מתלבט בין מחשב נייד לנייח לצורכי לימודי הנדסה.

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
valderama7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אף פעם לא היה לי מחשב נייד ועכשיו התחלתי ללמוד הנדסה. לא ניראלי שאצטרך להביא איתי את המחשב ללימודים אבל בכל זאת רציתי להתייעץ אם כדאי לי לקנות מחשב נייד או נייח.
מצד אחד אני חושב שנייח יותר נוח אבל הנייד תופס פחות מקום ואפשר להסתובב איתו בבית( הבעיה שהמסך יותר קטן והמקלדת לא נוחה כמו בנייח).

יש לי לימודים של 4 שנים לעשות עם המחשב. מה עדיף לי לקנות? אנשים עוד קונים נייחים היום? אני פשוט פרימיטיבי בנושא ותאמת שדי נוח לי עם נייח ועם מסך גדול אבל אני לא רוצה לעשות טעות כי הבנתי שהיום כבר בקושי קונים נייחים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

valderama7 כתב:אף פעם לא היה לי מחשב נייד ועכשיו התחלתי ללמוד הנדסה. לא ניראלי שאצטרך להביא איתי את המחשב ללימודים אבל בכל זאת רציתי להתייעץ אם כדאי לי לקנות מחשב נייד או נייח.
מצד אחד אני חושב שנייח יותר נוח אבל הנייד תופס פחות מקום ואפשר להסתובב איתו בבית( הבעיה שהמסך יותר קטן והמקלדת לא נוחה כמו בנייח).

יש לי לימודים של 4 שנים לעשות עם המחשב. מה עדיף לי לקנות? אנשים עוד קונים נייחים היום? אני פשוט פרימיטיבי בנושא ותאמת שדי נוח לי עם נייח ועם מסך גדול אבל אני לא רוצה לעשות טעות כי הבנתי שהיום כבר בקושי קונים נייחים.
...
·אין פה שום שאלה. למרות שאני תמיד בעד נייח, יותר זול יותר טוב וחזק ויכולת לשדרג, אבל בלימודים נייד הוא חובה.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #3 

valderama7 כתב:אף פעם לא היה לי מחשב נייד ועכשיו התחלתי ללמוד הנדסה. לא ניראלי שאצטרך להביא איתי את המחשב ללימודים אבל בכל זאת רציתי להתייעץ אם כדאי לי לקנות מחשב נייד או נייח.

...
שלום,
אצלנו בבית יש 4 ניידים + 2 נייחים בשימוש. כל אחד עם הצרכים שלו.
הייתרונות של נייד ברורים אז אני אתמקד רק ביתרונות של נייח:

1. מחיר: לצרכים של סטודנט מעבד Core I3 מספיק בהחלט. מחשב קומפלט עולה 1,200 ש"ח בערך וישרת אותך לפחות 4 שנים.
הבן הגדול שלי לומד מחשבים באוניברסיטה, מריץ משחקים (לא כבדים, משחקי רשת), מריץ סימולטור של Linux במקביל ל Windows ועוד שימושים רגילים ואין לו בעיות של ביצועים במחשב.
תשקיע במסך איכותי וגדול (כמובן עם חיבורר HDMI) ברזולוציה FHD מלאה.

2. תחזוקה: כבר 20 שנה לא ראיתי טכנאי מחשבים. במחשב נייח אפשר לסדר הכל! לבד, בקלות ובזול.
הלך הספק כוח ? קונים אחד חדש ומחליפים לבד ב 10 דקות בלי שום צורך בניסיון. זה יותר קל מלהחליף שקע חשמל בבית.
כנ"ל לגבי: מאווררים, סוללת ליתיום, דיסק קשיח, וכו'.

3. נוחיות: אם יש מקום מיתחת לשולחן עבודה אז מחשב נייד לא מפריע. על השולחן עצמו תשים את המסך הענק באיכות HD שקנית ויהיה לך שטח פנוי על השולחן כי לא ישכב שם לאפטופ.

4. עמידות: אצלי לפחות המחשבים נייחים מחזיקים שנים בלי בעיות. אם אני מחליף מחשב אחרי מספר שנים זה רק בגלל שבא לי מחשב חדש יותר :)

לגבי ניידות: רוב הסטודנטים לא מגיעים עם לאפטופ לשיעור. ממילא כל המסמכים שלך נמצאים ב Google Docs או משהו כזה ואתה ניגש אליהם מהסמארטפון מחוץ לבית.

