לא מבין איך הריסבר עובד
שלום חברים
יש לי רסיבר חדש של דנון 3300
יש משהו מסויים שאני לא מבין כל המכשירים מחוברים אליו
כאשר הרסיבר מכובה אני מפעיל את הסוני
אני מקבל תמונה בטלוויזה והכל טוב
אבל במצב הפוך כאשר הרסיבר דלוק והסוני גם דלוק
ואני מכבה את הרסיבר בשביל לשמוע דרך הטלוויזיה
מבלי שהרסיבר דלוק אני לא מקבל תמונה
למה זה ככה?
יש לי רסיבר חדש של דנון 3300
יש משהו מסויים שאני לא מבין כל המכשירים מחוברים אליו
כאשר הרסיבר מכובה אני מפעיל את הסוני
אני מקבל תמונה בטלוויזה והכל טוב
אבל במצב הפוך כאשר הרסיבר דלוק והסוני גם דלוק
ואני מכבה את הרסיבר בשביל לשמוע דרך הטלוויזיה
מבלי שהרסיבר דלוק אני לא מקבל תמונה
למה זה ככה?
@morgan
·שיניתי את ההגדרה עכשיו בכיבוי זה באמת מעביר לסוני בטלוויזיה
אבל שאני מכבה את הסוני לדוגמא ומפעיל את הסלקום טיוי
אני לא מקבל תמונה מהממיר
ושאני לוחץ בטלוויזיה על ה hdmi של הרסיבר
זה מדליק את הסוני ישר
ואני חייב להדליק את הרסיבר וללחוץ על cbl/ sat
איפה שהסלקום טיוי מחובר
ואז רואים את הסלקום ורק אז אני יכול לכבות את הרסיבר
נשמע לי קצת מוזרה הדרך
·שיניתי את ההגדרה עכשיו בכיבוי זה באמת מעביר לסוני בטלוויזיה
אבל שאני מכבה את הסוני לדוגמא ומפעיל את הסלקום טיוי
אני לא מקבל תמונה מהממיר
ושאני לוחץ בטלוויזיה על ה hdmi של הרסיבר
זה מדליק את הסוני ישר
ואני חייב להדליק את הרסיבר וללחוץ על cbl/ sat
איפה שהסלקום טיוי מחובר
ואז רואים את הסלקום ורק אז אני יכול לכבות את הרסיבר
נשמע לי קצת מוזרה הדרך
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
ברור, אי אפשר להנות מכל העולמות.
כשהרסיבר כבוי, אי אפשר להעביר מקורות HDMI.
אתה יכול לראות רק את המקור האחרון שפעל כשהרסיבר דלק.
כדי להחליף מקור, צריך להדליק את הרסיבר.
כשהרסיבר כבוי, אי אפשר להעביר מקורות HDMI.
אתה יכול לראות רק את המקור האחרון שפעל כשהרסיבר דלק.
כדי להחליף מקור, צריך להדליק את הרסיבר.
באמת? נשמע לי ממש הזוי. הימאהה 471 בן חמש שנים שלי נותן Passthrough וגם כשהוא כבוי אני יכול להחליף HDMI, דרך המגבר ואני יכול לעבור בין טלויזיה למחשב או פלייסטיישן. אין מצב שבדנון חדש אין הגדרה כזו.
יש עוד מצב חוץ מ Last?
יש עוד מצב חוץ מ Last?
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
פחות ברור לי למה שתרצה לשמוע דרך הטלוויזיה אם יש לך אלטרנטיבה (במיוחד בעידן ה-ARC בו הטלוויזיה לרוב מוגדרת לא להשמיע סאונד בשום מצב) אבל אם זה ככה באופן קבוע - חבר את המקור ישירות לטלוויזיה וסגור עיניין.
- Amir64
-
- גורו

אולי הזוי, אבל זה מה יש.Zachn כתב:באמת? נשמע לי ממש הזוי. הימאהה 471 בן חמש שנים שלי נותן Passthrough וגם כשהוא כבוי אני יכול להחליף HDMI, דרך המגבר ואני יכול לעבור בין טלויזיה למחשב או פלייסטיישן. אין מצב שבדנון חדש אין הגדרה כזו.
יש עוד מצב חוץ מ Last?...
כדי שתוכל להחליף כניסת HDMI ב- standby, חלק ממעגלי הרסיבר חייבים לעבוד גם כשהוא ב- standby.
העולם מבקש מוצרים "ירוקים" יותר, ואחת הקטגוריות היא הורדת צריכת חשמל כשהמוצר לא פעיל למינימום האפשרי.
