בית חכם ודוד חשמל
היי שלום לכולם:
אני מעוניין להתחיל בעבודות על הבית החכם אצלי, בשלב ראשון הדוד חשמל (נראה לי הכי הכרחי).
קראתי חלק גדול מהמידע פה, בנתיים הזמנתי את הVERA EDGE,
איזה מודל (אם יש לינק הכי טוב) יכול להתאים לי לדוד? - ראיתי שמדברים על 1.5X2 של fiabro, יש כמה, איזה מהם להזמין?
תודה רבה
אני מעוניין להתחיל בעבודות על הבית החכם אצלי, בשלב ראשון הדוד חשמל (נראה לי הכי הכרחי).
קראתי חלק גדול מהמידע פה, בנתיים הזמנתי את הVERA EDGE,
איזה מודל (אם יש לינק הכי טוב) יכול להתאים לי לדוד? - ראיתי שמדברים על 1.5X2 של fiabro, יש כמה, איזה מהם להזמין?
תודה רבה
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@dudusan
·
http://manuals.fibaro.com/double-relay-switch/
מתאר לעצמי שכבר קראת את זה אבל ליתר ביטחון אציין שיש צורך בממסר דו מגעי ביציאה.
·
http://manuals.fibaro.com/double-relay-switch/
מתאר לעצמי שכבר קראת את זה אבל ליתר ביטחון אציין שיש צורך בממסר דו מגעי ביציאה.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
- AlonGoldfiz
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 26 פעמים
לדוד שמש אתה צריך fibaro 2 x1.5 , גם 1X 2.5 יעשה את העבודה אבל הראשון זול יותר.
בכל מקרה אין לזה משמעות כי הזרם עובר דרך הממסר שתחבר למודול.
תחפש בפורום, יש הרבה מידע על זה.
אתה צריך לנתק גם את הפזה וגם את האפס, אם אין לך ניסיון בחשמל, תקרא לחשמלאי שיעשה את העבודה.
אלון
בכל מקרה אין לזה משמעות כי הזרם עובר דרך הממסר שתחבר למודול.
תחפש בפורום, יש הרבה מידע על זה.
אתה צריך לנתק גם את הפזה וגם את האפס, אם אין לך ניסיון בחשמל, תקרא לחשמלאי שיעשה את העבודה.
אלון
תודה רבה על התגובות, באמת נראה קצת מסובך.
בנתיים קניתי את :
Z-Wave Fibaro Relay Insert 1 * 2.5 KW
Z-Wave Fibaro FGR-222 Roller Shutter 2
אז שאני אבין(דיברתי עם חשמלאי הוא בכלל לא הבין מה אני רוצה ממנו).
את המודל אני אני מרכיב מאחורי המפסק של הדוד, ועוד אני צריךך לחבר קונקטור לארון חשמל?
ד.א
יש פהחשמלאי שיכול לבוא לעזור לי בזה?
בנתיים קניתי את :
Z-Wave Fibaro Relay Insert 1 * 2.5 KW
Z-Wave Fibaro FGR-222 Roller Shutter 2
אז שאני אבין(דיברתי עם חשמלאי הוא בכלל לא הבין מה אני רוצה ממנו).
את המודל אני אני מרכיב מאחורי המפסק של הדוד, ועוד אני צריךך לחבר קונקטור לארון חשמל?
ד.א
יש פהחשמלאי שיכול לבוא לעזור לי בזה?
- AlonGoldfiz
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 26 פעמים
אתה צריך ממסר דו קוטבי של לפחות 10A שיחובר או בלוח או ליד המפסק של הדוד, תלוי בתשתית אצלך בבית.
את ה fibaro ניתן לשים גם או בארון או במפסק, זה מאוד תלוי.....
כן ... קצת מסובך.
מאיפה אתה בארץ ?
אלון
את ה fibaro ניתן לשים גם או בארון או במפסק, זה מאוד תלוי.....
כן ... קצת מסובך.
