מה עדיף: 4 רמקולים רצפתיים או רצפתיים מקדימה וביפולר מאחור
מתכוון לרכוש רמקולים לפינת הטלוויזיה שלי (גודל 5X4)
מתלבט האם לרכוש 4 רמקולים רצפתיים זהים או 2 רמקולים רצפתיים קדמיים ו-2 רמקולים ביפולר אחוריים.
(מבחינת תקציב יכול לרכוש גם 4 זהים)
בדרך כלל מקשיב למוסיקה אם כי צופה בסרטים בחדר הזה. שימוש נוסף הוא PLAYSTATION של הילדים
תודה מראש על כל עזרה והכוונה
מתלבט האם לרכוש 4 רמקולים רצפתיים זהים או 2 רמקולים רצפתיים קדמיים ו-2 רמקולים ביפולר אחוריים.
בדרך כלל מקשיב למוסיקה אם כי צופה בסרטים בחדר הזה. שימוש נוסף הוא PLAYSTATION של הילדים
תודה מראש על כל עזרה והכוונה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10918
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אם הרמקולים האחוריים לא ישמשו לניגון סטריאו, אלא רק לסוראונד בסרטים ומשחקים, אין שום טעם ברצפתיים.
היתרון של רצפתיים לעומת מדפיים מקבילים (אותה סדרה של היצרן), הוא בתפוקת הבאסים.
ערוצי הסוראונד מכילים תוכן שיורד עד 120Hz בלבד, כלומר לא מכילים תדרי באס.
ערוצי הסוראונד מכילים תוכן שיורד עד 120Hz בלבד, כלומר לא מכילים תדרי באס.
בי פולר עדיפים
כדי לתת לך תחושת סראונד. מבחינת חווייה קולנועית זה עדיף
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
מאיפה הקביעה הזאת? בסראונד אולי אין תדרים נמוכים מאוד אבל בהחלט יש באס. תקשיב למשל לסצינה של סערה עם רעמים שיכולה להיות בטווח של ה 60-80 הרץ. ברמקול סראונד טוב הבאס הזה יישמע.Amir64 כתב: ערוצי הסוראונד מכילים תוכן שיורד עד 120Hz בלבד, כלומר לא מכילים תדרי באס....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
קנה 5 רמקולים מדפיים איכותיים בתקציב. יתן לך מקסימום חוויה!
כמובן תוסיף סאב טוב ואתה על דרך המלך.
כמובן תוסיף סאב טוב ואתה על דרך המלך.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·תדר בס זאת הגדרה רחבה, גם ב250 אתה תקבל קיק-באס יפה ועם רמקול צמוד לקיר גם הגברה של העוצמה. בעיקרון הסראונד מקבלים FR, אבל רוב התוכן הוא מוגבל בין 120- ל7K. שוב, זה רוב, לא הכל ויש סרטים עם באס רציני, סביבות ה80 גם באחוריים, הכל תלוי במשורר. אבל גם עם התוכן כל הזמן היה יורד ל40, עדיין אין צורך ברמקול סראונד רציני, זה נחמד ואם יש תקציב ומקום והכל כבר מושלם אז אפשר לשים סראונד טובים.mulder כתב:מאיפה הקביעה הזאת? בסראונד אולי אין תדרים נמוכים מאוד אבל בהחלט יש באס. תקשיב למשל לסצינה של סערה עם רעמים שיכולה להיות בטווח של ה 60-80 הרץ. ברמקול סראונד טוב הבאס הזה יישמע..........
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10918
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
1. 60-80 הרץ הם תדרים לא כיווניים, ובסרט בטוח שקולות אילו מופנים לסאב, ולקדמיים שמוגדרים large ברסיבר.mulder כתב:מאיפה הקביעה הזאת? בסראונד אולי אין תדרים נמוכים מאוד אבל בהחלט יש באס. תקשיב למשל לסצינה של סערה עם רעמים שיכולה להיות בטווח של ה 60-80 הרץ. ברמקול סראונד טוב הבאס הזה יישמע..........