תעשה את השיקולים שלך, חשוב אם המחשב באמת ייצא מהבית ואם הוא משנה מיקום בתוך הבית או נמצא תמיד באותה פינה.

בהצלחה בלימודים
valderama7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אני יודע בדיוק מה היתרונות של נייח. בתכלס אני לא יודע אם אני אוציא את המחשב מהבית בגלל זה ההתלבטות.

אף פעם לא היה לי מחשב נייד אז אני לא יודע איך זה לשבת מול מסך 15 של נייד במשך 8 שעות ביום, אני משער שעל נייח זה יותר נוח בהרבה לא?

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

כסטודנט אני חייב לציין יתרון שלאחרים ישמע אולי מגוחך אבל חלק מהותי מהמרצים הם נקצים רציניים ולא מרשים להציץ לרגע בפלאפון בזמן השיעור, בתור מישהו שריכוז זה לא הצד החזק שלו לפטופ זה יתרון רציני.
בזמן שרוב המרצים מתנגדים לפלאפונים לראות לפטופ על השולחן זה הרבה פחות מתריס ולכאורה אתה עסוק בנושא השיעור גם אם אתה סתם גולש באינטרנט ומעביר את הזמן. בלי קשר לזה שככה אתה זמין בווטסאפ (יש תוכנה) אם אתה צריך להיות זמין לענייני עבודה (או סתם התכתבות עם חברים).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20186
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2608 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

בנוסף למה שכבר נאמר, אם כבר יש לך בבית מסך ומקלדת\עכבר, אז כשאתה בבית תמיד תוכל לחבר אותם ולהשתמש במחשב הנייד כמו בנייח ואפילו עם 2 מסכים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #7 

הרבה גם תלוי בדרישות הלימודים, כמה אתה צריך להשתמש במחשב, כמה עבודות אתה צריך לכתוב, כמה מחקר צריך לעשות על המחשב וזמינות המחשבים במרכז הלימוד ושעות הפתיחה שלו. עם נייד אתה לא תלוי בהם ויכול ללמוד בזמן שלך. אתה גם יכול ללמוד במקומות שאין בהם חשמל, על הסוללה, אתה יכול לצאת קצת החוץ לאוויר הנקי לשב ולקרוא איזה מאמר. אתה יכול ללמוד בעבודה, בנסיעה, במטוס, בכל מקום...אני לא מבין מה בכלל ההתלבטות. נייח כמובן זה הדבר הכי טוב, אבל בלימודים הסיפור שונה והדרישת שונות. אלה אם כן התקציב ממש נמוך ולא מאפשר נייד סביר...

אני לדוגמה (לימודי ביוטכנולוגיה), היתי חייב נייד, כדי לעשות עבודות עם השותפים למעבדה, כדי להשתמש בוא במעבדה לצורך ניסויים ומעקב, קריאת מאמרים, כתיבת עבודות, מחקר ברשת, מעקב בזמן השיעור אחר המצגת וכייון שזה היה עם מסך מגע ועט, היתי גם מוסיף הערות על גבי מהצגת. וכן, כמו ש-Nunatak אמר, לפעמים גם כדי להעביר קצת את הזמן עם איזה הסחת דעת כדי לא להשתגע.

valderama7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

את האמת אני לא חושב שיש סיבה לקחת את הנייד ללימודים. אין לי בעיה לקנות נייד אני פשוט מפחד שלא יהיה לי נוח לעבוד עליו כמו על נייח.

אני יושב לפעמים 5-6 שעות על המחשב בבית ברצף, האם לשבת על נייד כמות זמן כזאת היא נוחה? (אני מדבר על נייד בגודל 15 אינץ')

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #9 

valderama7 כתב:את האמת אני לא חושב שיש סיבה לקחת את הנייד ללימודים. אין לי בעיה לקנות נייד אני פשוט מפחד שלא יהיה לי נוח לעבוד עליו כמו על נייח.

