי כאן מדוע אם כן כדי לקבל IP קבוע באמצעות L2TP התהליך הוא כזה:
1. מתקשרים להוט מבקשים הורדת מהירות ל 30 מגה
2. מתקשרים לISP ומבקשים שיוך ל HOT וחשבון ISP L2TP
3. מתקשרים פעם נוספת ל HOT ומבקשים שיעלו את ה ISP כדי
מדוע כל הבאלגן הזה אם HOT מחברים את הלקוחות לרשת ה INFRANET שלהם ?
מדוע שאני חופר ושואל אף אחד לא מספר לי שניתן לשייך כתובת קבועה לMAC מסויים במקום כל
הטררם?
היה לי לקוח של דילר בכפר שמריהו שבוע שעבר שהדילר שהביא אותי לשם טען בתוקף שיש כתובת IP קבועה
ללקוח (מודם מוטורולה ישן) שהיה משוייך לנטויזן כנראה שצדק ...וככל הנראה HOT היום לא מעוניינים לספק זאת...
זה גם מה שמעצבן אותי ואני בטוח גם אותך אין עם מי לדבר באמת. בבזק אני אגיע (עוד לא היה צורך) לכל מי שצריך
בהנדסה בהוט אני נתקל בחומה מבוצרת, אלא אם כן אני לקוח עסקי אסטרטגי....
גם להגיע למחלקת הנדסה ב YES אגב אין שום בעיה במקרה מכיר שם 2 אנשים.
אבל בהוט אפשר לשכוח מזה אין עונה ואין מענה.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
Re: כמוני כמוך...
@JamesStone
·
אגב ב UNLIMITED אין מציאות בעיקר בגלל ספקי האינטרנט, מניסיוני במגדלי פנקס בתל אביב אצל לקוח
וחברת סטארט-אפ בתל אביב תלוי מאוד בספק האינטרנט מלבד בדיקת המהירות אתה תקבל אינטרנט ממוצע בלבד
סתם בשביל לסבר את האוזן, הבן של הלקוח בפנקס בתל אביב משחק להנאתו בPS4 שלו ומבצע בדיקת מהירות
ב UNLIMITED עם IBC עד 7 מגה ביט עם קו בזק VDSL שמגיע ל 50 מגה לבזק בינלאומי 36 מגה ביט...
בחברת הסטארט-אפ עם 35 עובדים וקו 200 מגה פשוט עברו לקו סימטרי של 100 מגה שעליו משלמים סביב ה 4000 ש"ח ולא ניתן להשוות בכלל עולמות שונים לחלוטין או במילים אחרות "if you pay peanuts you get monkeys"
·
אגב ב UNLIMITED אין מציאות בעיקר בגלל ספקי האינטרנט, מניסיוני במגדלי פנקס בתל אביב אצל לקוח
וחברת סטארט-אפ בתל אביב תלוי מאוד בספק האינטרנט מלבד בדיקת המהירות אתה תקבל אינטרנט ממוצע בלבד
סתם בשביל לסבר את האוזן, הבן של הלקוח בפנקס בתל אביב משחק להנאתו בPS4 שלו ומבצע בדיקת מהירות
ב UNLIMITED עם IBC עד 7 מגה ביט עם קו בזק VDSL שמגיע ל 50 מגה לבזק בינלאומי 36 מגה ביט...