העורכים לא מרבים לכלול תדרים לא כיווניים בפס קול לרמקולי סוראונד, בגלל הבעייתיות של ריבוי מקורות לבאס בחדר שלא מטופל להתמודד עם הבעיות שזה יוצר, ואין לבעל המערכת אפשרות לשחק עם מיקומי רמקולים לשיפור תפוקת באס טובה בחדר, כמו שיכולים לעשות עם סאב וופרים.
2. קח את הסצינה שלך, נתק את רמקולי הקו הקדמי והסאב, ותגיד מה אתה שומע מהסוראונד בתחום הבאס.
כמעט כלום.
3. לא הגיוני מצב שיהיה אפקט באס מתחת ל- 100 הרץ בערוץ סוראונד, שלא קיים בערוצים הקדמיים, או ב- LFE.
ולכן יש מעט מאוד תוכן כזה בסוראונד, שלא מצדיק החזקת רצפתי כסוראונד.
גם מדפי שיורד עד 60 הרץ יספק את הסחורה מבחינה זו.
נ.ב.
אני מדבר על הבאס שמתחת ל- 120 הרץ, כי כמו ש- BUGY כתב, גם 250 הרץ זה באס.
אחד ההבדלים הבולטים ביןDOLBY AC-3 ו-DTS לבין Dolby Surround Prologic היה היתרון בקידוד דיגיטאלי ל - ריבוי ערוצים עצמאיים (Discrete) שהעניקו רוחב פס (BandWidth) מלא של 20hz-20Khz מאז 1991/93 כאשר יצאו "באטמן חוזר" ב-AC-3 ו"פארק היורה" ב-DTS לאקרנים ומשם לבתים ולמערכות הקולנוע הביתיות.
בניגוד ל-פרולוגיק שהסתכם במטריצה ע"ג שני ערוצים עם רוחב פס "רגיל" לערוצי הסטיראו והגבלה עד 7Khz לערוץ הסנטר שהגיע במטריצה וערוצי הסראוונד שבזמנו היוו רק "אווירה" והיו MONO עם הגבלה וחיתוך גבוה של 80hz והגבלה כאמור עד 7khz.
הסראוונדים היום מקבלים רוחב פס מלא בין 20hz ל-20khz, ניהול הבאס יחליט כמה הרמקול יכול להכיל את האינפורמציה הזו מתחת ל-120hz ומטה בחיתוך ו-כמה רמקול הסאב יוכל לקבל את אותם תדרים ולהפיקם.
"הסראוונדים" זה רק שם וכינוי לרמקול/ערוץ היקפי אשר נמצא OFF AXIS מהציר המרכז, גם הקדמיים בצידי המרכז הם ערצים/רמקולים היקפיים ומשלימים את תווך ההקלטה ופס הקול.
יש לא מעט מערכות קולנוע ורב ערוציות עם 5 או 7 רמקולים FULL RANGE זהים (או לא) שמעניקים תחום מלא ועשיר בפסי קול (מקודדים דיגיטלית) במערכות ביתיות.
BUGY רשמת:
Amir64 רשמת:
לא נכון!
rago לשאלתך:
בגדול, רמקולים שנשמעים לך הכי טוב בהעברת המסר ולפי טעמך.
היתרון של רמקול B-פולאר (או D פולאר) הוא פיזור וטשטוש לוקליות.
בניגוד ל-פרולוגיק שהסתכם במטריצה ע"ג שני ערוצים עם רוחב פס "רגיל" לערוצי הסטיראו והגבלה עד 7Khz לערוץ הסנטר שהגיע במטריצה וערוצי הסראוונד שבזמנו היוו רק "אווירה" והיו MONO עם הגבלה וחיתוך גבוה של 80hz והגבלה כאמור עד 7khz.
