TP - LINK VR200 ו ווקטורינג (Vertoring) - תשתית בזק - תקלה?
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לפי מיטב המידע מאתר @netcheif ובמנואל של המוצר:
http://static.tp-link.com/res/down/doc/ ... _V1_UG.pdf
המכשיר אמור לתמוך בוקטורינג.
לפני מספר שבועות הפעילו לי את הוקטורינג - כך טוענים בבזק - ואז הקו ירד. לאחר הורדתו חזר,
אתמול/שלשום שוב הפעילו וירד - ורק לאחר הורדתו חזר.
זה מה שנקרא דברים שגיליתי בדיעבד.
התופעה שאני ראיתי מהצד שלי היא שאין קו. שום סימון במודם, בעמוד הרלבנטי במערכת הניהול של הראוטר מצב הקו הראה disconnected. (עשיתי מלא ריסוטים, ניתוק וחיבור, החלפת פילטרים, חיבור ישיר וכד').
השאלות הן:
א. האם הראוטר לא תומך לבסוף בוקטורינג הישראלי?
ב. כיצד זה בעצם משפיע? האם יש דרישות סף בשביל להפעיל? למשל אם הקו "מרעיש" אז VECTORING לא יעבוד?
ג. האם יש צורך "להפעיל" משהו בצד המכשיר ?
תודה
http://static.tp-link.com/res/down/doc/ ... _V1_UG.pdf
המכשיר אמור לתמוך בוקטורינג.
לפני מספר שבועות הפעילו לי את הוקטורינג - כך טוענים בבזק - ואז הקו ירד. לאחר הורדתו חזר,
אתמול/שלשום שוב הפעילו וירד - ורק לאחר הורדתו חזר.
זה מה שנקרא דברים שגיליתי בדיעבד.
התופעה שאני ראיתי מהצד שלי היא שאין קו. שום סימון במודם, בעמוד הרלבנטי במערכת הניהול של הראוטר מצב הקו הראה disconnected. (עשיתי מלא ריסוטים, ניתוק וחיבור, החלפת פילטרים, חיבור ישיר וכד').
השאלות הן:
א. האם הראוטר לא תומך לבסוף בוקטורינג הישראלי?
ב. כיצד זה בעצם משפיע? האם יש דרישות סף בשביל להפעיל? למשל אם הקו "מרעיש" אז VECTORING לא יעבוד?
ג. האם יש צורך "להפעיל" משהו בצד המכשיר ?
תודה
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
אני מכיר לא מעט התקנות מוצלחות של VR200 בישראל. האם הנתב נרכש מגרמניה או אנגליה?
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

פניתי במקביל לTP LINK והיום הם חזרו והתנצלו ושאלו כל מיני שאלות לגבי התקלה.
עניתי ונראה מה יענו.
עניתי ונראה מה יענו.
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

