מבקש המלצה לסנטר
בהמשך לשאר שירשורים שלי הפעם אבקש המלצה לסנטר.
למרות שעדיין לא קיבלתי את כל הציוד הנוכחי שלי, רוצה כבר להתחיל ולהתביית על סנטר (הקנייה עצמה תתבצע לאחר כמה חודשים).
שימושים עיקריים: משחקים וסרטים.
הציוד שלי (הוזמן/התקבל):
Denon AVR-X1300W
מדפיים: q acoustics 3020
סאב: SVS PB-1000
תקציב: 1000 ש"ח מספיק?
(צרה אחרת שאין לי איפה לתקוע אותו כי טלוייזיה עומדת על המזנון ולא תלויה על הקיר)
למרות שעדיין לא קיבלתי את כל הציוד הנוכחי שלי, רוצה כבר להתחיל ולהתביית על סנטר (הקנייה עצמה תתבצע לאחר כמה חודשים).
שימושים עיקריים: משחקים וסרטים.
הציוד שלי (הוזמן/התקבל):
Denon AVR-X1300W
מדפיים: q acoustics 3020
סאב: SVS PB-1000
תקציב: 1000 ש"ח מספיק?
(צרה אחרת שאין לי איפה לתקוע אותו כי טלוייזיה עומדת על המזנון ולא תלויה על הקיר)
- yakir_dayan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 167 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
מומלץ מאוד שהסנטר יהיה תואם לקדמיים ובתקציב שלך נראה שה-Q ACOUSTICS 3090C כן יתאים.
ולגבי איפה לשים אותו, עדיף שתצלם תמונה של הסלון אולי יש אופציה לתלות אותו מעל לטלוויזיה עם הטייה כלפי המאזין.
ולגבי איפה לשים אותו, עדיף שתצלם תמונה של הסלון אולי יש אופציה לתלות אותו מעל לטלוויזיה עם הטייה כלפי המאזין.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
יש פה בדיוק דיון נלהב על כמה הסנטר הוא חשוב וברגע שאתה מוסיף אותו למערכת הוא נהיה הרמקול המרכזי, במיוחד סרטים ומשחקים, אז תקנה את הסנטר הכי טוב שאתה יכול. אני אפילי היתי עולה רמה מעל המדפיים שיש לך כיום אבל אז כמובן אתה מכניס בעיות אחרות...
מצטער - לא מסכים , תקנה את הסנטר הכי טוב שאתה יכול - סיפורי העוץ לי גוץ לי שהסנטר צריך להיות באותה סדרה של הקדמיים זה קשקוש גדול.
פשוט תקנה את הסנטר הכי טוב שאתה יכול למצוא בתקציב ...אם יש פער אתה תמיד יכול לשנות את ה EQ ...של הסנטר ביחס לסט שלך.
פשוט תקנה את הסנטר הכי טוב שאתה יכול למצוא בתקציב ...אם יש פער אתה תמיד יכול לשנות את ה EQ ...של הסנטר ביחס לסט שלך.
לא צריך מעבד על בשביל HD 
מכייון שרובו המוחלט של פס הקול נשען על הערוץ המרכזי - ערוץ זה (ערוץ "מרכז המסך") החשוב ביותר.
לא דיי בכך לחפש את "אותה משפחה" ולהגביל את עצמך עם סנטר שאולי לא יתאים בהעברת הערוץ החשוב ביותר.
רצוי לרכוש את הרמקול (סנטר) הכי טוב שנכנס לתקציב, שיהיה בריא ומפורט ככל הניתן,
מסכים עם alanby.
אם הקולנוע זה העיקר, הייתי מתחיל ממנו בבניית ה-SETUP שלי לקולנוע, נקודה.
*EQ זה לא משחק, צריך להבין מה משנים ואיזו השפעה*.
לא דיי בכך לחפש את "אותה משפחה" ולהגביל את עצמך עם סנטר שאולי לא יתאים בהעברת הערוץ החשוב ביותר.
מסכים עם alanby.
*EQ זה לא משחק, צריך להבין מה משנים ואיזו השפעה*.
נקודת המוצא שלי, שרב הציוד כבר הוזמן והתקבל, מה האפשרויות שלי?itay123 כתב:מכייון שרובו המוחלט של פס הקול נשען על הערוץ המרכזי - ערוץ זה (ערוץ "מרכז המסך") החשוב ביותר.
מסכים עם alanby.
*EQ זה לא משחק, צריך להבין מה משנים ואיזו השפעה*....
1000 ש"ח תקציב זה סכום התחלתי.
יכול ללכת עד 2500.
·
- BUGY
- חבר מכור קשה

·פשוט, לקנות את הסנטר הכי טוב שאתה יכול ב2500 . הסאב והרסיבר לא קשורים (אחלה ציוד בלי קשר). הקדמיים נחמדים וישמשו בסטריאו ובק"ב, טוב, זה תלוי בסנטר שתבחר. אבל רוב הסיכויים שהכל יעבוד מעולה ביחד. ההשקע כיום בסנטר טוב תמנע את החלפתו של סנטר חלש בעתיד, מה שבסוף יצא לך זול יותר.yevsh כתב:נקודת המוצא שלי, שרב הציוד כבר הוזמן והתקבל, מה האפשרויות שלי?......
1000 ש"ח תקציב זה סכום התחלתי.
יכול ללכת עד 2500.
·...
קראת מה חזום אמר בפוסט השני?