בחברת הסטארט-אפ עם 35 עובדים וקו 200 מגה פשוט עברו לקו סימטרי של 100 מגה שעליו משלמים סביב ה 4000 ש"ח ולא ניתן להשוות בכלל עולמות שונים לחלוטין או במילים אחרות "if you pay peanuts you get monkeys"
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 120 פעמים
מזה מספר חודשים לקוח של הוט באינטרנט בלבד במהירות 200/5 ובסה"כ מרוצה ומקבל את המהירות בחבילה (הוד השרון)
חויתי עד היום 2 תקלות של הגדרות אצל הוט שסודרו בזמן סביר לאחר שהגעתי לתמיכה. הבעייה היא להגיע לתמיכה בערב/לילה שלוקח גם מעל שעה
בבזק קיבלתי מהירות 80/90 אולם האינטרנט של הוט יותר יציב ושלא לדבר על המהירות. גם הנתב C7 שמריץ DD-WRT יציב יותר בפעולתו
ערן
חויתי עד היום 2 תקלות של הגדרות אצל הוט שסודרו בזמן סביר לאחר שהגעתי לתמיכה. הבעייה היא להגיע לתמיכה בערב/לילה שלוקח גם מעל שעה
בבזק קיבלתי מהירות 80/90 אולם האינטרנט של הוט יותר יציב ושלא לדבר על המהירות. גם הנתב C7 שמריץ DD-WRT יציב יותר בפעולתו
ערן
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
·carmonle כתב:מזה מספר חודשים לקוח של הוט באינטרנט בלבד במהירות 200/5 ובסה"כ מרוצה ומקבל את המהירות בחבילה (הוד השרון)
ערן...
הציוד של הוט מוגדר כברידג' וה-C7 כנתב?
או שאתה פשוט משתמש ב-C7 כאקסס פוינט?
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 120 פעמים
הציוד של הוט מוגדר כמודם בלבד bridge
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
·IamEzio כתב:מה IP קבוע קשור לחסימות וניתוקים?
אז כמו שאמרת, אתה מבקש שיגדירו לך את המודם כברידג', מחבר את הראוטר הפרטי ומגדיר בהגדרות DHCP ויש לך אינטרנט עובד. כל ראוטר עם חיבור WAN אמור לתמוך במצב DHCP, הבעיה היא נטו השימוש ב-L2TP שהרבה נתבים מתקשים עם זה במהירויות גבוהות....
מצטער שלא הרחבתי.
ישנם שירותים כגון XBOX LIVE או של PS או למשל שיתוף לוויני אשר פותח ערוצים מוצפנים שמצריכים חיבור רציף כי פרטי החשבון נשלחים כל 10-20 שניות.
עקב נסיון מר עם בזק בתקופת הסתיו והחורף בגלל תשתית לקויה וישנה,
שבזק לא החליפו ואינם מעוניינים להחליף (במיוחד התיבה על העמוד שנראית כאילו היא מתקופת מלחמת עולם II)
חוויתי חסימת חשבון בין אם זה ל-24 ש' או חסימה לצמיתות עקב נסיונות התחברות ממספר רב של כתובות IP בפרק זמן קצר זאת
בעקבות ניתוקים רבים עקב יציאה מסינכרון של המודם שנגרם עקב רעשים על הקו - מרוח או גשם.
מעבר להוט פתר לי את הבעיה כי ה-IP קבוע ומשתנה כל חצי שנה בערך.
לגבי מה שרשמתם, הבחור פה סותר את מה שרשמתם.
אין לו בעיה עם חיבור חייגן L2TP במהירות מעל 30 מגה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4313
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
@arotman
·
הוט מחברים לרשת INFRANET שלהם, רק את הלקוחות שמתחברים לאינטרנט דרך חייגן, שאר הלקוחות שלהם עוברים במקום זה דרך צומת MPLS שמקשר בין הוט לספקי אינטרנט.
התהליך שתיארת של מעבר מחיבור MPLS לחיבור עם חייגן, הוא לא אילוץ טכני, אלה ניהולי, סוג של כיסוי תחת, כי מי שיוזם את הסוג החיבור בין הספק ללקוח בהוט, הוא הספק, שצריך להעביר להוט את הבקשה עם פרטי הלקוח והוט כבר משייכים את הלקוח לסוג חיבור המתאים, אבל, אם בהוט הלקוח מחובר על חבילה של 100 או 200 , הוט לא מסוגלים לחבר את הלקוח הזה במהירות הזו דרך L2TP ואם הם יחברו אותו ל 40M ללא ידיעת הלקוח, יש כאן עילה לתביעה מצד הלקוח נגד הוט. בגלל זה, הוט מאלצים את הלקוח לבקש מהם להוריד את המהירות ואז הם מכוסים. הלקוח משלם על 200M , מקבל עד 40M , אבל זה היה כאילו מיוזמתו של הלקוח, והוא גם כאילו מסכים לזה. והפנייה של הלקוח לבקשה להורדת המהירות, גם מתועדת בהוט.