חבר - אל תגנוב את השרשור - זה לא רלבנטי.
לעניין השרשור.
TP LINK חזרו אלינו וביקשו במקרה שלי לעדכן לקושחה האחרונה. אצל Newboy זה כבר היה בקושחה החדשה - אותה תקלה.
ביקשו שנבקש להחזיר את הVECTORING ונשלח להם SYSTEM LOG.
נקווה שנוכל לעשות זאת בימים הקרובים.
לפחות כל עוד וקטורינג לא מופעל המהירות המאופשרת דיי מדהימה (מעלה 100 מגה הורדה ובאיזור 20 עליה (אפשרי - כמובן שננעל על 100/5))
לעניין השרשור.
TP LINK חזרו אלינו וביקשו במקרה שלי לעדכן לקושחה האחרונה. אצל Newboy זה כבר היה בקושחה החדשה - אותה תקלה.
ביקשו שנבקש להחזיר את הVECTORING ונשלח להם SYSTEM LOG.
נקווה שנוכל לעשות זאת בימים הקרובים.
לפחות כל עוד וקטורינג לא מופעל המהירות המאופשרת דיי מדהימה (מעלה 100 מגה הורדה ובאיזור 20 עליה (אפשרי - כמובן שננעל על 100/5))
אתמול התקינו לנו בזק 100 מגה בחנות (בפועל מקבלים 50 מגה).
שאלתי את הטכנאי אם ווקטורינג מופעל על הקו שלי והוא טוען שכן. האמת נראה לי לא הגיוני שווקטורינג מופעל ועדיין מקבלים רק 50 כך שאני לא בטוחה אם באמת ווקטורינג מופעל אצלי.
בכל מקרה, החלפתי לנתב שלי במקום - VR900 שהוא בעקרון כמו ה- VR200 - רק אלחוטי קצת שונה והצלחתי להתחבר ולגלוש.
חייבת לציין שלקח כמה דקות טובות עד שהנורה של ה- DSL הסתנכרנה והפסיקה להבהב (השנייה משמאל) - וזה היה כך גם בנתב דילינק של בזק (הטכנאי טען שזה בגלל הווקטורינג)
אני לא בטוחה שבאמת מופעל ווקטורינג כמו שאמר, במיוחד לאור העובדה שמקבלים 50 מתוך 100 אבל אם כן, הנתב-מודם שלי הצליח להתחבר בכל זאת.
שאלתי את הטכנאי אם ווקטורינג מופעל על הקו שלי והוא טוען שכן. האמת נראה לי לא הגיוני שווקטורינג מופעל ועדיין מקבלים רק 50 כך שאני לא בטוחה אם באמת ווקטורינג מופעל אצלי.
בכל מקרה, החלפתי לנתב שלי במקום - VR900 שהוא בעקרון כמו ה- VR200 - רק אלחוטי קצת שונה והצלחתי להתחבר ולגלוש.
חייבת לציין שלקח כמה דקות טובות עד שהנורה של ה- DSL הסתנכרנה והפסיקה להבהב (השנייה משמאל) - וזה היה כך גם בנתב דילינק של בזק (הטכנאי טען שזה בגלל הווקטורינג)
אני לא בטוחה שבאמת מופעל ווקטורינג כמו שאמר, במיוחד לאור העובדה שמקבלים 50 מתוך 100 אבל אם כן, הנתב-מודם שלי הצליח להתחבר בכל זאת.
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

בינתיים TP LINK לא ממש ברורים אם הם רוצים לטפל בבעייה או לא.
לראש עלה לי שבזמנו הוחלט לא לייבא את הראוטר לישראל "בדקה ה90".
אולי זו הסיבה.
בכל מקרה, נראה לי שאחזיר את הראוטר לאמזון ובכספי הזיכוי אקח משהו חדש יותר.
מה שכן - אני רוצה להיות בטוח שאני קונה משהו שצריך לעבוד.
נפתח שרשור נפרד.
לראש עלה לי שבזמנו הוחלט לא לייבא את הראוטר לישראל "בדקה ה90".
אולי זו הסיבה.
בכל מקרה, נראה לי שאחזיר את הראוטר לאמזון ובכספי הזיכוי אקח משהו חדש יותר.
מה שכן - אני רוצה להיות בטוח שאני קונה משהו שצריך לעבוד.
נפתח שרשור נפרד.
לי יש את הראוטר ונראה לי שהוקטורינג פעיל ולא ביקשתי הגדרה או משהו
ממה שאני זוכר המהירות אצלי הייתה עד לפני כמה חודשים 70 מ"ב בהורדה ועכשיו יש 75
הראוטר עצמו מעולה חוץ מהרשת אלחוטית 2.4GHZ שקורסת לפעמים או ביצועים בינוניים מאוד וחבל אולי צריך להוציא עוד כמה עדכוני קושחה שיסדרו את הבעיה זה כמו סוג של בעיית סינכרון בין המודם לרשת אלחוטית בדילי.
ממה שאני זוכר המהירות אצלי הייתה עד לפני כמה חודשים 70 מ"ב בהורדה ועכשיו יש 75
הראוטר עצמו מעולה חוץ מהרשת אלחוטית 2.4GHZ שקורסת לפעמים או ביצועים בינוניים מאוד וחבל אולי צריך להוציא עוד כמה עדכוני קושחה שיסדרו את הבעיה זה כמו סוג של בעיית סינכרון בין המודם לרשת אלחוטית בדילי.