מאיפה אתה בארץ ?
אלון
@AlonGoldfiz
·
עוד פעם סליחה על הבורות- (אולי זה יעזור לכל מי שאין לו מושג על מה אתם מדברים פה ומתבייש).
אם אני מבין נכון הממסר הדו קוטבי זה בעצם המפסק שיש לי עכשיו לדוד (יש לו גם תאורה).
נראה לי שעדיף שfibaro יהיה במפסק ולא בלוח חשמל (יש מקום בשניהם).
מה עוד אני צריך?
·
עוד פעם סליחה על הבורות- (אולי זה יעזור לכל מי שאין לו מושג על מה אתם מדברים פה ומתבייש).
אם אני מבין נכון הממסר הדו קוטבי זה בעצם המפסק שיש לי עכשיו לדוד (יש לו גם תאורה).
נראה לי שעדיף שfibaro יהיה במפסק ולא בלוח חשמל (יש מקום בשניהם).
מה עוד אני צריך?
@dudusan
·
מכיוון שהנושא באמת קצת מבלבל אנסה להסביר במילים פשוטות:
היום יש לך מפסק שמפקד ישירות על הדוד.
כדי לפקד על הדוד מרחוק, אתה צריך להתקין מודול Fibaro 2x1.5kw (לדוגמא). אותו המודול עכשיו הופך להיות המפסק החדש של הדוד שלך.
לצערינו העומס של הדוד גדול מכדי שמודול 1.5kw יתמודד איתו ולכן אנחנו מכניסים ממסר או מגען בין המודול לדוד. המגען הוא רכיב "טיפש" שיכול להעביר זרם גדול יותר מהמודול. עכשיו המודול אומר לממסר מתי להעביר זרם ומתי לנתק אותו (ואת האפס כי אלה דרישות הבטיחות של ניתוק דוד).
מאותו הרגע בו חיברת מודול וממסר/מגען אתה כבר לא צריך את מפסק הדוד הישן שלך בעיקרון.. אפשר לשלוט על הדוד מרחוק.
זה בדרך כלל השלב בו האישה נכנסת לתמונה ואומרת: "בית חכם, בית חכם אבל מה עשית עם הדוד שלי?!" ואז כדאי לחבר את מפסק הדוד המקורי שלך..
הדרך בה אתה עושה את זה: המפסק של הדוד הופך להיות כמו כל מפסק תאורה סטנדרטי בבית - הוא מתחבר למודול ואומר מתי להדליק או לכבות את הדוד והמודול עושה את מה שהוא יודע ומדליק את הדוד דרך הממסר.
לגבי איפה למקם את המודול: המודול צריך להיות מחווט גם למפסק המקורי וגם למגען שמחווט לדוד.
- אם אתה רוצה אותו בארון החשמל - צריך למתוח קו חוזר מהמפסק של הדוד לארון, למקם שם את המודול והממסר ולהוציא משם את הקו לדוד.
- אם אתה רוצה אותו עם המפסק - צריך מקום להוסיף מודול ומגען ליד המפסק הקיים. אני מיקמתי אותם בקופסא נפרדת שיושבת בתוך הנמכת גבס אצלי בבית. לא עסק מסובך ברגע שהחשמלאי הבין מה אני רוצה להשיג.
מקווה שעוזר..
·
מכיוון שהנושא באמת קצת מבלבל אנסה להסביר במילים פשוטות:
היום יש לך מפסק שמפקד ישירות על הדוד.
כדי לפקד על הדוד מרחוק, אתה צריך להתקין מודול Fibaro 2x1.5kw (לדוגמא). אותו המודול עכשיו הופך להיות המפסק החדש של הדוד שלך.
לצערינו העומס של הדוד גדול מכדי שמודול 1.5kw יתמודד איתו ולכן אנחנו מכניסים ממסר או מגען בין המודול לדוד. המגען הוא רכיב "טיפש" שיכול להעביר זרם גדול יותר מהמודול. עכשיו המודול אומר לממסר מתי להעביר זרם ומתי לנתק אותו (ואת האפס כי אלה דרישות הבטיחות של ניתוק דוד).