בקשר לזה, שהילדים המוקדנים של הוט בדרך כלל לא מודעים לזה שניתן לחבר לקוח לספק דרך MPLS עם כתובת קבועה או אפילו עם טווח כתובות שהלקוח רכש מהספק, אז זה נכון ולקוחות עסקיים קטנים שמוגדרים בהוט, כ SOHO או SMB , באמת צריכים להתמודד מול המוקדנים שלא מבינים כלום.
מצד שני הלקוחות שהוגדרו בהוט כאנטרפרייז או אסטרטגיים מתנהלים בהוט דרך מנהל תיקי לקוחות ודרך יועצי תקשורת והם עובדים מול האגף ההנדסה, תכנון ותשתיות. אני ככלל לא נכנס לשום אינטראקציה מול המוקדנים, אלה רק מול גורמי ההנדסה. שגם מהמהנדסים שלהם, נוצר לי הרושם שאת ה"מהנדסים" האלה אספו מקרב הילדים שעושים משמרות כמוקדנים ובגלל זה אני בדרך כלל עובד ישירות מול מנהלים באגפים האלה.
אבל בשביל שהלקוח יוכל להתנהל כך בהוט, הוא חייב להיות מאופיין ומוגדר מראש כלקוח אנטרפרייז, אחרת, זה עבוד ואין עם מי לדבר.
·
הוט מחברים לרשת INFRANET שלהם, רק את הלקוחות שמתחברים לאינטרנט דרך חייגן, שאר הלקוחות שלהם עוברים במקום זה דרך צומת MPLS שמקשר בין הוט לספקי אינטרנט.
התהליך שתיארת של מעבר מחיבור MPLS לחיבור עם חייגן, הוא לא אילוץ טכני, אלה ניהולי, סוג של כיסוי תחת, כי מי שיוזם את הסוג החיבור בין הספק ללקוח בהוט, הוא הספק, שצריך להעביר להוט את הבקשה עם פרטי הלקוח והוט כבר משייכים את הלקוח לסוג חיבור המתאים, אבל, אם בהוט הלקוח מחובר על חבילה של 100 או 200 , הוט לא מסוגלים לחבר את הלקוח הזה במהירות הזו דרך L2TP ואם הם יחברו אותו ל 40M ללא ידיעת הלקוח, יש כאן עילה לתביעה מצד הלקוח נגד הוט. בגלל זה, הוט מאלצים את הלקוח לבקש מהם להוריד את המהירות ואז הם מכוסים. הלקוח משלם על 200M , מקבל עד 40M , אבל זה היה כאילו מיוזמתו של הלקוח, והוא גם כאילו מסכים לזה. והפנייה של הלקוח לבקשה להורדת המהירות, גם מתועדת בהוט.
בקשר לזה, שהילדים המוקדנים של הוט בדרך כלל לא מודעים לזה שניתן לחבר לקוח לספק דרך MPLS עם כתובת קבועה או אפילו עם טווח כתובות שהלקוח רכש מהספק, אז זה נכון ולקוחות עסקיים קטנים שמוגדרים בהוט, כ SOHO או SMB , באמת צריכים להתמודד מול המוקדנים שלא מבינים כלום.
מצד שני הלקוחות שהוגדרו בהוט כאנטרפרייז או אסטרטגיים מתנהלים בהוט דרך מנהל תיקי לקוחות ודרך יועצי תקשורת והם עובדים מול האגף ההנדסה, תכנון ותשתיות. אני ככלל לא נכנס לשום אינטראקציה מול המוקדנים, אלה רק מול גורמי ההנדסה. שגם מהמהנדסים שלהם, נוצר לי הרושם שאת ה"מהנדסים" האלה אספו מקרב הילדים שעושים משמרות כמוקדנים ובגלל זה אני בדרך כלל עובד ישירות מול מנהלים באגפים האלה.
