המלצה על מחשב סלוני
-
Evil-u
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1376
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
הי חברים, לדעתי הגיעה השעה להחליף מחשב בסלון, המחשב הקודם ששירת אותי נאמנה כמעט 9 שנים
כלל מעבד AMD Athalon II AM3
4GB זכרון DDR 2
כרטיס מסך ג'יפורס כלשהו.
הוא כבר היה על וינדאוס XP, ויסטה, 7 ו10 ועברה עליו כברת דרך,
מעבדי אתלון העתיקים האלו ממש לא עובדים טוב עם רוב שיטות הסטרימינג של ימינו (נוטים לקרטע) מה גם שניסיתי להחליף משחת קירור למעבד, הגוף כבר לא נצמד אליו כמו שצריך ויש להניח שבקרוב המעבד הזה יתפגר לחלוטין.
הייתי רוצה איזה מחשב i5 עם 8GB, ו256 SSD שעם זאת יש לו מקום לעוד 2-3 הארדיסקים שאולי אחבר אליו.
גודל המארז לא משנה לי (לא צריך משהו קומפקטי במיוחד)
חובה שתהיה יציאה אופטית.
תקציב, 1500-2500.
מה דעתכם?
תודה
כלל מעבד AMD Athalon II AM3
4GB זכרון DDR 2
כרטיס מסך ג'יפורס כלשהו.
הוא כבר היה על וינדאוס XP, ויסטה, 7 ו10 ועברה עליו כברת דרך,
מעבדי אתלון העתיקים האלו ממש לא עובדים טוב עם רוב שיטות הסטרימינג של ימינו (נוטים לקרטע) מה גם שניסיתי להחליף משחת קירור למעבד, הגוף כבר לא נצמד אליו כמו שצריך ויש להניח שבקרוב המעבד הזה יתפגר לחלוטין.
הייתי רוצה איזה מחשב i5 עם 8GB, ו256 SSD שעם זאת יש לו מקום לעוד 2-3 הארדיסקים שאולי אחבר אליו.
גודל המארז לא משנה לי (לא צריך משהו קומפקטי במיוחד)
חובה שתהיה יציאה אופטית.
תקציב, 1500-2500.
מה דעתכם?
תודה
-
Evil-u
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1376
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
נכון,
צפיה בסרטים בעיקר, גלישה והפעלת תוכנות כאלו ואחרות (לא משחקים כבדים ולא עריכה גרפית כבדה, עם זאת אני לא בטוח שהכרטיס המובנה של אינטל יספיק)
אני לא רוצה משהו מינימלי כי בכל זאת, chrome ו-youtube הם חנזירי ram וCpu.
אני גם עובד עם פייסבוק בשביל העסק ומחשבים חלשים מידי לא מריצים טוב את מערכת ההודעות של פייסבוק, משום מה.
צפיה בסרטים בעיקר, גלישה והפעלת תוכנות כאלו ואחרות (לא משחקים כבדים ולא עריכה גרפית כבדה, עם זאת אני לא בטוח שהכרטיס המובנה של אינטל יספיק)
אני גם עובד עם פייסבוק בשביל העסק ומחשבים חלשים מידי לא מריצים טוב את מערכת ההודעות של פייסבוק, משום מה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·בשביל זה, כל I3 חדש, עם 6 גיגה ראם וSSD סביר של 500 גיגה יעשו את העבודה בצורה מעולה. אם יכנס בתקציב, אז I5.Evil-u כתב:נכון,
אני גם עובד עם פייסבוק בשביל העסק ומחשבים חלשים מידי לא מריצים טוב את מערכת ההודעות של פייסבוק, משום מה....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20187
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2610 פעמים
- יצירת קשר:
@BUGY
- איך הגעת דווקא ל-6 גיגה? הייתי אומר 8, מינימום.
- למה צריך SSD של 500 גיגה למחשב שישמש כ-HTPC + גלישה וכמה תוכנות. 250 יספיקו למטרה הזו מעל ומעבר.
- אם מדובר על מחשב שולחני (הכוונה לרגיל ולא מיני), אז אכן אפשר לשקול i5. ואם כבר i5, הייתי ממליץ לוותר על ה-6400 מראש וללכת על ה-6500, בתוספת לא גדולה יחסית למחיר מקבלים מעבד מהיר משמעותית.
- למה צריך SSD של 500 גיגה למחשב שישמש כ-HTPC + גלישה וכמה תוכנות. 250 יספיקו למטרה הזו מעל ומעבר.
- אם מדובר על מחשב שולחני (הכוונה לרגיל ולא מיני), אז אכן אפשר לשקול i5. ואם כבר i5, הייתי ממליץ לוותר על ה-6400 מראש וללכת על ה-6500, בתוספת לא גדולה יחסית למחיר מקבלים מעבד מהיר משמעותית.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·6, 8 או 14, למחשב סלוני זה לא משנה. 500 גיגה כי זה לא באמת 500 ואחרי התקנות ומקום לOP, לא נשאר כל כך הרבה ומחשב לסרטים צריך מקום רב. כמובן שאפשר 250 ועוד קונן רגיל של כמה טרות.TheCoolest כתב:@BUGY
- אם מדובר על מחשב שולחני (הכוונה לרגיל ולא מיני), אז אכן אפשר לשקול i5. ואם כבר i5, הייתי ממליץ לוותר על ה-6400 מראש וללכת על ה-6500, בתוספת לא גדולה יחסית למחיר מקבלים מעבד מהיר משמעותית....
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
הבחור ציין במפורש שהוא רוצה מארז עם מקום לכמה כוננים קשיחים, ככה שהייתי לוקח כונן 240 זול/במבצע/מזמין מחו"ל, למה בארץ המחירים לפעמים קצת **.. למשל ה-850Evo 250GB, קניתי בינואר 16 ב-450 ש"ח, היום במקום לרדת המחיר עולה.. SSD למחשב סלוני לא צריך להיות מהיר במיוחד או עם מחזור כתיבה גדול.
נערך לאחרונה על ידי IamEzio ב 23/12/2016 17:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@BUGY
למחשב סלוני באמת לא כזה חשוב, אבל זכרונות בד"כ מגיעים בחזקות של 2, כך ש-6 גיגה = 2 סטיקים, אחד של 4 ואחד של 2, אין הגיון.
לגבי הכונן, כבר ענו מעלי.
למחשב סלוני באמת לא כזה חשוב, אבל זכרונות בד"כ מגיעים בחזקות של 2, כך ש-6 גיגה = 2 סטיקים, אחד של 4 ואחד של 2, אין הגיון.
לגבי הכונן, כבר ענו מעלי.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·זה נכון...אל תהיו כל כך קשים.TheCoolest כתב:@BUGY
לגבי הכונן, כבר ענו מעלי....
3X2 = 6
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני מניח שהוא התכוון ל-3 סטיקים של 2 גיגה
אבל דיי סטינו מהנושא
אבל דיי סטינו מהנושא
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
מאז ההשקה של haswell-E על פלטפורמת ה-X99 לפני יותר משנתיים עם תמיכה ב-DDR4 זה נכנס לשוק הצרכני וזה הפך למיינסטרים עם השקת מעבדי הskylake..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2