הסראוונדים היום מקבלים רוחב פס מלא בין 20hz ל-20khz, ניהול הבאס יחליט כמה הרמקול יכול להכיל את האינפורמציה הזו מתחת ל-120hz ומטה בחיתוך ו-כמה רמקול הסאב יוכל לקבל את אותם תדרים ולהפיקם.
"הסראוונדים" זה רק שם וכינוי לרמקול/ערוץ היקפי אשר נמצא OFF AXIS מהציר המרכז, גם הקדמיים בצידי המרכז הם ערצים/רמקולים היקפיים ומשלימים את תווך ההקלטה ופס הקול.
יש לא מעט מערכות קולנוע ורב ערוציות עם 5 או 7 רמקולים FULL RANGE זהים (או לא) שמעניקים תחום מלא ועשיר בפסי קול (מקודדים דיגיטלית) במערכות ביתיות.
BUGY רשמת:
תדר בס זאת הגדרה רחבה, גם ב250 אתה תקבל קיק-באס יפה ועם רמקול צמוד לקיר גם הגברה של העוצמה. בעיקרון הסראונד מקבלים FR, אבל רוב התוכן הוא מוגבל בין 120- ל7K. שוב, זה רוב, לא הכל ויש סרטים עם באס רציני, סביבות ה80 גם באחוריים, הכל תלוי במשורר. אבל גם עם התוכן כל הזמן היה יורד ל40, עדיין אין צורך ברמקול סראונד רציני, זה נחמד ואם יש תקציב ומקום והכל כבר מושלם אז אפשר לשים סראונד טובים....
- אין קיק באס בתדר של 250hz - המונח "קיק באס" הוא באס נמוך מאוד והוא באזור ה-25hz ומטה.
- הסראווננדים בקידוד דיגיטלי מקבלים תווך עד 20Khz בקצב דגימה של 96.
- 80hz כמו 79 עד 40 בערך או 81 עד 160 בערך הם תדרי באס עם המון אינפורמציה שתורמת לטקסטורה והנפח בפס הקול.
- בהחלט יש צורך ברמקול סראוונד "רציני" - באופן יחסי לרמקולים המרכזיים. - מאוד תלוי בשאיפה של המשתמש/מאזין.
Amir64 רשמת:
אם הרמקולים האחוריים לא ישמשו לניגון סטריאו, אלא רק לסוראונד בסרטים ומשחקים, אין שום טעם ברצפתיים.
ערוצי הסוראונד מכילים תוכן שיורד עד 120Hz בלבד, כלומר לא מכילים תדרי באס....
לא נכון!
rago לשאלתך:
מאוד תלוי בחדר שלך, בעיצוב, בהנהלה וכו' וכו'...מתכוון לרכוש רמקולים לפינת הטלוויזיה שלי (גודל 5X4)
תודה מראש על כל עזרה והכוונה...
בגדול, רמקולים שנשמעים לך הכי טוב בהעברת המסר ולפי טעמך.
היתרון של רמקול B-פולאר (או D פולאר) הוא פיזור וטשטוש לוקליות.
- BUGY
- חבר מכור קשה

@itay123
·
א:
אדוני, יש דברים שאתה צודק, אבל קיק-באס, זה ממש אבל ממש לא 25 הרץ. עם כבר, זה תחום יחסית רחב של תדרים אשר מעפיין כלי נגינה, לרוב תופים והם יכולים להיות גם 250 וגם יותר אבל לרוב פחות. בטח לא 25. במוזיקה אלקטרונית בכלל נוהגים לשחק עם התדרים ולתת הדגשים בתדרים מסויימים כאשר שיא "המכה" לרוב באזור ה100 הרץ, אבל זה כל כך תלוי ביוצר שאין פה שום חוקיות. אולי אתה מתבלבל עם באס-קיק.