נראה לי שזו הסיבה העיקרית.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
רגע, אשמח אם מישהו יוכל לחדד/לאמת את העניין הזה, כי לי זה מאד מאד חשוב.
רק בימאהה יש אפשרות לקפוץ בין כניסות גם כשהרסיבר כבוי ?
יש לי ימאהה בין כמה שנים טובות והתרגלתי לפיצ'ר המאד שימושי הזה. כנראה שחייתי תחת הרושם שזה סטנדרטי ושכל רסיבר מתנהג כך. אני שואל כי בימים אלו אני מתחיל לברר על רסיבר חדש, אם עדיפות הגברה לתצורת 5.1.4 ופונקציונאליות חשובה לי כמעט באותו סדר גודל של סאונד.
**זה יכול למשל להטות את הכסף לטובת משהו Yamaha RX-A2050 במקום נניח Marantz SR7010 או Denon AVR-X4300H וכו'..**
רק בימאהה יש אפשרות לקפוץ בין כניסות גם כשהרסיבר כבוי ?
יש לי ימאהה בין כמה שנים טובות והתרגלתי לפיצ'ר המאד שימושי הזה. כנראה שחייתי תחת הרושם שזה סטנדרטי ושכל רסיבר מתנהג כך. אני שואל כי בימים אלו אני מתחיל לברר על רסיבר חדש, אם עדיפות הגברה לתצורת 5.1.4 ופונקציונאליות חשובה לי כמעט באותו סדר גודל של סאונד.
**זה יכול למשל להטות את הכסף לטובת משהו Yamaha RX-A2050 במקום נניח Marantz SR7010 או Denon AVR-X4300H וכו'..**
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Amir64
-
- גורו

אף פעם לא הבנתי את הרעיון של לעקוף את הרסיבר ולשמוע מהציקמוק שקוראים לו הרמקולים של הטלויזיה.BUGY כתב:מה הבעיה פשוט להדליק את הרסיבר או להשאיר אותו עובד?...
יש לך רסיבר, תהנה מהיכולת שלו, גם כשרואים בערוץ 1 פסוקו של יום (אם עדיין יש את הדבר הזה, או אפילו הערוץ
דווקא כשרוצים ווליום נמוך עדיף לשמוע ברמקולים איכותיים, כי ב- SPL שברמקולים בטלויזיה מתאמצים להבין "מה הוא אמר"? שומעים ברור ומובן במערכת.
ואם רוצים לא להפריע לישנים בבית עם קפיצות ווליום, יש את Night Mode, Dynamuc Volume, או כל שם אחר של התכונה הזו.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

למה לא להשאיר אותו תמיד פועל? לא יודע, אולי כי פשוט אין לי צורך בו בלפחות 90% מהיום.
אני מנתב דרך הרסיבר מספר רכיבים ולא תמיד אני צריך סאונד בכלל. לפעמים סתם גולש במחשב ולפעמים משחק בפלייסטיישן, לפעמים עם מערכת ולפעמים עם אזניות.
בימאהה כאמור אפשרי לקפוץ לאיזו כניסה שרוצים גם כשהרסיבר כבוי. לא צריך להגדיר לו PASSTHROUGH לערוץ האחרון בו צופים ולא כלום, זה פשוט כך כברירת מחדל וזה נוח. עכשיו כשמתרגלים למשהו מסויים ולאיך שהוא פועל זה פשוט נראה הגיוני ורגיל לגמרי.
למישהו שלא התרגל לזה זה פשוט לא ייחסר, זה הכל.
אני מנתב דרך הרסיבר מספר רכיבים ולא תמיד אני צריך סאונד בכלל. לפעמים סתם גולש במחשב ולפעמים משחק בפלייסטיישן, לפעמים עם מערכת ולפעמים עם אזניות.
בימאהה כאמור אפשרי לקפוץ לאיזו כניסה שרוצים גם כשהרסיבר כבוי. לא צריך להגדיר לו PASSTHROUGH לערוץ האחרון בו צופים ולא כלום, זה פשוט כך כברירת מחדל וזה נוח. עכשיו כשמתרגלים למשהו מסויים ולאיך שהוא פועל זה פשוט נראה הגיוני ורגיל לגמרי.
למישהו שלא התרגל לזה זה פשוט לא ייחסר, זה הכל.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·זהו, זה נראה כיאלו מחפשים בעיות בכוח.jacko-il כתב:למה לא להשאיר אותו תמיד פועל? לא יודע, אולי כי פשוט אין לי צורך בו בלפחות 90% מהיום.