אני יושב לפעמים 5-6 שעות על המחשב בבית ברצף, האם לשבת על נייד כמות זמן כזאת היא נוחה? (אני מדבר על נייד בגודל 15 אינץ')
...
אני יושב מול נייד 15 אינץ' הרבה שעות ביום וגם אחד מהילדים שלי ואחד אחר מעדיף רק מסך גדול.
זה משהו אישי
valderama7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

תודה רבה לכולם על התגובות והעזרה. ניראלי שבכל זאת אלך על נייח, אם אראה שאצטרך גם נייד אז אקנה בנוסף משו קומפקטי של 13 אינץ' שבאמת יהיה נייד.
אם הייתי קונה נייד במקום נייח סביר להניח שהייתי קונה 15 והניידות שלו היא לא כל כך טובה לפי מה שאני מבין, תקנו אותי אם אני טועה.

אין כמו מקלדת אלחוטית נוחה ומסך גדול לדעתי, אם היה לי נייד לתקופה מסויימת כנראה שהייתי יודע יותר טוב.

hezishohat
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
שם מלא: חזי שוחט
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

לדעתי נייד

שליחה #11 

קנה מחשב נייד
בבית תחבר אותו ל docking station עם עכבר מקלדת ומסך רגילים
וכך תוכל לשלוף אותו וללמוד עם חברים
או לשבת בארומה בשעות שאין הרבה אנשים וללמוד באוירה אחרת

ככה גם תוכל לנצל אותו ללימודים בעת שהייה במקומות מרוחקים

בהצלחה עם המחשב ועם הלימודים

havishay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 121
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

Re: לדעתי נייד

שליחה #12 

hezishohat כתב:קנה מחשב נייד
בבית תחבר אותו ל docking station עם עכבר מקלדת ומסך רגילים
וכך תוכל לשלוף אותו וללמוד עם חברים
או לשבת בארומה בשעות שאין הרבה אנשים וללמוד באוירה אחרת

ככה גם תוכל לנצל אותו ללימודים בעת שהייה במקומות מרוחקים

בהצלחה עם המחשב ועם הלימודים
...
·+1,
כמו כן, לפעמים צריכים/רוצים להריץ סימולציות עם הכלים שמותקנים על המחשב האישי בסביבת האוני' או אצל חברים,
הכי נח לקחת מחשב נייד איתך לשם כך,
בהצלחה בלימודים

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #13 

סימתי לאחרונה תואר בהנדסה:

בשיעורים עצמם - אין צורך במחשב נייד.

אבל - בהנדסה יושבים המון ללמוד בקבוצות (אחרי הלימודים/תקופות מבחנים) מה שבד"כ קורה בפקולטה/בספריה/וכו' - ואז חובה נייד!

הכי טוב נייד + מסך בבית. אם אתה קצר בתקציב, אפשר למצוא מסכים ביד2 במחירים מצחיקים.

לי היה 13.3 קל אבל החבר'ה הסתובבו גם עם 15.6... יש כאלה ששוקלים 2 קילו

לפחות בחשמל, לא היה צריך איזה מחשב מטורף ברוב התוכנות, גם i3 יעשה את העבודה
במכונות ראיתי SOLID אז זה אולי קצת יותר כבד...

valderama7 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

wallalon כתב:סימתי לאחרונה תואר בהנדסה:

בשיעורים עצמם - אין צורך במחשב נייד.

אבל - בהנדסה יושבים המון ללמוד בקבוצות (אחרי הלימודים/תקופות מבחנים) מה שבד"כ קורה בפקולטה/בספריה/וכו' - ואז חובה נייד!

הכי טוב נייד + מסך בבית. אם אתה קצר בתקציב, אפשר למצוא מסכים ביד2 במחירים מצחיקים.

לי היה 13.3 קל אבל החבר'ה הסתובבו גם עם 15.6... יש כאלה ששוקלים 2 קילו

לפחות בחשמל, לא היה צריך איזה מחשב מטורף ברוב התוכנות, גם i3 יעשה את העבודה
במכונות ראיתי SOLID אז זה אולי קצת יותר כבד...
...
את האמת שיש לי כרגע מחשב נייח בבית ויש לי גם מסך. הבעיה שהנייח כבר התחיל לקרטע והגיע הזמן להחליף אותו.
חשבתי על זה והחלטתי בכל זאת לקנות נייח, אם אצטרך בעתיד אקנה גם נייד.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”