ב: כתבתי, הם מקבלים FR, כלומר הכל. אנה לפחות תקרא עד הסוף.
ג: אני מודע מאוד כמה באס תורם, אני רק לא מבין את התגובה מזורה והמנשאת שלך.
אם כבר, הבעיה ברמקול גדול לסראונד, זה שאין לו מספיק מקום, לרוב הוא צמוד מדי למאזין וזה לא טוב. ברמקול מרובה אלמנטים צריך מרחק מינימאלי כדי להאזין לרמקול כזה. וזה גם מעלה את העומס על המגבר. אז כן, עם יש מקום, יש כסף, יש הגברה טובה, למה לא. אבל אין לזה הצדקה כספית לרוב המשתשמים. שיוסיף סאב והוא מסודר במחינת הבאס.
·
א:
אדוני, יש דברים שאתה צודק, אבל קיק-באס, זה ממש אבל ממש לא 25 הרץ. עם כבר, זה תחום יחסית רחב של תדרים אשר מעפיין כלי נגינה, לרוב תופים והם יכולים להיות גם 250 וגם יותר אבל לרוב פחות. בטח לא 25. במוזיקה אלקטרונית בכלל נוהגים לשחק עם התדרים ולתת הדגשים בתדרים מסויימים כאשר שיא "המכה" לרוב באזור ה100 הרץ, אבל זה כל כך תלוי ביוצר שאין פה שום חוקיות. אולי אתה מתבלבל עם באס-קיק.
אם כבר, הבעיה ברמקול גדול לסראונד, זה שאין לו מספיק מקום, לרוב הוא צמוד מדי למאזין וזה לא טוב. ברמקול מרובה אלמנטים צריך מרחק מינימאלי כדי להאזין לרמקול כזה. וזה גם מעלה את העומס על המגבר. אז כן, עם יש מקום, יש כסף, יש הגברה טובה, למה לא. אבל אין לזה הצדקה כספית לרוב המשתשמים. שיוסיף סאב והוא מסודר במחינת הבאס.
·BUGY כתב:@itay123
·
א:
אם כבר, הבעיה ברמקול גדול לסראונד, זה שאין לו מספיק מקום, לרוב הוא צמוד מדי למאזין וזה לא טוב. ברמקול מרובה אלמנטים צריך מרחק מינימאלי כדי להאזין לרמקול כזה. וזה גם מעלה את העומס על המגבר. אז כן, עם יש מקום, יש כסף, יש הגברה טובה, למה לא. אבל אין לזה הצדקה כספית לרוב המשתשמים. שיוסיף סאב והוא מסודר במחינת הבאס....
א. 250hz הוא תחום שכמעט ואין קשר לבאס (תחתון) ועל אחת כמה וכמה ל-KICK BASS, אמרת נכון וזה רמקול הבאס (במערכת תופים) - המכה עצמה היא באיזור נמוך מאוד, כוונתך אני מניח לדעיכה שבאה בעקבותייה. שהיא לחלוטין לא באזור שציינת.
ב. קראתי - ובכל זאת ציינת "הגבלה" באזור ה-7khz ובאזור ה-120hz
ג.
מקום או אי מקום זו כבר בעיה אחרת, ואך שהרמקול בנוי וכמות האלמנטים וכמה המאזין רוצה להשקיע מכיסו לחלוטין לא רלוונטית.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·א: אתה לא מבין עדיין על מה מדובר, זה לא רמקול באס וזה לא חייב להיות במערכת תופים...לא חשוב, רק שתבין שבאס מוגדר עד 250 הרץ. אתה מוזן לחקור אם אתה לא מאמין לי רק שים לב, אף פעם לא אמרתי תחתון או עמוק או כל מונח אחר, אמרתי באס.itay123 כתב:·......