אבל בשביל שהלקוח יוכל להתנהל כך בהוט, הוא חייב להיות מאופיין ומוגדר מראש כלקוח אנטרפרייז, אחרת, זה עבוד ואין עם מי לדבר.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
@sys_admin
·
תודה רבה על ההסבר המפורט כרגיל
העניין הוא שגם שאתה משוחח עם נציגי השרות של ה ISP בלי יוצא מן הכלל אומרים לך שאם אתה בתשתית הוט ורוצה כתובת קבועה אז חייבים להעביר אותך לחייגן ב L2TP וממליצים גם הם להוריד את המהירות ל 30 מגה.. אף נציג באף ספק מהגדולים מעולם לא אמר לי אתה יכול לבקש שיוך ללא חייגן ובמיוחד לקוח שרוצה חבילת GAMER. כלומר יש פה שיתוף פעולה גם מצד ה ISP לפשע...
אגב היום שוחחתי עם נציג משרות הלקוחות עסקים גדולים של נטויזן סלקום וייתכן מאוד שאוכל להעביר לקוחות דרכם
רוב הלקוחות של הדילרים שאני עובד מולם בעלי חברות ואם הלקוח ישלם קצת יותר וייקבל שרות טוב יותר נראה לי שגם לי וגם ללקוחות יהיה טוב יותר.. הפתיעו לטובה קו 100 מגה סימטרי ברשת הסיבים של סלקום ספק + תשתית 2500 ש"ח לחודש במקום 4000 ש"ח לבינת עבור 012 ו ORANGE נשמע טוב מקווה שגם איכות השרות ללקוח לא תיפגע...
יש גם לקוח אחר של אחד הדילרים שמשלם היום חבילה יפה לבזק ובזק בינלאומי על מהירות 1 Giga .
מאז שסלקום ואורנג נכנסו עם רשת סיבים המחירים ירדו פלאים, זה עדיין לא אומר שיש כיסוי בכל מקום בארץ אבל במקומות
תעסוקה רבים יש לך אפשרות בחירה בין , בזק, הוט, סלקום, אורנג'....
אני זוכר עוד ששילמתי בזמנו כמנהל IT ב Finjan על 2 עורקי E1 (מהירות של 4 מגה סימטרי) בשנת 2005 רק 3500 ש"ח לנטויז'ן... ורק ההתקנה לבזק הייתה 16 אלף ש"ח... בנתניה ברחוב המחשב 1
אני לא זוכר כמה שילמתי שהייתי באופק צילומי אוויר בשנת 2000 על Frame Relay של 128K ...אני חושב שזה לא היה הרבה פחות.
·
תודה רבה על ההסבר המפורט כרגיל
אגב היום שוחחתי עם נציג משרות הלקוחות עסקים גדולים של נטויזן סלקום וייתכן מאוד שאוכל להעביר לקוחות דרכם
רוב הלקוחות של הדילרים שאני עובד מולם בעלי חברות ואם הלקוח ישלם קצת יותר וייקבל שרות טוב יותר נראה לי שגם לי וגם ללקוחות יהיה טוב יותר.. הפתיעו לטובה קו 100 מגה סימטרי ברשת הסיבים של סלקום ספק + תשתית 2500 ש"ח לחודש במקום 4000 ש"ח לבינת עבור 012 ו ORANGE נשמע טוב מקווה שגם איכות השרות ללקוח לא תיפגע...
יש גם לקוח אחר של אחד הדילרים שמשלם היום חבילה יפה לבזק ובזק בינלאומי על מהירות 1 Giga .
מאז שסלקום ואורנג נכנסו עם רשת סיבים המחירים ירדו פלאים, זה עדיין לא אומר שיש כיסוי בכל מקום בארץ אבל במקומות
תעסוקה רבים יש לך אפשרות בחירה בין , בזק, הוט, סלקום, אורנג'....
אני זוכר עוד ששילמתי בזמנו כמנהל IT ב Finjan על 2 עורקי E1 (מהירות של 4 מגה סימטרי) בשנת 2005 רק 3500 ש"ח לנטויז'ן... ורק ההתקנה לבזק הייתה 16 אלף ש"ח... בנתניה ברחוב המחשב 1
אני לא זוכר כמה שילמתי שהייתי באופק צילומי אוויר בשנת 2000 על Frame Relay של 128K ...אני חושב שזה לא היה הרבה פחות.