"לכוון לסנטר 3way או קואקסיאלי, שכן לאלו אין כמעט את הבעיות של הסנטרים הנפוצים בתצורת WTW"
כלמור לא סנטר כמו ה3090C. בנוסף, רצוי סנטר חזק שיכול להתמודד טוב עם כל האקשן, היריות והפיצוצים בו זמנית. כמו שכבר אמרו, הסנטר הוא אחד הרכיבים היותר חשובים במערכת הק"ב ואני לא יכול להדגיש עד כמה זה נכון.
דרך אגב, פעם היה לי סנטר גדול של CV ופשוט הנחתי את המסך אליו, עם המסכי לד אשר שוקלים פחות מ15 קילו, לא בעיה בכלל. כמובן זאת פשרה אבל אז לא צריך לתלות את הסנטר מעל המסך, עם כבר לתלות אז את המסך, זה יותר פרקטי.
זאת כמובן דעתי. אני מבין שרצית תשובה פשוטה כמו "תקנה את הסנטר הזה וזה" אבל כל הכוח של הפורום זה לקבל קצת חומר למחשבה וללמוד מטעויות של אחרים. החלפי כמה וכמה סנטרים עד שהבנתי שאין מנוס, חייבים לשים לזה סוף.
- BUGY
- חבר מכור קשה

@yevsh
·
תלוי מה זה לא במרכז ואיפה הספה ומה המרחק...אבל זה לא קשור רק למרכז או לא, פשוט סנטרים כאלה לא מספיק חזקים ולא במספיק סאונד ברור ואתה לא מהנה ותמיד תרצה לעלות את הווליאום כדי הבין מה אומרים בסרט. זה לפחות מה שהיה לי.
הסנטר הכי טוב בתקציב שלך. לך לחנות, תבקש לשמוע סנטרים באזור המחירים של 2500-3000, ואז זה יהיה לך מובן אבל רק לך כי הרי יש פה הרבה ענין של טעם אישי.
·
תלוי מה זה לא במרכז ואיפה הספה ומה המרחק...אבל זה לא קשור רק למרכז או לא, פשוט סנטרים כאלה לא מספיק חזקים ולא במספיק סאונד ברור ואתה לא מהנה ותמיד תרצה לעלות את הווליאום כדי הבין מה אומרים בסרט. זה לפחות מה שהיה לי.
הסנטר הכי טוב בתקציב שלך. לך לחנות, תבקש לשמוע סנטרים באזור המחירים של 2500-3000, ואז זה יהיה לך מובן אבל רק לך כי הרי יש פה הרבה ענין של טעם אישי.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·חזק יחסית.yevsh כתב:@BUGY
·
מצטער שאני שואל את זה, אבל מה זה סנטר חזק?...
יחסתי מול הQ הקטן. וופרים גדולים, 6.5 ולא 4 אינץ, טוויטר 1 אניץ ומיד 2.5, ולא רק טוויטר חלש. הספק גבוה, יכולת להפיק תדרים נמוכים וכמובן להגיע לSPL גבוה בלי להישמע רע.
כמו שitay123 כתב:
"אם הקולנוע זה העיקר, הייתי מתחיל ממנו בבניית ה-SETUP שלי לקולנוע, נקודה "
הוא רמז משהו, אני יגיד לך ישר, אתה התחלת מעולה עם הסאב והרסיבר אבל אז לקחת כיוון שונה עם הQ. הם חמודים ונשמעים טוב אבל אין להם את הנפח, העוצמה אשר דרושה למערכת קולנוע סבירה. שלא תבין, זה די יספיק לך ואתה תהיה מאוד מרוצה ,אבל זה רק לשנה שנתיים גג או עד שתשמע מערכת רצינית יותר אצל חבר ואז הלך אליך. אז לפחות תמשיך בכיוון הנכון עם הסנטר. רמקולים קונים להמון זמן, עשור ואף יותר, הם יעברו איתך דירות ואולי ישרדו את האישה. אז המחיר שמשלמים היום, מחזיר את עצמו אחרי כמה שנים.
אין לך מה להצטער, תשאל חופשי, בשביל זה הפורום
אבל אתה צריך לצאת מהבית, עד כמה שאני אוהב את אמזון, לפעמים צריך להרגיש, לראות ולהקשיב למוצר ולא רק לקרוא ביקורת ולראות סירטונים ביוטיב. קום, לך תקשיב.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·כך אתה תגביל את אצמך. זה לא כל המלאי ,יהיו כמה דגמים בודדים בכל חנות, לכמה חניות תלך זאת החלטה שלך. אתה הרי מחפש בתקציב נתון בתוצרה מסויימת לשימוש ספציפי. ממש לא הרבה.yevsh כתב:@BUGY
·
אני מעדיף קודם להכין רשימה של סנטרים ורק אז ללכת ולשמוע, כי ניראה לי זה חסר כל טעם ללכת לחנויות ולבקש לשמוע את כל המלאי.
לכן אני רוצה להרכיב רשימה של 5 סנטרים ואז ללכת לשמוע....
·yevsh כתב:מכירים אולי חנות אודיו באזור נתניה ששם אפשר לראות ולהקשיב לסנטרים?
ושאלה קטנה לא קשורה: מה גודל המקסימלי לכבל HDMI (יחובר בין מחשב ל רסיבר)?...
https://www.amazon.com/BlueRigger-Wall- ... hdmi+cable
משער שיש יותר ארוכים, אבל המחיר שלהם יהיה יקר יותר.