א. 250hz הוא תחום שכמעט ואין קשר לבאס (תחתון) ועל אחת כמה וכמה ל-KICK BASS, אמרת נכון וזה רמקול הבאס (במערכת תופים) - המכה עצמה היא באיזור נמוך מאוד, כוונתך אני מניח לדעיכה שבאה בעקבותייה. שהיא לחלוטין לא באזור שציינת.
ב. קראתי - ובכל זאת ציינת "הגבלה" באזור ה-7khz ובאזור ה-120hz
ג.לא הבנתי.
מקום או אי מקום זו כבר בעיה אחרת, ואך שהרמקול בנוי וכמות האלמנטים וכמה המאזין רוצה להשקיע מכיסו לחלוטין לא רלוונטית....
ב: כן ציינתי את ההגבלה, אבל לתוכן לא להפורמט. אתה הכללת. רוב התוכן, סרטים סדרות (לא מוזיקה), ברוב הפורמים שהם לא בלו-רי סופר דופר מלא וחדש, לרוב מוגבלים. אבל זה תלוי ביוצר, בדרך שבה בנו את הפס קול של הסראונד, ויש כמה דרכים ולא כל הדרכים מספקות טווח תדרים מלא. גם כל תכנאי סאונד יודע שרוב האנשים לא יחזיקו רמקולי סראונד FR ולכן מראש חותחים. כך שאולי אני הכללתי פה גם, בצורה קשה ולא הכי אוביקטיבית, אבל הנקודה היא, שאין שם גם כך הרבה תוכן וגם כשיש, זה כמעט חסר משמעות אם הוא יורד עד 10 הרץ או עד 120. המתרה של הסראונד היא אווירה ואפקטי של מעבר, לבאס מתחת ל80 אין כפי שאתה יודע כיוונית רבה אז באפקטים הוא חסר משמעות ובאווירה הסאב לוקח פיקוד. אבל כן, אתה צודק, זה נחמד כשכל הרמקולים FR.
ג: כך זה מרגיש
ד: "מקום או אי מקום זו כבר בעיה אחרת, ואך שהרמקול בנוי וכמות האלמנטים וכמה המאזין רוצה להשקיע מכיסו לחלוטין לא רלוונטית." זאת מהות הפורום, אכן זה לא רלוונטי מה כל אחד רוצה ומה יש לו ואיפה, אבל הוא ביקש עצה ואז זה הופך לכן רלונטי כי כדי לתת לו עצה מועילה צריך לדעת לפחות כמה פרטים בסיים, אתה לא חושב?.
להזכירך, אנחנו לא בשרשור על סראונד אלה יש פה מישהו שרוצה עצה, מידע לא חסר ברשת.
על מה אנחנו מדברים?
·BUGYBUGY כתב:·א: אתה לא מבין עדיין על מה מדובר, זה לא רמקול באס וזה לא חייב להיות במערכת תופים...לא חשוב, רק שתבין שבאס מוגדר עד 250 הרץ. אתה מוזן לחקור אם אתה לא מאמין לי רק שים לב, אף פעם לא אמרתי תחתון או עמוק או כל מונח אחר, אמרתי באס.......
ב: כן ציינתי את ההגבלה, אבל לתוכן לא להפורמט. אתה הכללת. רוב התוכן, סרטים סדרות (לא מוזיקה), ברוב הפורמים שהם לא בלו-רי סופר דופר מלא וחדש, לרוב מוגבלים. אבל זה תלוי ביוצר, בדרך שבה בנו את הפס קול של הסראונד, ויש כמה דרכים ולא כל הדרכים מספקות טווח תדרים מלא. גם כל תכנאי סאונד יודע שרוב האנשים לא יחזיקו רמקולי סראונד FR ולכן מראש חותחים. כך שאולי אני הכללתי פה גם, בצורה קשה ולא הכי אוביקטיבית, אבל הנקודה היא, שאין שם גם כך הרבה תוכן וגם כשיש, זה כמעט חסר משמעות אם הוא יורד עד 10 הרץ או עד 120. המתרה של הסראונד היא אווירה ואפקטי של מעבר, לבאס מתחת ל80 אין כפי שאתה יודע כיוונית רבה אז באפקטים הוא חסר משמעות ובאווירה הסאב לוקח פיקוד. אבל כן, אתה צודק, זה נחמד כשכל הרמקולים FR.