מאותו הרגע בו חיברת מודול וממסר/מגען אתה כבר לא צריך את מפסק הדוד הישן שלך בעיקרון.. אפשר לשלוט על הדוד מרחוק.
זה בדרך כלל השלב בו האישה נכנסת לתמונה ואומרת: "בית חכם, בית חכם אבל מה עשית עם הדוד שלי?!" ואז כדאי לחבר את מפסק הדוד המקורי שלך..
הדרך בה אתה עושה את זה: המפסק של הדוד הופך להיות כמו כל מפסק תאורה סטנדרטי בבית - הוא מתחבר למודול ואומר מתי להדליק או לכבות את הדוד והמודול עושה את מה שהוא יודע ומדליק את הדוד דרך הממסר.
לגבי איפה למקם את המודול: המודול צריך להיות מחווט גם למפסק המקורי וגם למגען שמחווט לדוד.
- אם אתה רוצה אותו בארון החשמל - צריך למתוח קו חוזר מהמפסק של הדוד לארון, למקם שם את המודול והממסר ולהוציא משם את הקו לדוד.
- אם אתה רוצה אותו עם המפסק - צריך מקום להוסיף מודול ומגען ליד המפסק הקיים. אני מיקמתי אותם בקופסא נפרדת שיושבת בתוך הנמכת גבס אצלי בבית. לא עסק מסובך ברגע שהחשמלאי הבין מה אני רוצה להשיג.
מקווה שעוזר..
@gilcd85
מצויין, תודה רבה על ההסבר.
טוב אז אני מבין שהקונקטור ענקי ואין מצב שייכנס ביחד עם המודל למפסק.
יש לי הרבה מקום בארון חשמל והVERA תהייה ממש באזור אז אולי עדיף,
אז למפסק המקורי למה אני צריך להעביר כבל חזרה לארון חשמל, יש כבר מחובר למפסק, לא?
מצויין, תודה רבה על ההסבר.
טוב אז אני מבין שהקונקטור ענקי ואין מצב שייכנס ביחד עם המודל למפסק.
יש לי הרבה מקום בארון חשמל והVERA תהייה ממש באזור אז אולי עדיף,
אז למפסק המקורי למה אני צריך להעביר כבל חזרה לארון חשמל, יש כבר מחובר למפסק, לא?
היום יש לך פאזה+אפס שהולכים מארון החשמל אל מתג הדוד, ועוד זוג מהמתג אל הדוד עצמו.
כאשר תשים את המודול והמגען בארון החשמל, אתה צריך לחבר פאזה+אפס מהמגען (בארון) ועד לדוד.
בשביל לעשות זאת, אתה תשתמש בשני הזוגות שיש לך היום (אתה ״תקצר״ מאחורי המתג בין הזוג שמגיע מהארון לבין הזוג שהולך לדוד).
עכשיו אתה צריך לחבר בין המתג (שלא מחובר אליו כלום כרגע) לבין המודול.
בשביל זה אתה צריך שני גידים נוספים.
וכמובן, אם זה לא ברור, כל עבודות החשמל צריכות להתבצע על-ידי חשמלאי.
כאשר תשים את המודול והמגען בארון החשמל, אתה צריך לחבר פאזה+אפס מהמגען (בארון) ועד לדוד.
בשביל לעשות זאת, אתה תשתמש בשני הזוגות שיש לך היום (אתה ״תקצר״ מאחורי המתג בין הזוג שמגיע מהארון לבין הזוג שהולך לדוד).
עכשיו אתה צריך לחבר בין המתג (שלא מחובר אליו כלום כרגע) לבין המודול.
בשביל זה אתה צריך שני גידים נוספים.
וכמובן, אם זה לא ברור, כל עבודות החשמל צריכות להתבצע על-ידי חשמלאי.