למישהו שלא התרגל לזה זה פשוט לא ייחסר, זה הכל....
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@BUGY
·
לא מחפשים בעיות בכח. הבעיות פשוט מחפשות אותנו.
מספר פעמים ביום אני משתמש בניתוב הזה כשהרסיבר כבוי. כך שבמצב בו אין את האפשרות הזו זה בהחלט ידרוש ממני כל פעם להפעיל אותו רק בשביל להחליף כניסה ואז לכבות שוב. או לחלופין להשאיר אותו פעיל כל העת שאני יושב בסלון. שתי החלופות נשמעות לי כמו משהו מציק.
אז נכון, אני מסכים שזה לא איזה דיל-ברייקר, אבל זה בהחלט משהו שמפריע לי.
ובהמשך הנושא הנ"ל,
אז רק למען הסר ספק אני אשאל - האם מישהו יודע לומר האם בכל הרסיברים (למעט בימאהה) אין את הפיצ'ר הזה?
·
מספר פעמים ביום אני משתמש בניתוב הזה כשהרסיבר כבוי. כך שבמצב בו אין את האפשרות הזו זה בהחלט ידרוש ממני כל פעם להפעיל אותו רק בשביל להחליף כניסה ואז לכבות שוב. או לחלופין להשאיר אותו פעיל כל העת שאני יושב בסלון. שתי החלופות נשמעות לי כמו משהו מציק.
ובהמשך הנושא הנ"ל,
אז רק למען הסר ספק אני אשאל - האם מישהו יודע לומר האם בכל הרסיברים (למעט בימאהה) אין את הפיצ'ר הזה?
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·שוב, אני רציני, לא מבין מה הבעיה, למה לכבות אותו אחרי שהדלקת?jacko-il כתב:@BUGY
·
ובהמשך הנושא הנ"ל,
אז רק למען הסר ספק אני אשאל - האם מישהו יודע לומר האם בכל הרסיברים (למעט בימאהה) אין את הפיצ'ר הזה?...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@BUGY
·
רשמתי הכל קודם אבל אסביר מחדש שוב,
רוב הזמן הרסיבר לא פועל אצלי. כבוי. לא תמיד אני צריך רמקולים והגברה.
מסיים לשחק בפלייסטיישן למשל (נניח משחק עם האזניות) ורוצה לקפוץ לכבלים, הופ לוחץ בשלט על הכניסה הרצויה והכניסה מתחלפת. אין שום צורך להדליק את הרסביר בשביל זה.
עכשיו אתם באים ואומרים שזה לא אפשרי. בשביל לנתב רכיב אחר לטלויזיה עליי להדליק את הרסיבר ולבחור את הכניסה הרצויה. לי, בתור אחד שהתרגל עד עכשיו למצב בו אין שום צורך להדליק את הרסביר בשביל זה, זה קצת מציק.
גם לפתוח בגאז' של רכב זה נחמד אחרי שמתרגלים כשיש לזה כפתור בשלט. עכשיו תגיד למישהו שהתרגל לפיצ'ר הזה שמעכשיו עליו לפתוח את זה עם המפתחות אחרי שהוא מנטרל את האזעקה.. אז כנראה שזה לא יהיה דיל ברייקר, אבל זה יהיה מעצבן.
·
רשמתי הכל קודם אבל אסביר מחדש שוב,
רוב הזמן הרסיבר לא פועל אצלי. כבוי. לא תמיד אני צריך רמקולים והגברה.
מסיים לשחק בפלייסטיישן למשל (נניח משחק עם האזניות) ורוצה לקפוץ לכבלים, הופ לוחץ בשלט על הכניסה הרצויה והכניסה מתחלפת. אין שום צורך להדליק את הרסביר בשביל זה.
עכשיו אתם באים ואומרים שזה לא אפשרי. בשביל לנתב רכיב אחר לטלויזיה עליי להדליק את הרסיבר ולבחור את הכניסה הרצויה. לי, בתור אחד שהתרגל עד עכשיו למצב בו אין שום צורך להדליק את הרסביר בשביל זה, זה קצת מציק.
גם לפתוח בגאז' של רכב זה נחמד אחרי שמתרגלים כשיש לזה כפתור בשלט. עכשיו תגיד למישהו שהתרגל לפיצ'ר הזה שמעכשיו עליו לפתוח את זה עם המפתחות אחרי שהוא מנטרל את האזעקה.. אז כנראה שזה לא יהיה דיל ברייקר, אבל זה יהיה מעצבן.