ג: כך זה מרגישכולנו בורים ולא מבינים כלום ,לא לדאוג, איתי הגיע לתקן את כולם. תתייחס לפותח השרשור יותר מחצי שורה ואז זרוק משהו לכיוון שלנו ולא הפוך.
ד: "מקום או אי מקום זו כבר בעיה אחרת, ואך שהרמקול בנוי וכמות האלמנטים וכמה המאזין רוצה להשקיע מכיסו לחלוטין לא רלוונטית." זאת מהות הפורום, אכן זה לא רלוונטי מה כל אחד רוצה ומה יש לו ואיפה, אבל הוא ביקש עצה ואז זה הופך לכן רלונטי כי כדי לתת לו עצה מועילה צריך לדעת לפחות כמה פרטים בסיים, אתה לא חושב?.
להזכירך, אנחנו לא בשרשור על סראונד אלה יש פה מישהו שרוצה עצה, מידע לא חסר ברשת.
על מה אנחנו מדברים?...
א. אכן "התפר" בין Bass (כהגדרה) ל-Midrange הוא באזור ה-250hz זה התפר.
להזכירך שכל הדיון התחיל ש"זרקת" משפט שהוא לא ברור ולא מובן אולי מחוסר ידיעה או הבנה.
הסברתי שזה לא נכון.גם ב250 אתה תקבל קיק-באס יפה...
הוספת ואמרת:
אתה סותר את עצמך ידידי ואתה אפילו לא שם לב או מודע לכך.אף פעם לא אמרתי תחתון או עמוק או כל מונח אחר, אמרתי באס....
ניחה.
ב. האם ידוע לך כיצד ומה במאי פס הקול היה רוצה שתשמע סאונד המגיע מאחורי המאזין או מצידי המאזין, ואילו תדרים ייעד לכן או לשם, המממממ לא נראה לי
אתה ממשיך לרשום דברים בלי שום ביסוס.גם כל תכנאי סאונד יודע שרוב האנשים לא יחזיקו רמקולי סראונד FR ולכן מראש חותחים....
טעות!לבאס מתחת ל80 אין כפי שאתה יודע כיוונית רבה אז באפקטים הוא חסר משמעות ובאווירה הסאב לוקח פיקוד....
- BUGY
- חבר מכור קשה

אתה רואה, אתה נשמע מאוד מתנשא, תגיד למה זאת טעות, לדעתך. אחרת מה יוצא מזה שאתה צועק טעות!itay123 כתב:טעות!......
...
באס מתחת ל80 הרץ הוא ממוקד? יורה לכיוון ספציפי, זה מה שאתה אומר? כי כשאני רושם דברים בלי ביסוס, אני יודע את זה ואני מציין את זה. אבל לרשום שבאס זה 25 הרץ ואז להסכים איתי שהוא כן מוגדר עד 250 זה מוזר.
כל הדיון התחיל כשאתה התחלת לתקן את כולם פה. אני זרקתי משפט ל-mulder על השאלה שלו לAmir64 לגבי ה120 הרץ. וגם ציינתי שזה תלוי בהרבה גורמים ובמיוחד בתוכן אבל גם סיגתי ואמרתי, שזה לא משנה, אבל עם יש אפשרות אפשר אבל אין צורך. אני מנשא לענות לאנשים ולא לתקן את כולם.
·BUGYBUGY כתב:אתה רואה, אתה נשמע מאוד מתנשא, תגיד למה זאת טעות, לדעתך. אחרת מה יוצא מזה שאתה צועק טעות!......
