אהלן,
הרקע
עד היום חשבתי שאם אני אקנה טלוויזיות 1080P עם Native Resolution של 1920X1080 ואחבר לה את ה-PS3 עם כבל HDMI ואשדר סרט שמוקלט ב-1080P ו/או לחילופין אשחק משחק ברזולוציה כזאת, אז הכל יהיה בסדר.
הבעיה
ואז בא מישהו ואמר לי שאני צריך לדאוג שיהיה Pixel Mapping של 1:1 בטלוויזית ה-1080P הזו בכדי שאני לא אראה פסים שחורים מה-PS3 גם כאשר אני צופה בחומר של 1080P.
ואני בכלל הבנתי שאם השידור תואם לרזולוציה הטבעית של המסך אזיי לא צריכה להיות בעיה וזה המצב האופטימלי, אז אולי לא הבנתי מה זה Pixel Mapping.
הפתרון?
איציק.
Pixel Mapping, PS3 and 1080P
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
אתה לא חייב PIXEL MAPPING, אבל זה בהחלט לא מזיק עם מקור 1080P כמו שצריך.
מרבית המסכים שבדקתי עד היום עם FULL HD (וכבר בדקתי לא מעט...) נותנים 5% OVERSCAN על תוכן 1080P.
כנראה שבארה"ב משדרים סיגנלים לא מדוייקים.
מרביתם גם נותנים דרך להוריד את הOVERSCAN (באחד המאמרים שיצאו לי בקרוב יש דוגמא איך עושים את זה).
מרבית המסכים שבדקתי עד היום עם FULL HD (וכבר בדקתי לא מעט...) נותנים 5% OVERSCAN על תוכן 1080P.
כנראה שבארה"ב משדרים סיגנלים לא מדוייקים.
מרביתם גם נותנים דרך להוריד את הOVERSCAN (באחד המאמרים שיצאו לי בקרוב יש דוגמא איך עושים את זה).
-
Itsik
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 431
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
התגובות שלכם לא אומרות לי הרבה כרגע, אני אנסה למצוא איזה מאמר על pixel mapping.
אגב מאמרים, מה עם איזה מאמר או ערך במילון מונחים שיסביר אחת ולתמיד מה זה בדיוק המושג הזה pixel mapping? בחיפוש בפורומים כאן לא מצאתי משהו מספיק מקיף שיסביר בדיוק, רק תשובות מאוד ספציפיות לבעיות שעלו שהיו קשורות לנושא.
תודה.
איציק.
אגב מאמרים, מה עם איזה מאמר או ערך במילון מונחים שיסביר אחת ולתמיד מה זה בדיוק המושג הזה pixel mapping? בחיפוש בפורומים כאן לא מצאתי משהו מספיק מקיף שיסביר בדיוק, רק תשובות מאוד ספציפיות לבעיות שעלו שהיו קשורות לנושא.
תודה.
איציק.