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
- BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 333
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אני מעוניין להחליף מפסק של דוד חשמל גוויס במפסק חכם של פאבריק שהצעתם כאן.
זה המחיר ששילמתם ? 246 שקלים כולל משלוח.
http://www.ebay.com/itm/FIBARO-Double-S ... Sw-kdXxZMA
האם צריך לקנות עוד רכיבים? והאם זה יכול לשבת מאחורי מפסק דוד חשמל של גוויס?
זה המחיר ששילמתם ? 246 שקלים כולל משלוח.
http://www.ebay.com/itm/FIBARO-Double-S ... Sw-kdXxZMA
האם צריך לקנות עוד רכיבים? והאם זה יכול לשבת מאחורי מפסק דוד חשמל של גוויס?
- BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

·yakovst3 כתב:בדיוק כזה...
יש מצב להסביר לי את החיווט על סמך המגען הזה?
·BarakMichaeli כתב:·......
יש מצב להסביר לי את החיווט על סמך המגען הזה?...
החיבורים שמסומנים בA אחד מם מגיע מהמודול השני זה שלילי (זה המעגל שמקבל הזנה מהמודול ושולט על מה שצריך)
החיברים האחרים מתחברים כל אחד להוא שמעליו כשיש חשמל
באופן עקרוני התחתונים מיועדים להזנה והעליונים הם מהמכשיר אבל אין הבדל אמיתי בניהם
יש בסך הכל 4 מפסקים נפרדים (אתה צריך רק 2 מהם אבל המגענים מיוצרים בשביל מערכת תלת פאזית)
- BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

·yakovst3 כתב:·......
החיבורים שמסומנים בA אחד מם מגיע מהמודול השני זה שלילי (זה המעגל שמקבל הזנה מהמודול ושולט על מה שצריך)
החיברים האחרים מתחברים כל אחד להוא שמעליו כשיש חשמל
באופן עקרוני התחתונים מיועדים להזנה והעליונים הם מהמכשיר אבל אין הבדל אמיתי בניהם
יש בסך הכל 4 מפסקים נפרדים (אתה צריך רק 2 מהם אבל המגענים מיוצרים בשביל מערכת תלת פאזית)...
אני צריך פאזה אחת ואפס נכון?
אין צורך בשניים האחרים?
הפיקוד באופן עקרוני מחר את שלושת אפאזות והאפס נכון?
אתה מכיר מגען קטן יותר מזה? הרי אני לא צריך את כל שלושת הפאזות
·BarakMichaeli כתב:·......
אני צריך פאזה אחת ואפס נכון?
אין צורך בשניים האחרים?
הפיקוד באופן עקרוני מחר את שלושת אפאזות והאפס נכון?
אתה מכיר מגען קטן יותר מזה? הרי אני לא צריך את כל שלושת הפאזות...
אני לא מכיר מגענים שמנתקים 2 ניתוקים
נפגשתי בניתוק אחד (שאם תשתמש בו תצטרך שנים כמוהו) ו4 ניתוקים (שזה הדבר היחיד שראיתי בארץ)
חבל לקנות 2 של ניתוק בודד (לא יחסוך במחיר סיכוי לתקלה פי 2 ובערך באותו הגודל)
ואכן אם תשתמש בזה ישארו לך שתים מיותרים
- BarakMichaeli
- חבר פעיל מאוד

·yakovst3 כתב:·......
אני לא מכיר מגענים שמנתקים 2 ניתוקים
נפגשתי בניתוק אחד (שאם תשתמש בו תצטרך שנים כמוהו) ו4 ניתוקים (שזה הדבר היחיד שראיתי בארץ)
חבל לקנות 2 של ניתוק בודד (לא יחסוך במחיר סיכוי לתקלה פי 2 ובערך באותו הגודל)
ואכן אם תשתמש בזה ישארו לך שתים מיותרים...
הבנתי,
השאלה אם יש כזה של 4 אבל פיזית קטן יותר