באס מתחת ל80 הרץ הוא ממוקד? יורה לכיוון ספציפי, זה מה שאתה אומר? כי כשאני רושם דברים בלי ביסוס, אני יודע את זה ואני מציין את זה. אבל לרשום שבאס זה 25 הרץ ואז להסכים איתי שהוא כן מוגדר עד 250 זה מוזר.
כל הדיון התחיל כשאתה התחלת לתקן את כולם פה. אני זרקתי משפט ל-mulder על השאלה שלו לAmir64 לגבי ה120 הרץ. וגם ציינתי שזה תלוי בהרבה גורמים ובמיוחד בתוכן אבל גם סיגתי ואמרתי, שזה לא משנה, אבל עם יש אפשרות אפשר אבל אין צורך. אני מנשא לענות לאנשים ולא לתקן את כולם....
לדעתי אתה מבולבל,
קח נשימה והרגע:)
- 80hz (ותדרים אף נמוכים ממנו) הוא תחום מאוד "לוקלי" הכוונה שמרגישים מאיפה הוא מגיע המקור לתדר, כל זאת אם וכאשר מקור התדר מגיע ממול המאזין או לצידו או בקרבתו, שים דיסק DEMO של תדרים, בתנאים שרשמתי, תשמע לבד.
-
אבל לרשום שבאס זה 25 הרץ ואז להסכים איתי שהוא כן מוגדר עד 250 זה מוזר....
מציע לך לקרא שוב את הדיון, ובמיוחד את התגובה שלי אליך האחרונה (לפני זו).
אעזור לך - רשמת ש-שיש "קיק באס" ב-250hz ורשמתי אני שהקיק באס - באזור ה-25hz, והסכמתי שהתפר בין תחום הביניים לבאס הוא באזור ה-250hz שם התדר מאוד גבוה -
לא מבין מאיפה הבאת את המשפט הזה שרשמת....?
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אני אכן מבולבל, כי אני לא מבין מה אתה רוצה ומה אתה אומר.itay123 כתב:......
![]()
מציע לך לקרא שוב את הדיון, ובמיוחד את התגובה שלי אליך האחרונה (לפני זו).
אעזור לך - רשמת ש-שיש "קיק באס" ב-250hz ורשמתי אני שהקיק באס - באזור ה-25hz, והסכמתי שהתפר בין תחום הביניים לבאס הוא באזור ה-250hz שם התדר מאוד גבוה -
לא מבין מאיפה הבאת את המשפט הזה שרשמת....?...
תדרים ב80 ומתחת, משדרים לכל כיוון, הם מוקפצים מכל הקירות, כולל תיקרה וריצפה ולכן קשה לדעת מאיפה הם מגיעים, וזה בלי להכניס את הסיפור של השמיע האנושית:
Evaluation for low frequencies[edit]
For frequencies below 800 Hz, the dimensions of the head (ear distance 21.5 cm, corresponding to an interaural time delay of 625 µs) are smaller than the half wavelength of the sound waves. So the auditory system can determine phase delays between both ears without confusion. Interaural level differences are very low in this frequency range, especially below about 200 Hz, so a precise evaluation of the input direction is nearly impossible on the basis of level differences alone. As the frequency drops below 80 Hz it becomes difficult or impossible to use either time difference or level difference to determine a sound's lateral source, because the phase difference between the ears becomes too small for a directional evaluation
וכל הסיפור מודגש עם זה מקור מונו, כמו סאב. אז לא, אני לא מבין מה אתה אומר. אולי זאת השעה המאוחרת...
בקיצור, עד מחר
אכן נמשיך מחר.
תתעורר
תשים דיסק Demo
על הסאב שלך
תגדיר על התדר שמדובר בתנאים שציינתי שהסאב קרוב לידך או ממוקם ממול.
אשמח לדעת אם הרגשת מאיפה "נהימת התדר" מגיע.
אם מגיע מאזור הסאב או מהקירות כפי שציינת...
לגבי הבלבול
מציע שתקרא על בדקדקנות על מה היה הדיון - ולא הןא לא היה על 80hz שנוח לך כרגע לטשטש את ה"זריקה" שזרקת לפני, שמשום מה אתה מסובב אותה.
תתעורר
תשים דיסק Demo
על הסאב שלך
לגבי הבלבול
מציע שתקרא על בדקדקנות על מה היה הדיון - ולא הןא לא היה על 80hz שנוח לך כרגע לטשטש את ה"זריקה" שזרקת לפני, שמשום מה אתה מסובב אותה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אתה שוב מבלבל בין דברים. מה הקשר בין הרגשת הבאס לבין שמיע שלו? תדרי באס הם בהגדרה לא כיווניים, הם מתפזרים בצורה מעגלית מסביב לרמקול (תלוי בתדר כמובן אבל מ80 זה מספיק), וכשיש לך מקור מונו לא כיווני, בחדר סגור, אין לך יכולת לדעת מאיפה הוא מגיע על ידי שמיע ולא הרגשה. מה שאתה עושה, זה לשים את הסאב קרוב אליך ואז אתה מרגיש אותו, אתה משתשם בחושים אחרים. אז כן, אם אני אומד ליד רמקול גדול במסיבה, כן אני בהחלט יודע מאיפה הבאס מגיע, מהרמקול הענק שמולי. אבל אם אני שם לך שני סאבים קטנים, בחדר בינוני אחד במרחק של שני מטר אחד מהשני כשאתה כמה מטרים מהם ואני ינגן תדרים נמוכים מאחד מהם (בהינתן ואין צלילים אחרים שהסאב יוצר כמו רעידות או זרימת אוויר מהפורט וכדומה), ואני ישאל אותך איזה מהם מנגן, אין לך סיכוי לדעת. מצד שני, תעשה את אותו הדבר עם רמקול שמנגן תדרים גבוהים, אתה ישר תצביע על הרמקול הנכון. זאת הפעם לא דעתי אלה עובדה מדעית. האם אתה רוצה ציטטים ואיזכורים? או קישורים?itay123 כתב:אכן נמשיך מחר.
תתעורר
תשים דיסק Demo
על הסאב שלך
לגבי הבלבול
מציע שתקרא על בדקדקנות על מה היה הדיון - ולא הןא לא היה על 80hz שנוח לך כרגע לטשטש את ה"זריקה" שזרקת לפני, שמשום מה אתה מסובב אותה....
אבל בו כמו שאתה אומר, נקרא על מה הדיון: בחור רוצה לדעת מה כדי לו, 4 רמקולים זהיים או שונים.
עד כמה שאני אוהב לדון, זה לא יפה לגנוב שרשורים. אני אומר בוא נעזוב את זה, יש אחלה שרשור אל סנטרים עם חזום
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
מה שיפה בפורום הזה שגם שאלה הכי תמימה תזכה בתשובות מפורטות ומושקעות מאוד וגם תגרום לויכוחים. אבל בואו קצת נרגיע את הרוחות, אין מדליה למי שהכי צודק
הבן אדם בסך הכל שאל מה עדיף לו לסראונד, רצפתיים או רמקולי סראונד אז בואו נחזור לזה. נניח שמקובל על כולם שרצפתיים ככלל לא הכי אידיאליים אלא אם כן יש אילוצים, והדרך העדיפה היא רמקולי סראונד טובים ככל שהתקציב מאפשר.
הבן אדם בסך הכל שאל מה עדיף לו לסראונד, רצפתיים או רמקולי סראונד אז בואו נחזור לזה. נניח שמקובל על כולם שרצפתיים ככלל לא הכי אידיאליים אלא אם כן יש אילוצים, והדרך העדיפה היא רמקולי סראונד טובים ככל שהתקציב מאפשר.